2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
genelde 1 yasına kadar ayakları tombık oldugu ıcın tanamları duz olur bebeklerın sımdıden anlayamazsın sen dr anlar hem olsaada su an ıcın yapabılecegın bısey yok yurumeye baslayınca ona gore ortopedık ayakkabı yapılır
 
Merhaba ben sadece devit3 kullaniyorum. Demir hapi baslamadi dr.um. 6 ayinda tahlil yapip baslariz dedi.ek gidaya ilk gecisim elma rendeleyip suyunu tulbentle sıkarak oldu. 10 gun sonra meyve degistirmeye basladim. Her 3 gunde bir degisiklik yapiyoruz alerji kont.icin. bebegim 5 aylik ama ben 4 aylik tan beri meyve vedihorum bu sekilde. Dr uma istedigim her saat ulasiyorum.bu cok onemli bence.
 
bizimkilerde de 1 haftadır sümüksü kaka var ,sadece o kadar ama başka bir belirti yok
nette araştırdım çok beslenmekten ,annenin yediklerinden olabiliyormuş diyor
ben de cumartesi doktoruma soracağım
üşütme desem üşütme belirtisi de yok ama
 
Bituful, bende de Lactaline var, ince hortumlardan birini çıkarıp tıpasını takınca tekli de sağabiliyorsun.


aaa bi yaşıma daha girdim evet öyleymiş kullanma talimatını üşenip okumazsam böyle olur..zaten yakında gerek kalmıcak eskiden 200 cc sağardım 4 saat şimdi 12 saatte 100 çıkıyo iyice azaldı..sağmaya sağmaya böyle oldu tembellik yaptım malesef şimdide çoğaltamıyorum
 
İstanbuldaki doktorlara ulaşmak sorun..o yüzden sabit bi doktorum yok bile neresi uygunsa oraya götürüyorum..ama 6 ayından sonra iyi bir cocuk doktoru bulmum lazım sünnet için, halk arasında peygamber sünneti denilen sünnet ile doğdu, eğrilik ve yarım sünnet durumu var duydunuzmu hiç böyle vakaları?? bide soruyim bari mikemmell bi cerrah tavsiyeniz varmı istanbulda?

Ben deviti 1 ay kullandım bıngıldakta erken kapanma vardı halada kullanmıyorum zaten güneşleniyoruz artık hergün gerek yok..
 
Bizimki de telefonlari acmiyo. Ama iyi bi doktor alistik gidiyoruz. Keske acsa ama.

Bende süt alerjisinden korktum alerji testi istedim dr da bi kan varmı yok mu bakalım dedi o da kan çıkmadı sükür gizli kanda çıkmadı 1 haftadır danayla ilgilii bişey yiyip içmiyorum bakalım yarın ne olacak
 

benim oğlanda aynı durum var
hem peygamber sünneti hem de pipide eğrilik var ,çocuk cerrahına götürdüm ,1-2 ameliyat olması lazım tek ameliyatla çözülmez dedi
1 yaşından sonra dedi ameliyat için sana ne dediler
sana ne dediler ,tek ameliyat yeterlimiymiş
doktora gidince söylediklerini benimle de paylaşırmısın
bakalım senin doktor ne diyecek merak ettim
ALLAH beterinden korusun ne yapalım
 
selam kızlar;


bugün saglık ocagına gittik kızım bu ay 350gr almış 6550gr olmuş boyuda 2 cm uzamış 69 cm olmuş ek gıdayada geçtik ama kilosu yinede az igibi zaten anne sütü almıyo biraz canım sıkıldı ama hemşire bu aylarda artık çok kilo almaz hem hareketlendi hemde diş agrıları başlamıştır dedi :18:zar zor ek gıda yiyor neyse saglıklı olsunda varsın zayıf olsun ne yapalım
 

Ben yine benim büyük oğlan diye başlayacağım cümleme.Onda doğuştan düz tabanlık vardı.
Doktoru anladı ve 1 yaşından önce ayakkabı giydirmeyin dedi.Ben o zamanlar heveslenip almıştım.Doktor aksesuar amaçlı kıyafetin altında güzel duruyor diye bile giydirme dedi.

1 yaşında kışlık bot tarzında ortopedik yaptırdık.yaz gelince yazlık yaptırdık.(Doktor reçete yazdı ona göre yapıldı)

O şekilde düzeldi çok şükür.Ama uyku dışında hiç çıkartmadık ayağından.
Sokakta giyiyordu eve gelince 1 saat ayakkabının altını siliyordum deterjanlarla.
 

Benim oğlan 3 aylıkken enfeksiyon geçirdi.350 gr. aldı.4 aylıkken yine hasta oldu kilo almadı aksine kilo verdi.
Ben her hafta sağlık ocağındayım.Hemşireye söylemiyorum bile kendi kendime gidip tartıyorum. İçeri almayacaklar yakında beni.

Bu gün yine gittim.7250 gr. olmuş.

Sağlıklı olsunlar, keyifleri yerinde olsun ben başka birşey istemiyorum.Çok çektim çünkü.
 

Merhaba,

Ben şubat annesiyim. Bizim bebeğimizde de dönem dönem pişik oluyor, sudocrem kullanıyorum. Çok yoğun bir krem, ince bir tabaka halinde sürüyorum ve çok memnunum.
 
ben pişik koruyucu olarak sudocrem kullunıyorum. hafif kızarıklık olduğunda da hametan ve trosdy kremleri karıştırıp sürüyorum. hemen geçiriyor. yoğun pişiklerde de çok faydalı bu karışım. tavsiye ederim.
 

Tabiki tatlim Allah baska dert vermesin cozulur bu..ben 2.gun sunnet ettircektim boyle oldugunu soylediler,valla ben bi iki cocuk doktoruyla gorustum 1 yasindan once dediler 6 ay ile 1 yas arasi oluyomus daha gec degil..deri eksik ve egrilik var yandan yandan isiyo 2 ameliyat lafi etmediler simdilik ama kararsizim cocuk cerrahimi yoksa iyi bi uroloji doktorunami gitsemm diye..ramazan bi ciksin gezcem iste bi kac doktor..siradan bi sunnet degill isin egli biri olsun istiyorum:26: ayy bilmiyorum halletsek biran once rahatlasam,gelismeleri bildiririm..
 
bebeklere siz uyumadan önce gece beslenmesi yapıyo musunuz? kızım 9.30da uyuyo. ben de 12 gibi. yapmalı mıyım ki. ama o da yeni bi alışkanlık olur diye düşünüyorum. 12de emip aslında bi daha sabaha kadar uyuması lazım.
dün gece gene 3 gibi kalktı. ve sadece 1 dk falan emdi o da öle aktif değildi. sonra 7ye kadar uyudu. demek ki acıkmıyo. emzik vereceğim bu gece bakalım.
 

Ben gece dört saatte bir uyanmasını beklemeden veriyorum, bizimki 9-10 arası uyuyor, uymadan önceki son mamasını o zamana denk getirmeye çalışıyorum. Bu gece uyuyakalmışım, altı saat geçmiş son mamadan, hemen kalktım hazırladım, şapır şupur bitirdi 120'yi. Normalde zor bitirir. Ama daha bıraksam uyurdu ben kaldırdım. Zaten uyanmıyor yerken, gözü kapalı yiyor:) Daha altıncı ay kontrolüne gidemedim, belki doktor artık bırakın diyebilir.
 

Çocuğun yapısına göre de değişir, mühim olan sağlıklı olması. Bizimki de bu ay muhtemelen az kilo aldı, eller de sürekli ağızda, kucağımdayken çenemi koparacak ısırmaktan:)

Ölçümler değişebiiyor geçen ay 4. ay kontrolümüzde sağlık ocağında kızım boyu 66 cm çıktı, 2 hafta sonra doktorda 64 cm çıktı :)

Evet ya bu tartılar, cetveller niye birbirini tutmuyor acaba? Bizimki geçen ay aynı gün sağlık ocağında doktordakinden 200 gr fazla çıkmıştı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…