2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Herkes söylenmesi gerekenleri söylemiş zaten canım, bende diyorum ki iyi ki bu yavrular var, böyle zamanlarda en büyük ilaç oluyorlar insana, Allah sağlık versin onlara...

ne zaman çalışmaya başladın canım, kim bakıyor çocuğa?

Canım ben Ekim sonu Kasım başı gibi başladım çalışmaya. Kendi iş yerimiz olduğu için biraz mecburiyetten oldu, işler birikti ve birlikte çalıştığım arkadaşım işlere yetişemedi, öyle olunca başladım. Kızıma annem, kayınvalidem ve görümcem bakıyorlar :)) Etrafında 3 tane cariye, halinden çok memnun. İki biberon süt bırakıyorum, üç saatte bir veriyorlar, yeterli oluyor, iş yerinde de sağabiliiyorum ki gerekirse de atlayıp arabaya gidebiliyorum yanına çok şükür.

Ben mecburiyetten başladım belki ama pişman değilim açıkçası, işe başlayınca kendimi daha iyi hisssetmeye başladım, gidince bütün akşamı birlikte geçiriyoruz. Son zamanlarda çok asabi ve sabırsız bir insan olmaya başlamıştım, sonradan çok üzülüyordum sesimi yükselttiğim için vs., başka şeylerle uğraşmaya başlayınca kızıma karşı sabrım arttı, daha mutlu vakit geçiriyoruz diye düşünüyorum.

Birde bir arkadaşım bana şu tavsiye de bulunmuştu, kendisi bebeği 8 aylıkken falan işe başlamıştı, ne kadar erken başlarsan ayrılması o kadar kolay oluyor, zaman geçtikçe iyice bağlanıyorsunuz ayrılmak çok güç oluyor diye.

Tabii herkesin kendi tercihi, işler bu kadar yoğun olmasa ben 6 aydan sonra düşünüyordum ama nasip işte. Bana da ilk zamanlarda hiç bırakamayacakmışım gibi geliyordu, bensiz nasıl yapar diye düşünüyordum, ama oluyor bir şekilde. Çok şükür ki benim emanet ettiğim kişiler güvendiğim kişiller olduğu için içim çok rahat bırakabiliyorum...

Merhaba,

Doktor 1 hafta sonra demesine rağmen ben dayanamayıp bgn elma suyuyla başladım ek gıdaya:) 2-3 kaşık verdim şimdilik. Haftaya da püresini vercem sonra diğer meyveleri eklerim die düşündüm. Bu arada sadece anne sütü veriyorum. Sizler nasıl başladınız ya da başladınız mı? Mama sandalyesi şimdilik portatif fisher price aldım oyuncaklı çok sevdi oğlum. Bir yere giderken götürmek için portatif de şart bence. Tek kötü yanı minderinin olmaması onun dışında oldukça başarılı tavsiye ederim...

kesinlikle haklısın canım ya bizde o tulum ile mont arasında kararsız kaldık hangisini alsak tulum da şu hatta LCWaikiki.com - LC WAIKIKI Tulum - Beige montu daha fazla giyer biraz büyüse bunun içine sığmaz diye almaktan vazgeçtik ama içimde kaldı. hatta eşim dei araba ile gidiyoruz hastaneye gerekirse battaniye vs sararaız dedi bende onu beğendim doğudayız ya çok soğuk oluyor ya nasıl giydireceğimi bilemiyorum.
eşofman güzel ya polar ya canım rahat oluyor dışasrı vs çıkarken biizmde kalın yoktu kotlarda artık üşütüyor bu güzel. lcw ürünlerini bende çok beğeniyorum zıbınları o kadar yıkadım hiç atma olmadı renginde yada başka şekilde yıpranma ve ü çıt çıt olduğu için çok rahat. ama zıbn çok çabuk küçülüyor lcw den 2 alıyorsam ucuzda 3-4 alıyorum birde erkek bebek ya çok sıkı olsun istemiyorum zıbın. canım salça tuz şeker vermeyin 1 yaşına kadar diyoarlar o yüzden yemeklerden yalatmıyorum ben salça baharat varsa. hatta muz bile vermiyorum elma havuç yoğurt veriyordum şimdi kivi de veriyorum sevmiyor ama pek

kesinlikle işe başlamak banada iyi geldi kendime güvenim geldi sana katılıyorum. benim lohusalık bernat geçti 2. çocuk yaparsam ne kg ne doğum tek korkum lohusalık depresyonunu tekrar yaşamak olurdu. eşim beni kv de bırakıp gitti annem de var ama kv de daha çok kalmak zorunda bıraktı salak gibi ses çıkaramadım bir sürü çatışma sinir krizi şimdi olsam rest çekerim aptal kafam ne zaman ki evime geldim kendime geldim resmen. aylardır giydiği o eşofmanları çıkarmak topuklulara geri dönmek kg da alsan yeni kıyafet almak toplum tarafından saygı görmek makyajını yapmak ojeni sürmek saçına şekil vermek vs tüm bunlar bile iyi geldi ya havam değişti hiç pişaman değilim başladığıma ama annem var işte o bakıyor bebeğime ondan gözüm arkada değil. tek sıkıntı iş yeri taşınacak eve uzaklaşacağım o zamanda bebeğim 8 aylık olacak ne yapayım artık idare edeceğiz. kv bize borcunu öderse araba alacağız ödemezse dolmuşlarda sürünmeye devam. o yüzden kv bahane annem şahane :)

bak bana ne hatırlattın: eltim varken kaldığı 1 haftada ikimiz de bebeklerle uğraştığımız için yemekler gecikti ne yazıkki. akşam 9 a ancak hazır edebildim. neyse. ertesi gün yine akşama yemek yapıyorum eltime soruyor arapça bu akşam da mı aç kalacağız?? ben kasıtlı mı aç bıraktım da ya !!
oysaki bütün çocuklarından daha iyi baktım ben ona hep. yemeği yiyebileceği kadar koydum kemik erimesinden dolayı yoğurt yemesi gerekiyor yemez ama ben ısrarımla yediririm. ekmeği bölemez ben böler hazırlarım. yemek sonrası kesin 1 bardak su içer ben önceden hazırlar koyarım masada yanına...
kendisine bakan görümcemi istediler dün. sömestırda düğün olacakmış. hayırlı uğurlu olsun allah mesut etsin. ama annesi ile ilgili sorun çıkacak şimdi. biz eltiler bir bakıcı tutulsun istiyoruz. ama onların hayali erkeklerin yanlarında kalması. 4 kız 3 erkek var neden kızların yanında kalmıyor ?? kızlardan birisi gece nöbete de kalıyor diye onun evinde kalamazmış. sonuçta el oğlu damat ilgilenemezmiş ki zorunda da değilmiş. biz neciyiz el kızı değil miyiz ??

benim oğlum 27 haziran doğumlu ben veriyorum canım 1 aralıkta yoğurt ile bbaşladım doktorum 6 ay bitmeden verme dedi. hiç meyve suyu vermedim yutma refleksi gelişsisn diye . veriyorsam yoğurt günde bir ez 2-3 çay kaşığı veriyorum elma rendeliyorum havuç renedeleyip verdim arada ıhlamur kış diye. ama artık kivi vs de vermeye başladım değişik meyveleri sebzeleri buharda pişirip vermek lazım çorba tavsiye etmiyor uzmanlar su oaranı yüksek olduğu için besleyici değil karnını şişiriryor diye. çalıştığım için gece uyusun diye bazen 2 güne birde yatmadan 30 cc ülker hero baby veriyoruz sma aladık sevmedi hiç ülkeri sevdi. muzdan tatlı ve tzludan baldan vs uzak duruyorum.

evet nedense eşim bu aralar garipleşmiş durumda... çalışmayan ben depresyona giren o... ya gelsin gelmesin demiyorum ama akıl var mantık var biraz düşüncelilik istiyorum.
bana gelse biraz sevgi gösterse eşim bu sorunlar belki de olmayacak... az önce yazdım şubatta evlenecek olan görümcem hataydaki eltime "sonuçta el oğlu anneme bakmak istemeyebilir" demiş. ah benim saf eşim şu konuşmalarını bir duysa kardeşlerinin...
hani bunların toprak meseleleri vardı bahsettim mi bilmiyorum. ortak ev muhabbeti. bu görümcemle ortak yazdıracaktı yeni eve adını. bugün kaynımla konuşuyor :
"artık o parseli ablama değil herkese ortak yaptıralım daha iyi olur. sonuçta ablam evlenecek. ve evleneceği kişi haklarını satmak da isteyebilir."
neden ablalarının eşleri istediklerini yapabiliyor da erkeklerin eşleri yapamıyor ? ki zaten onların toprağında hiç gözüm yok ne yaparlarsa yapsınlar. ama eşitlik istiyorum...

ben evlendiğim ilk zamanlarda bütün herkesi arardım kv,kp(vefat etti), 4 görümcem 2 kaynım...
ama sonra yüzlerini gördükten sonra soğudum ne yapayım...içimden gelmiyorsa yapamam... ama kendisi babamı arar mı ? hayır. neden aramazmış çünkü babam birşey mi oldu da aradın der gibi hissettiriyormuş kendisine. alakası yok. yan yana geldiklerinde çok güzel sohbet ediyorlar ama ??

Ha şimdi bir de ne bekliyorum o şubatta olacak düğünün bütün masraflarını da benim akıllı(!) eşim karşılayacaktır. eee nede olsa onun biricik ablası. zamanında arabistanda çalışıp ona dersane parası göndermiş!
peki biz evlendiğimiz ilk 3 sene onun dükkan parasını (her sene 2000 euro) ödemek zorunda kaldık yine aynı nedenden. yetmedi mi artık ???

canım böyleler işte ya relaks bende çok kafama takıyordum baktım oğluma zararım onun için salladım. benim eşimde diyor ki sonuçta aileye kız bakmaz ki oğlan bakar diyor bi arkadaşımızın böyle mevzusu oldu sziisn ki gibi bende dedim ki ne yani benim ailem olsa sen bakmaz mısın bakarım diyor bakarda biliyorum ablası yok 2 erkekler mantıkları farklı. eltimi ailesi de eşimin ailesi gibi kız nasılsa diye atmış vaziyetteler başlarından onlar sahip çıkıyor eltime eltimin her işinde kv yapıyor annesi gelmediği için benim annem de babam da bana düşkünler benim işimi annem yapınca herhangi konuda onlara batıyor sen bizim gelinsin artık annen karışmasın mantığı var bende aksine kv deye hiç sormam hep annemle yaparız bebek alışveriş vs hepsini. birde kaynımın işi yok düzgün eltimin kazancı iyi ses çıkaramıyorlar onlara biz ikimizde memur olunca bize söküyor artistlikleri. devamlı oğluma da der babasının parası demi dedem babannem vs der bende her seferinde babası tek kazanmıyor bende kazanıyorum derim ama eşim öyle bi insan değil. hep annen olmasa bittik oğlum iyiki çalışıyor onun sayesinde yapıyoruz der amama kv mantığı işte

aynen şimdi ayda sende bir arıyorum ama benim eşim arar devamlı ailemi eskiden bende çok raradım soğudum konuştuğum 2 dak anca oda zorla biliyorlar onlarda

canım ya üzülme her ailede olan şeyler gelin oluyoruz işte dışardayız bi nevi onlara göre. bizde de benzer sorunlar var eşime geçenlerde dedim ki siz beni ailenizden saymıyorsanız ben hiç saymam soyadını kullanmak istemiyorum dedim
o da sen bilirsin ama ben senin bu kadar üzüldüğünü içerlediğini bilmiyordum dide bundan sonra daha dikkatli olurum falan dedi ama bakalım neler olur yani canım biz gelin oluyoruz yani dışardan oluyoruz onlara göre

bu olayı etrafımdan da çok duyuyorum kv veya kp e bakılacak olsa erkek çocuklarında sıraya girilip bakılıyor maalesef ataerkil bir toplumuz işte.. eşitlik nerde canım... ama sen bu konuda tepkini ortaya koy bence hadi şimdi gelsin kalsın tamam da sonradan sen bakamazsın yani..

ya bi de kızında kalsa bile damadı mı bakacak ilgilenecek sanki, yine kızı ilgilenecek herşeyiyle.. yemeğini kızı yapacak vs.. damat a ne ki bundan yani..

canım allah eşinle aranızdaki sevgi muhabbeti artırsın inşallah seni düşünüp ona göre karar verir..

aman umurumda değiller canım onlar bana muhtaç çok şükür ben onlara değilim. eşimde bana bağlıdır hakkını yemem ama annesine da üzülüyor ÇÜNKÜ KADIN GÜNDE 10 KEZ ARIYOR 30 DAK EN AZ KONUŞUYOR ADAM DA ETKİLENİYOR İSTER İSTEMEZ

amin canım amin...

o evde damat çalışmıyor evde çocuklara bakıyor.

ataerkil toplumda kadın çalışmaz evde oturur. ama neden bizler çalışıp para getiriyoruz o zaman eve ? çalışmayayım o zaman

çok zor olmaz canım, bebeğin ek gıdaya geçer, süt iznin olur programını ayarlarlar...
bir de eve koşa koşa gelirsin öyle hoş bir duygu ki..

süt izni nasıl oluyor. bu okuluma yeni geldim. imamhatip. Öğleden sonra gideceğim inş. öğlen birden akşam yediye kadarmış dersler.. süt izni ne kadar oluyo ki? bi de 21 saat dersim olsun istiyorum. toplam 48 saat ders varmış. olur mu acaba

maddi olarak zor oldu, hem de eşim de öğretmen. o sabahçı. ben öğlenci olacağım inş. nnemler de yanımızda zaten. çok şükür bakıcı sıkıntımız yok. öyle olunca başlayım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…