2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

ne kadar sıklıkla fırçalasam da o kan eksik olmuyor diş etlerimden. bi ara fena ağrı olmuştu. dr. bu aydan sonra istediğin tedaviyi yaptırabilirsin dedi, ağrı kesici (biofenac) alabilirsin dedi. ama ben tekrar o şiddetli ağrıyı yaşamadığım için hiç birşey yapmadım.

bunun için her sabah yumurta süt, peynir yemekten artık sıkıldım. bebeğim için yiyorum sadece.
bir de bol bol meyve tüketin, bol çeşit olsun. ben dolduruyorum tabağı meyveyle. oh bol bol vitamin. bu aylarda direnci artırıyo.

haklısın canım ilk aylarda nasıl dikkat ederdim her şeyine şimdi biraz boşladım ne su içiyorum ne meyve yiyorum yumurta süt yoğurt yok off napıyorum ben şurda 3 ay kaldı nerdeyse bugün güzel bi alışeriş yapayım bebeğime sağlıklı yiyecekler alayım annesi yesin onu ya :)

güzel anlattın bence. bu durumda ben 22+3 olduğuma göre 5 ay 7 günlük oluyo sanırım. ben 5.5 sanıyodum. :)
yalnız bu durumda 23. haftama girmiş oluyorum sanırım.

yok gülüşüm anladım yani ben 6 ayı bitirdim ama 7 aylık da değilim o zaman senin gibi 6,5 girdim diyim haahh anlamışım demi

ayşecim tam 5,5 aylıksın sen.. çok önde söylemişler. en başta yapılan büyük hata 4 haftayı 1 ay saymak. bak ben düz hesaplıyorum.

eminim sizede kolay gelicektir. 9 ay 40 hafta ya... 20. haftada 4.5 aylık olduk o zaman. 20. haftanın üstüne koyarak hesapla.

mesela 22. hafta bitince tam 5 aylık oluyoruz.. ee üstüne 2 hafta daha eklersen ne olur 24. haftan bitince 5. 5 aylık oluyorsun tam dolu dolu...

6 aylığım demen için 26. haftayı biritip 27. haftayı saymaya başlıyr olman lazım. işte o zaman 6. aylığım 7. aya saymaya başlıyorum yada 7. aydan gün alıyorum diyebilesin.

kızlar eğer bu şekilde hesaplarsanız 9. ay tamı tamına uyuyor

bu çok iyiymiş canım. genelde söylemiyolar, sorduğumda da kilosunu söyüyo sadece. o halde geçen hafta bebeğim 24 cm miş.
:))

hemen alışveriş yapıyorsun annesi
seni kınıyoruz
elzem besinleri yemediğin için

hemen alışveriş yapıyorsun annesi
seni kınıyoruz
elzem besinleri yemediğin için

selam canlar

bır persembe sabahında daha birlikteyiz
duygu komasına giren ebahım,
papatyam,şekercikim,kadınızım,mihsim,2013 üm,frezyam(kız sen nerdeydın harbı),
herkesı allak buıllak eden sorusu ile ayşeonurum,cevabından bişicik anlamadıgım iyice karıştıgım geceyim ben(biri benimkini hesaplasın)
ve adını sayamadıgım tüm dostlar..

çok sıkıcı bir gün
hava süper
ben burda tıkıldım işyerinde
evimde bi dolu iş var
yerleşemedim
bugun yenı mobılyalarım gelcek
perdelerım gelcek
onlarda gelsın tam yerlesım
her aksam eve gıdınce kendımı çöp kovası gibi kokuo hissediorum ya
sizdede oluomu
kendimden tiksindim.
hergun banyo yapsamda
şu soğan kabugu akıntı kokusu benı mahvedıo
ped önermiolar mantar oluruz dıe
normalmıs.bebekde içimizde işemeye bssladıgı ve ilaçlar yuzunden çişde kokuo
pöşşşşşşşşşşş

güzel anlattın bence. bu durumda ben 22+3 olduğuma göre 5 ay 7 günlük oluyo sanırım. ben 5.5 sanıyodum. :)
yalnız bu durumda 23. haftama girmiş oluyorum sanırım.

Aynen. 22 haftan bitmiş, 23'e girmişsin ve 3 gün almışsın :)

Evet aynen. 26+1 olduğumuz gün 6 ay bitmiş olacak.

ilahi güldürdün yine beni özlemişim be enerjisini sevdiğim :)
aynı durum bende de var ya başedemiyorum bu akıntı konusuyla ıslak ıslak off ped denedim ama kaşıntı maşıntı aldı başını gitti evde olsak anında çaresine bakarız ama dışarda zor oluyo her wc ye de girilmiyo :100::100::100::100:

Hemen hesaplıyorum :) takvimine göre 24 + 5 günlük hamilesin. Yani hamile olarak 24 hafta 5 gün geçirmişsin. 24 hafta 168 gün ediyor, 5 de üzerine ekle. 173 gün.
173 gün ise 5 ay 23 gün ediyor. Haftaya 6 ayı bitirmiş olacaksın.

güldürdün beni çilekim,bende bu koku benden mi geliyor sürekli diyordum demekki minnoş içime işediği içinmiş zaten son 3 aydır sürekli bir demir kokusu hakimdi üstümde demir kadın sanki sabah kalkıp elimi yüzümü,vücudumu demirle ovuyorum

ooooooooooooo
bence mutlu ollllllllll
yeni evvvvvv
yeni perdelerrrrrr
yeni mobilyalarrrrrrrrr
bebekle birlikte yepyeni birrrrrrr hayatttttttttt
kokulardan tiksinen

canı sıkılan

yepyeni bir çilekkkkkkkkk
boşverrrrrrrrr
üzme kendiniiiiiiii
hepsi geçecek canımmmmmmm
hatta allah kısmet ederse seneye bu sayfalara
döner tekrar okuruz
ne ruh halindeymişiz
nelere sıkılıp, üzülmüşüzzzzzzzz
emin ol o zaman da gülerizzzzzzzzzzzz

canımmmmmmmmmmmm yok be mutsuz dıılım aksıne mutluyum
yenı evlewnmıs gıbıyım ceyız secer gıbı
mınnak evde oturup buyuk eve gecmenın bole guzellıgı var
kokularda koksun varsın zaten tutumla vedalaştım artık göremiorum
kımbılır napıo neler edıo

kızlar bu arada oğluma yeni doğduğu zaman bübchen in şampuanını kullanmıştık.sonra da jhonsons baby top to toe kullanmıştık.eşim bübchen daha iyiydi sanki deyince raflardaki markalara bakar oldum sonra da eltime sordum.kendisi çocuk doktoru daha iyi bilir dedim.urtekram diye bi markanın şampuanı dışında hiçbiri organik değil dedi.ona da yeni bebeği olan bi doktor arkadaşı önermiş.aklınızda bulunsun.baktım netten fiyatları aynı bübchen le.
bir de oğlumuza oto koltuğu alıcaz.nette araştırmak gerçekten yetmiyormuş.görmek dokunmak lazımmış.topladığım bilgilerle mağazaya gittim kumaşı ve kalitesiyle maxi cosi tobiyi beğendik.ısofix bağlantısı kolaylık ve emin olmak için iyi birşey ama maxi cosi nin kemerli bağlantısı da oldukça güvenli.römer ve kiddy markalarını da canlı görmem lazım tabi kararı ona göre vericez.
park yataklara da baktık.ben pek sevmesem de graco nun üst kademesi daha derin diye onu düşünüyordum ama kumaşı naylonumsuydu chicco lullaby lx e göre.aklımızda 3 kademeli pierre cardin var ama sanırım onlar yurtdışı üretimiymiş bulabilirseniz alın kaliteli dediler.araştırmalarım devam ediyor

Bizde alisverise basladik hayirlisiyla
Hindistanda ucuz olur dediler zorladilar, biz doguma kadar almayi dusunmuyorduk aslinda. Mothercare'den Bassinette Travel Cot (asansorlu oyun parki+yatagi aldik) 260TL'ye geldi. Turkiyede ne kadar bilmiyorum. Bizim gibi dogarken leylegi havada gormusler icin lazimdi boyle tasinabilen birsey. Yaz sonu buyuk ihtimal Banglades'e tasinacagiz. Malum orasi sivrisinek yuvasi her turlu sivrisinekten bulasan virusun merkezi o yuzden bolca ag aldik, yataga arabaya takariz diye. Tulbent cok gerekli oluyormus, onu aldik, banyo seti falan aldik. Araba cok pahaliydi valla almadik, biz ultrasonda doktorun bize biraz o bolgeyi gostermesiyle erkek oldugunu dusunsek de, cinsiyetini gormeden rengine karar vermeyelim almayalim dedik.

Son düzenleme:

canım ben idrar yolu enfeksiyonu olduğumda
kukunun kuru olması gerektiğini söylemişti doktor
ped önermiyorum dedi
peçete koy çamaşırının üzerine
onu da her lavaboya gittiğinde değiştir dedi

Herzamanki gibi formundasın çilekim. Bende günlük ped kullanıyorum günde 3 kez değiştiriyoruz ya önceden ayda 5 gün ped kullanıyorduk şmdi hergün... Öğlen eve gittim yemek yedim biraz uyuduk sonra sağlık ocağına ilaç yazdırmaya gittik. Birde gelmişken kızımı dinliyeyim dedim. Maşallahı vardı teyzeleri. Tabi benimde maşallahım var 71 kg olmuşum ( yemek sonrası olması ve ayağımda çizme nedeniyle 2 kg atarsak 69 of of dombili oldum ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…