• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
burayı böyle aktif ve kalabalık görmek çoooooookk güzeeeeeeeeeelllllllll iyiki varsınızz...:16:

Son düzenleme:
ben de aynen sizin gibiyim. Evde aslında bazen bunalıyorum, iyice hastalık hastası oldum gibi oldu, bi de boş olunca aklıma olmadık şeyler geliyo, iyice evhamlı oldum gibi geliyo. Bi yandan da okula tekrar başlamakt aistmeiyorum, 40 kişilik sınıflar, bıcır bıcır çocuklar, onlarla uğraşıp bi de eve gelip ev işleri ve çocukla nasıl uğraşacağım, derslere hazırlanıp nasıl gidicem diye şimdiden içim bi tuhaf oluyo..

ilk çocuğunsa işe başlamak daha kolay.. kızım ağustos doğumlu ben 15 ocakta başlamıştım 1 hafta sonra sömestr başlamıştı. yani 2. dönem o 7.aya başlamıştı nöbet yok süt izni öğleden sonra öğlen en geç 1 de evdeydim 10. ve 12. sınıflarım vardı 2 ayrı gruba hazırlık yapıyordum çok dağınık değildi.. yakınımızda bir ilkokul var aynen zil sesi bile beni tuhaflaştırıyor başlayamayacağım...

ilk çocuğunsa işe başlamak daha kolay.. kızım ağustos doğumlu ben 15 ocakta başlamıştım 1 hafta sonra sömestr başlamıştı. yani 2. dönem o 7.aya başlamıştı nöbet yok süt izni öğleden sonra öğlen en geç 1 de evdeydim 10. ve 12. sınıflarım vardı 2 ayrı gruba hazırlık yapıyordum çok dağınık değildi.. yakınımızda bir ilkokul var aynen zil sesi bile beni tuhaflaştırıyor başlayamayacağım...

ben de başlasam mı acaba 2. dönem yaaa çok kararsızımm:44::44::44::44:

ben de evde olmanın acısını eşimden çıkarıyorum işte..

hava çok soğuktu ama biraz güneş vardı ben de sabah buraya yazdıktan sonra oğlanı sıkıca giydirdim ben de giyindim arabaya yatırdım çıktım dışarı geze geze eşimin okuluna gittim sürpriz yaptım ona :D sonra da öğlen arası beraber döndük geze geze evde yemek yedik koklaştık barıştık :16: seviyorum uleeenn :P
valla yarım saat de olsa dışarı çıkmak çook iyi geldi bunu sık sık yapmalıyım. ilk kez oğlumla çıktım dışarı o kdr zor olmuyormuş :D

İyi yapmışsın canım insanın özgüveni yerine geliyor:32::32:

idare ders programını senin istediğin gibi yapmak zorunda aralarda boşlukların olup gidiş geliş de yapabilirsin benim ev ile okul uzak öyle olunca ben tüm derslerim öğleden önce olsun demiştim yani saat olarak bakmadılar...

Kizlar ek gidayi ben gunde hi igun ve iki uc kaşık ancak Yedir biliyorum yaaa siz nasilsinuz çokmu az acabaa ama yemiyor

idare ders programını senin istediğin gibi yapmak zorunda aralarda boşlukların olup gidiş geliş de yapabilirsin benim ev ile okul uzak öyle olunca ben tüm derslerim öğleden önce olsun demiştim yani saat olarak bakmadılar...

hmm anladım benim evim yakın gidiş geliş 5-6 dk felan arabam da var zaten sıkıntı olmaz ama işte kalbimin bi tarafı da hiç istemiyor başlamayı amaaaaaaaaaaannn neyse yaaa daha ocağa çok var düşünürüz bakalım :D

buarada 5.ayınız kutlu olsunnn:71: darısı bize :)) birazdan namaz kılıp havuçlu muhallebi yapıciimmm senin tarifi :))))

Kizlar ek gidayi ben gunde hi igun ve iki uc kaşık ancak Yedir biliyorum yaaa siz nasilsinuz çokmu az acabaa ama yemiyor

zaten öyle değil mi 2-3 çay kaşığı diyorlar hep zamanla artırarak gidiyormuşuz..
kız onun midesi kendi yumruğu kadar bişeyy yani o da 2-3 çay kaşığı işte :1::1:

Cnm bn gunde 3 ogun ek besın verıorm bnm sutymu almadı dr bu ay gec ddı onceden tattırıodum sımdı 3 kere verıorom hatta normlde dr verdıgı yemk lıstesınde 4 ogun ama yogurt hıç yemıo bnde zorlmadm

kızım bu aralar çok komik oldu, emzirirken birazcık emiyo sonra kafasını bana çevirip gülüyo, sonra tekrar emmeyedevam ediyo, biraz emiyo yine bana bakıp gülüyo, sonra yine emiyo.. Böyle devam edip gidiyo, çok komik oluyo :) Bi de aynı annesi gibi yüzüyle oynanınca mayışıyo, bazen yüzüyle oynuyorum, elimle masaj yapar gibi yapıyorum uyuyuveriyo.. ben elimle oynamaya başlayınca gözlerini kapatıyo, ağzını ayırıyo, yapmamı bekliyo..

Nisayı anlatmışsın sanki.:1::1::1:
Annemler görünce diyorki aaaa senle oynamaya başlamış bile
demekki her bebek genellikle yapıyor.:emir_bebek::emir_bebek:

Bayılıyorum o hallerine birde memeyi bırakıyo çekiyor cakkudu sesler çıkarıyor valla bişeyler içesim geliyor susuyorum o öyle yapınca:9::9::9::1::1::1:
Tüllere bakıyor,Ses nerden gelirse bakıyor,Saçlarıma bakıyor,Hatta bazen mememi inceliyor tatlım benim tam yemelik oldular.
Benimki birde hırpalanmayı poposuna pat pat vurulmaya bayılıyor.:84::84::84:Yüzünü bende masaj yapıyorum özellikle şakakları iki kaşının arasından kulaklara doğru baş ağrısı için.:16::16::16::16:

Bayılıyorum o hallerine birde memeyi bırakıyo çekiyor cakkudu sesler çıkarıyor valla bişeyler içesim geliyor susuyorum o öyle yapınca:9::9::9::1::1::1:
Tüllere bakıyor,Ses nerden gelirse bakıyor,Saçlarıma bakıyor,Hatta bazen mememi inceliyor tatlım benim tam yemelik oldular.
Benimki birde hırpalanmayı poposuna pat pat vurulmaya bayılıyor.:84::84::84:Yüzünü bende masaj yapıyorum özellikle şakakları iki kaşının arasından kulaklara doğru baş ağrısı için.:16::16::16::16:

maşaallah gerçekten çok tatlı oldular artık.. bence 4 aydan sonra çok güzelmiş, öncesinde de güzeldi de, bebek uyanıkken ne yapacağımı şaşırıyodum, kucakta dolaşmaktan başka pek bişey sevmiyodu, şimdi eli bile ilgisini çekebiliyo.. elini açıp kapatıyo, parmaklarını oynatıyo meraklı meraklı onları izliyo. :) benim de o ellerini yiyesim geliyo..

tecrubeli anneler, 8gunluk bebegme sutum yetmior kahroluyorum. deneyp memnun kaldgnz ne varsa yazın neolur. bebeğim hep aç ve sürekli ağlıyor meme istiyor . cevaplarınızı bekliyorum
( çaresiz )

merhaba annişler ve minik kuzucukları;
umarım herkes iyidir.uzun zamandır giremedim kızımın erken doğumu arkasından ablamın ikiz gebeliği sorunları doğumu bebeğini kaybedişi falan derken giremedim.
benim bıldırcınım da büyüyor erken doğduğu için 6.ayımız bitti çok şükür şimdilik herşey yolunda yavaş yavaş ek gıdaya başladım ama çoğunlukla yinede emziriyorum...
sizlere bir sorum var canlarım kızım son 5 gündür günde 5 kez kakasını yapıyor bazen yeşil bazen normal doktora götürmedim acaba ne olabailir?

hepiniz allaha emanet olun artık sık sık burdayım.

ben de başlasam mı acaba 2. dönem yaaa çok kararsızımm:44::44::44::44:

canım eğer maddi olarak musaitseniz zamanın tadını cıkar bence bosver işi gücü hepsini ,eşim asistan uzman olup tayınımızın cıkmasını beklıyorum dort gözle istanbulda onun massı ıle gecınemeyız maalesefama anadolu şehrine tayınımız cıktımı ben istifa edecem ve Allah nasip ederse 3 cocugum olsun ıstıyorum onlar ılk okula başlayana kadar ben buyutmek istiyorum sonra tekrar görevime dönücem ,2-3 evimiz olacağına bi evimiz olsun ama mutlu çoçuklarımız olsun :))

tecrubeli anneler, 8gunluk bebegme sutum yetmior kahroluyorum. deneyp memnun kaldgnz ne varsa yazın neolur. bebeğim hep aç ve sürekli ağlıyor meme istiyor . cevaplarınızı bekliyorum
( çaresiz )

gözün aydın melek eger sezeryan olduysan yavas ınebılıyo sütün stres yapma bol su iç hurma ye en güzel süt yapan bunlar bence

( çaresiz )

öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeğini sağ salim kucağna almana çok sevindim. asla sütüm yetmiyor diye düşünme neden yetmesin onun rızkını Rabbim gönderir.. sonra bol su, havuç, incir kurusu ve dereotu nun faydasını gördüm. ama en çok benim sütümü artıran humana still tea oldu. marketlerde felan bulabilirsin hergün içmeye çalış canım

canım eğer maddi olarak musaitseniz zamanın tadını cıkar bence bosver işi gücü hepsini ,eşim asistan uzman olup tayınımızın cıkmasını beklıyorum dort gözle istanbulda onun massı ıle gecınemeyız maalesefama anadolu şehrine tayınımız cıktımı ben istifa edecem ve Allah nasip ederse 3 cocugum olsun ıstıyorum onlar ılk okula başlayana kadar ben buyutmek istiyorum sonra tekrar görevime dönücem ,2-3 evimiz olacağına bi evimiz olsun ama mutlu çoçuklarımız olsun :))

maddi açıdan çok şükür bi sıkıntımız yok evde bunaldığım için belki çalışma hayatı biraz kafamı dağıtır diye düşündüm ama bebeğime kıyamam seneye başlarım işe büyük ihtimal hep gelgitler yaşıyorum bu konuda gerçi...
senin söylediklerin de doğru ama iş hayatına alışınca evde olmak gerçekten zor geliyor..

merhaba annişler ve minik kuzucukları;
umarım herkes iyidir.uzun zamandır giremedim kızımın erken doğumu arkasından ablamın ikiz gebeliği sorunları doğumu bebeğini kaybedişi falan derken giremedim.
benim bıldırcınım da büyüyor erken doğduğu için 6.ayımız bitti çok şükür şimdilik herşey yolunda yavaş yavaş ek gıdaya başladım ama çoğunlukla yinede emziriyorum...
sizlere bir sorum var canlarım kızım son 5 gündür günde 5 kez kakasını yapıyor bazen yeşil bazen normal doktora götürmedim acaba ne olabailir?

hepiniz allaha emanet olun artık sık sık burdayım.

geçmiş olsun ablan için üzüldüm ...
maşallah siz baya bi erken doğmuşsunuz ozaman mayısta felan mı doğdu :1:
bana söylenen şuydu kakayla ilgili; kaka sıvı olduğu sürece renginin önemi yok...

( çaresiz )

canım ben kahvaltımdan helvayı hiç eksik etmem. sen de her kahvaltında helva ye. aklına geldikçe, mutfaktan geçerken hep su iç... bulgur da iyi süt yapar.

benim oğlan da haşin sevmeme bayılıyor. popoya patlatıyorum yan çevirip:) bir mutlu oluyor ki anlatamam :) mutfağımın tülü turuncu renkte. onu görünce çok hoşuna gidiyor hemen tutuyor :) ayaklarından çıplakken öpmemi de çok seviyor :) bir de altını değiştirmek için pantolonunu çıkartıyorum başlıyor mutlu mutlu tepinmeye :) durmuyor yerinde o zaman :)) ıslak mendil paketinin sesi çok değerli bu aralar. bir de çıngırak aldım yeni bebelacındı galiba. onu da çok beğendi. sesli oyuncakları daha çok tercih ediyor :))

Back