• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
biz de siz gibiyiz...bi de 1 gün önce doğmuşuz sizden:1:çok gece uykumuz düzenli bizimde anne sütü alıyo ama ben yavaş yavaş ek gıda olyına düzenli olmasa da başladım...dün ilk kez çorba yaptım...havuç patates ve irmikle..birazcık da zeytinyağı koydum ama tadı kötüydü tuz olmayınca .2 çay kaşığı verdim benim kız beğendi galiba yedi:53:yoğurt veriyorum kendi yatığım..öle işte ..asıl konu bende kızımın kulaklarını deldirmek istiyorum sen nezaman deldirdin ağladı mı acaba:26:

Merhaba canım bende ek gıdaya bir an önce baslayayim bari corba felan iyi olur umarim sever kizim canim şimdiden deldir derim ilerde rahat edersin benim teyzemin torunu 2 yasina geldi hala kulaklarini deldiremediler küçükken de aglar diye deldirmemisler simdide korkuyo cocuk 5 aylıkken deldirdim canim evet agladi aglamazmi küpe girdi kukagina önce bişi anlamadi sonrasinda basti yaygarayi kuzum ya sonra emzirdim felan içini felan cekti kuzum :-( sonra geçti şükür 15 gun küpeyi cikarmayin sonra isterseniz baska kupe takabilirsiniz dediler kapanmamasi icin küpe de avrudan gelmiş özel küpe devamli kullanabilirsiniz dediler bi krem felanda kullanmadim sadece ertesi günü bir fincana yarim su koy icinede 2 cay kasigi tuz at iyice erit pamukla suyun kulak deliklerinden gecmesini saglayin baskada bisi yapmaniza gerek yok dediler tabi bunu annem yapti tecrübeli olaraktan oyle canim yani onu yaparkende hic aglamadi kizim cok şükür simdi gayet iyi kulaklari Küpeli kizim benim :-)

Merhaba canım bende ek gıdaya bir an önce baslayayim bari corba felan iyi olur umarim sever kizim canim şimdiden deldir derim ilerde rahat edersin benim teyzemin torunu 2 yasina geldi hala kulaklarini deldiremediler küçükken de aglar diye deldirmemisler simdide korkuyo cocuk 5 aylıkken deldirdim canim evet agladi aglamazmi küpe girdi kukagina önce bişi anlamadi sonrasinda basti yaygarayi kuzum ya sonra emzirdim felan içini felan cekti kuzum :-( sonra geçti şükür 15 gun küpeyi cikarmayin sonra isterseniz baska kupe takabilirsiniz dediler kapanmamasi icin küpe de avrudan gelmiş özel küpe devamli kullanabilirsiniz dediler bi krem felanda kullanmadim sadece ertesi günü bir fincana yarim su koy icinede 2 cay kasigi tuz at iyice erit pamukla suyun kulak deliklerinden gecmesini saglayin baskada bisi yapmaniza gerek yok dediler tabi bunu annem yapti tecrübeli olaraktan oyle canim yani onu yaparkende hic aglamadi kizim cok şükür simdi gayet iyi kulaklari Küpeli kizim benim :-)

eczanede mi deldirdiniz?teyzesi hediye küpe almıştı kızıma..bende kızımın kulaklarını deldirip onları takmak istiyorum...inş en yakın zamanda cesaret eder bizde küpeli oluruz:1:

kızlar Acil cevap verirseniz çok sevinirim yalayan bilgisi olan varmıdır.oğlum mama ile besleniyo 2 aydır emdikten sonra aralarda yüzünde kızarıklık oluyo sonra geçiyo ama hergün oluyo bu bi haftadırda isilik şeklinde boynunda oluyo alerjisimi var acaba ne die böleki 6 ay kontolü var 1 hafta sonra beklemesemde götürsemmi bide alerji testi ne zaman yapılıyo

kızlar Acil cevap verirseniz çok sevinirim yalayan bilgisi olan varmıdır.oğlum mama ile besleniyo 2 aydır emdikten sonra aralarda yüzünde kızarıklık oluyo sonra geçiyo ama hergün oluyo bu bi haftadırda isilik şeklinde boynunda oluyo alerjisimi var acaba ne die böleki 6 ay kontolü var 1 hafta sonra beklemesemde götürsemmi bide alerji testi ne zaman yapılıyo

bence hiç bekletme yarın götür alerji gibi görünüyor... birisi daha yazmıştı sanki aynı durumu...

eczanede mi deldirdiniz?teyzesi hediye küpe almıştı kızıma..bende kızımın kulaklarını deldirip onları takmak istiyorum...inş en yakın zamanda cesaret eder bizde küpeli oluruz:1:

Yok canim poliklinik de deldirdik bende bi cesaretle gittim canim tabi annemle gittim tek başıma hayatta gidemezdim....

Arkadaşlar bebeğinizin uyku düzeni nasıl? Bizimki son 1 haftadır şaştı. Gündüzleri kucakta olursa bi kerede 2 saate kdr uyuyo. Yatağına bırakınca en fazla yarım saat. Ağlayarak uyanıyor sonra onu oyalicam die canım çıkıyor :( uyumadığı her an ağlıo. bütün gün çok yoruluyorum. Kucağımda uyutmak istemiyorum alışmasın die ama çok sıkışınca mecbur kalıyorum. Akşamları da yatırır yatırmaz uyanmalara başladı. 3-4 kez uyanıo. Acaba diş mi çıkarıo diyorum herşeyi ona yoruyorum yoksa hep annemlerin dediği gibi hergün huyumu değişio bu çocuğun :( tam düzene girdi uykusu demiştim şaştı işte !

slm kızlar.sadece anne sütü ile beslenenler acaba nasıl bi ek gıda programı uyguluyorsunuz. neler veriyorsunuzç dr dediki muhallebi tarzı şeyler tehlikeli verme dedi.siz sebze meyve tarzı şeyler hangi saatlerde veriyorsunuz.

Bnmki 5 ayını doldurdu ben elmayla başladım. İlk iki gün suyunu verdim sonra püresini. Sonra armut kattım. 2 gündür onu veriyorum. Genelde günde 2 kezaçken veriyorum. Şeftali bulursam muzu şeftaliyle vercem kabız yapmasın die. 1 haftaya sebze püresi; ondan sonraki hafta da yoğurda başlicam. 6 aylık da kahvaltıya başlanıyormuş.

kızlar nası deldiriyonuz bebişlerin kulaklarını yaa :26:
valla bnm yüreğim dayanmaz ben olsam deldiremezdim, kendi büyüyünce deldirsin isterse :27:

uyku düzeni bizim de 2-3 gündür şaştı diyebilirim, halbuki çok düzenliydi gndüz uykuları.. gece yine düzenli de gündüzleri bi hal oldu çocuğa:)

buarada oğluma annem bakacak seneye çok mutlu oldum öğrenince canım annem:16:

kulaklarım delindiğinde kocamandım ben, ilkokul üçtemiydim, dörttemiydim :) ondan heralde aklıma hiç gelmedi kızımın kulağını deldirmek, b de benim kulak deliğim hep yara olurdu, onun kızım iyice büyüsün öyle deldirirm inş. diye düşünüyorum..

Arkadaşlar bebeğinizin uyku düzeni nasıl? Bizimki son 1 haftadır şaştı. Gündüzleri kucakta olursa bi kerede 2 saate kdr uyuyo. Yatağına bırakınca en fazla yarım saat. Ağlayarak uyanıyor sonra onu oyalicam die canım çıkıyor :( uyumadığı her an ağlıo. bütün gün çok yoruluyorum. Kucağımda uyutmak istemiyorum alışmasın die ama çok sıkışınca mecbur kalıyorum. Akşamları da yatırır yatırmaz uyanmalara başladı. 3-4 kez uyanıo. Acaba diş mi çıkarıo diyorum herşeyi ona yoruyorum yoksa hep annemlerin dediği gibi hergün huyumu değişio bu çocuğun :( tam düzene girdi uykusu demiştim şaştı işte !

benimki de şaştı biraz ya.ben de hemen dişe yoruyorum.belki de büyüdükçe değişiyordur bilemiyorum.
günaydın herkese.havalar çok soğuk burda.sabah araba eksi 4 ü gösteriyordu.neyseki evimiz sıcacık.eve gidince ısınıyorum.

günaydıııınnn:) benim oğlanı dün akşam yıkadık uyuttum kendi yorganımla örtmüştüm. 2 saat sonra öksürüğüne koştum bir de ne göreyim kuzum terden sırılsıklam olmuş :( hemen üzerindekileri değiştirdim daha ince bir örtüyle örttüm. canım benim hiç sorun çıkartmadı üzerini değiştirirken uyku mahmuruydu... peteği kısmıştım ama yorgan yine de fazla gelmiş anlaşılan. ayyy hasta olacak diye ödüm patlıyor... gündüz uykuları hala düzensiz benim oğlanın ama 1 kere 2 saat kadar uyumaya başladı...
haftasonu görümcemde uyuttum dalana kadar yanında kalayım dedim :) beni kontrol ediyor sıpam :) dönüyor gözünü aralayıp bakıyor yanında mıyım sonra tekrar uyuyor :) 2 saat beni esir aldı valla :))) hatta görümcem diğer odaları süpürüyordu sese uyanır normalde. ama yanındayım diye hiç oralı bile olmadı :))

günaydın kıslar aynen benim bebeğimde kendi yatağında 2 saatte kalkıyo ama aramıza alıoruz babsıyla gece 12 de yatıyo sabah 8 de kalkıyo maşallah :) gündüzleri şu an iyi uykusu geldikçe basıyo çığlığı uyutun beni die alerji için ve kan damlasını kullanmamız gereiyomu die birazdan doktra gidicez kan alıcak :( bakalım yazarım buraya yine

günaydııın herkese...kulak deldirme 1-2 gündür aklımda ama bende kızımın canının acımasından korkuyorum tabiki...o yüzden acaba ne zaman deldirilmeli diye sordum arkadaş deldirdim deyince merak ettim nasıl oldu diye...bakalım karar vermedim daha:26:
keyfimbilir çok sevindim adına ne güzel annen bakacakmış yavruna...benim annemde bakmak istiyo ama babam gelmez yalnız da yapamaz uzun süre o yüzden çağıramıyorum annemi...bende dün bakıcı dayıyla konuştum...300 tl dedim zaten süt izni var bide sadece maaş karşılığı kadar ders alıcam müdürle konuştuk...kadına para az geldi sanırım kalakaldı 300ü duyunca:53:bakalım nolcak:44:
uyku düzenimiz genel olarak iyi bizim...gece 1 kere kalkıyo emmeye...sabah 7 gibi kalkıyo 8 buçuk 9 gibi tekrar uyuyo 1 -2 saat uyuo..öğlen 12-1 gibi tekrar uyuyo ama yarım saat ancaa...sonra ikindi 3-4 gibi tekrar yarım saat ya da 15 dk ...ve 8 akşam uykusu ..bizim uyku düzenimiz genel olarak böyle...tabi aralarda bozulmalar oluyoartık o kadar olur dimi...:1:

kızlar benimki uyku konusunda en fenanız 22.30 da uyudu 23.30da uyandı sonra 00.30 sonra 1.30 sonra 2.00 sonra 2.30 sonra 4.30 ki iki buçuk saat mükemmel benim için son bi haftadır en iyi uykumuz bu 4.30dan dsonra da 3 kere kalktı

kızlar benimki uyku konusunda en fenanız 22.30 da uyudu 23.30da uyandı sonra 00.30 sonra 1.30 sonra 2.00 sonra 2.30 sonra 4.30 ki iki buçuk saat mükemmel benim için son bi haftadır en iyi uykumuz bu 4.30dan dsonra da 3 kere kalktı

ne kadar çok uyanıyor canım yaa hep böylemiydi senin kız

günaydııın herkese...kulak deldirme 1-2 gündür aklımda ama bende kızımın canının acımasından korkuyorum tabiki...o yüzden acaba ne zaman deldirilmeli diye sordum arkadaş deldirdim deyince merak ettim nasıl oldu diye...bakalım karar vermedim daha:26:
keyfimbilir çok sevindim adına ne güzel annen bakacakmış yavruna...benim annemde bakmak istiyo ama babam gelmez yalnız da yapamaz uzun süre o yüzden çağıramıyorum annemi...bende dün bakıcı dayıyla konuştum...300 tl dedim zaten süt izni var bide sadece maaş karşılığı kadar ders alıcam müdürle konuştuk...kadına para az geldi sanırım kalakaldı 300ü duyunca:53:bakalım nolcak:44:
uyku düzenimiz genel olarak iyi bizim...gece 1 kere kalkıyo emmeye...sabah 7 gibi kalkıyo 8 buçuk 9 gibi tekrar uyuyo 1 -2 saat uyuo..öğlen 12-1 gibi tekrar uyuyo ama yarım saat ancaa...sonra ikindi 3-4 gibi tekrar yarım saat ya da 15 dk ...ve 8 akşam uykusu ..bizim uyku düzenimiz genel olarak böyle...tabi aralarda bozulmalar oluyoartık o kadar olur dimi...:1:

inan benim de içim rahatladı annem babamla konuşmuş babam da tabiki sen gidip bakacaksın küçücük çocuğu ele mi bırakacaz demiş sağolsun babam orda yalnız kalacak ama ona da o fedakarlık düştü işte..allah razı olsun ikisinden de:16:

uyku düzeni bizim de aynı sizin gibi yalnız biz gece 2 kere emiyoruz, ikindin de uzun uyuyoruz akşam da 8 buçuk 9 gibi uyuyoruz.. kaç gündür yatış saatlerimiz bir saat geç olmaya başladı kayınvalidem geldi onu mu yabancıladı bilmiyorum eve birisi gelince benim oğlana bişeyler oluyor uykusu bozuluyor ya.. inş eskiye döner..

Allah sabır versin umarım en kısa zamanda düzelir. Bizimki de 8-8.15 gibi uyuyor akşam ama nette diyorki saati geri çekin en geç 7de yatsın akşam. 15 dk geri çekin hergün 7ye getirin dio. Dün 15 dk erken uyuttum. Gene aynı saatlerde kalktıgece. Ama akşam yatınca yine uyandı bi kez. Bgn de 15dk geri alcam bakalım belki erken gelio uykusu geç yatırıyorum die huysuzlanıyordur oğlum :)

ne kadar çok uyanıyor canım yaa hep böylemiydi senin kız

inan benim de içim rahatladı annem babamla konuşmuş babam da tabiki sen gidip bakacaksın küçücük çocuğu ele mi bırakacaz demiş sağolsun babam orda yalnız kalacak ama ona da o fedakarlık düştü işte..allah razı olsun ikisinden de:16:

uyku düzeni bizim de aynı sizin gibi yalnız biz gece 2 kere emiyoruz, ikindin de uzun uyuyoruz akşam da 8 buçuk 9 gibi uyuyoruz.. kaç gündür yatış saatlerimiz bir saat geç olmaya başladı kayınvalidem geldi onu mu yabancıladı bilmiyorum eve birisi gelince benim oğlana bişeyler oluyor uykusu bozuluyor ya.. inş eskiye döne3

son iki aydır böyle canım malesef 15 dakkada uyandığı da oluyo belki benim şu tahlil stresim yansıyodur

Allah sabır versin umarım en kısa zamanda düzelir. Bizimki de 8-8.15 gibi uyuyor akşam ama nette diyorki saati geri çekin en geç 7de yatsın akşam. 15 dk geri çekin hergün 7ye getirin dio. Dün 15 dk erken uyuttum. Gene aynı saatlerde kalktıgece. Ama akşam yatınca yine uyandı bi kez. Bgn de 15dk geri alcam bakalım belki erken gelio uykusu geç yatırıyorum die huysuzlanıyordur oğlum :)

benım oğlum 9 dan önce uyumuyo bende uyusun ıstemıyorum babasıyla topluca oynuyoruz:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: sonra yoruluyo kalıyo

ben ıstnbuldyım 3 gun 1 e kadar 2 gunde 11.30 kdr bakıyo 600 tl alıyo:27::27::27::27::27::27: ben fazla vermısım herhalde hıc arastrmdım oncesınde ama

kızlar dün akşam yokladım hiçbir şey yoktu,
bu sabah oğluşumun dişleri pırtlamış... :nazar:
sevindirik olduk... bayağı bayağı gözüküyor... :8:
6 aylık olmamıza tam 1 hafta var..
hemen hızla ek gıdaya da giriş yaptım test aşaması.. :56:
hani babanneye bırakır da hafta sonu gezeriz belki..

Back