eveettt sare bugün 7. ayını bitirdi ve ben 6+ 6 günlük hamileyimm
geldim geldim 3 gün çalışıyorum yaa buralara takılabilirim artıkın
kızlar peki önlüklerdeki lekelerden ne haber ? kosla leke çıkarıcı kullanmama rağmen çıkmıyorrrne yapayım ??? allahtan önlük takıyoruz yedirirken. yoksa kıyafet mıyafet kalmıycak anlaşılan :)))
bugün ilk defa muz yedi oğluşum :) bir kere denemiştim reddetmişti :) bugün 2 dilim yedirdim. fazla yedirmeyeceğim kabız yapma riski var diye...
Merhaba temmuz anneleri. kısmetse ben de 2014 temmuz annesi olacağım inşallah. Size danışmak istediğim bir konu var, tecrübeleriniz bana yol gösterecek. Bu benim ilk gebeliğim ve Antalya'da doğum yapacağım. malum, Antalya'nın en sıcak zamanları. kıyafet konusunda genelde kısa kollu badileri öneriyorlar ama ama ilk zamanlar kısa kollu çok giydirme bebeği üşütürsün diyenler de oluyor. kafam çok karıştı. sizce alışveriş yaparken kıyafet seçiminde neler yapmalıyım? Bir de 0-3 ay çok alma hemen büyüyor genelde 3-6 ay kıyafetlerine yönel diyorlar. Yavaş yavaş başlayacağım artık alışverişe ve önerileriniz gerçekten benim için çok önemli.
ellerine sağlık :) senin bebiş kaç aylık tam olarak ? ıspanak da 8 ve sonrası için diye biliyorum da ondan sordum :))[/QUOTE/]
BEBEĞİNİN ADININ ANLAMI NEDİR
Faris : at binen savaşçı yani süvari demek canım :) farsçadan geliyor :)
canlar önceki gün yaptığım kendi çorba tarifimi paylaşmak istiyorum kızım bayılarak yedi ki çok iştahsız ve mızmız.
soğan , kıyma, ıspanak 4-5 yaprak , bir parça karnıbahar,havuç.
bunların hepsini kavurmadan çiğden haşlamaya bırakıyoruz.
piştikten sonra ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt,bir kaşık un ve sarımsak bir diş hepsini bir güzel çırpıyoruz ve çorbamıza terbiye yapıyoruz. her yönden besleyici. ertesi sabah bebeğim kahvaltısını yapmamak için ağlayınca çorbanın kalanını verdim afiyetle yedi.
kızlar peki önlüklerdeki lekelerden ne haber ? kosla leke çıkarıcı kullanmama rağmen çıkmıyorrrne yapayım ??? allahtan önlük takıyoruz yedirirken. yoksa kıyafet mıyafet kalmıycak anlaşılan :)))
bugün ilk defa muz yedi oğluşum :) bir kere denemiştim reddetmişti :) bugün 2 dilim yedirdim. fazla yedirmeyeceğim kabız yapma riski var diye...
canım ben 3 temmuzda antalyada doğum yaptım doktorun kim senin acaba ben kısa kolu çıtçıtlı çorap giydirdim kilimada 27deydi doktor ve hemşire öle demişti duruma göre üstüne en ince bi kat daha giydirdim benim kız 2185 gr doğduğu için o da
pütürlü ver canım alışsın rahat edersin.ben de bugüne kadar karnıbahar ,havuç, patates ,brokoli,ıspanak,kabak,soğan,domates denedim.bir tek patatesi hiç sevmiyor.ben de kuru fasülye nohut başlamak istiyorum ama daha cesaretim yok gaz yapar diye
Canim ben dun verdim gaz yapmazz cunku geceden islayip sabahta hasladiginda bakkiyatun gazi cikmis oluyo benimkine bisey cik yapmadı LAKIN FASULYE HASLANDI AMA CATALLA EZILDIGINDE BİLE TANELI OLDU PUTURLU YANI CESARET EDEMEDIM OLE VERMEYR YUTAMAZ DIYR BLENDRDAN GECIRDIM YUTMAYI ZOR OGRENUCRK DIYE KORKUYOM VALLA TANELI BASKA NE VERILURKI BUGUN KARNIBAHAR PATATES HAVUC HASLICAM BAKALIM
ben 4+ kullanıyorum.aslında benim oğlan öyle kilolu değil ben ne zamandan beri 4+kullanıyorum.:44::) 4+ mı vardı bir de ??? valla bilmiyordum :) prima beyaz paket kullanıyorum eşime dedim 5 al o da aldı geldi :) markete gittiğim yokki 4+ bileyim :))))
benim oğlan odadan çıkana ağlıyorkızlar mercimekgilleri (sarı kırmızı yeşil) 8. aydan sonra kullanmak daha iyiymiş gaz açısından. ve de suya atıp haşlamak yerine kaynayan suya atarsak daha az gaz olurmuş ve kesinlikle kimyon kullanmak gerekiyormuş gazını alması için :) dün biraz araştırma yaptım internetten :))
pütürlü yemeğe gelince dün patates havuç pirinç haşlamıştım çatalla ezdim suyuyla karıştırıp verdim. önceden öyk pöyk derdi pütürlü diye. bu sefer güzel yedi şükür hatta demiştim kaseden içti diye :))) suyu küçük çay bardağıyla veriyorum artık ve ondan da güzelce içiyor. kafasına dikmiyorum ağzına su gelecek şekilde eğiyorum kendisi içiyor bir güzel maşallah :)
ama dün gece de 1 den itibaren her saat uyandık... gündüz ise 13 den 16 ya kadar kesintisiz uyumuştu... ben bu uykuyu gece istiyorum yaaa :)))
bu arada anneden ayrı kalma korkusu başladı benim oğlanda:) sizinkilerde var mı ? babası sabah 6 da aldı yataktan. 1 saat uyudum ben. sonra gittim yanlarına emzirmek için aldım emzirdim ve bıraktım babasının yanına. kahvaltı hazırlamaya gideceğim o sırada bir yaygara koparttıki :) çok hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim :) ne oldu kuzum dedim ellerini uzattı almamı istedi :))) ay deli oluyorum ben bu şekere yaaaa :)gerçi birinin kucağındayken de beni görünce bana gelmek istiyor
Merhaba temmuz anneleri. kısmetse ben de 2014 temmuz annesi olacağım inşallah. Size danışmak istediğim bir konu var, tecrübeleriniz bana yol gösterecek. Bu benim ilk gebeliğim ve Antalya'da doğum yapacağım. malum, Antalya'nın en sıcak zamanları. kıyafet konusunda genelde kısa kollu badileri öneriyorlar ama ama ilk zamanlar kısa kollu çok giydirme bebeği üşütürsün diyenler de oluyor. kafam çok karıştı. sizce alışveriş yaparken kıyafet seçiminde neler yapmalıyım? Bir de 0-3 ay çok alma hemen büyüyor genelde 3-6 ay kıyafetlerine yönel diyorlar. Yavaş yavaş başlayacağım artık alışverişe ve önerileriniz gerçekten benim için çok önemli.
ben konyada doğum yaptığım için uzun kollu giydirdim ama sen antalyadaymışsın.biz mesela 1buçuk aylıkken tatile gittik çok sıcaktı kısa kollu hatta kolsuz badiyle durdu .sizin oralar sıcak ya bence kısa kollu giyer o dönem.belki ilk doğduğu 1-2 gün uzun kollu giydirirsin.1 takımın olsun.onun dışında kısa kollu ve kolsuz badileri tercih et.0-3 ay pek giyilmiyor gerçekten.ama ilk günler de 3-6 ay çok büyük geliyor.yine lazım yani.badi sık değiştiriliyor.sen 5-6 tane 0-3 ay,5-6 tane de 3-6 ay badi al.sonra ihtiyaç olursa eklersin.5-6 tane de patikli altı olsun,antalyada yeter bence size.şimdiden büyük takımlar alma ama.gerçekten hiç belli olmuyor bebeğe olup olmayacağı.ha bir de mutlaka 4-5 tane penye battaniyen olsun.
Arkadaşlar Merhaba :)
Bende temmuz annesiyim oğlum 17 temmuzda doğdu 7 ay 1 haftalık şu an size bir sorum var oğlum üç haftadır kaşıkla yemeyi reddediyor bi ara pamukcuk olmuştu ağzı o zamandan beri ek gida istemiyor sadece emmek istiyor yada biberon alıyor ağzına lokma koymak imkansız önerisi olan varmı ne yapabilirim teşekkürler şimdiden.
acaba hala mı acıyor ağzı.acımıyorsa da acıyacağını sanıyor galiba canım acı çekmiş baya demekki kıyamam.denemişsindir belki ama sadece sıvı şeyler versen bir süre.mesela yoğurt çorbası çok sıvı bir şekilde,sonra sebze çorbası hiç pütür olmadan ve sulu ver.meyveleri de meyve filesiyle versen emer belki.en azından yiyene kadar vitaminini almış olsun.
Bende temmuz annesiyim oğlum 17 temmuzda doğdu 7 ay 1 haftalık şu an size bir sorum var oğlum üç haftadır kaşıkla yemeyi reddediyor bi ara pamukcuk olmuştu ağzı o zamandan beri ek gida istemiyor sadece emmek istiyor yada biberon alıyor ağzına lokma koymak imkansız önerisi olan varmı ne yapabilirim teşekkürler şimdiden.
günaydın arkadaşlar, size bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. beişlere kahvaltıda yumurtayı nasıl veriyorsunuz. katı olarak mı rafadan mı? benimki katıyı hiç sevmiyor. rafadan zararlıdır die korkuyorum, onu güzel yiyor. ne olur yardımcı olun
Günaydın kızlar. Uc hafta sonra işe başlayacağım ve bunun stresi şimdiden başladı. Nasil bırakacağım yavricumu ya. Gerçi nisan sonuna kadar üç saatlik süt in m var. En azından yarım gün çalışacağım. Ama yine de kendimi kötü hissediyorum.
BU arada bebeklerinize günde ne kadar su veriyorsunuz
yumurta peynir pekmez bisküvi ve ıhlamur hepsini karıştırıp veriyorum katı pişmiş yumurta tabigünaydın arkadaşlar, size bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. beişlere kahvaltıda yumurtayı nasıl veriyorsunuz. katı olarak mı rafadan mı? benimki katıyı hiç sevmiyor. rafadan zararlıdır die korkuyorum, onu güzel yiyor. ne olur yardımcı olun
bakıcı flansa gözün arkada kalabilir çok çok kaloy değil allah yardımcın olsunGünaydın kızlar. Uc hafta sonra işe başlayacağım ve bunun stresi şimdiden başladı. Nasil bırakacağım yavricumu ya. Gerçi nisan sonuna kadar üç saatlik süt in m var. En azından yarım gün çalışacağım. Ama yine de kendimi kötü hissediyorum.
teşekkürler canımuyy maşallah canım hayırlı olsun
KALIYOR CANIM ÇOIKMIYOR ÖNLÜKLER İĞRENÇ DURUMDA ŞU MUŞAMBALARDAN ALACAĞIM BENDE İKEA DA VAR AMA NET SATIŞINDA BULAMADIM STOKTA YOK DİYOR.kızlar peki önlüklerdeki lekelerden ne haber ? kosla leke çıkarıcı kullanmama rağmen çıkmıyorrrne yapayım ??? allahtan önlük takıyoruz yedirirken. yoksa kıyafet mıyafet kalmıycak anlaşılan :)))
ARİEL BENDE HİÇ İŞE YARAMADIkızlar peki önlüklerdeki lekelerden ne haber ? kosla leke çıkarıcı kullanmama rağmen çıkmıyorrrne yapayım ??? allahtan önlük takıyoruz yedirirken. yoksa kıyafet mıyafet kalmıycak anlaşılan :)))
Canım mama önlüğů için arielin leke çıkarıcısını kullanabilirsun
WALLA BENDE KONYADA DOĞUM YAPTIM UZUN KOLLU GİYDİ O KISMI BİLEMİYORUM AMA EŞYA KONUSUNDA DA BENCE AL SEN 0-3 AY ÇÜNKÜ İLK BAŞTA HERŞEY BÜYÜK GELİYOR KÜÇÜKKEN DE ÇOK KUSMA VS OLUYOR BİR DE SICAK TERLER YAZ ÇOK SIK ÜST DEĞİŞİYOR ZATEN HERKES BÜYÜK HEDİYE GEİTİRYOR AL DERİM BEN 0-3 AYMerhaba temmuz anneleri. kısmetse ben de 2014 temmuz annesi olacağım inşallah. Size danışmak istediğim bir konu var, tecrübeleriniz bana yol gösterecek. Bu benim ilk gebeliğim ve Antalya'da doğum yapacağım. malum, Antalya'nın en sıcak zamanları. kıyafet konusunda genelde kısa kollu badileri öneriyorlar ama ama ilk zamanlar kısa kollu çok giydirme bebeği üşütürsün diyenler de oluyor. kafam çok karıştı. sizce alışveriş yaparken kıyafet seçiminde neler yapmalıyım? Bir de 0-3 ay çok alma hemen büyüyor genelde 3-6 ay kıyafetlerine yönel diyorlar. Yavaş yavaş başlayacağım artık alışverişe ve önerileriniz gerçekten benim için çok önemli.
RAFADAN VERİLMİYOR DİYE BİLİYORUM BEN KATI VERİYORUM BEBE BİSKÜVİSİ CEVİZ IHLAMUR YA DA KENDİ SÜTÜM İLE ISLATIYORUMgünaydın arkadaşlar, size bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. beişlere kahvaltıda yumurtayı nasıl veriyorsunuz. katı olarak mı rafadan mı? benimki katıyı hiç sevmiyor. rafadan zararlıdır die korkuyorum, onu güzel yiyor. ne olur yardımcı olun
WALLA BENİM OĞLUMUN SÜT İLE ARASI HİÇ YOK GÜNDE 100 CC BİLE İÇMİYOR 50 CC ANCA O DA ZORLA KAŞIKLA VSGünaydın kızlar. Uc hafta sonra işe başlayacağım ve bunun stresi şimdiden başladı. Nasil bırakacağım yavricumu ya. Gerçi nisan sonuna kadar üç saatlik süt in m var. En azından yarım gün çalışacağım. Ama yine de kendimi kötü hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?