• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
kızım emzik dışında herşeyi alıyo ağzına. saçımızı, yorganını, ellerini, arabasındaki kemeri, peçeteler, kağıtlar herşeyi emiyo bi emziğini ememedi :) emziği eline veriyorum eviriyo, çeviriyo, tutulacak kısmını emiyo ama emeceği yeri almıyo.. Bir sürü emzik çeşiti denedim, hiç birini de sevmedi. Ben de uğraşmıyorum artık..

kauçuk emziklerde bir koku varmış bazı bebekler seviyomuş hemde anne meme ucu renginde ve yumuşak diye denedinmi onu...

70 cm mi ne güzelll maşşallahhhh tütütütüüüü
benim sağlık ocağındaki hemşirem mezura ile ölçtüğü için pek güvenilir değil. Bakalım bu haftasonu mersine gitmişken ilk doktoruna götüreyim diyorum o neler diyecek görelim :)
walla boyu uzun dedi doktor canım her şekli ile bizim tarafa çekmiş:) kardeşim çok uzun eşimde 1,77 felan ben 1,70. Sanırım ondan ama kg az alıyor kıayefterin boyu tam eni abisinin eşyasını giymiş gibi oluyor yazık :)

selam kızlar nasılsınız bebişleriniz nasıl sanki benim cimcime artık eldivene alıştı gibi elini bi götürüyor ağzına sonra bakıyo parmak yok elini izliyo izliyo sonra garibim indiriyo elini biraz mızıldanıyor ama olsun.:5::5::5:
Sonra ben kahvaltı yaparken karşımda koltukta oturmuş vaziyette oluyor resmen benim yiyişimi izliyor nasılki ona bakıyorum hemen hareketlenip gülüyor annem beni farketti decesine.sonra ağzından baloncuklar çıkarıp capcup ediyor sanki yediklerim ona gidiyomuş gibi bir tat alıyomuş gibi.canım kızım ya annesini çok seviyor.:16::16::16:şuda bir gerçek babayada acayip düşkün babayı görünce bir kucaklaşıyolarki kafayı gömüyor babasının göğsüne ben cilveleşsem bile kafayı çeviriyor öbür yöne babasıda gülüyor bak sana küstü diye.babası bazı akşamlar özel derse gidiyor geç geliyor eve özlüyor herlalde babayı görür görmez memeyi bile bırakıp babayı takip ediyor...:17::17::17::17::17:

Birde kızlar mama kaşığı filan çok önemlimi ben wee nin 2li kaşığını aldım sapları renkli ucuda şeffaf renk silikon gibi 2 gündür onunla su içiriyorum.mama kaseside var kapaklı e bebekten almıştım 360 derece dönüyo ve dökülmüyomuş ama dökülme kısmına inanmıyorum tabi...siz ne kullanıyorsunuz. :46::46::46::46:
bence bir öenmi yok bende de o kaşıktan var ama çay kaşığıyla verince daha mutlu oluyor tabakta normal cam porselen bulduğuma kouyorum. Emzik ve biberonda dünya para verip aldım kaç tane ne emzik ne biberon kullandı hepis elimizde kaldı o yüzden tabak vs önemsemiyorum canım ben

5.ayda doğum kılosu ıkıye katladımı onemlı olan bu ayrıca 10 kıloda var canım topiğimişz bebeleri masallhı var:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: Boyu cok ıyı onemlı olan boy gelısımı
katlamadı bizimki işte 3900 doğdu tam 5 ay olunca 7 oldu neyse bakalım sağlıklı olsunda. Hayatım boyunca kg dan çektim o çekmesin :)

kızlar merhaba uzun zamandır giremiyordum geldik şimdi:)
benim kızım 27sinde altı ayını dolduracak zaman ne kadar çabuk geçiyor
ama minik doğduğu için 3-6 ay kıyafetleri oluyo:)
ek gıda meyve suları püreleri veriyorum ve milupanın organik sebze püresinden veriyorum bir haftadır
dün de ilk kez yoğurt verdim
hala geceleri iki üç saatte bir uyanıyor emip geri yatıyor. Bir türl uzun uyumadı ama şikayetçi değilim tabi
büyüdükçe bakımı daha kolay oluyor sanki
bu arada iki tane dişimiz var bir haftadır:))
bizde 27 haziran doğumluyuz :)

bugün sütçü gelmişti 2 kilo aldım kaynattım yoğurt mayaladım ama 4 saat geçti şimdi buzdolabına kaldırdım sanki sulu gibi inş katılaşır.
Ama bir kaymak çıkmıştı sütten 1 çay tabağı dolusu çukur olanlardan valla şimdi bal döktüm yedim harika olmuş sırf şu kaymak için bile süt alabilirim yani.
bizd doğuda olduğumuz iin süt devamlı yağdan ve kaymaktan dibi tutuuyor o derece çok yağlı kaymaklı bende hiç yemem kaymak ne sütte ne yoğurtta evde de yiyen yok o kocaman tabak dolusu kaymak atıyorum mecbur :( ne güzel sevmen. Birde be buz dolabında bir gün kabağı açık bekletiyorum çok güzel oluyor iyi donuyor sonra kapatıyorum kapağını aklında bulunsun

selamkizlar nasilsinizzzz biz kizimla iyiyizzz ama vucudumuzda iltihap yayildi vucudu kizariklik icindeydi merhemfalan gecti cok sukurrrr kilomuz 7.200 gram anne sutu sadece sizlere bir sorum olacak suan yurtfdisindayim yogurt konusunda tereddut icindeyim hazir yogurt var ne verecegimi bilemiyorummmmm sizlerne zaman basladiniz meyve purelerine:16:
5. Ay bitti 6. Aya yaklaşınca vermeye balşadım ben. çok geçmiş olsun

kızım emzik dışında herşeyi alıyo ağzına. Saçımızı, yorganını, ellerini, arabasındaki kemeri, peçeteler, kağıtlar herşeyi emiyo bi emziğini ememedi :) emziği eline veriyorum eviriyo, çeviriyo, tutulacak kısmını emiyo ama emeceği yeri almıyo.. Bir sürü emzik çeşiti denedim, hiç birini de sevmedi. Ben de uğraşmıyorum artık..
aynen bizde de 4 çeşit emzik var almıyor bende uğraşmıyorum artık

Gece ben de bez değiştirmiyorum ama dolmuş oluo sabah hayli. Onu doktora sor istersen, haftada bir tuvalete çıkması da normal miymiş onu sordunuz mu? Ben premium care kullanıyorum. Beyaz paketi yeni doğduğunda kullanmıştım o zmnlar işediğini bile anlayamadığım için o çizgi işimi görmüştü:)))

O cizgi benimde ilk 3 ay isime yaradi gercekten sonra değiştirdik bizde yesil paketi kullanmaya basladik ama bem her mamadan sonra degistiriyorum hic pisik olmadik sukur arada bi krem suruyorum ama

Cm bnmki 5 ayı bitirdi. Doktor 2 hafta sonra pürelere başlayabilirsiniz dedi ben başladım bile:) 3 hafta sonra sebze püresi; 6.ayda yoğurt dedi. Weewell in yoğurt makinesini aldım hatta denemek için yaptım bi kere. 10 numara oldu. İçinde 7 tane kavanozu var tam bebişler için..

Ben basladim kızlar ek gidaya mama cocugu oldugum icin 4 aydan itibaren yogurt elma sebze puresi veriyorum bide

bence bir öenmi yok bende de o kaşıktan var ama çay kaşığıyla verince daha mutlu oluyor tabakta normal cam porselen bulduğuma kouyorum. Emzik ve biberonda dünya para verip aldım kaç tane ne emzik ne biberon kullandı hepis elimizde kaldı o yüzden tabak vs önemsemiyorum canım ben

:) ben cay kasigi verdim almadi sanirim damaklarina deyince acitti tam dis cikarma evresine giriyoruz belkide ondan ben kaucuk kasikla veriyorum daha iyi aliyo bizimkide sadece uykuda emzik emiyo hatta emzik dusunce agluyo :))

katlamadı bizimki işte 3900 doğdu tam 5 ay olunca 7 oldu neyse bakalım sağlıklı olsunda. Hayatım boyunca kg dan çektim o çekmesin :)

Masallah iyi dogmua benim oglum uc kilo dogdu simdi besbucuk ayliguz en son uc hafta once 7 kiloya yakindik ama boyumuz uzun masallah ben kiloyu oek dert etmuyorum cok dusuk olmadikca saglikli olsunlar alınır

bizd doğuda olduğumuz iin süt devamlı yağdan ve kaymaktan dibi tutuuyor o derece çok yağlı kaymaklı bende hiç yemem kaymak ne sütte ne yoğurtta evde de yiyen yok o kocaman tabak dolusu kaymak atıyorum mecbur :( ne güzel sevmen. Birde be buz dolabında bir gün kabağı açık bekletiyorum çok güzel oluyor iyi donuyor sonra kapatıyorum kapağını aklında bulunsun

Kaymak zararli diye biliyorum ben ama bende hazir sut ve yogurttan mayaliyorum dr ole soyledi bana

Gece ben de bez değiştirmiyorum ama dolmuş oluo sabah hayli. Onu doktora sor istersen, haftada bir tuvalete çıkması da normal miymiş onu sordunuz mu? Ben premium care kullanıyorum. Beyaz paketi yeni doğduğunda kullanmıştım o zmnlar işediğini bile anlayamadığım için o çizgi işimi görmüştü:)))

yeşil paketten bir kere kullandım ve hemen pişik oldu. doktoruna kakayı sormuştum eninde sonunda yapacak içinde kalmayacak ya 10 gün bile yapmadığı olur demişti. ben de dert etmiyorum artık. arabada pusette uzun süre oturunca da iyi yapıyor kakayı :))

Kızlar bugün oğluşum daha da büyümüş geldi gözüme :)) o benim aşkım yaaaa...
sırt üstünden yüz üstüne dönerken dün bile kolunu hemen çıkartamıyordu ama bugün hiç çığrınmadı bir bakıyorum yüz üstü ve kolları özgür :)) kolları üzerinde vücudunu yükseltiyor rahat rahat :) :nazar::nazar::nazar:
odada babasıyla oynarken ben girip de birşey dersem hemen beni arıyor ve saniyesinde buluyor :)) Bir yerden bir yere hareket ettiğimde de hemen izliyor kaçırmadan :)) ayyy ilgi odağı olmak ne güzelmiş :)
sabah da banyo yaptırdık. (normalde akşam uykusundan önce yaptırırız ama dün akşam baba evde değildi) banyoda bile gözleri benim üzerimde beni izleyip duruyor :))) çok tatlı çoook:):nazar::nazar::nazar:
Allah çocuklarımızı bizlere bağışlasın...

ha bir de elini hızlı hızlı sallıyor yukarı aşağı. çıngırak sallar gibi :))) beni çağırırken de yapıyor sanki "gel artık anne yeter" diye kızıyor sanki :)))

Son düzenleme:
selamkizlar nasilsinizzzz biz kizimla iyiyizzz ama vucudumuzda iltihap yayildi vucudu kizariklik icindeydi merhemfalan gecti cok sukurrrr kilomuz 7.200 gram anne sutu sadece sizlere bir sorum olacak suan yurtfdisindayim yogurt konusunda tereddut icindeyim hazir yogurt var ne verecegimi bilemiyorummmmm sizlerne zaman basladiniz meyve purelerine:16:

Selam canim bende yurtdisindayim ben hazir pastorize sutden hergun bir cay bardagi mayaliyorum taze veriyorum cimcimeme bir zarari olmadi sukur dene istersen

O cizgi benimde ilk 3 ay isime yaradi gercekten sonra değiştirdik bizde yesil paketi kullanmaya basladik ama bem her mamadan sonra degistiriyorum hic pisik olmadik sukur arada bi krem suruyorum ama

Ben basladim kızlar ek gidaya mama cocugu oldugum icin 4 aydan itibaren yogurt elma sebze puresi veriyorum bide

:) ben cay kasigi verdim almadi sanirim damaklarina deyince acitti tam dis cikarma evresine giriyoruz belkide ondan ben kaucuk kasikla veriyorum daha iyi aliyo bizimkide sadece uykuda emzik emiyo hatta emzik dusunce agluyo :))

Masallah iyi dogmua benim oglum uc kilo dogdu simdi besbucuk ayliguz en son uc hafta once 7 kiloya yakindik ama boyumuz uzun masallah ben kiloyu oek dert etmuyorum cok dusuk olmadikca saglikli olsunlar alınır

Kaymak zararli diye biliyorum ben ama bende hazir sut ve yogurttan mayaliyorum dr ole soyledi bana
canım slm sen kaymak yoğurt deyince inan iştahım kabardı bayılırım yemiyorsan bize göndersene:9::27:.afiyet olsun neden yemiyorsun ki emziriyorsun doğal şeyleri bulmuşsun ama kıymeti yok sizde:19:.kalsiyum emzirirken çok nemli sen bol bol tüket.ben çok tüketiyorum istanbuldayım doğalını arıyorum ama zor.bebegin daha iyi gelişir ye ki kemikleri gelişsin.ben yogurt ve peyniri su gibi tüketiyorum.vazgeçilmez benim için...hamileykende aşırı tükettim.kocanı boşver sen ye....ohhhh missss.benim yerimede ye :1:.

kızlar bebişleriniz bezlerini tamamen dolduruyor mu çişle ? benim oğlan yeterince yapmıyor gibime geliyor. gerçi 4 numaraya geçtiğimden beri öyle hissediyorum. bez büyüdü diye mi ? bir de günde kaç bez kullanıyorsunuz ? biz tasarrufluyuz galiba :) sabah - öğlen- akşam 1 er tane :)) kilosu da iyi diye tahmin ediyorum evde kendimle tartıyorum sonra kendimi tartıyorum 8 kilo çıkıyor 4. ayda 7200 dü...
bizimde bezimiz çişten sabahları üzerine bazen geçiyor.o yüzzden sabah erkenden çişini bezini değiştiriyorum.ben 4 numara bez kullanıyorum o da bize dar geliyor.4+ kullanıcam.çünkü bazen giysisine kaka ve çiş sızıyor.hergün kaka yaparız.demir damlası verince 2-3 keze çıkıyor.biz şuan azalttık günde 4-5 .daha önce 6-7 bez di.

kızlar bugün oğluşum daha da büyümüş geldi gözüme :)) o benim aşkım yaaaa...
Sırt üstünden yüz üstüne dönerken dün bile kolunu hemen çıkartamıyordu ama bugün hiç çığrınmadı bir bakıyorum yüz üstü ve kolları özgür :)) kolları üzerinde vücudunu yükseltiyor rahat rahat :) :nazar::nazar::nazar:
Odada babasıyla oynarken ben girip de birşey dersem hemen beni arıyor ve saniyesinde buluyor :)) bir yerden bir yere hareket ettiğimde de hemen izliyor kaçırmadan :)) ayyy ilgi odağı olmak ne güzelmiş :)
sabah da banyo yaptırdık. (normalde akşam uykusundan önce yaptırırız ama dün akşam baba evde değildi) banyoda bile gözleri benim üzerimde beni izleyip duruyor :))) çok tatlı çoook:):nazar::nazar::nazar:
Allah çocuklarımızı bizlere bağışlasın...

Ha bir de elini hızlı hızlı sallıyor yukarı aşağı. çıngırak sallar gibi :))) beni çağırırken de yapıyor sanki "gel artık anne yeter" diye kızıyor sanki :)))
maşallah yerim ben onu ya benimkide elini çıkaramıyordu usta oldu sonra :)
canım slm sen kaymak yoğurt deyince inan iştahım kabardı bayılırım yemiyorsan bize göndersene:9::27:.afiyet olsun neden yemiyorsun ki emziriyorsun doğal şeyleri bulmuşsun ama kıymeti yok sizde:19:.kalsiyum emzirirken çok nemli sen bol bol tüket.ben çok tüketiyorum istanbuldayım doğalını arıyorum ama zor.bebegin daha iyi gelişir ye ki kemikleri gelişsin.ben yogurt ve peyniri su gibi tüketiyorum.vazgeçilmez benim için...hamileykende aşırı tükettim.kocanı boşver sen ye....ohhhh missss.benim yerimede ye :1:.

hiç sevmiyorum canım kaymak ya çocukluktan beri ama yoğurt peynir tüketiyorum :)

kızım emzik dışında herşeyi alıyo ağzına. saçımızı, yorganını, ellerini, arabasındaki kemeri, peçeteler, kağıtlar herşeyi emiyo bi emziğini ememedi :) emziği eline veriyorum eviriyo, çeviriyo, tutulacak kısmını emiyo ama emeceği yeri almıyo.. Bir sürü emzik çeşiti denedim, hiç birini de sevmedi. Ben de uğraşmıyorum artık..

bizimde oyleydı 10 yakkın emzik var evımde:) bakıcı alıstırdı bebedor dıye bı emziği aldı 3+ insallh alır guzel kızın canım :)

bizimde oyleydı 10 yakkın emzik var evımde:) bakıcı alıstırdı bebedor dıye bı emziği aldı 3+ insallh alır guzel kızın canım :)

maşaallah ne güzel bizimkine de alıştıran biri olsa :) inşallah alışır bakalım, parmağına sardı bu aralar iyie, koparacak nerdeyse :)

Bende aynı hatta hamileyken öyle peynir ve yoğurt yedimki artık bana diyolardı kesinlikle kızında sevecek diye.
heleki kaymak yoğurdun olsun sütün olsun bayılırım kaymağa.Ama ne yalan söylim süt fazla içmem hamiş kaldığımdan beri toplasan 1 litre içmişimdir.ya sütü ısıtmaya üşeniyorum ama yoğurt hep hazır oluyor.Ayran çok içiyordum mide bulantımı azaltıyodu dr süt şart değil diyodu.Bu arada dişlerim acayip acıyor ağzıma bişey alınca soğuksa yada sıcaksa tüm dişlerim acıyor acaba diş etimde mi problem var yoksa hamileyken aldığım kalsiyumlarımı içsem yine

denedim kauçukta denedim, hiç birini sevmedi kızım :)

Canım benimki parmak emiyodu elerini bulamayınca mecburen emziğe sardı ama herzaman vermiyorum
uyuyacağı zaman emzirmeden yarımsaat önce veriyorum çenesi iyice yorulsun diye sonrada mememi veriyorum uyutuyorum yoksa mememin uçlarını koparacak emerek uyumaya alışık ya bizim cimcime.
2 aylıktan beri evde duruyodu meme 0-3 aylık meme bizdeki nuk silikon almıştım ozamanlar ağzına büyük geliyodu hep kusuyordu.

Benim tavsiyem şu birazda karnı açken ver belki alışır bide ben memeyi vermeden yıkıyorum ıslak ıslak veriyorum belkide onuda seviyor bilemem bir dene istersen ama herzaman emmesin.

maşaallah ne güzel bizimkine de alıştıran biri olsa :) inşallah alışır bakalım, parmağına sardı bu aralar iyie, koparacak nerdeyse :)

Yolun başında kes parmağı bak ben ne bağırtılar ağlamalar çekiyorum şuan ellerinde penye patikler varya onunla yatıyor yoksa parmak emiyodu hep

Kızlar mama sandalyemizi merak edenler icin fotoları gönderiyorum. Yalnız alacak olanlar dikkat etsin eski modeli 4 tekerlekli değil... $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg

nasılsınız bakemm fasla vakıtım olmuyorrrrrrr oglusum hasta oksuruk burun akıntısı var bende ıkıncı kez mastıt olmusum acıle gıttık bır kac st kdar once serum verdıler sukur ıyıyım ama oglusum aynıı dunde onu acıle goturmustuk :(:50::43:

Back