• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
canım eğer maddi olarak musaitseniz zamanın tadını cıkar bence bosver işi gücü hepsini ,eşim asistan uzman olup tayınımızın cıkmasını beklıyorum dort gözle istanbulda onun massı ıle gecınemeyız maalesefama anadolu şehrine tayınımız cıktımı ben istifa edecem ve Allah nasip ederse 3 cocugum olsun ıstıyorum onlar ılk okula başlayana kadar ben buyutmek istiyorum sonra tekrar görevime dönücem ,2-3 evimiz olacağına bi evimiz olsun ama mutlu çoçuklarımız olsun :))

keşke ben de bunu yapabilsem... ben kendim büyütmeyi çok istiyorum. ama eşim maşallah tutumlu olmadığı için kendi ailesini önemsediği için imkansız :((

kızlar göbekleriniz indi mi tam olarak ? benim hala 8 kilo fazlam var :(( göbeğim de 5 aylık gibi... gerçi sadece göbeğimde görünüyor. ama 38 beden olmuşum :( eski kıyafetlerime giremiyorum hala :((( boğazı da süt için kesmek istemiyorum ne yapacağım ben ???

öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeğini sağ salim kucağna almana çok sevindim. asla sütüm yetmiyor diye düşünme neden yetmesin onun rızkını Rabbim gönderir.. sonra bol su, havuç, incir kurusu ve dereotu nun faydasını gördüm. ama en çok benim sütümü artıran humana still tea oldu. marketlerde felan bulabilirsin hergün içmeye çalış canım

maddi açıdan çok şükür bi sıkıntımız yok evde bunaldığım için belki çalışma hayatı biraz kafamı dağıtır diye düşündüm ama bebeğime kıyamam seneye başlarım işe büyük ihtimal hep gelgitler yaşıyorum bu konuda gerçi...
senin söylediklerin de doğru ama iş hayatına alışınca evde olmak gerçekten zor geliyor..

geçmiş olsun ablan için üzüldüm ...
maşallah siz baya bi erken doğmuşsunuz ozaman mayısta felan mı doğdu :1:
bana söylenen şuydu kakayla ilgili; kaka sıvı olduğu sürece renginin önemi yok...

teşekkür ederim.
evet mayısın sonunda doğum yaptım.sıvı kakasıda arada ek gıda verdiğimde biraz pütürlü yapıyor

hmm anladım benim evim yakın gidiş geliş 5-6 dk felan arabam da var zaten sıkıntı olmaz ama işte kalbimin bi tarafı da hiç istemiyor başlamayı amaaaaaaaaaaannn neyse yaaa daha ocağa çok var düşünürüz bakalım :D

buarada 5.ayınız kutlu olsunnn:71: darısı bize :)) birazdan namaz kılıp havuçlu muhallebi yapıciimmm senin tarifi :))))

en doğrusunu sen bilirsin kalbine doğanı yap canım, çok sağol sizin de az kaldı 5 . aya hayırlısıyla... şimdiden afiyet olsun diyeyim:56: umarım beğenirsin sanki tatlının mucidi benim de böyle diyorum:1:

tecrubeli anneler, 8gunluk bebegme sutum yetmior kahroluyorum. deneyp memnun kaldgnz ne varsa yazın neolur. bebeğim hep aç ve sürekli ağlıyor meme istiyor . cevaplarınızı bekliyorum
( çaresiz )

doğdu bebeğin demek bak günler nasıl geçiyor di mi?
canım moralini yüksek tut
ben humana, tahin helva ve incirin faydasını gördüm...
kızımdayken malt içeceği de içmiştim...

canım eğer maddi olarak musaitseniz zamanın tadını cıkar bence bosver işi gücü hepsini ,eşim asistan uzman olup tayınımızın cıkmasını beklıyorum dort gözle istanbulda onun massı ıle gecınemeyız maalesefama anadolu şehrine tayınımız cıktımı ben istifa edecem ve Allah nasip ederse 3 cocugum olsun ıstıyorum onlar ılk okula başlayana kadar ben buyutmek istiyorum sonra tekrar görevime dönücem ,2-3 evimiz olacağına bi evimiz olsun ama mutlu çoçuklarımız olsun :))

canım sen özel sektörde misin? 3 çocuğun olup kendin büyütme kararın müthiş bir şey... inş. başarırsın...

tecrubeli anneler, 8gunluk bebegme sutum yetmior kahroluyorum. deneyp memnun kaldgnz ne varsa yazın neolur. bebeğim hep aç ve sürekli ağlıyor meme istiyor . cevaplarınızı bekliyorum
( çaresiz )
Göğüslerine sıcak suyla masaj yap dinlenmek süt yapıyor su süt yapıyor.Bu arada bol bol bulgur dereotu ye rezene çayı iç.
Bak birde benim görümcem demiştiki kaynanam dermiş onlarada banyo yaparken saçını ortadan ikiye ayır bir tarafı bir göğsüne bir tarafını diğer göğsüne doğru tara demişti bende yapmıştım ama ilk banyoda yapılması gerekiyormuş ben hala yapıyorum.Birde ettehiyyatü süresini oku yediklerine ve göğüslerine.Allah yardımcın olsun.Gazıda olabilir unutma.Bide internette göğüs masajları var onları yap

benim oğlan da haşin sevmeme bayılıyor. popoya patlatıyorum yan çevirip:) bir mutlu oluyor ki anlatamam :) mutfağımın tülü turuncu renkte. onu görünce çok hoşuna gidiyor hemen tutuyor :) ayaklarından çıplakken öpmemi de çok seviyor :) bir de altını değiştirmek için pantolonunu çıkartıyorum başlıyor mutlu mutlu tepinmeye :) durmuyor yerinde o zaman :)) ıslak mendil paketinin sesi çok değerli bu aralar. bir de çıngırak aldım yeni bebelacındı galiba. onu da çok beğendi. sesli oyuncakları daha çok tercih ediyor :))

Ayak öpmeyin enseyi öpmeyin avuçlarını öpmeyin der eskiler ama bende öpüyorum kızım gayette mutlu.Alt değiştirme rahatlatıyo ya benimkide oynuyo bide bakıyorum resmen çoraplarını çıkarıyor tepinerek anne öp der gibi ayaklarını alkış yapar gibi birbirine çarpıncada mutlu oluyor.

kızlar göbekleriniz indi mi tam olarak ? benim hala 8 kilo fazlam var :(( göbeğim de 5 aylık gibi... gerçi sadece göbeğimde görünüyor. ama 38 beden olmuşum :( eski kıyafetlerime giremiyorum hala :((( boğazı da süt için kesmek istemiyorum ne yapacağım ben ???

kuzum sen önceden kaç bedendin sıfır beden felan mııııı :D
valla karnım açken sıfır göbek ama karnımı doyurunca göbeğim çıkıyor niye bilmiyorum :37:
spora başlıcam 6 ayın dolmasını bekliyorummm bu göbek ya gidecek ya gidecek!!!

en doğrusunu sen bilirsin kalbine doğanı yap canım, çok sağol sizin de az kaldı 5 . aya hayırlısıyla... şimdiden afiyet olsun diyeyim:56: umarım beğenirsin sanki tatlının mucidi benim de böyle diyorum:1:
...

tatlıyı yaptım güzel oldu ama havuç tadı çok anlaşılmıyor ben havuçlu tatlı diyince yoğun bi havuç tadı beklemiştimm ama yine de değişik bi tat oldu tarif için teşk.ler :16:

cewap werdgnz icin cok cok tesekkur ederim. dedklernzi birbir yapcm. hangsi yararsa artk. mutlu huzurlu we bol sütlü gunler

günaydııııııınnnnnnn:)
mutfakta sabahtan kalan kahvaltı masası..
oturma odasında oğluşun kusmuklu mendilleri, önlükleri, kıyafetleri, dün akşamdan kalma çay tepsisi ve kirli bardaklar...
yatak odası savaş alanı gibi..
salonda ve diğer küçük odada 2gündür toplanmayı bekleyen çamaşırlar, koltuklara kalorifer peteklerine sandalyelere kısacası boş bulunan her yere asılmış 2 makine çamaşır...
benim üstümde pijamalar saç baş darma duman olmuşum..
ve ev bu haldeyken kapı çalıyor, üst kat komşum anahtarını evde unutmuş, kızı anahtarı getirene kadar benim evde duracaakkk:37::37::37::37::37::37:

Allahım sana geliyorummmmm kadın evin halini görünce şoka girdi :D
derli toplu olan bi köşe dahi olmaz mı bi evde ya :D
komşum şimdi gitti oğlan da uyudu ben de evi topliyim biraz bari:1::1:

kuzum sen önceden kaç bedendin sıfır beden felan mııııı :D
valla karnım açken sıfır göbek ama karnımı doyurunca göbeğim çıkıyor niye bilmiyorum :37:
spora başlıcam 6 ayın dolmasını bekliyorummm bu göbek ya gidecek ya gidecek!!!

36 bedendim :) ama 7. ayımda 18 kilo almıştım son ayı bilmiyorum bile :)) benimde sabah daha normal görüntü. tıkındıkça şişiyor :(( dün bir arkadaşımın annesi göbeğimi görünce hamilemisin dedi. yuh yani moralim sıfır artık :((

oturma odasında oğluşun kusmuklu mendilleri, önlükleri, kıyafetleri, dün akşamdan kalma çay tepsisi ve kirli bardaklar...
salonda ve diğer küçük odada 2gündür toplanmayı bekleyen çamaşırlar, koltuklara kalorifer peteklerine sandalyelere kısacası boş bulunan her yere asılmış 2 makine çamaşır...
ve ev bu haldeyken kapı çalıyor, üst kat komşum anahtarını evde unutmuş, kızı anahtarı getirene kadar benim evde duracaakkk:37::37::37::37::37::37:

günaydın :) demekki benden bir tane daha varmış :)) geçen hafta karşı komşum akşam 16 da haber verdi size geleceğiz diye. iyi peki dedim apar topar salondaki çamaşırları topla. onlara ikramlık birşeyler hazırla... akşam yemeğim yoktu yapamadım da yetiştiremedim aç kaldık :)) 3 çocuğuyla geldi komşum ve eşi. allahtan oğlumu uyutmuştum o da uyumasaydı ben tam gerilirdim... kızı (en küçüğü) evi kurcalıyıp duruyor annenin dediği birşey yok kızına uyarmıyor hiç! hiç hoşlanmam!!! üzerine bir de çocuğun bembeyaz çorapları kapkara olmasın mı ?? terliksiz gezdi. e ben de 1 haftadır evin yüzüne bakamadım eşim evde zaman geçirmiyor ki... geliyor okuldan nete giriyor yemek yiyor sızıp kalıyor. uyuz oluyorum. dün de aynı şeyi yaptı. ulan saat başı kalkan benim senin ne uykun oluyor böyle. kalkıyorum kahvaltı da hazırlıyorum öğlen yemeğini de yapıyorum... ama benim yorulma hakkım yok... dün 17 gibi dedimki eşime sen ilgilen ben bi duş alayım. tamam dedi . oğlum başbaşa kalıcaz dedi. çıktım duştan çocuk çığrınıyor. başbaşa kalma anlayışına bak : bebek arabasına koymuş kendine çevirmiş .kendisi de tv izliyor... al çocuğu oyna yaa tv kaçıyor mu allah aşkına.. sonra baktı yapamıyor "canım bu seni istiyor" dedi hemen getirdi bana...

günaydın :) demekki benden bir tane daha varmış :)) geçen hafta karşı komşum akşam 16 da haber verdi size geleceğiz diye. iyi peki dedim apar topar salondaki çamaşırları topla. onlara ikramlık birşeyler hazırla... akşam yemeğim yoktu yapamadım da yetiştiremedim aç kaldık :)) 3 çocuğuyla geldi komşum ve eşi. allahtan oğlumu uyutmuştum o da uyumasaydı ben tam gerilirdim... kızı (en küçüğü) evi kurcalıyıp duruyor annenin dediği birşey yok kızına uyarmıyor hiç! hiç hoşlanmam!!! üzerine bir de çocuğun bembeyaz çorapları kapkara olmasın mı ?? terliksiz gezdi. e ben de 1 haftadır evin yüzüne bakamadım eşim evde zaman geçirmiyor ki... geliyor okuldan nete giriyor yemek yiyor sızıp kalıyor. uyuz oluyorum. dün de aynı şeyi yaptı. ulan saat başı kalkan benim senin ne uykun oluyor böyle. kalkıyorum kahvaltı da hazırlıyorum öğlen yemeğini de yapıyorum... ama benim yorulma hakkım yok... dün 17 gibi dedimki eşime sen ilgilen ben bi duş alayım. tamam dedi . oğlum başbaşa kalıcaz dedi. çıktım duştan çocuk çığrınıyor. başbaşa kalma anlayışına bak : bebek arabasına koymuş kendine çevirmiş .kendisi de tv izliyor... al çocuğu oyna yaa tv kaçıyor mu allah aşkına.. sonra baktı yapamıyor "canım bu seni istiyor" dedi hemen getirdi bana...

ay kız ilahiiiii vallahi çok güldümmm yazdıklarınaaaa :60: :60: :60: :60:
bembeyaz çorapların kapkara olmasına mı gülüyüm eşinin çocukla başbaşa kalma anlayışına mııı:60: :60:
ağlanacak halimize gülüyoz :84: :84: :84:

komşumun çorapları ne renkti acaba ya o da beyaz giydiyse:53: :60:
çünkü ben de evi yaklaşık 10 gündür süpürüp silmiom :D
ben de evi topladım bi saattir ev topluom :60:
bugünümüze şükür ne diyim Allah daha kötü etmesin :60:

Son düzenleme:
36 bedendim :) ama 7. ayımda 18 kilo almıştım son ayı bilmiyorum bile :)) benimde sabah daha normal görüntü. tıkındıkça şişiyor :(( dün bir arkadaşımın annesi göbeğimi görünce hamilemisin dedi. yuh yani moralim sıfır artık :((

7.ayda 18 kilo birden mi aldınnnnn annem naptın sen ya :1::1:
ay o arkadaşının annesi de abartmış o kadar da değil yani... değildir demi ??? :D

7.ayda 18 kilo birden mi aldınnnnn annem naptın sen ya :1::1:
ay o arkadaşının annesi de abartmış o kadar da değil yani... değildir demi ??? :D

yok kız 7. ayımda toplamda 18 kilo almıştım.

ay bu oğlan beni bugün öldürecek!! gece de problemdi. sabahtın 4 ünden beri saat başı problemliyiz. 8 de yarım saat uyudu. o saatten beri uyutmaya çalışıyorum uykusu var bağırıor uyut beni diye! uyumuyor ama ! çok sinirliyim bugün!! sabah suratımın asık olduğunu gören eşim ne oldu dedi. uykusuzum dedim. uyandırsaydın beni bakardım ben dedi. aman! uykusu bölünmeden uyumuştu pazar gecesi ama pazartesi akşamı uykuyla sızdı! sinirliyim valla çook sinirliyim...

ya dik durmuyorum galiba o da göbeği çok çıkartıyor. spor yapmayı ben de istiyorum da ne yapabilirim ki evde:(( bir de ben kiloyu hep göbekte gösteririm ne yazıkki :((

herkese merhaba diyorum.bebeğine sadece anne sütü verip de ek gıdaya geçmeyen var mı? benim kızım 2 temmuz doğumlu bu ayın dolmasını da bekleyeceğim ek gıda için.dr kaşığa alıştır dedi ama zaten bi kızım kaşığı çok seviyor.6. ayı doldurayım diyorum.kilosu falan gayet normal çünkü.

yok kız 7. ayımda toplamda 18 kilo almıştım.

ay bu oğlan beni bugün öldürecek!! gece de problemdi. sabahtın 4 ünden beri saat başı problemliyiz. 8 de yarım saat uyudu. o saatten beri uyutmaya çalışıyorum uykusu var bağırıor uyut beni diye! uyumuyor ama ! çok sinirliyim bugün!! sabah suratımın asık olduğunu gören eşim ne oldu dedi. uykusuzum dedim. uyandırsaydın beni bakardım ben dedi. aman! uykusu bölünmeden uyumuştu pazar gecesi ama pazartesi akşamı uykuyla sızdı! sinirliyim valla çook sinirliyim...

ya dik durmuyorum galiba o da göbeği çok çıkartıyor. spor yapmayı ben de istiyorum da ne yapabilirim ki evde:(( bir de ben kiloyu hep göbekte gösteririm ne yazıkki :((

Ayyy kilo sorunu halen devam kizlar bende spor yok ama cok su iciyorum ki ben 9 ayda 30 kilo aldim tam tavan yaptim yani ama suan son 6 kilom kaldi resmen 36 bedenden 42 bedene ciktim yaaa ama sabırla gidiyo istr bol su için derim ben

günaydın arkadaşlar..bende bir temmuz annesi olarak aynı şeyleri yaşadığımızı görünce yalnız olmadığım için seviniyorum...evin dağınıklığı,benim dağınıklığım....herşey aynı...bu arada ben de ingilizce öğretmeniyim...şubata kadar ücretsiz izne çıktım bakalım..:44:

ben de 16 kilo almıştım toplam...ama 4-5 kilosu duruyo emziriyorum diye de yememden kısmıyorum zaten....göbek var ama ben yan:47:lardan simitlerden çok şikayetçiyim hiç sevmiyim onları

herkese merhaba diyorum.bebeğine sadece anne sütü verip de ek gıdaya geçmeyen var mı? benim kızım 2 temmuz doğumlu bu ayın dolmasını da bekleyeceğim ek gıda için.dr kaşığa alıştır dedi ama zaten bi kızım kaşığı çok seviyor.6. ayı doldurayım diyorum.kilosu falan gayet normal çünkü.

ben hala ek birşey vermedim ilk 6 ay vermeyi de istemiyorum... Dr Kadir tuğcuya göre 2 sene vermesek de olurmuş. anne sütü azalırsa o zaman kutu sütle takviye yapın diyor. ayrıca yok sebze püresiydi falan uğraşmayın onlar amerikalı yemek yapmasını bilmeyen anneler için üretilmiş diyor... kıymalı sebze yemeği yapın ondan verin diyor bebeklerinize...

bende 57 ile kaldım 72 kiloydum doğuma girdiğimde süt vermeyide bi gece ve akşamarı işten gelişte yapıyorum şu an kilom 63 inş 57 ye az kaldı :)
benim demir'imde altı açık kalsın isterse 5 saat ölece güleek durur hiç şikayetçi olmaz :) aptamil mama veriyodum bebişime hiç sorun yoktuı bebelac başladım kabızlıkoldu sanki 2 günde bir yapıyor bazen sanırım mamadan yarında tam 5 aylık olucaz randevumuz var bakalım aşı varmıydı 5.ayında ?

Back