2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

bence de anakucağında yedir canım. yatırarak yedirmek iyi değil diye biliyorum. mama sandalyesi düşünebilirsin. her tarafından destekli olduğu için çocuğu tutuyor ve desteksiz oturmaya teşvik ediyor. ben mama sandalyesini aldığımda oğlum desteksiz oturamıyordu. kemerlerini bağlayıp oturtuyordum. sorun olmadı.

bu arada pediasure benim meleğim, güzel yeğenim de içiyor. yalnız o yemek yiyemediği ve hortumla midesinden beslendiği için o mamayla besleniyor. günde iki kutu yiyor ve bütün ihtiyaçlarını o mama karşılıyor. çok faydalı bir mama. ben de tavsiye ederim. :106:
 
lale kızın çok güzel maşallah.... bi göster bakalım benim oğlanı beğenirse beşik kertiği yapalım...

 
oğlum desteksiz oturamamasına rağmen yatar pozisyondan oturur pozisyona geliyor 2 gündür kısa süreli durup devriliyor çocuk gelişimleri çok farklı hakikaten kızım böyle değildi geç yaptı bazılarını
 
 
 

maşallah.. seninki yan oturuyordu değil mi uzun zamandır.. benimki de öyle yan durmaya başladı.. dergi mankenleri gibi poz veriyor. uzun zamandır da desteksiz oturuyor ama hala yatardan oturur pozisyona geçemiyor.
bu arada ilk ba-ba demesinin üzerinden 1 hafta falan geçmişti. şimdi hecelemelere başladı. sürekli ba ba ba... de de de... del.. del...(gel) duduşlarını ısırdığım... koca adam gibi konuşuyor...


canım 6 aydan sonra anne sütü yetmediğinde devam sütü öneriliyor herhalde. bir de bebek büyüdüğü için anne sütü her ihtiyacını karşılayamıyormuş. o nedenle devam sütü veriliyormuş. 8 tahıllı bizim hero baby'nin. ama sürekli marka değişikliği yapıyorum. bakalım bir dahakine hangisinden alacağım.. bu arada o kız bizim...
 
Son düzenleme:

ewet yan oturuyor aynen manken gibi poz weriyordu oturur duruma geçse ne fayda havalarda bir de bunu yaparken sonra kütt devriliyor
maaşallah kocaman çıkıyor dimi sesleri bir de bizim ki epeydir "gellll" diyor ellerini açıp kapıyor bunu yaparken şimdi "veee" demeye başladı dedeee diyor "baba" demiyor :111:
 
bebişlere maşallah çok tatlılar büyümüşler....
vaveyla çok güzel şekerler becerikli bacım benim

aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz....
bebekler çoştu bu günlerde,benimki de aynı bir de
kaka yapamama sorunumuz çıktı,fitil verdim ilk defa çok korktum
:18:
lale zayıfladın mı canım funda suyuyla ben 1 kilocuk verdim
özledim sizi şekerlerrrr
 

hoşgeldin canım

fitil ben çoook werdim oğluma.. hala arada kullanıyorum mecbur kalırsam..
funda suyunu eşim de kullanmak istiyor :86: işe yarıyor demek k i1 kg gittiğine göre
 
kızlar açtığınız devam sütlerini kaç günde tüketmeliyiz kutu üzerinde göremedim
tüketemezsek atalım mı alalı 1 ay olacak devam sütü atmalı mıyım?
eşimin yoğuunn isteği üzerine mama sandalyesi alacağız neymiş oğluşu
da bizimle oturacakmış masada,hangi marka modelleri kullanıyorsunuz
önerileriniz,tavsiyelerinizi bekliyorum
 
hoşgeldin canım

fitil ben çoook werdim oğluma.. hala arada kullanıyorum mecbur kalırsam..
funda suyunu eşim de kullanmak istiyor :86: işe yarıyor demek k i1 kg gittiğine göre

hoşbuldum...
walla işe yarıyor mu yoksa idrar söktürücü olduğu için su mu kaybettiriyor
anlamadım
:44:biraz daha kullanayım 5 kilo versem yeterrr....
 

hoşgeldin canım... oh be bayram bitti de kavuştuk birbirimize, özledik valla 3 günde...
ben de çok fitil verdim. korkma bişicik olmaz Allah'ın izniyle..
bende mi alsam şu funda suyundan.. hemen gitmiş 1 kilo baksana...


benim oğlan 10 günde falan bitiriyor bir kutu devam sütünü. o nedenle hiç bilmiyorum canım.
mama sandalyesi baby plus e-bebekten aldık. memnunum. 160 lira.
 
vaveyla ; canım teşekkür ederim tez zamanda sizinde çıkar dişiniz

ruza; canım senin oğluşunda çok tatlı maşallah tamam kızı size bırakyoruz

kağan ; funda suyu işe yaramış nezamndır kullanıyorsun canım birde yediğine dikkat ediyormusun çok sevndm kilo verdiğine bende bir fırsat bulup alamadım

kızlar birde yürüteç kullanıyormusunz erkek çocuklarına zararlı diyorlar bende almak istiyorum
 
Selam kızlar,
Selerm, anneannene acil şifalar dilerim, umarım şimdi daha iyidir. Bebişleri rahatsız olan arkadaşlara da çok geçmiş olsun, melekler bir an önce iyileşir inşaallah.

Ben daha eve dönmedim, bu yılki kadar evimden ayrı durduğum olmamıştır herhalde. Cumartesi-pazar gibi döneceğim inşaallah. Pazartesi de işbaşı yapmam lazımdı ama 10 gün daha izin alacağım herhalde. Duruma göre bakacağız, oğluma babanne mi bakacak, bakıcı mı bulacağız. Tatilim zehir oldu zaten.

Bizimkinin hala dişi çıkmadı :) Salya sümük birbirine girmiş durumda, bekliyoruz ama daha tık yok:) köprü kuruyor, poposunu kaldırıp kaldırıp sağa sola sallıyor ama sürünme de yok :)

Yeme olayında ben artık sıkı sıkıya listeye bağlı kalmıyorum ve daha rahat ettim. Saate çok bağlı gidince hem çok zor yiyor, hem de uyku vaktine denk geldiğinden huysuzlanıyordu. Sabah kahvaltı, öğlen sebze püresi/çorbası-yanında yoğurtla, ikindide ya evdeki yemeklerden, ya meyveli cicibebe filan. Meyveyi de aralarda ayaküstü vermeye çalışıyorum. Akşam erken olursa kaşık maması, geç olursa, aralarda bir şey atıştırdıysa yani biberon maması. Bir de biz sofrada otururken yiyeceği bir şey varsa ondan veriyorum. Bebek yemeği yemiyor bizimki, büyük insan yemeklerini seviyor:) geçen gün börekle mücver yedi:) Artık o kadar kasmıyorum yani. Süt olayını da şöyle hallettim: Bir günde benden herhalde en az 100-150 cc filan emiyordur. Sabah üç ölçek mama kahvaltıya. Akşam ve gece de iki kere 4'er ölçek mama. Aldığını alıyor daha da araya sıkıştırmam mümkün değil zaten.

Ruza bir tek senin oğluşu görebildim, patron diycem artık ona adamım ya

Şaka maka büyüdüler valla. Büyüdükçe bırakıp işe gitme düşüncesi de daha beter koyuyor Allah yardımcımız olsun.
 

sağol canım... yürüteç emeklemeden almayı düşünmüyorum. erkek çocuklarına zararlı olduğunu ben de duymuştum. ben hiç almak istemiyorum aslında ama dur bakalım bi emeklesin de..


aynen canım ne çabuk geçti, büyüdüler sıpalar.. ne kadar çok yanında kalırsan o kadar çok alışıyorsun ve ayrılması zor oluyor. bir an önce başlamak en iyisi.
börek bile yemiş şuna bak sen... ek gıdayı da çok kasmamak lazım dediğin gibi. her gün herşeyi yemeleri şart değil. zorlamak daha kötü.

o seninkinin sağa sola salladığı poposunu ısır benim yerime emi...
 


asya 2 hafta olacak ama bi düzenli kullanamadım yediklerime hiç dikkat etmiyorum
doğumdan sonraki ilk kiloyu verdim

 

Desteksiz oturuyor ama ben yatarak yediriyorum, daha kolay.


Benim oğlan dün gece uyumama konusunda tavan yaptı.9.30 da uyuttum, sabah 7 ye kadar 30 kere falan ağladı, yanıma aldım yine ağlıyor.toplam 2 saat uyumuşumdur herhalde.

Sabah sağlık ocağına götürdüm, durumu anlattım.Doktor en sonunda benimde düşündüğüm fakat kabullenmek istemediğim şeyi söyledi.Sonuç ağlamayı huy edinmiş.Böyle gider dedi.

Gündüz tutabildiğin kadar uyanık tut, önemli olan gece uykusu, çünkü büyüme hormonu gece uykusunda salgılanır dedi.

Bakalım bugünde onu deneyeceğim

Acaba gündüz uykusuda önemlimi? Az uyusa olurmu?:18::18:
 
kaanın annesi merhababende 1 kilo verdim ama bayramdan dolayı geri aldım.bugün tekrar başlıyorum.bir şişe bitti benim neredeyse.sen yemekten önce mi sonra mı içiyorsun.ayrıca sütüde arttırıyor funda suyubirde ben 5 ibiryerde çayına başladım hadi hayırlısı
hoşgeldin canım

fitil ben çoook werdim oğluma.. hala arada kullanıyorum mecbur kalırsam..
funda suyunu eşim de kullanmak istiyor :86: işe yarıyor demek k i1 kg gittiğine göre

vaveyla arkadaşım kesinlikle yarıyor.ben bide fazla yememden içmemden kesemiyorum.eşin azcıkda ekmeği felan kesse kesin verir .birde bu suyu içerken bol su tüketmek lazım.idrardan resmen yağları atıyormuş.


ruza maşallah senin oğluşunda çok tatlıvallahi böyle damat nerden bulcam.kızımda isterse neden olmasın

asya arkadaşım.senin oğluşunu hiç göremedim ki.tabiki son söz kızımın.hangisi kızımı mutlu ederse.şaka bir yana da allah hepimizin evlatlarının bahtını güzel yapsın onları bizlere bağışlasın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…