canım ama araştımalarıma göre geç yatan bebek geç kalkacak diye bir şart yokki. bir de benimkine ne yaparsam yapayım o saatte başlıyor geç yatırsamda.. çünkü gece emerken gazını çıkartmadığı için (uyurken emiyor ve uğraşsam da çıkmıyor üzerine uyanıyor o yüzden gazını almaya çalışmıyorum) o saate birikiyor gazı anladığım kadarıyla. o saatte başlıyor pırt pırt. eğer çıkartamazsa beni uyandırma moduna giriyor:)) dün mesela 20.30 - 21 arası uyuttum ama uyanma saati aynı 24 te kesin bir kere var ve 4 te var sonra ya her saat ya da yarım saatte bir 6 ya kadar. sonra zaten bende kalkıyorum artık eşime kahvaltı hazırlamaya...
bir de diyorsun ya 23 e kadar uyutma. eşimin okuldan geldikten sonra çocukla oynama anlayışı bebek arabasına oturtmak ve kendisi tv izler ya da yatırır kanepeye oyuncak verir nete girer o yüzden 23 e kadar yine ben uğraşıcam ki okul çok yoruyor onu herhaldeki (!) (aynı okulda geçen sene ben de çalıştım ki branşım matematik o karnım burnumda halimle hem okul hem de evi çekiştirdim süpürme dışındaki herşeyi yaptım ama onun kadar uykucu değildim) uyuyakalıyor kaç seferdir (
geç yatınca geç kalkar anlamında demedim ama düzenlerini biraz değiştirince alışkanlıkları da değişebiliyor .dediğin gibi o saatte uyanması alışkanlık olduysa o uyanır illa.saatlerini biraz değiştirince belki biraz etkileyebilir alışkanlıklarını.o saatte uyanmak çok zor olur ya anlıyorum seni.benimki de ilk 3 ay gece 3 te 4te uyudu.sabah da 7 de uyanıp 10 kadar falan uyumuyordu.uykusuzluk insanın kafasını döndürüyor.inşallah düzene girer seninki de.
bizim de bugün aile hekimliğinde kontrolümüz vardı.şimdi de 1 ayda 250 gr almış.geçen ay da 300 dü.5 aylık 6650 olabildik.3300 doğmuştu.ne yapacağımı şaşırdım.doktor geçen az kilo almış ama yine de normal sınırlarda mama verme dedi.bugün hemşire de aynısını dedi.sütüm de çok bu çocuk niye almıyor anlamıyorum.