- 4 Şubat 2009
- 1.187
- 1
kızlar bakın KAAN KOCATEPENİN SAYFASINDAN NE ÖĞRENDİM eğer doktorunuz size bebeğinizin boyunu söylemediyse ultrason kağıdında veya (benim ayrıntılı ultrason kağıdında) FL ölçümü yani uyruk kemiği ölçümünü 7 ile çarptığımızda miniğimizin böy ölçümü elde ediliyomuşşşben geçen cuma yaprırdım örneğin FL=37 * 7=25.9CM benim bebişimin boyu nasıl güzel yöntemmiş demi
banada boyunu sölemiyolardı gülüm herkez soruyodu ne kadar olmuş büyümüş mü diye geçen pazartesi 500 grdı cumada 25.9cmydi işte ama seninki baya fark atmıştır çünkü hızlı büyüme evresine girdiler artık yağlanıyolar miniklerimizAaaa süpermiş, bana da hep ağırlığını söylediler boyunu söylemediler. Merak ediyordum. Ama elimde sadece detaylının ki var, o da 15 gün öncesinin. O zaman 26 santim ve 441 gr'mis. Bakalım Cumartesi günkü kontrolde ne kadar olmuş olacak.
kızlar diş etleriniz ne durumda?
ben felaketlerdeyim
dişlerle fırça buluştuğu anda drakula gibi oluyorum
her gün sütümü, yoğurdumu ve peynirimi yemeye de özen gösteriyorum
bu günden itibaren sütü iki bardağa çıkaracağım
bu arada sek in hamile sütü var
kalsiyumu fazla ama tadı çok kötü onu tüketemedimmm
siz ne gibi önlemler alıyorsunuz?
ufffffffffff ben anlamadım ya şimdi ben 24 haftalık hamileyim ya yarın 25e giriyorum 6 aylık mı hamileyim dicem 7 aylık mı sitenin birinde 6 ay diyo diğerlerinde mesela kaan kocatepede felan bu ünlü doktorlarda 7 aylık diyo mesela Hamileliğin 7. ayı 24 ila 28. haftalardadır demişkafam karıştı:44:
o halde 25 hafta bitiminde mi 7 aylık olucakhımm canım bilfiğime göre 6 aylık oluyo
ufffffffffff ben anlamadım ya şimdi ben 24 haftalık hamileyim ya yarın 25e giriyorum 6 aylık mı hamileyim dicem 7 aylık mı sitenin birinde 6 ay diyo diğerlerinde mesela kaan kocatepede felan bu ünlü doktorlarda 7 aylık diyo mesela Hamileliğin 7. ayı 24 ila 28. haftalardadır demişkafam karıştı:44:
kızlar diş etleriniz ne durumda?
ben felaketlerdeyim
dişlerle fırça buluştuğu anda drakula gibi oluyorum
her gün sütümü, yoğurdumu ve peynirimi yemeye de özen gösteriyorum
bu günden itibaren sütü iki bardağa çıkaracağım
bu arada sek in hamile sütü var
kalsiyumu fazla ama tadı çok kötü onu tüketemedimmm
siz ne gibi önlemler alıyorsunuz?
6 ayı bitirdim de arkadaşım. Ben hatta 5.5 ay diyorum.
Şöyle hesaplandığını okumuştum. hamilelik normalde 9 ay 10 gün ya. Bir ayı 30 gün kabul ediyoruz.
Ay hesabı : 9 ay * 30 gün = 270 + 10 gün = 280 gün toplam hamilelik süresi.
Hafta hesabı: 40 hafta * 7 gün = 280 gün.
Gördüğünüz gibi aslında aynı. Haftadan aya dönüştürürken de şöyle hesaplanıyor.
Mesela ben 23 + 5 haftalık hamileyim. 23 hafta * 7 gün= 161 gün. 5 gün de henüz dolmayan haftamdan var. toplam 166 günlük hamileyim.
5 ay 150 gün ediyor (5*30) Demek ki ben 5 ay 16 günlük yani 5,5 ayımı tamamladım diyorum.
Çok karışık anlattım değil mi :) bir yandan toplantıdayım, çok karışıksa bir daha anlatmaya çalışayım.
yok gülüşüm anladım yani ben 6 ayı bitirdim ama 7 aylık da değilim o zaman senin gibi 6,5 girdim diyim haahh anlamışım demi
Sen benden iki gün ilerdesin. Demek ki 5 ay 20 günlüksün. 10 gün sonra 6 ayı bitirdim diyebilirsin.
cnm taze hurmayi nasil anliycaz ben bilmiyorum onu farki ne :44:
ay canımm benimm ilk raporu ben alırmışım,,,,acaba rapor verirken alttan fln mı,ekstra ultrasondan mı bakacaklar?hiç bilmiyorum,meraklardayım ya...
neyse zamanı geline öğrencez artık.
Kizlar tetanoz asisi yaptirdinizmi ne zaman yapilcak cuma kontrole gitcem sanirim yapilir.merak ettim
merhaba kızlar daha yeni hastaneden geliyorum sabah yataktan kalkmamla bir avuç dolusu su boşalması bir oldu. dr mu aradım benim doğum hastanesine gitmemi söyledi. çok şükür bi sıkıntı çıkmadı dün ütü yapmıştım çok yorulmadan korkmaktan kaynaklanabilir dedi. devlet hastanesine gitmiştim ordan beni ayrıntılı için anlaşmalı bi kuruma gönderdi 21 + 6 haftalık hamileyim ve 26 cm 433 gr çıktı oğlum çok şükür tüm test vede muaynelerimiz temiz çıktı. oğluma bir şey olcak diye çok korktum ve ağladım rabbim kimseyi böle bişeyle sınamasın.
hamilelikte göbekte çıkan kahverengi çizgi çıkmayan varmı kızlar bende çıkmadıda...
canımm gözünü korkutmak ıstemem ama benım de ılk ve ertesı gun aksama kadar hıc agrımamıstı ama sonra 3 gun agrıdan agladım resmen inşallah sennkı böylee olmazzz....
günaydın kızlar ve bizim minik yavrularımız.
şuan tek istediğim şey uyumakkkkkkkkkkkkçok yorgun halsiz hissediyorum kendimi ve sürekli bi yerlerim ağrıyor püffff çok bunaldım artıkkkkkkk
diş etleri iyi durumda ama dişlerım fena agrıyoo sabaha kadar uyuyamadım en korktugum seydı basıma geldı
kendimi çok saf hissettim bak şimdi tamam 26. haftadan sonra dicem yani saolasın gülüşüm seni yordum
güzel annelerve melek bebekler
ben hiç uyuyamadım iki taraflı karın boşluklarım ağrıyo sanırım böbrekler :) su içememe bu kadar ağrı yapar mı ki bilemedim hala devam ediyor oturup kalkarken yaşlılar gibi inlemeye başladım oy oy anam off