• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
bugün oğlan benden umudu kesince gündüz hep kendi kendine uyudu:9:
hep işim vardı; ilkinde kıza kahvaltı yaptırıyordum beşiğinde uyudu.. sonra yemek yapıyordum baktım hareket yok beşiğine koydum uyudu, daha sonra oğlanı yıkamıştım kızı yıkarken uyumuş, en sonuncu da yatak odasında uyumuş...
geceye girerken ise kucakta:52::52:

eşim akşam gelmiş yarın misafir geliyor bebek görmeye dedi:52:
yav nerdeyse 6 aylık oldu ne bebek görmesi dedim..:53:
o da 3. olunca gelin diyecekmiş dememiş:9:
merak etme ben menüyü belirledim diyor börek yapacakmışım lor almış, maydanoz almış, yufka? yufkayı unutmuş:3:
tatlıyı yaptım, bir şey daha yaparım tamam... Allahtan pzt. günü evi uzun zaman sonra temizlemiştim...:34:

günaydın kızlar.ben de artık ek gıdaya başlamak istiyorum ama bir yandan da 6 ay dolsun diyorum.insan da nedense hevesleniyor ek gıdaya geçmeye halbuki daha zor.

günaydın ben de eski kıyafetlerime giremiyorum hamileyken girebiliyordum ama başlarda :(( kollar bile sıkıyor öyle diyeyim... giyebildiğim 2-3 kıyafet var çalışmıyacağım bu sene diye harcama da yapmıyorum ama moralim bozuk bu duruma... şu göbek de bir gitse...
bende hayatımda hiç bu kadar kg almadım tartıda o rakamı görmedim şimdi yavaş yavaş veriyorum bi 6 verdim ama bakalım :(

Kiloyu en cok takan benim kizlar yaaa ben tam 90 kiloyla gittim doguma resmen varil gibiydi m amam simdi 66 indim sukur kendi kilom 58 normalde simdi bile bu fazlaliklarla kendimi kua gibi hissediyorum bol bol su iciyorum rejim yaptiginda yok vallahi kahvaltidan aksama kadar oglum sagolsun hisey yedirmiyo hep kucak olayimiz var yemegi zor yapiyorum hu aralarda duzejimiz degisiyo sanirsam bayagi yoruluyorum sanirim diger kilolarda yavas gitsin vallahi yaza kadat zamani var diyorum bem napim bi anda gitmuyo zaten gobek zor giden hisey dogum gobegide bayagi zor gidiyo
nasıl verdin sen o kadar ya ne güzel bende vermek istirou zor ama uzun bi süreç bu sabır istiyor.

günaydın kızlar çok mutsuzum 15 temmuzda kızım dünyaya geldi..geçen hafta eşimin face ini actım biri mesaj atmış eski sevgilisi kızın çok tatlı dio.. töbe tövbe sana düştü sanki kendimi tutamayıp verdim kıza lafı saydırdım.. sonra kendi hesabımdan konuştum kızla eşimin anlattıkları tersti ama araştırdım evde cd de resimler buldum kahroldum sabaha kadar agladım ..hasta ettim kendimi resmen...ağır geldi gördüklerim eşimden tiksiniyrorum.. şimdi ne yapacağım bilmiyorum..nefret ediyrm eşimden ve bana sölediği yalanlardan...bu olay ilk patlak verdiğinde sakın onunla muhattap olma iftira atar demişti ama onu dinlemedim merak mı bu bilmiyrm öğrenmem gerekiyormuş belki de ama çok kıskandım çok üzüldüm hastalandım sütüm kesildi...ne yapmalıyım ben bana akıl verin
canım herkesten önce bebğini düşün sakin ol sakın kendini üzme çok zor bi durum haklısın

canım ben de öyle anlamıştım baştan ama arkadaş şunu demek istedi galiba.face teki gruba sahte hesaplar da üye olabiliyormuş.gerçek ismiyle kaydolmayan adiyefle paradoks var onları biliyoruz zaten onların dışındakilerden şüpheli olanları silcez yazmış.

ben de eşime çocuğa mı bakarsın işimi yaparsın diyorum.o da işi tercih ediyor.hafta sonu ben oturdum çocuğa baktım o da mutfağı topladı yemekleri hazırladı.ona çocuklarla içerde olmak daha zor geliyor

ben 46ydım hamile kalmadan önce.69la doğuma girdim.şu an 52yim.ama ben de kilomdan memnun değilim.eskiden de çok zayıftım ama şimdi de fazla buluyorum kendimi.hafif de göbek çıktı.ben ilk doğumda hiç böyle olmamıştım ya 2.daha zor oluyor.gerçi herkes bana şimdi iyi oldun sakın verme diyor.ama benim eski kıyafetlerimin hiçbiri olmuyor.
günaydın herkese okuldayım ve gerçekten sinirliyim.dün okula bir geldim.demiştim ya sınıfı lağım bastı diye.müdür ısrarla temizlendi diyor.burası mikrop üretir dediysem de anlatamadım.artık velileri çağırdım.heryeri tekrar domestosla iyice bir temizlettim.yine içime sinmedi ama mecbur kaldım ya.
hımm evet sağır duymaz uydurur olmuş benimkisi :) 46 mı kesin ilk okulda felan 46 kgydum ben :) ben şu an 77 yim ideal kg 60 ama ben 65 olmaya bile razıyım şu an :(

Keyfimbilir bana da büyükler hep burnu tıkanınca sütünden damlat geçer diyorlardı, internette bir yerde okudum, o süt bebeğin ciğerlerine kaçarsa zatürre yapma ihtimali oluyormuş. Ondan sonra büyüklerin dediklerini önce araştırıp sonra uygulama kararı aldım, serum fizyolojik kullanıyorum ben burnunu açmak için sürekli.
bende izlemedim annem izlemiş bana anlattı geçen doktor tv de konuşmuş demiş ki bebeklerin yemek yerken vs herhangi yiyecek içecek akciğere kaçabilir parça orada öksürüğe neden olur çocuk bunu öksürerek atar hemen panik yapmayın hasta oldu vs diye demiş. belkide anne sütü ondan o şekilde denilmiş olabilir canım.

canım sen tamamen yanlış anlamışsın paradoks ve adiyeff nickleriyle kayıt oldular ve onları tanıyoruz ama sahte isimlerle kayıt olanlar varmış amaç onları silmek denildi bazılarının profilinde ne fotoğraf var ne bilgi eğer buradan birileriyse tabi ki silinmezler ama sahte hesapsa silinecekler:1:

aynen öyle Sedacım teşekkür ederiz:1: hemen iletirim selamını:9:

1 kişi silindi canım çünkü bayan olduğuna dair bir kanıtı yoktu ayrıca ortaya çıkınca sorulan sorulara da cevap veremedi
dediğim gibi benimkisi sağır duymaz uydurur olmuş :)

Ya çok tatlılar dimi...o parmağını emdikçe benimde onun dudaklarını yutasım geliyo ama alışkanlık iyi değil...
benim prensesimde böyle parmak emiyor acaba kendi kendine uyusun diye yatağa bıraktım oda parmağa sardı valla 2 aydır emiyor
4 gündür eline eldiven geçirdim ama sabah bi kalkıyoruz eldiveni atmış parmak emiyo 4 gündür emziğide yeni aldı uyurken emzik verdim uyuyuncada çekip alıyorum ama elini çok arıyor nasıl bıraktırıcam bilmiyorum.
teyzemin bir tanıdığı koskocaman kadınmış hala tülbent altından parmak emiiyomuş.
birde yengem dişçide parmak emme yüzünden bir kızın üst dudak öne alt dudakta sarkmış diş yapısıda bozuk kız görmüş hatta dr sormuş unutursun demiş.
ya unuttursunda kız resmen titriyor ağlarken artık.emziğide emiyo emiyo sonra ağzından düşüyor tekrar istiyor.offf çok dertliyiz bu durumda.
yüzüstü yatırıyorum sürünsün diye hemen parmağa sarıyor....
nette okumuştum bayanın biri çorap giydiriyormuş eldivene göre daha zor çıkıyor diye parmak emmesini öyle engellemiş yeri geldi çift çorap giyidridm diemiş.

Kızlar dün oğluşumu 5. ay kontrolüne götürdük :1: az kg aldığını tahmin etmiştim ki zaten yarım kg almış toplamda 6.500 gr olmuş boyumuzda 66 cm:1::nazar::nazar: doktor geçen ay elma,armut suyu ver demişti bu ay da çorba tattırabilirsin dedi ama ben zaten vermeye başlamıştım tabii bunu söylemedim:1::1: havuç,kabak,bulgur v.s yapabilirsin yaptığın çorbayı da 2 gün verebilirsin dedi.:nazar::8:
maşallah. ne güzel doktorlar var öyle ya bizsimkide 6 tamamen bitsin 7 den gün alınca vereceksin diyor ama ben 1 aralıktan beri veriyorum daha doğrusu annem veriyor.

iyi geceler kızlar yorum yapamasamda takip ediyorum.

mutlaka konuşulmuştur ama mama sandalyesi ve yürüteç aldınız mı tavsiyelerinizi bekliyorum hem uygun hemde kullanışlı bişiler bakıyorum karar veremedim :25::25:
ben yürüteç almayı düşünmüyorum oğluma. kolundan tutup kedimiz bastırıyoruz arada baya araştırdım zararlı erkek bebek için diye okudum. aslında genel olarak zararlı bebekler için diyordu bebeğin yürümesini sağlayan üst bacak o ne kadar güzçlü olurda ayakta dikilmesi daha uzun olur daha sağlam basar ama yürüteçte bebeğin üst bacakları çalışmıyor yani bebek bacağı üzerinde dikilmiyor sadece tekerler yardımı ile ayaklarını oynatıyor ve o oynayan ayaklar tekerlek yardımı ile ilerliyor aslında giden tekerler bebeğe çokta faydası olmuyor hatta bebek bacakları üzerinde dikelmediği için daha geç yürüyor yazıyordu mantıklı geldi banada birde kazaların çoğu yürüteçte oluyor yazıyordu Allah kourusun aslında bende çok heves ettim güzel ama almak istemiyorum eşim hvesli onada böyle anlattım alsakta arada binse diyor ama büyük ihtimal almama. mama sandalyesi konusunda da ya ben he salıncak hem sandalye olan modellerden alacaım bakalım bi henüz araştırıyorum :)

Son düzenleme:
slm kızlar işe geldim açtım Neşet Ertaş dinliyorum bizim iç anadolu sesi oh mis :) dün eşimle sözde gezmeye gittik alışverişe malum ay başı ya oğluma lcw den LCWaikiki.com - LC WAIKIKI Kaban - Navy ve LCWaikiki.com - LC WAIKIKI İç giyim alt 2'li - Sax tabi birde zıbın aldık markete uğradık kendimize bişey almadan geldik :) ama olsun annem der hep çocuğun yediği içtiği giydiği anne babaya diye aynen öyle kendme alsam bu kadar sevinmezdim :)

slm kızlar işe geldim açtım Neşet Ertaş dinliyorum bizim iç anadolu sesi oh mis :) dün eşimle sözde gezmeye gittik alışverişe malum ay başı ya oğluma lcw den LCWaikiki.com - LC WAIKIKI Kaban - Navy ve LCWaikiki.com - LC WAIKIKI İç giyim alt 2'li - Sax tabi birde zıbın aldık markete uğradık kendimize bişey almadan geldik :) ama olsun annem der hep çocuğun yediği içtiği giydiği anne babaya diye aynen öyle kendme alsam bu kadar sevinmezdim :)

evet aynen ben de dışarı çıktığımızda kendime birşey almıyorum hep oğluşuma bakıyorum ve alıyorum çok da hoşuma gidiyor senin gibi...

günayyyydıııııııınnn herkese.....bende kızıma ebebekten zıbınlar almıştım onlar geldi yıkadım koydum dolabına...şiödi sırada butikbebe ve limangodan aldıklarım var.sabırsızlıkla bekliyorum gelmelerini...tabiki kızımın hepside.ben doğumdan beri hiç kendime kıyafet bakmadım da almadım da.zaten evdeyim şimdi çalışmıyorum diye..vsn senin de dediğin gibi kendime alsam bu kadar sevinmezdim...çok hoşuma gidiyo kızım için alışveriş yapmakk..:34:

bi de ek gıda olarak biz de 5 ay 6 günlügüz.kontrolde doktor 5 buçuk aydan itibaren yoğurt meyve sularından tattırabilirsin dedi...ben zaten 1 aydır ara ara azar azar tattırıyodum...2 gün önce etli nohut suyuna küçücük ekmek banıp verdim kızıma yoğurt verdim...dün de armut suyu verdim...biraz geç kalınca kaşık benim kız çırpnmaya başlıyodu...çok komikti ya...

kızlar çok mutsuzum... 2 gündür eşimle birbirimizi yiyoruz... Kv ile ona bakan görümcemi davet edecekmiş eve ama görümcem gelmezmiş işleri varmış o yüzden kv gelir kalırmış. ben de nasıl ilgileneceğim onunla dedim. ilgilenme dedi. sen bütün gün dışarıdasın ben çocukla mı ilgilenecem annenle mi dedim. benim kv yarı felçli ve inatçının teki. sözde kafası çalışmaz oğullarına göre ama gelinlerine de cin kesilen bir tip.
bayram öncesi bizdeydi yine. izmirdeki eltim ve bebeği de vardı ikimiz ilgileniyorduk. ama iki bebek olduğu için uyutmada sorun yaşıyoruz diye ben oğlumu alıp yatak odama götürüyordum. batmış bu ona. çocuk bana gelmek istiyor sen izin vermiyorsun dedi. sinir oldum!! okuldan bir erkek arkadaşımız (eşimle ortak) bizim ufoyu getirdi eve. ben de sohbet ettim onunla kapıda. meraklı hemen kapıya damladı (normalde hiçbirşey farketmez sözde) o sırada sormuyor da eşim gelince soruyor eltime arapça kapıdaki kimdi diye. eşime duyurmak amaçlı. sanki ben gizli birşey yapıyorum da.
daha geçen hafta hataydaki eltimde kalırken ayakta çoraplarını giymeye çalışmış (inat) düşmüş kafasını yarmış. buraya gelse kimbilir ne olacak. ilgilenme diyor birde eşim. tuvalete tek gitmesi bile tehlikeli bana göre. ben çocukla ilgilenirken tam uyuturken gelecek sohbete başlayacak. gerilirim ben böyle. ama işte bunları düşünmeyen eşim sağolsun ben gözünde kötü eş oldum sonunda...
benim bir tek annem var diyor. annesinin şehrinde 2 kızı 1 oğlu var. benim babamın şehrinde kimsesi yok ve şükür sağlığı da yerinde. ama her seferinde biz annesine gideriz. neden benim babam uzakta oturuyor. masraf olur ! ben bütün ailesini infaz etmişim. sinirimden bir ara (bebekle mezarlıkta bayramda düşmüştüm) senden de ailenden de nefret ediyorum demiştim. buna takmış durumda. kendisinin zamanında "cehenneme git" demesi çok normal ama! çok mutsuzum kızlar...
canım oğlum dün de onun önünde tartıştık :( eşimin kucağındaydı. kuzum benim hiç sesini çıkartmadı ağlamadı da şükür ... ben sakinleştikten sonra aldım kuzumu uyutmak için. canım benim üzgün olduğumu anlamış herhalde ki öptü durdu beni (yanaklarımdan emdi) bir yanağı bitirince baktı bana gülümsedi diğerine geçti... pusete koydum sallamaya ne şekerlikler yaptı durdu güldü ve güldürdü beni... iyiki oğlum var...:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

kızlar çok mutsuzum... 2 gündür eşimle birbirimizi yiyoruz... Kv ile ona bakan görümcemi davet edecekmiş eve ama görümcem gelmezmiş işleri varmış o yüzden kv gelir kalırmış. ben de nasıl ilgileneceğim onunla dedim. ilgilenme dedi. sen bütün gün dışarıdasın ben çocukla mı ilgilenecem annenle mi dedim. benim kv yarı felçli ve inatçının teki. sözde kafası çalışmaz oğullarına göre ama gelinlerine de cin kesilen bir tip.
bayram öncesi bizdeydi yine. izmirdeki eltim ve bebeği de vardı ikimiz ilgileniyorduk. ama iki bebek olduğu için uyutmada sorun yaşıyoruz diye ben oğlumu alıp yatak odama götürüyordum. batmış bu ona. çocuk bana gelmek istiyor sen izin vermiyorsun dedi. sinir oldum!! okuldan bir erkek arkadaşımız (eşimle ortak) bizim ufoyu getirdi eve. ben de sohbet ettim onunla kapıda. meraklı hemen kapıya damladı (normalde hiçbirşey farketmez sözde) o sırada sormuyor da eşim gelince soruyor eltime arapça kapıdaki kimdi diye. eşime duyurmak amaçlı. sanki ben gizli birşey yapıyorum da.
daha geçen hafta hataydaki eltimde kalırken ayakta çoraplarını giymeye çalışmış (inat) düşmüş kafasını yarmış. buraya gelse kimbilir ne olacak. ilgilenme diyor birde eşim. tuvalete tek gitmesi bile tehlikeli bana göre. ben çocukla ilgilenirken tam uyuturken gelecek sohbete başlayacak. gerilirim ben böyle. ama işte bunları düşünmeyen eşim sağolsun ben gözünde kötü eş oldum sonunda...
benim bir tek annem var diyor. annesinin şehrinde 2 kızı 1 oğlu var. benim babamın şehrinde kimsesi yok ve şükür sağlığı da yerinde. ama her seferinde biz annesine gideriz. neden benim babam uzakta oturuyor. masraf olur ! ben bütün ailesini infaz etmişim. sinirimden bir ara (bebekle mezarlıkta bayramda düşmüştüm) senden de ailenden de nefret ediyorum demiştim. buna takmış durumda. kendisinin zamanında "cehenneme git" demesi çok normal ama! çok mutsuzum kızlar...
canım oğlum dün de onun önünde tartıştık :( eşimin kucağındaydı. kuzum benim hiç sesini çıkartmadı ağlamadı da şükür ... ben sakinleştikten sonra aldım kuzumu uyutmak için. canım benim üzgün olduğumu anlamış herhalde ki öptü durdu beni (yanaklarımdan emdi) bir yanağı bitirince baktı bana gülümsedi diğerine geçti... pusete koydum sallamaya ne şekerlikler yaptı durdu güldü ve güldürdü beni... iyiki oğlum var...:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

malesef erkeklerin çoğu hep kendi ailelerine öncelik veriyo...hatta eş ve çocuklarından bile bazen...onlar kendilerinin bi aile kurduğunun ve onlara karşı sorumlulukları olduğunu göremiyolar...ama yazının sonunda da dediğin gibi iyi ki yavrularımız var..onlar olmasa insan çoğu şeye katlanamıyo...allah evlatlarımıza sağlık versin...

Günaydın
canım kv konusunda çok haklısın ama şuna karar verdim hayatta hiçbişeye artık sinirlenmiyorum kızmıyorum olan bize oluyo değişen ne bi koca nede bi kv var boşver hayatta bebişinin gözlerine bak geçer inanki sinirlennce midem ağrıyodu artık relaxım kim ne düşüncek ne dicek diye hiççççç derdim sıkıntım yok boşverr...kızlar bu arada yoğurdu 2 dir yapamıyorum süt şeklinde kalıyo peteğin üstünde sıcaklığıyla kaç saat kalıcak yahu

narkosis bu senin yaşadığın durumu annemle babam yıllardır hala yaşıyolar..babaannem yıllardır hasta sözde öldü ölecek 6 gelini var hiçbirine huzur vermemiş ne kötülükler yapmış ama hepsine annem de dahil..babam 63 annem 59 yaşında geçen hafta gene aynı durumda kavga etmişler...benim anneannem öldü yıllar önce..mezarı şehirde annemler kasabada oturuyo...ama babam annemi yıllardır götürmüyo mezarına ama kendi annesine gelince ne olursa olsun saat kaç olursa olsun yetişir..annemde buna çok üzülüyo ve sinirleniyo yılların birikimi var tabi ...dicem erkekler hep kendi annesi babası daha değerli olduğunu düşünüyo...babamı çok seviyorum ama benim babam da öyle...

Günaydın
canım kv konusunda çok haklısın ama şuna karar verdim hayatta hiçbişeye artık sinirlenmiyorum kızmıyorum olan bize oluyo değişen ne bi koca nede bi kv var boşver hayatta bebişinin gözlerine bak geçer inanki sinirlennce midem ağrıyodu artık relaxım kim ne düşüncek ne dicek diye hiççççç derdim sıkıntım yok boşverr...kızlar bu arada yoğurdu 2 dir yapamıyorum süt şeklinde kalıyo peteğin üstünde sıcaklığıyla kaç saat kalıcak yahu

ben sütü pişirdikten sonra mayalayacağım yere çekyatın üstüne 1 kat bez koyuyorum süt ılıdıktan sonra 1 kaşık katı yoğurdu içine atıp 1-2 karıştırıp kapatıyorum üstünü de güzelce örtüp sabaha kadar bırakıyorum öle.sonra da direk dolaba..bi de 1 gün sonra yenilirse daha katı oluyo..ben 4 yıldır böle yapıyorum:34:

Günaydın

annem iki kat bezin içine sarıp 3 3.5 saat tezgahın üstünde bekletip kaldırıyor çok tatlı ve güzel oluyor tabi bir gün hiç dokunmuyoruz ve cam kavanozlarda mayalıyoruz şimdilik annem mayalıyor gidince be de denemeye başlarım artık :30:

biz böyle kv olamyacağız canım. benim eşimde mükeml bir insan her konuda ama tek ailesi konusunda çatışırız. erkekler kendi ailesini daha da ömesiyor nedense tamam benim ailemede saygısızlık yapmaz ama anneler oğullarını dırdırları ile etkiliyor. bak kv de kaldım doğumdan sonra komşuları geldi oğlum aşırı gazlı devamlı ağlıyor kadıblar sevmek sitiyor daha 1 aylıkken emmek istiyor aldım odaya götrdüm emzirdim gazı olunca çok emerdi memeyi bırakmadı sonra kv beni eşime şikayet etmiş komşularım geldi 5 dk oturmadı çocuğu aldı gitti odasına diye dedim görmüyor musun çocuğu ağlamaktan ölecek kadıblar bunalttı olsun annem üzülmüş diyor o günden sonra eşime annesine herkese bakışım değişti önceden çok saygı duyardım şimdi aramam bile soğudum kadından ama mecbur gelecek çocuğa bakmak için evimde kalacak onun bana yaptıklarının aynısını bende ona yapacağım emri vakileri vs çok hırslıyım kadına görüşeceğiz.

çok güzelmiş güle güle giysin.ben de tulum aldım ordan ama çok hoşuma gitti.geçen pançodan alsammı diye baktım,175ti.iyiki almamışım burdan 60a aldım.gayet de güzel.bazı şeylere de çok para vermeye gerek yok.

canım sen böyle yazdıkça sinir oluyorum ben burda.gerçekten baya sorun çıkıyor eşinle.senin babana niye gidilmezmiş.adam bir de yalnızmış.gerktiğinde gidin tabi.hem adam torununu da özler.kayınvaldene gelince de gelince baya zorlanacaksın gerçekten .ama ona da birşey denilmezki işte.sonuçta size de gelecek.oğluna da ziyarette bulunabilir.torunu görmeye gelebilir.ama madem böyle bakım istiyor,eşin de destek olmak zorunda.çocuğa da bakacak.yeri gelecek mutfağı da toplayacak.eşin bunları yapmazsa valla haksızlık yapmış olur.annesi geliyorsa sorumluluğu da alacak.kaytınvaldenin geldiğinde yaptığı da hiç hoşuma gitmedi.valla işin zor allah kolaylık versin.

kızlar merhaba herkese benim oğlum 5.5 aylık oldu maşalah :) mama ile besleniyor 3 saat 120 cc bir kerede 150 cc veriliyo fakat doymuyo hep ağlıyo ne yapmalıyım 6 ayda kontrolü var 2 haftam var doymayan bebek varmı ya ben çalıştığım için iyice aklım kalıyo

Bende çalışıyorum benim kızımda 5 aylık şu anda galiba anne sütü daha doyurucu mamaya göre bizimki 100-120cc anne sütüyle doyuyor, 3 saatte bir veriyorlar. Mama az geliyor olabilir, birde kız/erkek bebek arasında fark vardır belki beslenme bakımından, biraz fazla vermeyi denesinler, hızlı büyüme evresinde falansa ondan da doymuyordur belki.

kızlar bu buruna süt damlatma olayına baktım da şimdi bazı çocuk doktorları da damlatın en iyi dezanfektan anne sütüdür demiş...
ne kadar farklı görüşler var ya hangisine inanıcaz bizz:1:
gerçi nolur nolmaz ben damlatmam yine de :27:

Aynen öyle pek çok konuda aynı durum söz konusu, maalesef çok bilgi kirliliği var internette, insan hangisine itimat edeceğini şaşırıyor.

iyi geceler kızlar yorum yapamasamda takip ediyorum.

mutlaka konuşulmuştur ama mama sandalyesi ve yürüteç aldınız mı tavsiyelerinizi bekliyorum hem uygun hemde kullanışlı bişiler bakıyorum karar veremedim :25::25:

mama sandalyesi konusunda benim de fikre ihtiyacım var, çok yer kaplamaması önemli benim için de bi de yemek tepsisi büyük olması önemli..

ocağın 15 inde okula başlıyorum inş., başlamayı hiç istemiyorum ama başlamam gerekiyo :(

maddi durumdan dolayı mı başlaman gerekiyor.. allah yardımcın olsun canım ya.. bakıcı olayını ne yapacaksın?

günaydın kızlar.ben de artık ek gıdaya başlamak istiyorum ama bir yandan da 6 ay dolsun diyorum.insan da nedense hevesleniyor ek gıdaya geçmeye halbuki daha zor.

bende de bi heves başladı ek gıdayla ilgili.. daha doğrusu nasıl tepkiler vereceğini, damak tadının nasıl olacağını çok merak ediyorum.. bi yandan tattırsam mı diyorum bi yandan da 6 ay dolsun istiyorum aynen :)

şu ikili alt eşofmanlar süpermiş ya böyle bişeye çok ihtiyacımız var bizim de.. ben lcw nin ürünlerini çok beğeniyorum.. hem ucuz hem kumaş kalitesi ve kesimleri güzel.. oğlan doğmadan lcw den 2li ince alt eşofmanlardan almıştım defalarca yıkadım pamuklanma bile olmadı süpermiş hala kullanıyorum..

bi de ek gıda olarak biz de 5 ay 6 günlügüz.kontrolde doktor 5 buçuk aydan itibaren yoğurt meyve sularından tattırabilirsin dedi...ben zaten 1 aydır ara ara azar azar tattırıyodum...2 gün önce etli nohut suyuna küçücük ekmek banıp verdim kızıma yoğurt verdim...dün de armut suyu verdim...biraz geç kalınca kaşık benim kız çırpnmaya başlıyodu...çok komikti ya...

ya merak ettiğim bişey var, kendi yemeklerimiz salçalı ve tuzlu ya, onların suyundan vermek zararlı olur mu? ek gıdaya geçince suyundan verebilirmiyiz doktorlar ne diyor bu konuda acaba?

kv ne kadar kalacak uzun bir zaman mı? hani eğer bikaç günlüğüne gelecekse idare edilebilir ama 1 haftadan uzun kalacaksa çok zor.. bi de ilgilenme demekle olmuyor işte, sonuçta yarı felci bir insandan bahsediyoruz birçok şeyi kendisi yapamıyodur belki.. en basitinden, eşinle kendin olsan yemek o kadar sorun olmaz belki kahvaltılıkla geçiştirirsiniz ama kv gelince yemekler de ona göre olmalı o bile insanı germeye yeter... eşinden söz al, eğer sana yardım istediğin konularda destek verecekse gelsin kv, yok vermeyecekse gelmesin.. bebekle uğraşmak başlı başına bi iş çünkü..

bilmiyorum ya bu kv ler neden böyle.. oğullarını mı kıskanıyorlar.. böyle ara bozmak, en çok beni sevsin en çok bizim tarafa gelsinler isteği neden?? vallahi ben kv olursam oğluma derim, o tarafın memnuniyetini daha çok önemse derim.. oraya daha fazla git.. çünkü ben bir bayan olarak eşimin benim ailemle irtibatlı olmasından çok hoşlanıyorum ve o böyle olduğu için ben de onun ailesine karşı öyleyim..eğer o, bana ne aramam sormam deseydi ben de aramaz sormazdım onun ailesini..
herşey karşılıklı bence..
hem de şöyle düşünmek lazım, o zaten senin oğlun sen naparsan yap senden asla vazgeçmez.. bir oğlun var zaten, neden bir tane de kızın olmasın ki.. oğlunu değil gelinini kazanmak için uğraşmalısın yani..

Bende çalışıyorum benim kızımda 5 aylık şu anda galiba anne sütü daha doyurucu mamaya göre bizimki 100-120cc anne sütüyle doyuyor, 3 saatte bir veriyorlar. Mama az geliyor olabilir, birde kız/erkek bebek arasında fark vardır belki beslenme bakımından, biraz fazla vermeyi denesinler, hızlı büyüme evresinde falansa ondan da doymuyordur belki.

ne zaman çalışmaya başladın canım, kim bakıyor çocuğa?

Back