• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
bende hayatımda hiç bu kadar kg almadım tartıda o rakamı görmedim şimdi yavaş yavaş veriyorum bi 6 verdim ama bakalım :(

nasıl verdin sen o kadar ya ne güzel bende vermek istirou zor ama uzun bi süreç bu sabır istiyor.

canım herkesten önce bebğini düşün sakin ol sakın kendini üzme çok zor bi durum haklısın

hımm evet sağır duymaz uydurur olmuş benimkisi :) 46 mı kesin ilk okulda felan 46 kgydum ben :) ben şu an 77 yim ideal kg 60 ama ben 65 olmaya bile razıyım şu an :(

bende izlemedim annem izlemiş bana anlattı geçen doktor tv de konuşmuş demiş ki bebeklerin yemek yerken vs herhangi yiyecek içecek akciğere kaçabilir parça orada öksürüğe neden olur çocuk bunu öksürerek atar hemen panik yapmayın hasta oldu vs diye demiş. belkide anne sütü ondan o şekilde denilmiş olabilir canım.

dediğim gibi benimkisi sağır duymaz uydurur olmuş :)

nette okumuştum bayanın biri çorap giydiriyormuş eldivene göre daha zor çıkıyor diye parmak emmesini öyle engellemiş yeri geldi çift çorap giyidridm diemiş.

maşallah. ne güzel doktorlar var öyle ya bizsimkide 6 tamamen bitsin 7 den gün alınca vereceksin diyor ama ben 1 aralıktan beri veriyorum daha doğrusu annem veriyor.

ben yürüteç almayı düşünmüyorum oğluma. kolundan tutup kedimiz bastırıyoruz arada baya araştırdım zararlı erkek bebek için diye okudum. aslında genel olarak zararlı bebekler için diyordu bebeğin yürümesini sağlayan üst bacak o ne kadar güzçlü olurda ayakta dikilmesi daha uzun olur daha sağlam basar ama yürüteçte bebeğin üst bacakları çalışmıyor yani bebek bacağı üzerinde dikilmiyor sadece tekerler yardımı ile ayaklarını oynatıyor ve o oynayan ayaklar tekerlek yardımı ile ilerliyor aslında giden tekerler bebeğe çokta faydası olmuyor hatta bebek bacakları üzerinde dikelmediği için daha geç yürüyor yazıyordu mantıklı geldi banada birde kazaların çoğu yürüteçte oluyor yazıyordu Allah kourusun aslında bende çok heves ettim güzel ama almak istemiyorum eşim hvesli onada böyle anlattım alsakta arada binse diyor ama büyük ihtimal almama. mama sandalyesi konusunda da ya ben he salıncak hem sandalye olan modellerden alacaım bakalım bi henüz araştırıyorum :)

Bende çorap geçirmiştim dün lastiği sıkmış kolunu penye patikleri vardı onu geçirdim hem bol olduğundan ellerini hareket ettiriyor hemde kolunu fazla sıkmıyor öldüm bittim 1 haftadır onun parmağını emmek istemesine ok içerli ağlıyor yavrum ama alışkanlık olur ilerde hiç zaptedemem.

süt izni nasıl oluyor. bu okuluma yeni geldim. imamhatip. Öğleden sonra gideceğim inş. öğlen birden akşam yediye kadarmış dersler.. süt izni ne kadar oluyo ki? bi de 21 saat dersim olsun istiyorum. toplam 48 saat ders varmış. olur mu acaba

canım benim okulum tam gündü öyle olunca derslerimi öğleden önceye topladılar sen zaten öğleden sonra gidecekmişsin belki şunu isteyebilirsin bütün derslerin aralıksız olur erken çıkarsın o kısım süt izni olmuş olur veya evin yakınsa her gün aynı saatlerini boş yaparlar emzirmeye gelir gidersin... 21 den çok vermeye hakları yok istemediğini söylersin nöbet de yok tutturmaya çalışmasınlar...

Son düzenleme:
12. sınıflardan öğrencilerim mesaj atmış sizi çok özledik, yıllık yazar mısınız? diye...
canlarım ben de onları çok özledim:16:
o okulda 9. sınıf hallerini gördüğüm ilk öğrenci grubu.. mezun oluyorlar ama hala gözümde küçüklük halleri..:16:
her yıl okulun kapacağı son çarş. mezuniyet töreni oluyor gideceğim inş..

allah allah ya o zaman üye etmeden önce kimlik fotokopisi istesinler FACE için ! kızdım valla. neden silmek istiyorlarki ayrıca erkek olacağını hiç zannetmiyorum ne diye uğraşsınlar bizim bebek dertlerimizle ... ayıp etmişler bence...

kızlar ben u kg olayına çok taktım özellikle işe başlayınca ya hiç bir kıyafetim olmuyor allah dan geçen sene kış hamileydim kazaklar boldu içlerine sığıyorum 2-3 tane pantolon aldım ama. şimdi Leslie diye bi yer var oraya yazdım kg veriliyormuş duydunuz mu hiç ben gibi fazlalığı olan var mıı :(

ocağın 15 inde okula başlıyorum inş., başlamayı hiç istemiyorum ama başlamam gerekiyo :(

bak bana ne hatırlattın: eltim varken kaldığı 1 haftada ikimiz de bebeklerle uğraştığımız için yemekler gecikti ne yazıkki. akşam 9 a ancak hazır edebildim. neyse. ertesi gün yine akşama yemek yapıyorum eltime soruyor arapça bu akşam da mı aç kalacağız?? ben kasıtlı mı aç bıraktım da ya !!
oysaki bütün çocuklarından daha iyi baktım ben ona hep. yemeği yiyebileceği kadar koydum kemik erimesinden dolayı yoğurt yemesi gerekiyor yemez ama ben ısrarımla yediririm. ekmeği bölemez ben böler hazırlarım. yemek sonrası kesin 1 bardak su içer ben önceden hazırlar koyarım masada yanına...
kendisine bakan görümcemi istediler dün. sömestırda düğün olacakmış. hayırlı uğurlu olsun allah mesut etsin. ama annesi ile ilgili sorun çıkacak şimdi. biz eltiler bir bakıcı tutulsun istiyoruz. ama onların hayali erkeklerin yanlarında kalması. 4 kız 3 erkek var neden kızların yanında kalmıyor ?? kızlardan birisi gece nöbete de kalıyor diye onun evinde kalamazmış. sonuçta el oğlu damat ilgilenemezmiş ki zorunda da değilmiş. biz neciyiz el kızı değil miyiz ??

cok zor canım iç anadoludada ole bı mantık var oğulları var diye; ben anneme babama dua ederken eşimin ailesinede dua ederim Allah kımseyi elden ayaktan düşürmesin sağlık sıhhat versin

canım böyleler işte ya relaks bende çok kafama takıyordum baktım oğluma zararım onun için salladım. benim eşimde diyor ki sonuçta aileye kız bakmaz ki oğlan bakar diyor bi arkadaşımızın böyle mevzusu oldu sziisn ki gibi bende dedim ki ne yani benim ailem olsa sen bakmaz mısın bakarım diyor bakarda biliyorum ablası yok 2 erkekler mantıkları farklı. eltimi ailesi de eşimin ailesi gibi kız nasılsa diye atmış vaziyetteler başlarından onlar sahip çıkıyor eltime eltimin her işinde kv yapıyor annesi gelmediği için benim annem de babam da bana düşkünler benim işimi annem yapınca herhangi konuda onlara batıyor sen bizim gelinsin artık annen karışmasın mantığı var bende aksine kv deye hiç sormam hep annemle yaparız bebek alışveriş vs hepsini. birde kaynımın işi yok düzgün eltimin kazancı iyi ses çıkaramıyorlar onlara biz ikimizde memur olunca bize söküyor artistlikleri. devamlı oğluma da der babasının parası demi dedem babannem vs der bende her seferinde babası tek kazanmıyor bende kazanıyorum derim ama eşim öyle bi insan değil. hep annen olmasa bittik oğlum iyiki çalışıyor onun sayesinde yapıyoruz der amama kv mantığı işte

bu para mevzusunu anlamıyorum bende; benım kurbanım annemlerde kesıldı eşimde kurbanını vakfa verdı baayramdan sonra eşimin memelekte gittiğimizde kurban etinden götürdük amcaları felan var eşim diyor karımın kurbanı bırısıde Allah kabul etsın demedı bana donduler eşime babının canına değsin dediler cok zoruma gitti
diğer bi ornekte sıfır araba aldık gene eşimin memlektte herkes araban hayırlı olsun gule gule bın dedı o kadar garıpsıyorum kı bunu kv-kp de yapıyor kı ben esımden fazla ucret alıyorum herkes bunuda bılıyo gelıne konduramıyorlar ama
ben sallamıyorum kımseyıde arayıp sormuyorum artık eşimle ararsak konusuyorum yoksa yok zaten arayanda yok:))

Bende çorap geçirmiştim dün lastiği sıkmış kolunu penye patikleri vardı onu geçirdim hem bol olduğundan ellerini hareket ettiriyor hemde kolunu fazla sıkmıyor öldüm bittim 1 haftadır onun parmağını emmek istemesine ok içerli ağlıyor yavrum ama alışkanlık olur ilerde hiç zaptedemem.

Bize doktor engellemeyin bi dönem bütün çocuklar emer, sonra bırakır demişti. Ben bi defa parmağını ağzından çektim nasıl ağladı. İçim parçalandı. Emsin sonra bi çaresini buluruz inş. ya da bize gerek kalmadan kendisi bırakır inş. :) Bi ara ben de eldiven filan giydiriyodum emmesin diye, üstüne düştükçe bulduğu her fırsatta elini ağzına götürüyo, sonra aman emerse emsin dedim, o kadar sık emmiyo artık :)

Bize doktor engellemeyin bi dönem bütün çocuklar emer, sonra bırakır demişti. Ben bi defa parmağını ağzından çektim nasıl ağladı. İçim parçalandı. Emsin sonra bi çaresini buluruz inş. ya da bize gerek kalmadan kendisi bırakır inş. :) Bi ara ben de eldiven filan giydiriyodum emmesin diye, üstüne düştükçe bulduğu her fırsatta elini ağzına götürüyo, sonra aman emerse emsin dedim, o kadar sık emmiyo artık :)

bilemiyorum forumlara bakıyorum kimi kötü örnekler var yıllarca bırakamayan bazılarıda kendiliğinden bırakan kafam çok karışık ama emsinde istemiyorum biliyorum çok tatlı oluyolar emerken ve onlarda çok lezzet alıyor ama sonuçta kız çocuğu ağız kısmında çene yapısında bişey olsun istemiyorum...

bilemiyorum forumlara bakıyorum kimi kötü örnekler var yıllarca bırakamayan bazılarıda kendiliğinden bırakan kafam çok karışık ama emsinde istemiyorum biliyorum çok tatlı oluyolar emerken ve onlarda çok lezzet alıyor ama sonuçta kız çocuğu ağız kısmında çene yapısında bişey olsun istemiyorum...

ben de hiç istemiyorum emmesini, bizim kızımız yokken bi arkadaşın kızı parmağını emiyodu, inş. benim bebeğim emmez diyodum, şimdi nasıl emiyo cuk cduk :) 2 yaşından sonra emerse sıkıntıymış, o zaman da acı oje filan varmış, onları kullanırız diyorum. inş. onlara gerek kalmadan bırakır da..

Kizlar ek gidaya gectik ben muhallebi veriyorum bygunde vericem içine pekmez katabiliyoruZ ama evde uzum pekmezi var acaba bisey olurmu allerji falan

süt izni nasıl oluyor. bu okuluma yeni geldim. imamhatip. Öğleden sonra gideceğim inş. öğlen birden akşam yediye kadarmış dersler.. süt izni ne kadar oluyo ki? bi de 21 saat dersim olsun istiyorum. toplam 48 saat ders varmış. olur mu acaba
ilk 6 ay 3 sat ikinci 6 ay 1,5 saat. ben memurum 8-5 çalışıyorum öğlen 11 de çıkıyorum öğleden sonrada 3 te birazda müdürle alakalı ya isterse esnek olabilir. ama yasada şöyle bir ibare var süt izni saatlerini anne belirler tarzında sana kalmış istediğin gibi kullan , işe başladım müdür sordu nasıl kullanacaksın sabahtan mı öğleden mi bende hem sabah hem öğlen dedim

Kizlar ek gidaya gectik ben muhallebi veriyorum bygunde vericem içine pekmez katabiliyoruZ ama evde uzum pekmezi var acaba bisey olurmu allerji falan
ben koymuyorum canım pekmez tatlı ya TATLI VERMİYORUM

Dün kvden çok konuştuk ya akşam kv krizi yaşandı yine benim saf eşime saçma sapan şeyler demiş oda inanamış tabi bende çenemi tutamadım annen seni yine keklemiş ya saçmalama dedim oda öyle mi diyorsun gerçekten diyor :) kadın adamın ömrünü yedi benim safta inanıyor ona hey allahım sabah sabah sinir yükü oldum. Tabi oğlum sabaha kadar uyumadı işe geleceğim emmesi lazım bu seferde uyanamadı eşek çocuk :)

bu para mevzusunu anlamıyorum bende; benım kurbanım annemlerde kesıldı eşimde kurbanını vakfa verdı baayramdan sonra eşimin memelekte gittiğimizde kurban etinden götürdük amcaları felan var eşim diyor karımın kurbanı bırısıde Allah kabul etsın demedı bana donduler eşime babının canına değsin dediler cok zoruma gitti
diğer bi ornekte sıfır araba aldık gene eşimin memlektte herkes araban hayırlı olsun gule gule bın dedı o kadar garıpsıyorum kı bunu kv-kp de yapıyor kı ben esımden fazla ucret alıyorum herkes bunuda bılıyo gelıne konduramıyorlar ama
ben sallamıyorum kımseyıde arayıp sormuyorum artık eşimle ararsak konusuyorum yoksa yok zaten arayanda yok:))

canım aynı araba mevzusu 2 sene önce bizde de oldu. araba aldı eşim kv kp i görmeye gittik bize hoşgeldin der demez hani araba nerede dediler nasıl bozulmuştum anlatamam. eşime dedim bizi değil arabayı bekliyorlarmış diye... eşim bana gürledi yine. ertesi gün de kp i kaybettik. kv araba için horoz kestirecekmiş diye o kış günü kp i pazara yollamış adam soğuktan kalp krizi geçirmiş vefat etti. yine suçlu kim ? ben çünkü ben 1 dönem boyunca ailesini görmesine izin vermemişim
o zaman ben mardinde görev yapıyordum. ve hakkaride çalıştığım zaman askeriyeden taa kastamonudan kaçıp gelen adam kilisten bi mardine yanıma gelemedi... benim yerime ailesine gittiği için sorun ederim ben de. bir kere gelseydi bari...

bu sabah kahvaltıda benimle birlikte oturmadı... bebekle ilgilenme bahanesi vardı eminim. sorsam "sen rahat kahvaltı edesin diye" der eminim... sütün sadece yemekle olduğunu zannediyor herhalde...ben kalktım sofradan o öyle gitti oturdu sofraya bebekle... ve evden çıkarken oğluyla vedalaştı benle vedalaşmadı bile... yattığı odada bizim düğün fotoğrafımızın önüne annesinin ve ona bakan evlenecek olan biricik ablasının büyük vesikalık fotoğraflarını koymuştu önceki akşam... fotoğrafını çektim. ileride ona göstermek için. "işte senin önceliğin bu " diyeceğim inkar ettiğinde...

canım aynı araba mevzusu 2 sene önce bizde de oldu. araba aldı eşim kv kp i görmeye gittik bize hoşgeldin der demez hani araba nerede dediler nasıl bozulmuştum anlatamam. eşime dedim bizi değil arabayı bekliyorlarmış diye... eşim bana gürledi yine. ertesi gün de kp i kaybettik. kv araba için horoz kestirecekmiş diye o kış günü kp i pazara yollamış adam soğuktan kalp krizi geçirmiş vefat etti. yine suçlu kim ? ben çünkü ben 1 dönem boyunca ailesini görmesine izin vermemişim
o zaman ben mardinde görev yapıyordum. ve hakkaride çalıştığım zaman askeriyeden taa kastamonudan kaçıp gelen adam kilisten bi mardine yanıma gelemedi... benim yerime ailesine gittiği için sorun ederim ben de. bir kere gelseydi bari...

bu sabah kahvaltıda benimle birlikte oturmadı... bebekle ilgilenme bahanesi vardı eminim. sorsam "sen rahat kahvaltı edesin diye" der eminim... sütün sadece yemekle olduğunu zannediyor herhalde...ben kalktım sofradan o öyle gitti oturdu sofraya bebekle... ve evden çıkarken oğluyla vedalaştı benle vedalaşmadı bile... yattığı odada bizim düğün fotoğrafımızın önüne annesinin ve ona bakan evlenecek olan biricik ablasının büyük vesikalık fotoğraflarını koymuştu önceki akşam... fotoğrafını çektim. ileride ona göstermek için. "işte senin önceliğin bu " diyeceğim inkar ettiğinde...

foto olayına şok oldum ya canım sen gerçekten çok sabırlısın ben olsaydım düşünemiyorum neler yapacağımı. bizim evde de onun anne babası benim annem babam ile çekilmiş düğün fotomuz vardı doğumdan sonra sırf onun ailesini görmemek için kaldırdım oğlumun fotosunu koydum

canım ben konyanın ilçesindeyim yarım gün çalışıyorum.süt izni için uğraştım.müdürümüz baya araştırdı.konya teftiş kurulu başkanına sormuş.sadece haftada en az kırk saat çalışanlar alabilir diye karar aldık demişler.yani tüm gün çalışmıyorsan alamıyorsun konyada.bilemiyorum belki senin müdürün daha farklı yaklaşır teftiş kurulu başkanına falan sormaya gerek duymaz ama benimki böyle yaptı.
canım benim kızım 3buçuk yaşında bıraktı.çok zor oldu.bebekken çok çekerdik ama ağzından.en iyisi müdahale etmemek.kendi kendine bıraksa daha iyi.
gerçek üzüm pekmeziyse yani içinde şeker yoksa koy tabi.pekmez bal gibi sorun olmuyor.hatta tatlandırman gereken herşeyde pekmez kullan.ben bebe bisküvisi asla kullanmazdım kendim yapardım bazen.pekmez kullanırdım şeker yerine.sonra kabak tatlısı yapardım kızıma yine pekmez kullnırdım.

allah allah fotoğraf koyması çok ilginçmiş çocuk gibi.niye böyle birşey yaptı ki şaşırdım.

Son düzenleme:
kızlar günaydınn:)
çok şükür dün 5. ayımızı da geride bıraktık.. zamanın hızına yetişemiyorum gerçekten..
dün akşam şunu farkettim; bebeğimle aramda bir bağ oluşmuş, bunu ben biliyordum zaten ama bebeğimin de farketmeye başladığını hissettim..
dün akşam arkadaşa gittik oturmaya, orda herkesin içinde beni seçti ve gözleri hep bendeydi, kucağımda ayakta dikili bi şekilde tutuyordum arkası dönüktü bana, durup durup yüzünü bana dönüp beni görmek istedi hep..
hatta oyunlar yaptı bana.. öyle güzeldi ki anlatamam:16:
arkadaşlar bile farketmiş, sana ne kadar çok bağlanmış felan dediler hatta :9:
bu zamana kadar çok zahmet çektik ama bundan sonra çok güzel ve keyifli günler bizi bekliyor kızlar:16:

bir de benim oğlan bi düzene oturdu artık uykuları.. aynı saatlerde yatıp kalkıyor 2 haftadır..
gündüzleri arabasında gezdirerek uyutuyorum, geceleri yatağında pışpışlayarak.
buna o kadar çok alışmış ki, gündüz pışpışlanarak uyumuyor asla, gece de arabada uyumuyor :D ikisini ayırt ediyor.
akşam misafirliğe gittim akşamları da arabasında uyuduğu için, orda da arabası olmadığı için uykusu gelince mızmızlandı ve ne yaptıysam uyutamadım.. bu sorunu nasıl aşıcaz bi fikriniz var mı?
acaba biraz uğraşıp arabayı unuttursam da gündüz de mi pışpışlayarak uyutsam?
çünkü her gittiğimiz yerde problem olacak bu...

üzüm pekmezi verilir diye okudum biçok yerde hem kan da yapar ama sütle beraber verirsen özelliği gidiyormuş.. tatlandırmak için veriyosan verebilirsin. benim kayınvalidem kendisi yapar üzüm pekmezi ek gıdaya geçince ondan vereceğim ben

foto olayına şok oldum ya canım sen gerçekten çok sabırlısın ben olsaydım düşünemiyorum neler yapacağımı. bizim evde de onun anne babası benim annem babam ile çekilmiş düğün fotomuz vardı doğumdan sonra sırf onun ailesini görmemek için kaldırdım oğlumun fotosunu koydum

sabrım taşınca neler yapacağımı bilmiyorum ben de tuttum oturma odasında vitrinin içine koyduğum düğün fotolarımızı kaldırdım sadece oğlumun fotolarıyla donattım orayı... çok sıkkınım çok...

canım ben konyanın ilçesindeyim yarım gün çalışıyorum.süt izni için uğraştım.müdürümüz baya araştırdı.konya teftiş kurulu başkanına sormuş.sadece haftada en az kırk saat çalışanlar alabilir diye karar aldık demişler.yani tüm gün çalışmıyorsan alamıyorsun konyada.bilemiyorum belki senin müdürün daha farklı yaklaşır teftiş kurulu başkanına falan sormaya gerek duymaz ama benimki böyle yaptı.

canım benim kızım 3buçuk yaşında bıraktı.çok zor oldu.bebekken çok çekerdik ama ağzından.en iyisi müdahale etmemek.kendi kendine bıraksa daha iyi.

gerçek üzüm pekmeziyse yani içinde şeker yoksa koy tabi.pekmez bal gibi sorun olmuyor.hatta tatlandırman gereken herşeyde pekmez kullan.ben bebe bisküvisi asla kullanmazdım kendim yapardım bazen.pekmez kullanırdım şeker yerine.sonra kabak tatlısı yapardım kızıma yine pekmez kullnırdım.

allah allah fotoğraf koyması çok ilginçmiş çocuk gibi.niye böyle birşey yaptı ki şaşırdım.

güya her zaman mantıklı düşünen bir insan

kızlar bebişleriniz bezlerini tamamen dolduruyor mu çişle ? benim oğlan yeterince yapmıyor gibime geliyor. gerçi 4 numaraya geçtiğimden beri öyle hissediyorum. bez büyüdü diye mi ? bir de günde kaç bez kullanıyorsunuz ? biz tasarrufluyuz galiba :) sabah - öğlen- akşam 1 er tane :)) kilosu da iyi diye tahmin ediyorum evde kendimle tartıyorum sonra kendimi tartıyorum 8 kilo çıkıyor 4. ayda 7200 dü...

kızlar günaydınn:)
çok şükür dün 5. ayımızı da geride bıraktık.. zamanın hızına yetişemiyorum gerçekten..
dün akşam şunu farkettim; bebeğimle aramda bir bağ oluşmuş, bunu ben biliyordum zaten ama bebeğimin de farketmeye başladığını hissettim..
dün akşam arkadaşa gittik oturmaya, orda herkesin içinde beni seçti ve gözleri hep bendeydi, kucağımda ayakta dikili bi şekilde tutuyordum arkası dönüktü bana, durup durup yüzünü bana dönüp beni görmek istedi hep..
hatta oyunlar yaptı bana.. öyle güzeldi ki anlatamam:16:
arkadaşlar bile farketmiş, sana ne kadar çok bağlanmış felan dediler hatta :9:
bu zamana kadar çok zahmet çektik ama bundan sonra çok güzel ve keyifli günler bizi bekliyor kızlar:16:

bir de benim oğlan bi düzene oturdu artık uykuları.. aynı saatlerde yatıp kalkıyor 2 haftadır..
gündüzleri arabasında gezdirerek uyutuyorum, geceleri yatağında pışpışlayarak.
buna o kadar çok alışmış ki, gündüz pışpışlanarak uyumuyor asla, gece de arabada uyumuyor :D ikisini ayırt ediyor.
akşam misafirliğe gittim akşamları da arabasında uyuduğu için, orda da arabası olmadığı için uykusu gelince mızmızlandı ve ne yaptıysam uyutamadım.. bu sorunu nasıl aşıcaz bi fikriniz var mı?
acaba biraz uğraşıp arabayı unuttursam da gündüz de mi pışpışlayarak uyutsam?
çünkü her gittiğimiz yerde problem olacak bu...

üzüm pekmezi verilir diye okudum biçok yerde hem kan da yapar ama sütle beraber verirsen özelliği gidiyormuş.. tatlandırmak için veriyosan verebilirsin. benim kayınvalidem kendisi yapar üzüm pekmezi ek gıdaya geçince ondan vereceğim ben

aaa ne güzel benim oğlumda işten geldikten sonra bna doğru atılıyor ya biliyorlar artık eşek:) uyku olayıda ne güzel bizim standart yok hiç ya :(

kızlar bebişleriniz bezlerini tamamen dolduruyor mu çişle ? benim oğlan yeterince yapmıyor gibime geliyor. gerçi 4 numaraya geçtiğimden beri öyle hissediyorum. bez büyüdü diye mi ? bir de günde kaç bez kullanıyorsunuz ? biz tasarrufluyuz galiba :) sabah - öğlen- akşam 1 er tane :)) kilosu da iyi diye tahmin ediyorum evde kendimle tartıyorum sonra kendimi tartıyorum 8 kilo çıkıyor 4. ayda 7200 dü...

benim oğlum 27 haziran doğumlu 70 cm 7,5 kg daha 3 numara kullanııyoruz. zayıf sanırım biraz facebook da kızlar konuşuyor 9 kg olan bile var

Back