2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
onuda denedim canım giyecek kıyafeti kalmayana kadar hatta, sonra uzlaşma yoluna gitti benimle, 2gün iyi sonra yine aynı,
ben bişey söleyince ''ee sende..... '' diyen cümleler duymaktan bıktım artık.
ya dedim ben artık hayatta boyut atladım, sen artık beni kendinle kıyaslayamazsın, resmen çekemiyor yaaa,
biz olamıyo ben de ben, ama bi kere olsun kendim için birşey yapmak isteyeyim hemen mazeretler laf sokmalar başlıyor,
benimki öle sormaz bişey şak diye getirir anasını danasını, öle iş flnda yapmaz, kendine temiz sadece,
dedim ecenin bakımı,gelişimi ne kadar önemliyse, temiz hijyen bi ortamda büyümeside önemli.
ama anlamıyor yaaa, frekanslarımız ayrı yaa,
bu sene lisanstanda mezun olucam hayırlısıyla onuda çekemiyor tahsili yok diye.
ama sorsan kendisi prof.ları cebinden çıkarır.
poooffff

çocuk da oldu ne yaparsam bana katlanmak zorunda moduna mı girdi dersin, üstesinden gelemeyeceğin belliydî cümlesi bu forumda söylenecek son kişîsin, biz biliyoruz..
ayyynen öle canım, ben neleri atlattım hamile olduğum kısım ayrı,bide benim kv. ve görümceklerle 8 senelik bi geçmişim var doludizgin.
insanın zoruna gidiyor yaa gerçekten, bu kadar kör olamaz diyorum ya, siz dahi beni tanımadığınız halde bu kadar anlıyosunuz içinde bulunduğum durumu,adamla 10 yılımız geçti 7/24 beraber, halaaa aynı yaaa

şaşırdım kaldım, ailemin yanına gidemem, onlarda maddi durumlarından ötürü zırt diye gelemezler
üzgünüm, kırgınım, yanlızım
kendimi hiç bu kadar değersiz hissetmemiştim hayatta yaaa

bazen sınavımız agır olabılıyor evet. sabır zordur ama mükafatı güzeldir. Allah kullarını bazen zorlar, sabredene de ödülünü verir. işte sabreden o kul, Allah'ın sevdiği kuldur.sende zor sınavlardan geçerek sabrınla sınanıyorsun ve ınanıyorumkı karşılığını allah sana fazlasıyla verecek.allah herkese kaldırabıleceğı yuk verır unutma sen bunlarla basedecek güce sahipsin.

ben çok istiyorum gitmeyi ama göndermiyor,
uzak diyor, ben eceden ayrı kalamam diyor vs.vs.
beni anlayan yokkiii

Benim eşim de bu sene başında söz vermişti günde sekiz saat çalışıp pazarlarını bize ayıracaktı
Ama nooldu günde ortalama 12 saat çalışıp pazarları da ful çalışıyo yani yine eski düzen...
Ben de istiyordum ki artık bebeğimiz var biraz daha ailece birlikte olalım. Hem işten gelince duruyla o ilgilenir ben de işimi yemeğimi yaparım diyordum yok her şey benim üzerimde. O da diyor ki bu sene sen ücretsiz izin alacaksın ben de az çalışırsam nasıl geçineceğiz tamam haklı ama ben de diyorum ki ona göre harcarız her şey para değil benim sana ihtiyacım var
Ama geçtim karşısına dedim ki sen bana böyle böyle söz verdin tutamadın madem öyle ben de tıkandığım yorulduğum yerde Duru'yu alıp bir hafta annemlere giderim dedim
Senin eşin gibi ben naparım Duru'yu görmeden dedi
Dedim ki: madem sözünü tutmuyorsun bu da senin ödemen gereken bedel dedim. Bir şey diyemedi. Sen ne kadar kararlı ve kendinden emin olursan karşındaki öyle kalakalıyo ama acaba gitsem mi yada gideyim mi deseydim hayatta olmaz derdi
Yorulur ıuykusuz kalırsam giderim benim de canım var neden sadece biz yüklenelim bütün sorumluluğu
zaten al çocuğa sen bak demiyoruz ki, bişeyin de ucundan tut diyoruz sadece. Çocuğumuza zaten yetiyoruz çok şükür.
Amaaan paradoks hepimizde var benzer durumlar işte...
Ben daralırsam sadece Duru'ya bakıyorum ve diyorum ki Allahım işte bu her zorluğa değer

parodokss

cnm sıkma cannı yha cok uzuldm senn ıcın ama emn ol herkesde dert var aynı senn gbı

bzdede talha gece 10 ddımı uyumuo 1 e kadar eşim yenı dukkan aldı onn basnda eve 10 da gelıo sabah 6 bucukta gdp btun gun tek basmayım teysem ler fln arada gelıolar annmler ole dsarı cıkıorum bnde. eşim geldıgınde ne yemk hazırlıorum ne bsey gelıp bde koltukta uyuyo bn uykusuz talha kucagmda butun evı gezıoruz bn oturunca baslıo aglamya zombı gbı oluyorum artk ne cocugn ağlmasını duyuyo ne benm bunaldgmı goruyo oada btun gun yoruluymus dukkanda artk delı gbı oluyorum her gece kavga edıoruz bde en kucuklerınz bnm bu yasta her yuku kaldıramıorum ddm senn yuznden erkenden evlendk ddm bu sefer herseyde onu sucluyorum oluyo offf onada uzuluorum napcgmıda bılmıorum

Esinin bu tavirlarinda kv nin parmagi var mi ?acaba...
Bu ne ya mecburmussun oyle mi? Bu da bir cesit kadina siddet
Canim benim soylediklerinin hic birini kafana takma aklina geldikce baska seyler dusun iki gun anasinda kaldi ya onunda etkisi vardir eminim biz burda az cok senin kosusturmacani biliyoruz Allahta sahit o varsin senin kaldiramayacagini dusunmus olsun

Dert birmi ki? Hepimizin sorunlari var zaten ben bir anlatmaya baslasam oturup aglarsiniz ayakta kalmaya mecburuz arkadaslar yavrularimiz icin bu kadarina katlanmak zorundayiz... cocuk var sunu yapamiyorum cocuk var bunu yapamiyorum dedikce hepsinin cenesi aciliyor...eskiler nasil yapiyormus hem camasir bulasik yemek temizlik ve 2-3 cocuga bakiyorlarmis.. offf offf

ya herşey karşılıklı ama ben gocunmuyorum benim evladım benim evim benim yuvam.
ben o kısmında sorun yaşamıyorum
taltıfta beklemiyorum, sadece önemsenmek istiyorum hepsi bu.
ve ailemin yanında ben hep kendimi değerli hissettiğim için orada onların yanında biraz daha sık vakit geçirmek istiyorum doğal olarak yani

ben daha hamileyken onu uyardım ama whatever, dedimki bak benim çocuk olduktan sonra sana daha fazla mecbur kalıcağımı düşünüyosan yanılıyosun dedim şimdiden kendini böyle düşüncelerden arındır, ben yavrumu sen sorumluluk sahibi olasın diye doğurmuyorum dedim, o zamanda böle bi beni ezikleme moduna girmişti çünkü.
ne sana nede senin hakaretlerine göz yummam asla bilesin dedim. sakın bu çocuğa güvenme, ayağını denk al dedim açık açık ....
ben huzursuz bi ortamda büyüdüm ama çocuğumu asla böyle bi yuvada tutmam dedim.
daha ne deyim, nato kafa nato mermer
sırf ben çalışmıyorum diye bunların hepsini, onunda farkındayım, o yüzden bu kadar yükleniyo,
aslında ben alıştırdım bunu böyle baştan şöle herşeye 'yapamam ben, bilemem ben ne anlarım', deseydim böyle beklentileri olmazdı,
yok ama bu evin hükümdarı benim ya, ben herşeye yeterim ya, kimseye ihtiyacım yok, güçlüyüm ya, adam dayadı sırtını onyıldır,
şimdide garibine gidiyor, abuk sabuk davranıyor tabi

Son düzenleme:

Kızlaar acaba biz kadın olarak kendimizden geçtğimiz için de mi böyle davranıyor kocalar ? Ne bileyim doğumdan beri kendimi hiç kadınsı hissedemiyorum bakamıyorum ihmal ediyorum hep kendimi. Önceden olsa azıcık bakım sonra cilve falan kocalar daha bi ılımlıydı sanki doğumdan önce . Ben de çok rahatsızım bu durumdan , oğlumdan hiç fırsat kalmıyor aklım fikrim oğlumda uyusa bile ondan bahsediyorum hep elimde olmadan. Ee kocalar bizim kadar yoğun hissetmiyor babalık duygularını doğum da yapmadılar hormonları da altüst olmadı dolayısyla onlar bizim eskisi gibi olmamızı bekliyolar bence algılayamıyorlar . Çocuk bakmayı da kolay iş sanıyorlar .

merhaba kızlar...
yazılanları okuyunca bazen acaba iyi ki gurbetteyim yalnızım desem mi d,ye düşündüm...
kayınvalideler ayrı dert,onlardan etkilenen kocalar ayrı dert...
paradokscum sen herşeyin en iyisini yaptın yapıyorsun,Rabbim yardımcın olsun...
fazla düşünüp yorma aklını yüreğini...
bebeğinin gözlerine bak aksın gitsin sıkıntın...
kocana da merhamet gelsin biraz inş.

bebo söylediklerin kesinlikle doğru!!!
birkaç gündür kendimle ilgilendim,bayramda da evdeyim koca binada yalnızız eşimle.
bilerek gitmedim memleketlerimize...
yalnız kalalım istedim evimizde.
biraz karı koca olduğumuzu hatırlamalı,sevgimizi aşkımızı canlı tutmalı,sert tavırlardan vazgeçmeli,bebeğimize de ortak şekilde bakmayı becermeliyiz diye düşünüyorum...

kızlar bu arada benim bu küçükkkk kasabamda kızıma birşey bulamadım malum =))

lcwden sipariş edicem tabi görmeden etmeden ne kadar olursa.
birkaç alt üst takım,elbise mont falan alayım diyorum bana kaç ay alayım fikir verseniz...

ne alacağımı da tam kestiremedim ama yardım ederseniz sevinirim kızlarrr

bu arada ben çareyi huggieste buldum kızlarr çok şükür kaka yıkamıyorum ne zamandıır...

ayrıca birkaç tavsiyede bulunayım uyku için...uykusu gelmeden uyutmaya çalışmıyorum asla öncelikle...
bir beremiz var uyumak istediğinde mızırdanıyor hemen triko battaniyemiz var birde.onun içine kollarını koyup yatırıyorum beşiğe.
şapkayı gözlerine çekiyorum.hiç konuşmadan yavaşça sallayarak uyutuyorum.
akşam 9dan sonra evde ses ve ışık olayı bitiyor.gece gündüz ayrılsın diye.
sabah kalkana kadar emzirsemde altını alsamda şapkayı gözünden çekmiyorum ve asla konuşmuyorum
o odadan da çıkarmıyorum.uyayacağını anlasın diye.

bizde biraz işe yarıyor inş. fikir olur size de

parodoks ıyıkı acmısın canım bu konuyu herkesın ortak sorun noktası bence. kı yorulmarda hep kendımden bsler buldum. sen cok guclu bı annesın bunu hepımız bılıyoruz. ama BEBO nunda dedıgı gıbı onlar dogrmyorkı cocukları duyguları bzmkı kdr yogun degıl ve koysan kenarda aglasada dursun dyor benım esımde ben ona dayanmyorm tabıkıde yeterkı kendı ıslerı gorulsun
eve geldgnde heryer daglyor kıyftler orda burda acıkcası ben tatlı dılle cozemedım bunu bagryorm onn gıbı dvranyorum koyy sunları yerıne yeter yaa flan dynce hemen yapyor obur turlu anlamyolar cnku.
kendileriyle okdr ılglenlmesnı ıstyolarkı benmkınn ısı dusunce bana cıcım canım pesmden ayrılmaz obur turlu alır elıne ıphonu takılır bı kosede ısı dustgnde de oglanı uyut oglana ugras bul dyor kendıyle ılglenlcek bız neyız bende anlamdım. ıslerıne gelnce cıcım canım ıslerne gelnce sunum utulu degıl yemek neden yok hıc ıslerı dusmeyncede kosesınde kendı kendne takılırlar. hayat onların uzerne donyor. ıstedıklerını gıyen yıyen ıcen eglenen onlar onlar ne kaybettıkı bız onlarla ılglenmedgmz ıcınd ahada ıslrıne gelyor tek tabanca takılmak bence. ben artık tınlamyorm kadınlık gorvlerımı yerıne getryorum ama yerı gelncede catır catır solerım lafımı gerısı onun bılcegı ıs.Allah hepımzıe kolaylık versın

Son düzenleme:
3.ayımızı doldurduk cok sukurrr

dün dısarda arabası basında cekıldık dee
maasallah subhanallah la havle vela guvvete ılla bıllahıl aluyyul azımmm

Son düzenleme:

ya bende bi tek benim sanıyordum
bam telimizmiş oysa
ya benimki eceyle ilgileniyorda sadece sevmeye baba, öle bi gün alıyım avutayım yok ağlayınca hooppp faziş al al ağlıyor deyip kucağıma tutştuuruyor
bebo iyi hoş diyosun bende katılıyorum ama benim beklentim kendim için değil aslında, insan kendi sorumluluğunu bilecek yaaa
ya ben var ya en sonunda gidip anasına patlıcam valla ya,
o böyle alıştırmış yıllardır, adam aynısını benden de bekliyor şimdi, pantolonunu bacağından çıkardığı yerde bırakır, sabah kalkınca yıkanmış ütülenmiş bulurmuş, adamın tırnaklarını bile askere gidene kadar annesi kesmiş o kadar yani, siz düşünün geri kalanını,
buradan bütün erkek anneleri arkadaşlarıma sesleniyorum aslanlarınız büyüyünce mutlu evlilikler yapsın istiyorsanız erkek o deyip arkasına dolanmayın bence,iş birazda annelerin yönlendirmesiyle alakalı
anası iyi yetiştirseydi ben böyle adamla uğraşıp durmazdım

kızlar sımdıden ıyı bayramlarrrr

bıs sabah yola cıkıyoruz 2 st den sonra kv deyız ınsll
7 gun sonr donecegız evımıze kısmet se ınslll
kendınıze ıı bakın ınsl bende paşama gecırmeden ılesırımm
bır arkk agzına burnuna taze lımon usyunu sur bulasmaz ben öle yapıyorumm dedı ole yaptım az once hayırlıs bakalımm

sagolsın cnmmm

Tesekkur edriz teyzesi:)

Masallh pasana canim

Yaa şimdi aklıma geldi bu gece rüyamda hamile kaldığımı gördüm ,,sevinsemmi üzülsemmi bilemedim yaf rüyada bile ,,kabus gibiydi,,allah korusun,,suzandan mı etkilendimki
allah senı ama ben negatıfım ya senn:)

kıs kardesın ııcn gozun aydın canımmmm

canim geçmiş olsun ,

annem bana tavuksuyu corba yapardi maydanozlu biberli limonlu , tavsiye ederim
bende un corbası tavuk suyunda yapıyorum arabası corbası yozgat yoresıne aıtt super ksı yemegiiii

suzancım çok geçmiş olsun cnm biran evvel toparlanırsın inş
acenu cnm çok teşk.
ınsl cnm yaa
ewt cnm kayserideyim daha önce de konuşmuştuk bn pek yazamıyorum bebeğim çok kusuyor yalnız bırakmaya korkuyorum okumaya çalışıyorum ama çok güzel şeyler paylaşıyorsunuz bende faydalanıyorum
hmm tanıdım cnm

Aynen dedigin gibi bastan nasil alistirirsak hep oyle istiyorlar fakat onlar basta bizi alistirdiklari gibi devam etmiyorlar

Bende gece oldugunu uzun sure uyumasi gerektigini anlamasi icin bir tek gece yatarken kundak yapiyorum ve muthis ise yariyor

Dogru taktik kadinlik gorevlerini yerine getirp karsindakini usturma hakkina sahip olmak

3.ayımızı doldurduk cok sukurrr

dün dısarda arabası basında cekıldık dee
maasallah subhanallah la havle vela guvvete ılla bıllahıl aluyyul azımmm

Eki Görüntüle 830039

Masallah alperen`e

Gece gece coşarım geldi.. Kahve Çekirdeği: Oğlum..

Paradoks Allah yardımcın olsun. Dünya imtihan dünyası. Şeytanın en hoşlandığı şey eşlerin arasının açık olmasıymış. Eşlerin birbirine felak nas okumasını tavsiye etmişti annem bana evlenmeden. Bizde işe yarar, dene istersen.

Bende bugün ilk defa duşa girmeden maske yaptım yüzüme, duş sonrası iki kalem çektim gözüme, bi iltifatlar bi iltifatlar evdeki erkeklerden çok iyi geldi hepimize.. Herkese huzurlu yuvalar nasip etsin Allah. Bi arkadaşımız boşanıyor, 2 yaşında bi minikleri var, sadece ona yanıyorum.

Evet canım çoğumuzun yaşadığı sorunlar bunlar kimimiz hafif atlatıyo kimimizde böyle ağır sorunlar yaşıyoruz. Bizdede durumlar hemen hemen aynıydı hatta biraz daha ağırdı ben ayrılığı bile düşündüm ama şuan tabiri caizse yavru köpek gibi ayaklarımın altında dolaşıyo. Nemi yaptım acenu nun dediği gibi hiç takmadım kolaymı gel kendin bak dedim yemek iş ütü hiçbirşey yapmadım yoruldum diyip anneme gidiyorum dedim net izin alır gibi değil. Yatağınada girmeyince kuzuya döndü. Şimdi akşamları o uyutuyo oğlumu işten gelince bikaç saat oynuyo ve ben kendime vakit ayırıyorum. Nekadar sürecek bilmiyorum ama keşke böyle olaylar olmadan yapsaydı bunları şimdi bana hiç anlamlı gelmiyo ama çokta umrumda değil artık çoğu şeyi bitirdi içimde.
Ben artık kendimi üzmemeye söz verdim ve oğlumun bana ihtiyacı olduğu için kendime herzsmankinden daha iyi bakıcam ben ve oğlum hayat böyle çok güzel bu mutluluğa eşim dahil olmak isterse buyursun gelsin yok derse kryfiiii bilir. Tınnnnnnnn
sende çok takılma bitanem Ece nle bu zamanların keyfini çıkar.
Çok öpüyorum bacım iyi bakın kendinize :)

Kızlar size söylüyorum bunların en iyisi bile kötü
kendilerinde biraz (fazlalık) var diye dünyanın merkezi kadınlarıda onların hizmetlisi olarak görüyor
benim eşimde yardım eder eder sonra bir tartışma olur sen kadınsın senin görevin der
en iyi koca bile bu lafların arkasına sığınıyor.bunları yetiştiren analar babalar ve yetiştiği toplum yapıyor bunları...

Valla Almanyada benim kuzen var karısı pisin tekiymiş (teyzem diyor) her işi yemeği temizliği 2 kızlarının bakımını hep benim kuzi yapıyor
ve zevk alıyor teyzemede diyomuşki anne böyle şeylerin lafı olmaz orası benimde evim benimde çocuklarım bakıcam tabiki diyomuş bu arada karısı fransız sadece yatakta işe yarıyor yani

bizde akşama kadar yemeği bulaşığı ev topla sil süpür ütüle misafir ağırla kışlık hazırla çarşı pazar diye kendimizi yırtıyoruz biraz yoruldum bana yardım et deyince bizim görevimiz oluyor.bizdede hata herşeyi üstlenmicez baştan yapmıcaz yada beceremicez herşeyi.

Valla benim halam eşine setüstünü sildiriyor bu erkek gücü ister diye mutfak dolaplarının yüzünü sildiriyor böyle şeyler erkek işi diyor
lavoba ovduruyor çocukta yapıyor halamın eşi kendinden 10 yaş küçük nazıyla oynuyor.

en büyük dayım yıllardır bir pazar izinlidir kahvaltıyı hazırlar mutlaka 20 yıldır...
eviyle işi arası 3 saatlik yol işten gelir masayı hazırlar bulaşık makinasına atar tabakları çayı hazırla bide biz gittiğimizde servis bile yapar yengemde hadi çay servis et der dayımda hayatından memnun.

veeeee bu örnekler istisna kızlar geri kalan erkekler de tam çöpe atmalııık.

Vasviye teyzeyle kapanış yapayım...
Napacaaaan Çekeceeen Seninde Kaderin Buymuş Yavrum:13:

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız hepiniz iyisinizdir inşallah meleklerinizde çok sağlıklıdırlar inşallah aklım hep bur da ama bir türlü fırsat bulamıyorum malum geçmişi de okuyamadım çok sayfa var ama son yazılanlara baktım da sıkıntı yaşayan arkadaşlar var galiba allah yardımcınız olsun benimde size soracaklarım var inşallah bir ara yine girerim nete görüşürüz özledim sizinle sohbet etmeyi hepinizi öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…