bi de benim oğlanda emekleme çalışmaları başladı.. totoyu kaldırdığı zaman göğsünü kaldıramıyor, göğsünü kaldırdığı zaman da totoyu kaldıramıyor 2si biarada kaldırabilse emeklicekbu halde bile bulunduğu yerden az da olsa ilerliyor
benim kızım da bu ara biraz mızmız...amma allaha şükür gündüz kendi kendine uyuyo...gece de 2 defa uyanıyo...ama sabah 7de ayakta...babasıyla mesaiye gidecek sanki...
cocuklu kadınsın onların ayıbı hiiiç utanma :)))beyaz çoraplara siz koptunuz da ben yerin dibine girdim :))) eşime dedimki gittiklerinde (22.30) ben evi temizliycem rezil oldum dedim. :) tabi yapmadım o ayrı mesele :)) e kusura bakmasınlar di mi 16 da haber veriyorsunuz gelecez diye. insan 1 gün öncesinden haber verir benim bildiğim ya da daha erken haber verir... çocukluyum sonuçta...
saçımla hiç ilgilenemiyorum zaten. yoluk yoluk geziyorum . o da yetmiyor oğlum da yolup duruyor :)) bayılıyor saçlarımı yolmaya küçük canavar :))
bugün hiç uyumadı desem yeridir... deli etti yine beni. eşime surat yaptım hiç alttan almadı gıcık oldumbir gelseydin yanıma canım çok mu yoruldun deseydin diye kızdım ona.. oğluş da mızmız ötesiydi zaten. bi yarım saat uyuttum yanına kıvrıldım vızırdadı yarım saat sonra ( kakasını yaptı (şükür. bizimki çok az kaka yapıyor) sonra bıcı bıcı yaptırdık rahatladı veee uyuttuuummm ohh beee :))) umarım uzuuuun süre uyur karnını iyi doyurdu diye düşünüyorum çünkü :))
Merhaba arkadaşlar benim 6temmuz doğumlu bi kizim var bir hafta öncesine kadar çok mutlu çok uslu bi çocuktu ya kendi kendine yada emerek uyuyordu..sadece anne şutu aliyor geceleri bir kere uyanirdi ve emzirip yatiridim..simdi tam tersi durumda emme bagimlisi olan çocuk emzirmek için kucagima yatirdigimda kendini geri atip kasiyor ve ağlamaya basliyor ama her zaman yapmiyor bazense sorunsuz bi şekilde emiyor geceleri mizirdanarak uyaniyor yalanci emzik veriyorum devam ediyor uyumaya ..doktora goturdum idrar ve gaita tahlilleri temi cikti..diş etleri kabarmaya baslamis dedi doktor ama hemen cikmaz dedi..derdinin ne olduğunu anlamadan calpol verdi kullanmadim bugünde emdiği şutu kustu hep doktoru aradik bi ilaç ismi söyledi onu alin dedi almadim akşamki emdigini kusmadi zaten başka doktora gideyim desem bulunduğum şehirde başka iyi doktor yok fakülte hastanesindeki doktora doğum iznine ayrilmis..geceleri uyutacagim zaman emerek uyuyordu simdi dediğim gibi ağlamaktan kendini geri atmaktan sankilesip uyuyamiyor çok uslu bi çocuktu ne yapacagimi sasirdim var mi boyle bi durum yasayan?genelde uykusu olduğu zamanlarda yapiyor kendini gerip aglamayi..
bebek yemekleri tariflerinde yer alan formül süt dedikleri aptamil vs gbi devam sütü mü kızlar ya
bazı gün oturarak yemek yiyemiyorum hemen masada tezgahta kaşıklıyorum çorbamı..Selam kızlar kızımı ağlata ağlata uyuttum valla artık kulaklarımı tıkıcam o ağlarken bende stres yapıyorum ama Allahtan 1 saattir uyuyor
offff 2 gündür saat 2 de kahvaltı yapıyorum kahvalıtı bile sayılmaz hemencik bir yumurta akmek peynir o ağlarken anca bu kadar oluyor.
troidim var ilaç içtikten saatler sonra anca vaktim oluyor bazen çay bile hazırlıyamıyorum kendime.
merhaba herkese...bende kendimce baya ev işi yaptım bugün..evi süpürdüm çamaşırları topladım...şimdide yemek yapıcam...fırında karnıbahar...ilk kez yapıcam bakalım nasıl olcak...:26:
yok ya şikayet amacıyla söylemedim.sadece rutinimiz bu diye şeyettiydim....sabah 7 de ayakta olmasından mı şikayetçisin?? yahu benim oğlan 4.30 - 5 en geç 6 da ayakta(( gündüz de uyumuyor...
bugün bir rekor kırdık 13.30 da uyuttum ama 9 dan beri uyanıktı. yarım saat sonra uyandı emzirdim devam etti uykuya, 40 dk sonra uyandı emzirdim yine devam. toplamda uzatmalarla 3 saat uyudu az önce uyandı... daha da uyumasını istemedim(gece bana çektirir diye) ama engel olmak için de hiçbirşey yapmadım uyumadı emdikten sonra.
sabah 7 de ayakta olmasından mı şikayetçisin?? yahu benim oğlan 4.30 - 5 en geç 6 da ayakta(( gündüz de uyumuyor...
bugün bir rekor kırdık 13.30 da uyuttum ama 9 dan beri uyanıktı. yarım saat sonra uyandı emzirdim devam etti uykuya, 40 dk sonra uyandı emzirdim yine devam. toplamda uzatmalarla 3 saat uyudu az önce uyandı... daha da uyumasını istemedim(gece bana çektirir diye) ama engel olmak için de hiçbirşey yapmadım uyumadı emdikten sonra.
bebişlerin tırnaklarını ne kadar süreyle kesiyorsunuz? :44:
uzasın biçimli keseyim diyorum çiziyor bir tarafını
kısayken de dipten oluyor,
eşim de oval kes güzel olsun diyor,
sen kes diyorum da vakti yok işte... evde olan benim..
naaptınız siz yaa ? 4 numara 9 ve üzeri kilo için değil mi? 7.5 kiloya 4 numara amanııınnn... ben hala 3 numaradayım :) kakayı haftada bir yaptığı için biriktirmiş oluyor o nedenle de sırtına bulaşıyor :))
kızlar ben bebeğimi her ay aile hekimine götürüyorum 3.aya kadar özel doktru vardı bıraktım sadece aile hekiminde bakılıyor herkesin çocuk doktoru varmı ? her ay gittiğiniz gerekmi sizce
ev hanımlığının da güzel yanları var canım şimdi inkar etmiyim rahatım yerinde yaniii:)
annaaamm doktor musun senn artık bi yerimiz ağrıdığında felan kaçışın yokk aile hekimliğine burdan devammm :)))))))))
bilion bizim milletin adetidir mesleği neyse onla ilgili soracak bişeyi mutlaka olur insanımızın
mesela ben bilgisayar öğretmeniyim bana bozulan bilgisayarlarını telefonlarını fotoğraf makinelerini ellerinde ne kadar elektronik alet varsa getiriyolar mübarek sanki elektrikçiyim
şu an çok sinirliyim !!! eşim karşımda uyuyor yine! oğlum bugün öğleden sonra 13.30 16.30 arası uyudu(rekor). uyandıracağım dedim eşime yazık uyandırma dedi. gece bana çektirecek ama dedim. kıyma yazık dedi. neyse mızıldandı oğlan emzirmeye gittim yine daldı birkaç dk sonra mızmız uyandı dalmadı geri ki iyiki dalmadı. çünkü abartmıyorum 2 saattir uyutmaya çalışıyorum! kavga etmedim bebeğimle bağırıp çağırmadı ama daldıramadım da uykuya... pusette sallıyorum gözlerini ovuşturuyor mızmızlanıyor ama devamı gelmiyor. emzirdim olmadı, omzumda pışpışladım olmadı. biraz ara verdim eşime verdim al uyutabiliyorsan uyut diye. ben de aldığımız sütü kaynattım o sırada.mutfağı toparladım. eşim değil uyutmak daha da açtı uykusunu denemedi bile uyutmayı... neyse geri aldım bebeği gittim odaya tekrar başa sardım uğraş uğraş!!! bu arada eşim yine kanepede uyuyakalmış!!! ya geceleri uyanan benim evde çocukla uğraşan da benim!! yemeği yapan kahvaltıyı hazırlayan toplayan benim. o bulaşıkları makineye koymayı bile akıl etmiyor!!bir de işe gitseydim ne olacaktı acaba?? çok bunaldım bu birkaç gündür! ya bari gönlümü al bir şekilde!! o da yok. ben surat asınca iyice uzaklaşıyor benden yaklaşacağına!!
bu arada kuzum kanepede babasındayken ben de kapıda babasıyla konuşuyordum. oğlum beni gördü "ühü ühü" deyiverdi. bende ne oldu kuzum diye iki adım yaklaştım ona . hemen sırıtmaya başlamaz mı üçkağıtçı :)) beni yanına getirmek için yaptığı numaraya bakın yaaa 4,5 aylık bebeğin maskarası oldum :))) ama herşeye değer... iyiki hayatıma girdi... ondan hiç şikayetçi değilim yorsa da sorun değil. bir kere gülümsemesi yeter. kollarından tutup kaldırdığımda sevecen gözlerle ellerini yüzüme uzatıp dokundurması yeter :)
biz aşı için sağlık ocağına onun dışında her ay kendi doktorumuz var kontrol için de ona gidiyoruz zaten sağlık ocağında ki doktor hiç bir şey bilmiyor mıy mıy cevap veriyor gıcık oluyorumkızlar ben bebeğimi her ay aile hekimine götürüyorum 3.aya kadar özel doktru vardı bıraktım sadece aile hekiminde bakılıyor herkesin çocuk doktoru varmı ? her ay gittiğiniz gerekmi sizce
Hiç süreye bakmadımbebişlerin tırnaklarını ne kadar süreyle kesiyorsunuz? :44:
anne olmak cok zor ve sabır istiyormuş oğlum bana bunu öğretti canım benim oğlanında sadece gece uykusu olur emmek ıcın uyanır gerı uyurdu gunduz uyumadı mı gercekten zor ama bebeği uyutmaya çalışmak bana yanlış geliyo yanlış anlamayın beni uyku ihtiyacı olunca zaten belli ediyo sakın olmaya calış sütün için,
ama eş konusunda kızmakta haklısın evde durunca sanki dinleniliyomus gibi geliyo onlara ben bırakıverıyorum eşime ağlıyo durduramıyo bitmiş bi şekilde bana geri veriyo sen nasıl dayanıyorsun diyo sende sakin ol çeksin biraz eziyet ama eşinde fazla güvenmi,ş sana sanki
Bugün akşam üzeri kızımı emzirdim altını değiştim müzik dinledik oynaştık maalesef mutfaktaki
işlerimi halletmeye gittim başladı ağlamaya ama yemek hazırlamam gerekiyor
bayağı ağladı her ağlaması gittikçe arttı
o arada eşim kapıyı açtı bağırarak duymuyomusun bebek ağlıyor dedi
demezolaydı adamın burnundan getirdim.
bir yardımcı tutta bende devamlı kkızımla konuşayım oynaşayım dedim bağırtılarım annemlere kadar çıkmış.
bende şaşırdım napcmı evle ilgilensem kız ilgi istiyor
kızla ilgilensem yemeği kim yapcak bulaşıktı yatak topla banyomu bile zor yapıyorum
gerçi ağlamalarına alıştım bana bazen melodi geliyor ağlayışları.
çok bunaldım bu aralar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?