2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
merhaba herkese...bende kendimce baya ev işi yaptım bugün..evi süpürdüm çamaşırları topladım...şimdide yemek yapıcam...fırında karnıbahar...ilk kez yapıcam bakalım nasıl olcak...:26:

benim kızım da yüz üstü dönünce başlıyo mızıldanmaya...bi kafayı kaldırıyo...olmuyo popoyu havaya dikiyo...başka bi hareket yok..

benim kızım da bu ara biraz mızmız...amma allaha şükür gündüz kendi kendine uyuyo...gece de 2 defa uyanıyo...ama sabah 7de ayakta...babasıyla mesaiye gidecek sanki...

sabah 7 de ayakta olmasından mı şikayetçisin?? yahu benim oğlan 4.30 - 5 en geç 6 da ayakta (( gündüz de uyumuyor...
bugün bir rekor kırdık 13.30 da uyuttum ama 9 dan beri uyanıktı. yarım saat sonra uyandı emzirdim devam etti uykuya, 40 dk sonra uyandı emzirdim yine devam. toplamda uzatmalarla 3 saat uyudu az önce uyandı... daha da uyumasını istemedim(gece bana çektirir diye) ama engel olmak için de hiçbirşey yapmadım uyumadı emdikten sonra.

cocuklu kadınsın onların ayıbı hiiiç utanma :)))

canım benim oğlumda bu aralar oyle ama bizimki bakıcısı ile biberona alıştı vede emzik almaya basladı o yuzden oluyo memeyı itttiriyo çığlık atıyo cok zorlanıyorum gezdire gezdire emzirmeye calışıyorum evde sureklı emzirme atletyleyım cok yorucu Allah sanada kolaylık versin ama pes etme bu zamanlarda memeyi bırakma atakları olabılıyo bu kerataların

bebek yemekleri tariflerinde yer alan formül süt dedikleri aptamil vs gbi devam sütü mü kızlar ya

evet canım mamalara formül süt deniyor..

bazı gün oturarak yemek yiyemiyorum hemen masada tezgahta kaşıklıyorum çorbamı..
çay yapıyorum kendime içene kadar buzlu çay oluyor...
merhaba herkese...bende kendimce baya ev işi yaptım bugün..evi süpürdüm çamaşırları topladım...şimdide yemek yapıcam...fırında karnıbahar...ilk kez yapıcam bakalım nasıl olcak...:26:

fırın karnabahar severim ben... hiç kızartmakla uğraşmam haşlayıp tepsiye üzerine varsa 1-2 yeşil biber doğrayıp baharatlar, z.yağ... mmmm

Son düzenleme:
bebişlerin tırnaklarını ne kadar süreyle kesiyorsunuz? :44:
uzasın biçimli keseyim diyorum çiziyor bir tarafını
kısayken de dipten oluyor,
eşim de oval kes güzel olsun diyor,
sen kes diyorum da vakti yok işte... evde olan benim..

yok ya şikayet amacıyla söylemedim.sadece rutinimiz bu diye şeyettiydim....

Ben uyurken kesiyorum çabuk uzuyor gerçekten ve suratını çiziyor.valla öle oval de olmuyor malesef

fırın karnabahar severim ben... hiç kızartmakla uğraşmam haşlayıp tepsiye üzerine varsa 1-2 yeşil biber doğrayıp baharatlar, z.yağ... mmmm[/QUOTE]

Valla benim hayal ettiğim gibi olmadı.ben üstüne yoğurt yumurta un yağ karışımını döktüm görüntü güzel ama tadı olmadı..

her kendisini çizdiğini gördüğümde kesiyorum ki bu da her uzaması demek :)) ama önemli olan çizdiğini görmek :) bugün burnunun üstünü çizmiş. ama kesemedim çünkü istediğim pozisyonda uyumadı. yüzüstü yatıyor benimki hep... keseceğim zaman başarabilirsem önce daldırıyorum sırtüstü sonra kesip yüzüstü çeviriyorum. çok nadir sırt üstü yatıyor kuzum...

biz 3-4 günde kesiyoruz ben emzirirken oğlum uyukluyo o arada kesiveriyoruz yoksa cok fena çiziyo her yeri Allah esirgesin gözüne felan gelir diye korkuyorum

şu an çok sinirliyim !!! eşim karşımda uyuyor yine! oğlum bugün öğleden sonra 13.30 16.30 arası uyudu(rekor). uyandıracağım dedim eşime yazık uyandırma dedi. gece bana çektirecek ama dedim. kıyma yazık dedi. neyse mızıldandı oğlan emzirmeye gittim yine daldı birkaç dk sonra mızmız uyandı dalmadı geri ki iyiki dalmadı. çünkü abartmıyorum 2 saattir uyutmaya çalışıyorum! kavga etmedim bebeğimle bağırıp çağırmadı ama daldıramadım da uykuya... pusette sallıyorum gözlerini ovuşturuyor mızmızlanıyor ama devamı gelmiyor. emzirdim olmadı, omzumda pışpışladım olmadı. biraz ara verdim eşime verdim al uyutabiliyorsan uyut diye. ben de aldığımız sütü kaynattım o sırada.mutfağı toparladım. eşim değil uyutmak daha da açtı uykusunu denemedi bile uyutmayı... neyse geri aldım bebeği gittim odaya tekrar başa sardım uğraş uğraş!!! bu arada eşim yine kanepede uyuyakalmış!!! ya geceleri uyanan benim evde çocukla uğraşan da benim!! yemeği yapan kahvaltıyı hazırlayan toplayan benim. o bulaşıkları makineye koymayı bile akıl etmiyor!!bir de işe gitseydim ne olacaktı acaba?? çok bunaldım bu birkaç gündür! ya bari gönlümü al bir şekilde!! o da yok. ben surat asınca iyice uzaklaşıyor benden yaklaşacağına!!

bu arada kuzum kanepede babasındayken ben de kapıda babasıyla konuşuyordum. oğlum beni gördü "ühü ühü" deyiverdi. bende ne oldu kuzum diye iki adım yaklaştım ona . hemen sırıtmaya başlamaz mı üçkağıtçı :)) beni yanına getirmek için yaptığı numaraya bakın yaaa 4,5 aylık bebeğin maskarası oldum :))) ama herşeye değer... iyiki hayatıma girdi... ondan hiç şikayetçi değilim yorsa da sorun değil. bir kere gülümsemesi yeter. kollarından tutup kaldırdığımda sevecen gözlerle ellerini yüzüme uzatıp dokundurması yeter :)

ben 4 numaraya geceli 2 ay oldu canım 7kg olmadan geçmiştim sıkıyodu yavrucağı ,çok kaka yaptıgında boynuna kadar cıkıyo ama hiç bi bezin o kadar sıvıyı emebileceğini düşünmüyorum

kızlar ben bebeğimi her ay aile hekimine götürüyorum 3.aya kadar özel doktru vardı bıraktım sadece aile hekiminde bakılıyor herkesin çocuk doktoru varmı ? her ay gittiğiniz gerekmi sizce

bence zor zamanlarında gidebileceğiniz cocuk doktorunuz olsun onun harıcınde aile hekimliğinde herseyinizi halledebilirsiniz

ayağına kadar gelmiş hemen faydalanalım hesabı insanımızda benle telde bile normal konusamıyorlar nasılsın iyimisin ardından agrılar ılaclar hastaneler ben eşime atıyorum topu biraz rahatım o yüzden garibim bunalıyo iyice

anne olmak cok zor ve sabır istiyormuş oğlum bana bunu öğretti canım benim oğlanında sadece gece uykusu olur emmek ıcın uyanır gerı uyurdu gunduz uyumadı mı gercekten zor ama bebeği uyutmaya çalışmak bana yanlış geliyo yanlış anlamayın beni uyku ihtiyacı olunca zaten belli ediyo sakın olmaya calış sütün için,
ama eş konusunda kızmakta haklısın evde durunca sanki dinleniliyomus gibi geliyo onlara ben bırakıverıyorum eşime ağlıyo durduramıyo bitmiş bi şekilde bana geri veriyo sen nasıl dayanıyorsun diyo sende sakin ol çeksin biraz eziyet ama eşinde fazla güvenmi,ş sana sanki

kızlar ben bebeğimi her ay aile hekimine götürüyorum 3.aya kadar özel doktru vardı bıraktım sadece aile hekiminde bakılıyor herkesin çocuk doktoru varmı ? her ay gittiğiniz gerekmi sizce
biz aşı için sağlık ocağına onun dışında her ay kendi doktorumuz var kontrol için de ona gidiyoruz zaten sağlık ocağında ki doktor hiç bir şey bilmiyor mıy mıy cevap veriyor gıcık oluyorum
Hiç süreye bakmadım ama gördükçe kesiyorum genelde uyurken kesiyoruz bazende şarkı söylüyorum oyalanırsa kesiveriyorum bebek törpüleri var canım oval olsun istiyorsan

yok canım uyutmaya diretmemin nedeni gözlerinin çevresi kıpkırmızı olduğu için. yoksa diretmiyorum mızıldanmazsa zaten dokunmuyorum uyutmaya. gündüz uyumamız sorun zaten. ben de bıraktım kendi haline artık. gecesi iyi olsun da... dün gece 2 saatte bir emdi durdu. uyuyor tabi emdikten sonra hatta uyurken emiyor diye biliyorum :))

eşim her konuda rahattır önceden de böyleydi. sınavı son gün hazırlar kağıtlarını son ana kadar okumaz vs vs... ben de tam başak burcuyum herşey zamanında ve düzgün yapılmalıdır ne yazıkki...

Selam minnak bebişler ve güzel annişler facebookta ki sayfamızda yazdım burasıda eksik kalmasın dedimYaa kızlar Ege 2 gündür sapıttı uykusu hepten şaştı sürekli bi kucak istediği vallahi kollarımız koptu. Bir yeri ağrıyor desem kucağa alınca hoop susuyor bırakınca cıyak cıyak ağlıyor, diş etlerinde bir kabarma da yok bugün sabah 7.30 da kalktı inanın bu saate kadar en uzun uykusu 30 dk o da 2 sefer falan yani toplamda 1 saat ancak uyumuştur deli gibi uykusu var ama icraat yok neyse bir de güzel şeylerden bahsedeyim oğluma yayla çorbası,fasülye suyu,pırasa suyu,yoğurt,elma, armut suyu verdim artık kaşığa da alıştı çakal hemen ağzını açıyor bugün Ykm de indirim vardı birde katı meyve sıkacağı aldım artık hem o kullanır hem biz

desperate

canım sen beşamel sos gibi bir şey yapmışsın maalesef başamel benim de damak tadıma uymuyor

Son düzenleme:
Bugün akşam üzeri kızımı emzirdim altını değiştim müzik dinledik oynaştık maalesef mutfaktaki
işlerimi halletmeye gittim başladı ağlamaya ama yemek hazırlamam gerekiyor
bayağı ağladı her ağlaması gittikçe arttı
o arada eşim kapıyı açtı bağırarak duymuyomusun bebek ağlıyor dedi
demezolaydı adamın burnundan getirdim.
bir yardımcı tutta bende devamlı kkızımla konuşayım oynaşayım dedim bağırtılarım annemlere kadar çıkmış.
bende şaşırdım napcmı evle ilgilensem kız ilgi istiyor
kızla ilgilensem yemeği kim yapcak bulaşıktı yatak topla banyomu bile zor yapıyorum
gerçi ağlamalarına alıştım bana bazen melodi geliyor ağlayışları.
çok bunaldım bu aralar.

Al bendende okadar. Ağlamak istiyorum bu aralar hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…