• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
canım aynı araba mevzusu 2 sene önce bizde de oldu. araba aldı eşim kv kp i görmeye gittik bize hoşgeldin der demez hani araba nerede dediler nasıl bozulmuştum anlatamam. eşime dedim bizi değil arabayı bekliyorlarmış diye... eşim bana gürledi yine. ertesi gün de kp i kaybettik. kv araba için horoz kestirecekmiş diye o kış günü kp i pazara yollamış adam soğuktan kalp krizi geçirmiş vefat etti. yine suçlu kim ? ben çünkü ben 1 dönem boyunca ailesini görmesine izin vermemişim
o zaman ben mardinde görev yapıyordum. ve hakkaride çalıştığım zaman askeriyeden taa kastamonudan kaçıp gelen adam kilisten bi mardine yanıma gelemedi... benim yerime ailesine gittiği için sorun ederim ben de. bir kere gelseydi bari...

bu sabah kahvaltıda benimle birlikte oturmadı... bebekle ilgilenme bahanesi vardı eminim. sorsam "sen rahat kahvaltı edesin diye" der eminim... sütün sadece yemekle olduğunu zannediyor herhalde...ben kalktım sofradan o öyle gitti oturdu sofraya bebekle... ve evden çıkarken oğluyla vedalaştı benle vedalaşmadı bile... yattığı odada bizim düğün fotoğrafımızın önüne annesinin ve ona bakan evlenecek olan biricik ablasının büyük vesikalık fotoğraflarını koymuştu önceki akşam... fotoğrafını çektim. ileride ona göstermek için. "işte senin önceliğin bu " diyeceğim inkar ettiğinde...

canım sen nasıl evlendin severek di mi? gerçi evlenince bir insanı gerçek haliyle tanıyorsun.. çok fazla bu konulardan anlamam ama eşin seni sevmiş evlenmişse önceliğinin her zaman sen olması gerekir... evlenince hele çocuklanınca işler değişiyor ama bir sıkıntı olduğunda onunla bir araya gelebilmek adına verdiğimiz mücadeleyi unutamıyorum, eşim de öyle sanırım.. hayat ne getirse getirsin aslolan bu olmalı bence... :16:

kızlar günaydınn:)
çok şükür dün 5. ayımızı da geride bıraktık.. zamanın hızına yetişemiyorum gerçekten..
dün akşam şunu farkettim; bebeğimle aramda bir bağ oluşmuş, bunu ben biliyordum zaten ama bebeğimin de farketmeye başladığını hissettim..
dün akşam arkadaşa gittik oturmaya, orda herkesin içinde beni seçti ve gözleri hep bendeydi, kucağımda ayakta dikili bi şekilde tutuyordum arkası dönüktü bana, durup durup yüzünü bana dönüp beni görmek istedi hep..
hatta oyunlar yaptı bana.. öyle güzeldi ki anlatamam:16:
arkadaşlar bile farketmiş, sana ne kadar çok bağlanmış felan dediler hatta :9:
bu zamana kadar çok zahmet çektik ama bundan sonra çok güzel ve keyifli günler bizi bekliyor kızlar:16:

bir de benim oğlan bi düzene oturdu artık uykuları.. aynı saatlerde yatıp kalkıyor 2 haftadır..
gündüzleri arabasında gezdirerek uyutuyorum, geceleri yatağında pışpışlayarak.
buna o kadar çok alışmış ki, gündüz pışpışlanarak uyumuyor asla, gece de arabada uyumuyor :D ikisini ayırt ediyor.
akşam misafirliğe gittim akşamları da arabasında uyuduğu için, orda da arabası olmadığı için uykusu gelince mızmızlandı ve ne yaptıysam uyutamadım.. bu sorunu nasıl aşıcaz bi fikriniz var mı?
acaba biraz uğraşıp arabayı unuttursam da gündüz de mi pışpışlayarak uyutsam?
çünkü her gittiğimiz yerde problem olacak bu...

üzüm pekmezi verilir diye okudum biçok yerde hem kan da yapar ama sütle beraber verirsen özelliği gidiyormuş.. tatlandırmak için veriyosan verebilirsin. benim kayınvalidem kendisi yapar üzüm pekmezi ek gıdaya geçince ondan vereceğim ben

canım 5. ayınız hayırlı olsun:46:
artık kocaman adam oldular yatağına bırakıp gideyim beni niye bıraktın diye mızmızlanıyor kucağımda bakınacak, yemek yerken izleyecek, olayların içine dahil olacak..:1:
gündüzleri de pışpışı deneyebilirsin kararlı olursan 3-4 günde yeni sisteme alışır :34:

kızlar bebişleriniz bezlerini tamamen dolduruyor mu çişle ? benim oğlan yeterince yapmıyor gibime geliyor. gerçi 4 numaraya geçtiğimden beri öyle hissediyorum. bez büyüdü diye mi ? bir de günde kaç bez kullanıyorsunuz ? biz tasarrufluyuz galiba :) sabah - öğlen- akşam 1 er tane :)) kilosu da iyi diye tahmin ediyorum evde kendimle tartıyorum sonra kendimi tartıyorum 8 kilo çıkıyor 4. ayda 7200 dü...

bizimki de çok çiş yapmıyor bez sayısı belli olmuyor bazen zırt pırt kaka yapıyor...

benim oğlum 27 haziran doğumlu 70 cm 7,5 kg daha 3 numara kullanııyoruz. zayıf sanırım biraz facebook da kızlar konuşuyor 9 kg olan bile var

70 cm mi ne güzelll maşşallahhhh tütütütüüüü
benim sağlık ocağındaki hemşirem mezura ile ölçtüğü için pek güvenilir değil. bakalım bu haftasonu mersine gitmişken ilk doktoruna götüreyim diyorum o neler diyecek görelim :)

canım sen nasıl evlendin severek di mi? gerçi evlenince bir insanı gerçek haliyle tanıyorsun.. çok fazla bu konulardan anlamam ama eşin seni sevmiş evlenmişse önceliğinin her zaman sen olması gerekir... evlenince hele çocuklanınca işler değişiyor ama bir sıkıntı olduğunda onunla bir araya gelebilmek adına verdiğimiz mücadeleyi unutamıyorum, eşim de öyle sanırım.. hayat ne getirse getirsin aslolan bu olmalı bence... :16:

canım 5. ayınız hayırlı olsun:46:
artık kocaman adam oldular yatağına bırakıp gideyim beni niye bıraktın diye mızmızlanıyor kucağımda bakınacak, yemek yerken izleyecek, olayların içine dahil olacak..:1:
gündüzleri de pışpışı deneyebilirsin kararlı olursan 3-4 günde yeni sisteme alışır :34:

bizimki de çok çiş yapmıyor bez sayısı belli olmuyor bazen zırt pırt kaka yapıyor...

evet canım severek evlendik ama nedense öncelikleri değişti bunun nedeni de benim değişmemmiş. ilk zamanlarda bana daha çok sevgi gösteriyordu haliyle ben de uysaldım. ama sevgiyi azaltınca ben de değişmiş olabilirim doğrudur belki. ben sırnaşılmasını severim ve sırnaşırım da. ama şimdi çok şükür (!) eşim hep uzak benden o yüzden de içimden gelmez sırnaşmak... evlenmemin 3. haftası hakkariye atanmıştım ben. 1,5 sene ayrı kaldık. ama birkaç saatliğine bile olsa kalkıp kastamonudan gelmişti yıldönümümüz için... şimdi ise romantizm mi ? imkansız birşey nedense...

Selam kızlar nasılsınız bebişleriniz nasıl sanki benim cimcime artık eldivene alıştı gibi elini bi götürüyor ağzına sonra bakıyo parmak yok elini izliyo izliyo sonra garibim indiriyo elini biraz mızıldanıyor ama olsun.:5::5::5:
sonra ben kahvaltı yaparken karşımda koltukta oturmuş vaziyette oluyor resmen benim yiyişimi izliyor nasılki ona bakıyorum hemen hareketlenip gülüyor annem beni farketti decesine.sonra ağzından baloncuklar çıkarıp capcup ediyor sanki yediklerim ona gidiyomuş gibi bir tat alıyomuş gibi.Canım kızım ya annesini çok seviyor.:16::16::16:Şuda bir gerçek babayada acayip düşkün babayı görünce bir kucaklaşıyolarki kafayı gömüyor babasının göğsüne ben cilveleşsem bile kafayı çeviriyor öbür yöne babasıda gülüyor bak sana küstü diye.babası bazı akşamlar özel derse gidiyor geç geliyor eve özlüyor herlalde babayı görür görmez memeyi bile bırakıp babayı takip ediyor...:17::17::17::17::17:

Birde kızlar mama kaşığı filan çok önemlimi ben wee nin 2li kaşığını aldım sapları renkli ucuda şeffaf renk silikon gibi 2 gündür onunla su içiriyorum.mama kaseside var kapaklı e bebekten almıştım 360 derece dönüyo ve dökülmüyomuş ama dökülme kısmına inanmıyorum tabi...Siz ne kullanıyorsunuz. :46::46::46::46:

bilemiyorum forumlara bakıyorum kimi kötü örnekler var yıllarca bırakamayan bazılarıda kendiliğinden bırakan kafam çok karışık ama emsinde istemiyorum biliyorum çok tatlı oluyolar emerken ve onlarda çok lezzet alıyor ama sonuçta kız çocuğu ağız kısmında çene yapısında bişey olsun istemiyorum...

ben de hiç istemiyorum emmesini, bizim kızımız yokken bi arkadaşın kızı parmağını emiyodu, inş. benim bebeğim emmez diyodum, şimdi nasıl emiyo cuk cduk :) 2 yaşından sonra emerse sıkıntıymış, o zaman da acı oje filan varmış, onları kullanırız diyorum. inş. onlara gerek kalmadan bırakır da..

ben emzık verıyorum elını bıraktı bu sekılde sız verıyo musnz acaba kızlr

Kizlar ek gidaya gectik ben muhallebi veriyorum bygunde vericem içine pekmez katabiliyoruZ ama evde uzum pekmezi var acaba bisey olurmu allerji falan

benım annem yapıyo pekmezı anneannemın uzum bagı var arada sıcak suyla sulandırıp ıcırıyorum cokta sevıyo verebılırsın uc kuralını dene bellı olur zaten alerjısı

canım aynı araba mevzusu 2 sene önce bizde de oldu. araba aldı eşim kv kp i görmeye gittik bize hoşgeldin der demez hani araba nerede dediler nasıl bozulmuştum anlatamam. eşime dedim bizi değil arabayı bekliyorlarmış diye... eşim bana gürledi yine. ertesi gün de kp i kaybettik. kv araba için horoz kestirecekmiş diye o kış günü kp i pazara yollamış adam soğuktan kalp krizi geçirmiş vefat etti. yine suçlu kim ? ben çünkü ben 1 dönem boyunca ailesini görmesine izin vermemişim
o zaman ben mardinde görev yapıyordum. ve hakkaride çalıştığım zaman askeriyeden taa kastamonudan kaçıp gelen adam kilisten bi mardine yanıma gelemedi... benim yerime ailesine gittiği için sorun ederim ben de. bir kere gelseydi bari...

bu sabah kahvaltıda benimle birlikte oturmadı... bebekle ilgilenme bahanesi vardı eminim. sorsam "sen rahat kahvaltı edesin diye" der eminim... sütün sadece yemekle olduğunu zannediyor herhalde...ben kalktım sofradan o öyle gitti oturdu sofraya bebekle... ve evden çıkarken oğluyla vedalaştı benle vedalaşmadı bile... yattığı odada bizim düğün fotoğrafımızın önüne annesinin ve ona bakan evlenecek olan biricik ablasının büyük vesikalık fotoğraflarını koymuştu önceki akşam... fotoğrafını çektim. ileride ona göstermek için. "işte senin önceliğin bu " diyeceğim inkar ettiğinde...

cnım senınde ısın zor Allah sabır ve kolaylık versın en doğrusunu sen bılırsın tabıkıde bence hıc zıtlaşma kocanla akısına bırak kv gelecekmı gelsın arayacak mık arasın resmıde gormezden gel bellı bı zaman sonra anlayacaktır kım haklşı kım haksız, bıseyın ustune gıdınce daha tatlı gelıyo helekı erkekte kı
evlenınce kapı kapanınca hıc kımse dıarsda kalmıyo hep ıstenıyo oğulları bekar oğulları olsun
benım kv melek gıbıdır cok sukur yavrum kuum der durur ama kp bı gorsenız herkesı yonetmek ıster ben memleketıme gıtmme esım bıs demez kp arar bısıderdı eskıden kızardım eşime kızardım adamın sucu neyse artık bana hatamı yaptılar cekıyorum elımı arayıp sormuyorum meselşa hacıya gıdeceklerdı doğum ıznındeydım gıtmedım ugurlamaya oğlumuda alıp anneme gıttım hacıdayken babasınıle hıc gorusmedım sadece bayramda kv ıle her hafta konustum bole bole anlıyorlar sende kendını evlılığını yıpratmamak ıçın en uygun yolu bılırsın
bıdaha bu yasta olmayacaz ınsallh eşinle en güzel sekılde gecırısın

benim oğlum 27 haziran doğumlu 70 cm 7,5 kg daha 3 numara kullanııyoruz. zayıf sanırım biraz facebook da kızlar konuşuyor 9 kg olan bile var

5.ayda doğum kılosu ıkıye katladımı onemlı olan bu ayrıca 10 kıloda var canım topiğimişz bebeleri masallhı var:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: boyu cok ıyı onemlı olan boy gelısımı

benim oğlum 27 haziran doğumlu ben veriyorum canım 1 aralıkta yoğurt ile bbaşladım doktorum 6 ay bitmeden verme dedi. hiç meyve suyu vermedim yutma refleksi gelişsisn diye . veriyorsam yoğurt günde bir ez 2-3 çay kaşığı veriyorum elma rendeliyorum havuç renedeleyip verdim arada ıhlamur kış diye. ama artık kivi vs de vermeye başladım değişik meyveleri sebzeleri buharda pişirip vermek lazım çorba tavsiye etmiyor uzmanlar su oaranı yüksek olduğu için besleyici değil karnını şişiriryor diye. çalıştığım için gece uyusun diye bazen 2 güne birde yatmadan 30 cc ülker hero baby veriyoruz sma aladık sevmedi hiç ülkeri sevdi. muzdan tatlı ve tzludan baldan vs uzak duruyorum.

Bizimki de 12 temmuz doğumlu. Tam zamanında başlamışsın bizimki de yoğurt için tam 6 ay dolunca die söyledi. Ama öncesinde meyvelerin suyu ve püresi; sonra sebze çorbası dedi. Valla bgn de zaten elma püresi verdim :)

kızlar bebişleriniz bezlerini tamamen dolduruyor mu çişle ? benim oğlan yeterince yapmıyor gibime geliyor. gerçi 4 numaraya geçtiğimden beri öyle hissediyorum. bez büyüdü diye mi ? bir de günde kaç bez kullanıyorsunuz ? biz tasarrufluyuz galiba :) sabah - öğlen- akşam 1 er tane :)) kilosu da iyi diye tahmin ediyorum evde kendimle tartıyorum sonra kendimi tartıyorum 8 kilo çıkıyor 4. ayda 7200 dü...

Genelde 3 saatte bir değiştiriyorum ben bezini. Sen hayli tasarrufluymuşsun:))) ben de 5-6 bez kullanıyorum ama bez doluo bayağı ağırlığı hissediosun. Bnmki de 4 ayda 7200 dü şimdi 5 aylık 7900. Tartı 100gr farkettirio yani kilo çok iyi maşallah :)

Kızlar merhaba uzun zamandır giremiyordum geldik şimdi:)
Benim kızım 27sinde altı ayını dolduracak zaman ne kadar çabuk geçiyor
Ama minik doğduğu için 3-6 ay kıyafetleri oluyo:)
Ek gıda meyve suları püreleri veriyorum ve milupanın organik sebze püresinden veriyorum bir haftadır
Dün de ilk kez yoğurt verdim
Hala geceleri iki üç saatte bir uyanıyor emip geri yatıyor. Bir türl uzun uyumadı ama şikayetçi değilim tabi
Büyüdükçe bakımı daha kolay oluyor sanki
Bu arada iki tane dişimiz var bir haftadır:))

Genelde 3 saatte bir değiştiriyorum ben bezini. Sen hayli tasarrufluymuşsun:))) ben de 5-6 bez kullanıyorum ama bez doluo bayağı ağırlığı hissediosun. Bnmki de 4 ayda 7200 dü şimdi 5 aylık 7900. Tartı 100gr farkettirio yani kilo çok iyi maşallah :)

4. aydaki sağlık ocağındaki kilosu. 8 kilo dediğim bizim evdeki tartı ha yanlış anlaşılmasın :)) valla önceden ağırlığından anlıyordum ben de doldurduğunu ama şimdi öyle değil. ya gece 10 saat aynı bez kalıyor sabah hafifçik bişi. çocuk uyurken işemeyi unutuyor herhalde :)) 2 numaradayken en fazla ağırlığı hissediyordum :) 3 te biraz daha az 4 te hiç neredeyse :)) zaten benim oğlan kakayı da haftada bir filan yapar ama bulaştırır üzerine :)) diğer zamanlar gaz çıkartırken biraz lekeliyor bezi. yine de bırakmıyorum değiştiriyorum çünkü bu bezde pişiklenmeye başladı. prima beyaz paket kullanıyorum ilk 3 ünde dokusu fileliydi etkilemiyordu popoyu. 4 numara filesizmiş çok üzüldüm hemen 15 dk da pişiklendi popo çatalı :(( dolmadan da değiştirmek masraf ama oğluşumun popişi daha önemli ne yapalım :))

Ek gıda meyve suları püreleri veriyorum ve milupanın organik sebze püresinden veriyorum bir haftadır
Hala geceleri iki üç saatte bir uyanıyor emip geri yatıyor. Bir türl uzun uyumadı ama şikayetçi değilim tabi

aaa hayırlı olsun dişlerinizzz :) alttan mı çıktı ? bir de emerken canını acıtıyor mu ? çıkınca tümden mi çıkmış oluyor yoksa yavaş yavaş uzuyor mu dikkat ettin mi hiç ? ne çok soru sordum yahu :))

Bugün sütçü gelmişti 2 kilo aldım kaynattım yoğurt mayaladım ama 4 saat geçti şimdi buzdolabına kaldırdım sanki sulu gibi inş katılaşır.
ama bir kaymak çıkmıştı sütten 1 çay tabağı dolusu çukur olanlardan valla şimdi bal döktüm yedim harika olmuş sırf şu kaymak için bile süt alabilirim yani.

selamkizlar nasilsinizzzz biz kizimla iyiyizzz ama vucudumuzda iltihap yayildi vucudu kizariklik icindeydi merhemfalan gecti cok sukurrrr kilomuz 7.200 gram anne sutu sadece sizlere bir sorum olacak suan yurtfdisindayim yogurt konusunda tereddut icindeyim hazir yogurt var ne verecegimi bilemiyorummmmm sizlerne zaman basladiniz meyve purelerine:16:

aaa hayırlı olsun dişlerinizzz :) alttan mı çıktı ? bir de emerken canını acıtıyor mu ? çıkınca tümden mi çıkmış oluyor yoksa yavaş yavaş uzuyor mu dikkat ettin mi hiç ? ne çok soru sordum yahu :))

Teşekkür ederiz:))
Alttan çıktı zaten biri çıkınca yanındaki de iki üç gün içinde çıkarmış öyle de oldu
Emerken hissetmiyorum pek. Ama elimi yakalayıp Keşmir'inde bayağı hissediyorum acıyo valla
Çıkınca yavaş yavaş uzuyo hatta ilk gün zor anladım şimdi daha belirgin oldu:))

Belirtileri nelerdi? Bizim oğlan huzursuz 2 gündür. Uyumadığı her zaman ağlamaya başladı. Alt dişlerinin orası pütürlü gibi sanki ama şişme fln da yok anlayamadım ben de...

4. aydaki sağlık ocağındaki kilosu. 8 kilo dediğim bizim evdeki tartı ha yanlış anlaşılmasın :)) valla önceden ağırlığından anlıyordum ben de doldurduğunu ama şimdi öyle değil. ya gece 10 saat aynı bez kalıyor sabah hafifçik bişi. çocuk uyurken işemeyi unutuyor herhalde :)) 2 numaradayken en fazla ağırlığı hissediyordum :) 3 te biraz daha az 4 te hiç neredeyse :)) zaten benim oğlan kakayı da haftada bir filan yapar ama bulaştırır üzerine :)) diğer zamanlar gaz çıkartırken biraz lekeliyor bezi. yine de bırakmıyorum değiştiriyorum çünkü bu bezde pişiklenmeye başladı. prima beyaz paket kullanıyorum ilk 3 ünde dokusu fileliydi etkilemiyordu popoyu. 4 numara filesizmiş çok üzüldüm hemen 15 dk da pişiklendi popo çatalı :(( dolmadan da değiştirmek masraf ama oğluşumun popişi daha önemli ne yapalım :))

Gece ben de bez değiştirmiyorum ama dolmuş oluo sabah hayli. Onu doktora sor istersen, haftada bir tuvalete çıkması da normal miymiş onu sordunuz mu? Ben premium care kullanıyorum. Beyaz paketi yeni doğduğunda kullanmıştım o zmnlar işediğini bile anlayamadığım için o çizgi işimi görmüştü:)))

selamkizlar nasilsinizzzz biz kizimla iyiyizzz ama vucudumuzda iltihap yayildi vucudu kizariklik icindeydi merhemfalan gecti cok sukurrrr kilomuz 7.200 gram anne sutu sadece sizlere bir sorum olacak suan yurtfdisindayim yogurt konusunda tereddut icindeyim hazir yogurt var ne verecegimi bilemiyorummmmm sizlerne zaman basladiniz meyve purelerine:16:

Cm bnmki 5 ayı bitirdi. Doktor 2 hafta sonra pürelere başlayabilirsiniz dedi ben başladım bile:) 3 hafta sonra sebze püresi; 6.ayda yoğurt dedi. Weewell in yoğurt makinesini aldım hatta denemek için yaptım bi kere. 10 numara oldu. İçinde 7 tane kavanozu var tam bebişler için..

Selam kızlar nasılsınız bebişleriniz nasıl sanki benim cimcime artık eldivene alıştı gibi elini bi götürüyor ağzına sonra bakıyo parmak yok elini izliyo izliyo sonra garibim indiriyo elini biraz mızıldanıyor ama olsun.:5::5::5:
sonra ben kahvaltı yaparken karşımda koltukta oturmuş vaziyette oluyor resmen benim yiyişimi izliyor nasılki ona bakıyorum hemen hareketlenip gülüyor annem beni farketti decesine.sonra ağzından baloncuklar çıkarıp capcup ediyor sanki yediklerim ona gidiyomuş gibi bir tat alıyomuş gibi.Canım kızım ya annesini çok seviyor.:16::16::16:Şuda bir gerçek babayada acayip düşkün babayı görünce bir kucaklaşıyolarki kafayı gömüyor babasının göğsüne ben cilveleşsem bile kafayı çeviriyor öbür yöne babasıda gülüyor bak sana küstü diye.babası bazı akşamlar özel derse gidiyor geç geliyor eve özlüyor herlalde babayı görür görmez memeyi bile bırakıp babayı takip ediyor...:17::17::17::17::17:

Birde kızlar mama kaşığı filan çok önemlimi ben wee nin 2li kaşığını aldım sapları renkli ucuda şeffaf renk silikon gibi 2 gündür onunla su içiriyorum.mama kaseside var kapaklı e bebekten almıştım 360 derece dönüyo ve dökülmüyomuş ama dökülme kısmına inanmıyorum tabi...Siz ne kullanıyorsunuz. :46::46::46::46:

benimki de ben su içerken saldırıyor bardağa atılıyor yalıyor...
ya benimki ek gıdaya hazır sanırım ama ben hazır değilim..
yemekte barbunya vardı patates ve havucundan ezip verdim, yoğurt verdim yedi..
mama kaşığı bizde de var ucu silikon ya küçükken iyi olur. çok gerekli mi dersen bence değil..
kase olarak da normal cam kaselerden kullanmayı planlıyorum...

Bugün sütçü gelmişti 2 kilo aldım kaynattım yoğurt mayaladım ama 4 saat geçti şimdi buzdolabına kaldırdım sanki sulu gibi inş katılaşır.
ama bir kaymak çıkmıştı sütten 1 çay tabağı dolusu çukur olanlardan valla şimdi bal döktüm yedim harika olmuş sırf şu kaymak için bile süt alabilirim yani.

sütü mayalarken sıcaklığı çok önemli çok sıcak veya soğuk olmaması gerekiyor..
dolaba koyduğun zaman kapağını açık koy katılaşır.. bir de aynı gün kesme...

ben emzık verıyorum elını bıraktı bu sekılde sız verıyo musnz acaba kızlr

kızım emzik dışında herşeyi alıyo ağzına. saçımızı, yorganını, ellerini, arabasındaki kemeri, peçeteler, kağıtlar herşeyi emiyo bi emziğini ememedi :) emziği eline veriyorum eviriyo, çeviriyo, tutulacak kısmını emiyo ama emeceği yeri almıyo.. Bir sürü emzik çeşiti denedim, hiç birini de sevmedi. Ben de uğraşmıyorum artık..

benimki de ben su içerken saldırıyor bardağa atılıyor yalıyor...
ya benimki ek gıdaya hazır sanırım ama ben hazır değilim..
yemekte barbunya vardı patates ve havucundan ezip verdim, yoğurt verdim yedi..
mama kaşığı bizde de var ucu silikon ya küçükken iyi olur. çok gerekli mi dersen bence değil..
kase olarak da normal cam kaselerden kullanmayı planlıyorum...

sütü mayalarken sıcaklığı çok önemli çok sıcak veya soğuk olmaması gerekiyor..
dolaba koyduğun zaman kapağını açık koy katılaşır.. bir de aynı gün kesme...

sıcaklığı iyiydi geçen sene hamişken çok yapıyodum hep tutuyordu ama bu sefer olmadı galiba bakalım yarın görcez artık.
sütüde o kadar çok kaynattımki suyunu çektirdim sade sütü kalsın diye.bakalım zararı yok öbür hafta yine mayalıcam...

Zaten bir ömür boyu yemek yiyecekler valla çok acele etmemekte yarar var anne sütü gibi varmı.
Allahtan birşey olmazsa sütüm olduğu sürece 2 yıl emzirmek istiyorum.

Back