oğlan geç yatıyor ya bazen o da oğlan yattıktan sonra yatıyor geç yatınca uykusunu alamıyormuş
ayol bebek bile geç yatmasına rağmen uykusunu alıyor sen niye alamıyorsun?
aynen canım. bizim de durum tam tersi annem oğluma bakmayı çok istiyor ama şartlar müsait değilll, buraya gelip kalma durumu yok orda bazı sorumlulukları var mecbur..bende çok isterdim annemin bakmasını kızıma...hiç düşünmezdim o zaman ama malesef farklı bi şehirde yaşayınca mecbur kalıyosun.. herkesin annesi bakmıyo çocuğuna, bakıcıya baktıran çok ve inş bizim de yavrularımıza iyi insanlar denk gelir napalım biz de böle yapıcaz artık
ilginç takıntıları oluyor bak demedi deme yaşayacaksın
en eski yeleğini giymek istiyor çıkarmıyor onu
bir taytı var onu çıkarmaya kalkarsan feryat figan ağlıyor
pijamaları görünce kaçıyor uyku vakti geldi diye...
zaten diyor çocuklardan fırsat bulursan benimle de ilgilenirsin
o fırsat yok işte
bence de çok takmayın bakıcı meselesini benim annem de uzakta ve bakamaz da
açıkçası bakıcıyla daha resmi... iyi olur bile diyorum
yeter ki Allah korkusu olan iyi biri olsun...
senin oğluş uyuyor mu? uyanıkken de nete girebiliyor musun? benimki uyandı bakımını vs yaptım biraz durdu kucağıma gelmek istiyorçıkayım ben
ya kızlar beim kız kaksını yaptığı zaman hep sırtına çıkıyo...deli olcam siz hangi marka bezi kullanıyosunuz ben huggies kullanıyodum aynı sorun onda oldu...prima da aynı şimdi molfix deniyorum gene kaka sırtta...napcam yabi de kaç numara bez kullanıyosunuz.
biz de 7,5 kiloyuz.biz yeni geçtik 4 numaraya..ya bilmiyorum ki..o kadar uzun süre tutmuyorum bezi zaten 3-4 kez kaka yapıyo günde..3 saat kalıyo en fazla bez...bakalım molfixden memnun kalmadım zaten huggiesin 4 nosunu alalım bakalım..teşekkür ederim cevap için..
ama 4 nolar 7-18 kilo için değil mi?küçük değil deben göbeğinin altına getirip sırtına doğru bağlıyorum bezini güya sırtına çıkmasın diye ama neyse....hepsinin bünyesi farklı sende biliyosundur zaten anne sütü alan bebeklerin uzun süre kaka yapmaması normalmiş.bebişin sıkıntısı yoksa bu konuda problem yok demektir...
ya benim çok yazasım konuşasım var aylardır evde yalnız olunca...ama ilk günden bunaltmıcam sizi
Hoşgeldinmerhaba annişler ve minik kuzucukları;
umarım herkes iyidir.uzun zamandır giremedim kızımın erken doğumu arkasından ablamın ikiz gebeliği sorunları doğumu bebeğini kaybedişi falan derken giremedim.
benim bıldırcınım da büyüyor erken doğduğu için 6.ayımız bitti çok şükür şimdilik herşey yolunda yavaş yavaş ek gıdaya başladım ama çoğunlukla yinede emziriyorum...
sizlere bir sorum var canlarım kızım son 5 gündür günde 5 kez kakasını yapıyor bazen yeşil bazen normal doktora götürmedim acaba ne olabailir?
hepiniz allaha emanet olun artık sık sık burdayım.
Aaa doğurdun mu hadi gözün aydıntecrubeli anneler, 8gunluk bebegme sutum yetmior kahroluyorum. deneyp memnun kaldgnz ne varsa yazın neolur. bebeğim hep aç ve sürekli ağlıyor meme istiyor . cevaplarınızı bekliyorum
( çaresiz )
günaydııııııınnnnnnn:)
mutfakta sabahtan kalan kahvaltı masası..
oturma odasında oğluşun kusmuklu mendilleri, önlükleri, kıyafetleri, dün akşamdan kalma çay tepsisi ve kirli bardaklar...
yatak odası savaş alanı gibi..
salonda ve diğer küçük odada 2gündür toplanmayı bekleyen çamaşırlar, koltuklara kalorifer peteklerine sandalyelere kısacası boş bulunan her yere asılmış 2 makine çamaşır...
benim üstümde pijamalar saç baş darma duman olmuşum..
ve ev bu haldeyken kapı çalıyor, üst kat komşum anahtarını evde unutmuş, kızı anahtarı getirene kadar benim evde duracaakkk
Allahım sana geliyorummmmm kadın evin halini görünce şoka girdi
derli toplu olan bi köşe dahi olmaz mı bi evde ya
komşum şimdi gitti oğlan da uyudu ben de evi topliyim biraz bari
Aa Kadir Tuğcu benim ebemmişşben hala ek birşey vermedim ilk 6 ay vermeyi de istemiyorum... Dr Kadir tuğcuya göre 2 sene vermesek de olurmuş. anne sütü azalırsa o zaman kutu sütle takviye yapın diyor. ayrıca yok sebze püresiydi falan uğraşmayın onlar amerikalı yemek yapmasını bilmeyen anneler için üretilmiş diyor... kıymalı sebze yemeği yapın ondan verin diyor bebeklerinize...
ya kızlar beim kız kaksını yaptığı zaman hep sırtına çıkıyo...deli olcam siz hangi marka bezi kullanıyosunuz ben huggies kullanıyodum aynı sorun onda oldu...prima da aynı şimdi molfix deniyorum gene kaka sırtta...napcam yabi de kaç numara bez kullanıyosunuz.
7,5 kiloya 4 numara bez küçük değil mi :44:
ben bu zamana kadar bezlerini hep göbeğinin üstüne kadar çektim yani sırt kısmı da baya bi kapanıyor.. istersen biraz büyük bez al mesela 4+ lar var huggies ın.. bezi de yukarı doğru baya bi çek.. ozaman sızdırmaz belki..
günde 3-4 kez kaka çok iyiymiş yaa benimki buaralar 5 günde bir felan yapıyor niye bu kadar fark var aralarında acaba çok ilginç
öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeğini sağ salim kucağna almana çok sevindim. asla sütüm yetmiyor diye düşünme neden yetmesin onun rızkını Rabbim gönderir.. sonra bol su, havuç, incir kurusu ve dereotu nun faydasını gördüm. ama en çok benim sütümü artıran humana still tea oldu. marketlerde felan bulabilirsin hergün içmeye çalış canım
maddi açıdan çok şükür bi sıkıntımız yok evde bunaldığım için belki çalışma hayatı biraz kafamı dağıtır diye düşündüm ama bebeğime kıyamam seneye başlarım işe büyük ihtimal hep gelgitler yaşıyorum bu konuda gerçi...
senin söylediklerin de doğru ama iş hayatına alışınca evde olmak gerçekten zor geliyor..
geçmiş olsun ablan için üzüldüm ...
maşallah siz baya bi erken doğmuşsunuz ozaman mayısta felan mı doğdu
bana söylenen şuydu kakayla ilgili; kaka sıvı olduğu sürece renginin önemi yok...
kızlar göbekleriniz indi mi tam olarak ? benim hala 8 kilo fazlam var( göbeğim de 5 aylık gibi... gerçi sadece göbeğimde görünüyor. ama 38 beden olmuşum eski kıyafetlerime giremiyorum hala (( boğazı da süt için kesmek istemiyorum ne yapacağım ben ???
canım sen özel sektörde misin? 3 çocuğun olup kendin büyütme kararın müthiş bir şey... inş. başarırsın...
günaydın :) demekki benden bir tane daha varmış :)) geçen hafta karşı komşum akşam 16 da haber verdi size geleceğiz diye. iyi peki dedim apar topar salondaki çamaşırları topla. onlara ikramlık birşeyler hazırla... akşam yemeğim yoktu yapamadım da yetiştiremedim aç kaldık :)) 3 çocuğuyla geldi komşum ve eşi. allahtan oğlumu uyutmuştum o da uyumasaydı ben tam gerilirdim... kızı (en küçüğü) evi kurcalıyıp duruyor annenin dediği birşey yok kızına uyarmıyor hiç! hiç hoşlanmam!!! üzerine bir de çocuğun bembeyaz çorapları kapkara olmasın mı ?? terliksiz gezdi. e ben de 1 haftadır evin yüzüne bakamadım eşim evde zaman geçirmiyor ki... geliyor okuldan nete giriyor yemek yiyor sızıp kalıyor. uyuz oluyorum. dün de aynı şeyi yaptı. ulan saat başı kalkan benim senin ne uykun oluyor böyle. kalkıyorum kahvaltı da hazırlıyorum öğlen yemeğini de yapıyorum... ama benim yorulma hakkım yok... dün 17 gibi dedimki eşime sen ilgilen ben bi duş alayım. tamam dedi . oğlum başbaşa kalıcaz dedi. çıktım duştan çocuk çığrınıyor. başbaşa kalma anlayışına bak : bebek arabasına koymuş kendine çevirmiş .kendisi de tv izliyor... al çocuğu oyna yaa tv kaçıyor mu allah aşkına.. sonra baktı yapamıyor "canım bu seni istiyor" dedi hemen getirdi bana...
herkese merhaba diyorum.bebeğine sadece anne sütü verip de ek gıdaya geçmeyen var mı? benim kızım 2 temmuz doğumlu bu ayın dolmasını da bekleyeceğim ek gıda için.dr kaşığa alıştır dedi ama zaten bi kızım kaşığı çok seviyor.6. ayı doldurayım diyorum.kilosu falan gayet normal çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?