2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
Canım tahıllı mama ne kullanıyorsun?Ben bebelacınkini aldım okadar pütürlüki biberondan akmadı ağzına bende öğlenleri birkaç kaşık veriyorum.

hero baby nin sütlü muzlu pirinçlisini verdim.severek içti.biberonuda tıkamadı.o bitti evde milupanın 4-36 ay arası gece maması vardı.bu akşam onu deniyeceğim.


ben önceki gün 1 elma suyunu verdim.bitince ağladı üstüne 1 elma ve havucu karıştırıp verdim.toplam 100 cc falan oldu.sonrasında çocuk bi acayip oldu.rahatsız etti.ben fazla verdim ama seninki ideal sanırım.
 
Rendelediğin meyveyi blenderdan geçirirsen krema gibi olur sanırım...
Yazmıştım kii blenderın metal olduğunu sonradan hatırladımm

evet canım metaller çiğ gıdalarda oksitlenmeye sebep oluyor,ama pişmişlerde sorun yok!

hakikaten ya sessizlik var sanki forumda. hadi ben taşınma telaşına düştüm bebii bi yandan toplanmak bi yandan zor oluyor ben eve tıkıldım forum milleti bebişleriyle yaz tatilini başlattı herhalde

yaz iyiden gelince bizim forumun da akıbeti diğerlerine benzeyecek herhalde.yerimizde yeller esecek.

Bugün bizim doktorumuz süzgeçten geçirip ver dedi, birde öyle dene istersen,böylece sert pütürler kalmaz. Ek gıdayı çok verme yavaş yavaş kaşığa alışsın sadece dedi.

süzgeçten geçirince meyve suyu oluyor canım.dr umuz da pütürlülere alışsın diyor haklı olarak ama verince oğlum kusma durumuna geliyor.iki üç gün denedim,hepsinde aynı tepkiyi verdi.daha erken 5 aylık bebeğe pütürlüler için bence.6.ayı bitsin sonra bana kalırsa.şimdilik meyve suyu yeterli ama dr ısrarla püre dedi.


aferin senin dr una..bizimki bunu düşünemiyor mu acaba.kabızlık yapınca demir ilacı ben de kendi kendime karar verdim,günaşırı veriyorum


benim oğlum da dönmeye başladı canım.erken değil,dönen bebeklerimiz var forumda.endişelenme.


haklısın,bunu ben de düşündüm ama şimdilik krema kıvamında olsun istiyorum.daha küçük olduğu için yani...kusuyor çünkü.zorladıkça ters tepecek.zorlamak istemiyorum.6.ayından sonra pütürlü vereceğim zaten.


ben bir kez yarım çay bardağından az elma suyu verdim,sabaha kadar yatmadık :18:azalttım mecburen
 
günaydıııın yine kimsler yok
PAris bebişler nasıl,bulantı kusma vs ????
Kimdi hatırlmaıyorum ama makttan ateşi nasıl ölçtüğümü sormuştu
normal dijital termometrenin ucunu popya dayıyorsun kokma acımıyor hepsi bu
ve en doğru sonucu bu veriyor
sağlık ocağında koltuk altındanölçtüler 37 .1 çıktı ama ben evde 10 dk önce makkatan ölçtüğümde 38.5 tu

yarın bizim de kontrolümüz var bakalım neler diyecek dr.
şu gaz mevzunu da tekrar konuşacağım 4 ay bitt be yaaa
bir de kızlar ben oğlumu yatırıken kulaklarını mutlaka düzeltiyorum ama o hareket ettikçe kıvrılıyor kulağı ve sol kulak memesi çok hafif kıvrılmış moralim çok bozuk,kimse anlamıyor ama ben anlıyorum ya o yetiyor
ne yapmalıyım
 

Bana da bir iki kere sıcak gibi gelmişti ama kulaktan ölçünce normal çıkmıştı. Ya ben anlamadım, içine sokmuyorsun di mi :) Kulak kıvrıklığı da zamanla düzelir bence, serbest yatmaya alışınca kaybolur. Benimkinin kafası alnı hep sağa yatmaktan yamulmuştu resmen, çevirsem de sağa dönüyordu hep. Şimdi de kendi kendine hep sola yatıyor yani merak etme, zamanla düzelir.
 

oglum iyi canim kulak kivrilmasi benim oglandada var digerinide bilmiyorum lekelenme oluyor :44:kula buyudukce duzelir diyorla benim oglanin bide iki yanaginda asil tarif etsem bilmiyorum boyle kucuk kucuk sivilce gbi cok kabarcik var dogduktan hemen sonra oldu dr gecer diyor ama gecmiyorum yavrum kasiyor eliylekoca karilarda dermen diyor hoca okursa gecermis
 

Aynı sivilcelerden benimkinde de olmuştu hem de çok, ama iki aylıkken filan kendiliğinden sönüp geçmişti.
 
kızlar gördüğüm kadarıyla çoğunluk ek gıdalara başlamış. sadecemanne sütü veren var mı doktor bize anne sütüyle devam dedi ama acaba ben de versem mi azar azar ek gıda?
 

Benim kininde sol kulak memesi hafif yukarda düzelir inş.ilerde
 
kızlar gördüğüm kadarıyla çoğunluk ek gıdalara başlamış. sadecemanne sütü veren var mı doktor bize anne sütüyle devam dedi ama acaba ben de versem mi azar azar ek gıda?

Bence mama vermesende bi çay kaşıgı meyve sularından ver alışsın derim
 
kızlar gördüğüm kadarıyla çoğunluk ek gıdalara başlamış. sadecemanne sütü veren var mı doktor bize anne sütüyle devam dedi ama acaba ben de versem mi azar azar ek gıda?

Ben sadece anne sütü veriyorum beslemek için ama 2-3 günde bir meyve suyu tattırıyorum. Biz 1 hafta sonra 5. ayımızı dolduracağız. 4,5 aylık olduysanız 1-2 çay kaşığı meyve suyu tattırabilirsin istersen. elma ve şeftali gibi.
 
Merhaba ben de ocak annesiyim 21 ocakta sezaryenle dogan bi kizim var hep okudum artik yazayim dedim 2950 kg 50 cm di kizim simdi 6400 62 cm ve disi cikiyo doktor 5. Aya gelirken disle geleceksiniz demisti dun hemsire de bakti en fazla bi hafta dedi gunduz bi sey fark etmiyo ama gece uykusu bayagi bolunuyo bi haftadir falan. Sadece anne sutu aliyor hala. Yavas yavas agzina meyve surmeye basladim. Ve hosbuldum:)
 
kızlar gördüğüm kadarıyla çoğunluk ek gıdalara başlamış. sadecemanne sütü veren var mı doktor bize anne sütüyle devam dedi ama acaba ben de versem mi azar azar ek gıda?

bence devam et. dünya sağlık örgütünün tavsiyesi 6 ay sadece anne sütü, ben başladım çünkü doymuyor bebeğim. doyuyorsa hiç başlayıp kendini de bebeği de sıkıntıya sokma. nasılsa sonra istemesen de başlayacak.
 

hoşgeldin. çıkacak dişin görüntüsü nasıl?
 
hepinizin yavrularını rabbim bağışlasın ben şubat annesi olacakken ocak annesi oldum bizim dişlerimiz cıkcak galiba dr söyledi
 

canım şu küçük çay süzgeçlerinden geçirebilirsin yada bir bardak altıyla ezebirsin rendeden sonra olur mu bilmiyorum ama fikrimi söyleyim dedim
 

canım gün aşırı vermeyi dene istersen hem vücut yavş yavaş alışır ben öyle yapıyorum
hergün vermiyorum
,
 


benimkinde daha tık yok dönmedi
 
bende sadece anne sütü veriyorum ama ara sıra meyve yemek sularından veriyorum
değişik tatlara alışsın diye
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…