2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352

seninki ocak kaçta doğdu cnm biz 15 inde daha yeni keşfetmeye başladı ellerini
 
herkese merhaba,

uzun zamandır giremedim foruma. şöyle bir geriye doğru okuyayım dedim baya dolmuş bitiremedim artık herkes yavaş yavaş daha fazla girebiliyor internete galiba:)

Güncel durumum şöyle:

Kızım bugün 69 günlük oldu.
Baştan beri sütüm hep azdı (veya bizimkine yetmedi). Mecburen mama verdim, internette, sağda solda duyduğum, eş dost akraba, emzirme odasındaki kızın annesi, bebek mağazasında karşılaştığım kadının herkesin herkesin bütün tavsiyelerini uyguladım ve bu nedenle 62 kg hamile kalıp 70 kg doğum yapan ve doğum sonrası 64 kgye düşen ben şuan 68 kiloyum, yaşasın...

Hep nasıl olsa artacak ve mamayı bırakacağız diye düşünürken kızım artık gündüzleri beni emmiyor... sağdığımda da ancak 40 cc çıkıyor o da 4-5 saatte sağarsam (bir ara sadece 70 ccye çıkarabilmiştim). hala umudumu kaybetmesem mi artık pes mi etsem bilmiyorum. Kızım maaşallah çok iştahlı gündüz uykuları da hemen hemen hiç olmadığı için gündüz sürekli mama içiyor neredeyse. her seferinde 3 ölçek..

Uyku düzenimize gelince, gayet düzensiz bir düzendeyiz. Şöyle ki: gündüz hemen hemen hiç uyumaz. kucağımda sallarım uyur kraftın dondysini aldık sallanana beşik ona dahi bıraksam en geç 2-3 dakika içinde uyanır. kucağımda tutarsam da yine en fazla 20 dk uyuyor.. doğumumdan beri annem yanımda, hiç gitmedi sağolsun ama ikimiz yetemiyoruz. annem haftaya gidecek ve ne yapacağım bilmiyorum..neden uyumaz bu çocuk gazı yok eminim altı da temiz karnı da tok...yok uyumuyor. çıldırmak üzereyim.. her akşam 17:00-21:00 arası arıza saatlerimiz. sürekli ağlar kucakta pışpışlanmak ister. saat 10 olunca da düğmesi kapatılmış gibi uyur. sabah 4de uyanır uyanış o uyanış..bizim için gün başlar.. Benim anlamdığım normal bir yetişkinden daha az uyuyarak bu çocuk nasıl ayakta kalıyor?? Maaşallah sağlık sorunumuz yok kilo alımı boy vs. güzel ama gel gör ki bizi perişan ediyor.


yani sonuç olarak çoook yorgunum, annem gidince açlık ve pislikten öleceğiz sanırım...

sizlerde durum nasıl bu gündüz uykusu için ne yapmak lazım. bir de 2 veya 3. aydan sonra sütü mucizevi bir şekilde artan var mı? veya artan tanıdığı olan.. eskiler bizim kadar uğraşıyo muydu acaba süt arttırmak için? nasıl yetiyormuş anlamıyorum...offf( herkes benim gibi mi yoksa sorunlu muyuz bilmiyorum
 
Yok olmuyor dermişim hasta olurmuş.banyodan zarar gelmez sankı butun mıkroplar gidiyormus gıbı gelıyor.evımızde aksamları cok sıcak oluyor zaten 28 derece

bizimkide cok sıcak 25 26 derece kadar ama yinede korkuyorum sık yıkayınca üşütürüm diye
 

Gözümün önüne getirebiliyorum durumu:) Aynı zamanlarda aynı şeyleri yaşayıp paylaşmak güzel oluyor gerçekten.

seninki ocak kaçta doğdu cnm biz 15 inde daha yeni keşfetmeye başladı ellerini
Bizimki 9 Ocak'ta doğdu, iki gündür bakmaya başladı ellerine. Ama ondan önce de emzirirken bazen elini kaldırıp ağzıma filan getirip vuruyordu pat pat sürekli, bilinçli midir bilmem:)


Merhaba, eski tanıdıkları görmek güzel:) ben de uzun süre girmedim, doğumdan sonra galiba evde olmaktan sıkıldığım için bayağı sardım hem buraya hem nete, elimde tel sürekli:) Bizim de gündüz uykularımız çok düzensiz, ben bu sorunu şöyle hallettim: Gündüz uyuyacak diye bir beklentiye girmiyorum, uyuduğu zaman bana sürpriz oluyor, ben de seviniyorum:) Mama olayına gelince, benim kadar bu işi kafasına takıp saplantı haline getiren azdır herhalde. Elini verince kolunu kaptırıyorsun maalesef. Ben de hep bir umuttayım şu mamayı bırakabilir miyim diye, ama ilk kontrolüne getirmeden mamaya başlatma gafletinde bulunduğum için sütümün yetip yetmediğini de tam olarak anlamıyorum. Şu var ki öyle taş gibi olmuyor, hele akşam yumuş yumuş:) Bir gün niye bu süt az diye kafama takıyorum, bir gün herkesin sütü mü varmış, öyle olsa sütannelik diye bir şey olmazdı diyorum. Ama durumu kabullendiğim an sütümün azaldığını fark ettim. Bir de yorulduğum zaman. O yüzden kendimi mümkün olduğunca yormamaya çalışıyorum-tabi nereye kadar başarabilirim bilmiyorum. Sürekli su içmeye çalışıyorum, içim dışım tahin helvası oldu, rezeneymiş, dereotuymuş... Sürekli mücadele mücadele... Böyle böyle mama meme karışık üç ay bitiyor. Çok isterdim sadece sütümle beslemeyi ama en azından biliyorum ki ben elimden geleni yapıyorum. Eminim sen de yapıyorsundur. Ne yapalım, kısmet... O yüzden çok üzülme, bebişlerimiz bir daha bu kadar küçük olmayacaklar, bu günlerin kıymetini bilelim.
 
ben geçen gün werdim etki olmadı gibi.. kendim de içtim, çok kötü tadı..bir tutam attım bir bardak suda demledim.. yoksa kaynatıcaz mı?

canım ben yarım çay bardağı su kaynarken bir tutam atıyorum bir kere kaynatıp ocağı kapatoyorum ve demlenmeye bırakıyorum içine çok şeker de atıyorum ben faydasını görüyorum hergün düzenli veriyorum umarım fayda görürsün
 

sen yoğun yapıyorsun demek ki.. ben 1 bardağa atıyorum ya etki göremedim bence.. öyle denemeli bir de.. sağol cnm
 
Mamadan kurtulmak isteyelere: 3 saatte bir kendinizi iyi bir pompayla kuruyana kadar sagin (gece dahil malesef) 1 en gec 2 hafta icinde normal sartlarda sutunuz artacak. Istenen miktari elde ettikten sonra(tek gogusten 100 ccyi asmanizi tavsiye Etmem) biberonu tamamen kesin. Sadece emzirin. siskinlik oldugunda biraz sagin. Sagmayi aniden birakinca sut sitmasi olunabilir. Bu duzeni oturttuktan sonra cok mutlu olacaksiniz sadece emzirmenin kolayligi muthis.

Ancak aksatma yok. Bol sivi. 3 saatte bir sagma alarm kurun gerekirse.

3 kez azalan sutumu bu sekilde getirdim. Toplam 1 lt mama icmemistir oglum. Ama cok sabir lazim. Gece sagmak en zoruydu.
 
 
arkadaslar 2 bucuk aylık bebegim aglarken basını geriye atıyor ve kasılıyor biri bisey desin noluur.sizin bebeklerde de var mı normal mi
 
arkadaslar 2 bucuk aylık bebegim aglarken basını geriye atıyor ve kasılıyor biri bisey desin noluur.sizin bebeklerde de var mı normal mi

Ben çocuk fizyoterapistiyim kasılması nasıl?daha açık yazabilirmisin örneğin sadece başı değil vücududa yay gibi geriye kasılıyormu?
 
Biz bugün doktor kontrolüne götürdük çok şükür herşeyi iyimiş.En çok da saati kurup mama verme derdinden kurtuldum 3 aylık oldu artık 6 saat kesintisiz uyusun sakın uyandırma gece dedi doktor:)
 
Biz bugün doktor kontrolüne götürdük çok şükür herşeyi iyimiş.En çok da saati kurup mama verme derdinden kurtuldum 3 aylık oldu artık 6 saat kesintisiz uyusun sakın uyandırma gece dedi doktor:)

maaşallah bebişe..kaç kilo olunca emzirmek yada mama wermek gerekmiyor?
 
Son düzenleme:
Biz de bugün ilk defa bebek arabamızla gezmeye çıktık:) Başta çok tedirgin oldum, çünkü arabamız çift yönlü değil maalesef, bir de ağlar da durduramazsam diye korkuyordum. Neyse ki çok şükür iyi geçti. Korkumu attım biraz. Yalnız emzirme sıkıntı oluyor tabi.

Bizimki iki gündür zar zor yemek yiyor,,ağlaya ağlaya zorla yediriyorum mamayı, göğsümde de zar zor 5 dk duruyor. Hele yumuşamışsa hiç almıyor neredeyse, alıp alıp bırakıyor. Bir de renkli bir şey giydiysem üstüme durup durup ona bakıyor:)
 

Doktora bende sordum biz bebeğimizi ne zaman dışarı çıkarıcaz diye 4 ay olana kadar bekle dedi havalar iyi değil virüs dolu heryer çok hava almasını istiyorsan evde pencere aç ben bile çocuklarımı çıkarmyorum dedi.Bunu duyan eşim bir daha hayatta çıkarmaz artık
 



iyi geceler ,

benim kızda mamayı bazen aglaya aglaya yiyor nedense :26:memeyi zaten sabah yarı uykulu olarak emiyor ama uynıksa memeyi kavga dövüş emiyor oda en fazla 5 dk :18:
 
iyi geceler ,

benim kızda mamayı bazen aglaya aglaya yiyor nedense :26:memeyi zaten sabah yarı uykulu olarak emiyor ama uynıksa memeyi kavga dövüş emiyor oda en fazla 5 dk :18:

Onları da anlamak lazım çok zor bir iş yapıyor yavrular yoruluyorlar ter içinde kalıyorlar efor sarfediyorlar fazla.Hele bide bizimki gibi mama yerken gaz çıkarmak yada kaka yapmak için uğraşıyorsa hep işleri daha da zorlaşıyor:)
 

Ben de sürekli hava durumuna bakıyordum, bügünde karar kıldım:) Ama yolda egzoz dumanı çıkaran arabalara, yol kenarına çöp bırakanlara, kaldırımları yapmayan belediyeye kıza kıza, ayrıca dediğin sebeplerden korkarak yürüdüm:) İnşaallah bir şey olmaz.

iyi geceler ,

benim kızda mamayı bazen aglaya aglaya yiyor nedense :26:memeyi zaten sabah yarı uykulu olarak emiyor ama uynıksa memeyi kavga dövüş emiyor oda en fazla 5 dk :18:
Acaba bu zamanlarda mı böyle yapıyor bıcırıklar, belki de iyice acıkmadan mı veriyoruz anlamadım. Hele emzirirken kan ter içinde kalıyorum dediğin gibi sürekli mücadele...
 


zaten kaka yapma faslı tam bir olay kıpkırmızı oluyo kendi kendine ıkınıyoo sesler çıkarıyo kucagıma alınca aglıyoo beni rahat bırak der gibi çok komik bir hal alıyoo suratı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…