2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar bakın KAAN KOCATEPENİN SAYFASINDAN NE ÖĞRENDİM eğer doktorunuz size bebeğinizin boyunu söylemediyse ultrason kağıdında veya (benim ayrıntılı ultrason kağıdında) FL ölçümü yani uyruk kemiği ölçümünü 7 ile çarptığımızda miniğimizin böy ölçümü elde ediliyomuşşş:KK52::KK52::KK52: ben geçen cuma yaprırdım örneğin FL=37 * 7=25.9CM benim bebişimin boyu nasıl güzel yöntemmiş demi:KK3::KK52:

Aaaa süpermiş, bana da hep ağırlığını söylediler boyunu söylemediler. Merak ediyordum. Ama elimde sadece detaylının ki var, o da 15 gün öncesinin. O zaman 26 santim ve 441 gr'mis. Bakalım Cumartesi günkü kontrolde ne kadar olmuş olacak.

günaydın kızlar ve bizim minik yavrularımız.

şuan tek istediğim şey uyumakkkkkkkkkkkk :KK52::KK52: çok yorgun halsiz hissediyorum kendimi ve sürekli bi yerlerim ağrıyor püffff çok bunaldım artıkkkkkkk

Aaaa süpermiş, bana da hep ağırlığını söylediler boyunu söylemediler. Merak ediyordum. Ama elimde sadece detaylının ki var, o da 15 gün öncesinin. O zaman 26 santim ve 441 gr'mis. Bakalım Cumartesi günkü kontrolde ne kadar olmuş olacak.
banada boyunu sölemiyolardı gülüm herkez soruyodu ne kadar olmuş büyümüş mü diye geçen pazartesi 500 grdı cumada 25.9cmydi işte ama seninki baya fark atmıştır çünkü hızlı büyüme evresine girdiler artık yağlanıyolar miniklerimiz:emir_bebek::KK1::KK52:

kızlar diş etleriniz ne durumda?
ben felaketlerdeyim:KK43::KK43::KK43:

dişlerle fırça buluştuğu anda drakula gibi oluyorum:KK53::KK53::KK53::KK53:

her gün sütümü, yoğurdumu ve peynirimi yemeye de özen gösteriyorum
bu günden itibaren sütü iki bardağa çıkaracağım

bu arada sek in hamile sütü var
kalsiyumu fazla ama tadı çok kötü onu tüketemedimmm:KK50::KK50::KK50::KK50::KK50::KK50:

siz ne gibi önlemler alıyorsunuz?

oyy oyy sorma dişetlerinden bende muzdaribim. her fırçalamamda kanıyor. birde çok ağrı oluyo diş köklerimde. doktoruma söyledim ama gargara yapmaktan başka çare yok.

bol bol kalsiyum tüketeceğiz. mesela roka da en az süt kadar kalsiyum var her hafta tüketin derim.

bende her gün yarım litre günlük sek süt alıyorum 2 günde bitiriyorum. fakat çalıştığım için kahvaltıda herzaman peynir vs yiyemiyorum. ama boool bol meyve yiyorum özellikle

mandalinaya ve ayvaya sardım şu ara :KK9:

Son düzenleme:
ufffffffffff ben anlamadım ya şimdi ben 24 haftalık hamileyim ya yarın 25e giriyorum 6 aylık mı hamileyim dicem 7 aylık mı sitenin birinde 6 ay diyo diğerlerinde mesela kaan kocatepede felan bu ünlü doktorlarda 7 aylık diyo mesela Hamileliğin 7. ayı 24 ila 28. haftalardadır demiş:KK53::KK53: kafam karıştı:44:

ufffffffffff ben anlamadım ya şimdi ben 24 haftalık hamileyim ya yarın 25e giriyorum 6 aylık mı hamileyim dicem 7 aylık mı sitenin birinde 6 ay diyo diğerlerinde mesela kaan kocatepede felan bu ünlü doktorlarda 7 aylık diyo mesela Hamileliğin 7. ayı 24 ila 28. haftalardadır demiş:KK53::KK53: kafam karıştı:44:

hımm canım bilfiğime göre 6 aylık oluyo :emir_bebek:

6 ayı bitirdim de arkadaşım. Ben hatta 5.5 ay diyorum.
Şöyle hesaplandığını okumuştum. hamilelik normalde 9 ay 10 gün ya. Bir ayı 30 gün kabul ediyoruz.

Ay hesabı : 9 ay * 30 gün = 270 + 10 gün = 280 gün toplam hamilelik süresi.

Hafta hesabı: 40 hafta * 7 gün = 280 gün.

Gördüğünüz gibi aslında aynı. Haftadan aya dönüştürürken de şöyle hesaplanıyor.
Mesela ben 23 + 5 haftalık hamileyim. 23 hafta * 7 gün= 161 gün. 5 gün de henüz dolmayan haftamdan var. toplam 166 günlük hamileyim.
5 ay 150 gün ediyor (5*30) Demek ki ben 5 ay 16 günlük yani 5,5 ayımı tamamladım diyorum.

Çok karışık anlattım değil mi :) bir yandan toplantıdayım, çok karışıksa bir daha anlatmaya çalışayım.

kızlar diş etleriniz ne durumda?
ben felaketlerdeyim:KK43::KK43::KK43:

dişlerle fırça buluştuğu anda drakula gibi oluyorum:KK53::KK53::KK53::KK53:

her gün sütümü, yoğurdumu ve peynirimi yemeye de özen gösteriyorum
bu günden itibaren sütü iki bardağa çıkaracağım

bu arada sek in hamile sütü var
kalsiyumu fazla ama tadı çok kötü onu tüketemedimmm:KK50::KK50::KK50::KK50::KK50::KK50:

siz ne gibi önlemler alıyorsunuz?

diş etleri iyi durumda ama dişlerım fena agrıyoo sabaha kadar uyuyamadım en korktugum seydı basıma geldı :KK43:

6 ayı bitirdim de arkadaşım. Ben hatta 5.5 ay diyorum.
Şöyle hesaplandığını okumuştum. hamilelik normalde 9 ay 10 gün ya. Bir ayı 30 gün kabul ediyoruz.

Ay hesabı : 9 ay * 30 gün = 270 + 10 gün = 280 gün toplam hamilelik süresi.

Hafta hesabı: 40 hafta * 7 gün = 280 gün.

Gördüğünüz gibi aslında aynı. Haftadan aya dönüştürürken de şöyle hesaplanıyor.
Mesela ben 23 + 5 haftalık hamileyim. 23 hafta * 7 gün= 161 gün. 5 gün de henüz dolmayan haftamdan var. toplam 166 günlük hamileyim.
5 ay 150 gün ediyor (5*30) Demek ki ben 5 ay 16 günlük yani 5,5 ayımı tamamladım diyorum.

Çok karışık anlattım değil mi :) bir yandan toplantıdayım, çok karışıksa bir daha anlatmaya çalışayım.
:KK1: yok gülüşüm anladım yani ben 6 ayı bitirdim ama 7 aylık da değilim :KK20: o zaman senin gibi 6,5 girdim diyim haahh anlamışım demi:KK52:

günaydın anneler ve bebişleri:KK16::KK16::KK16:

cnm taze hurmayi nasil anliycaz ben bilmiyorum onu farki ne :44:

taze hurma bildiğimiz hacdan gelenler gibi koyu renkli değil kırışık da değil yapısı.benim gördüğüm sarıya çalan bir renkteydi ve dalındaki haliyle koparılmıştı.dalıyla satılıyor gibiydi :KK9:

ay canımm benimm ilk raporu ben alırmışım,,,,acaba rapor verirken alttan fln mı,ekstra ultrasondan mı bakacaklar?hiç bilmiyorum,meraklardayım ya...

neyse zamanı geline öğrencez artık.

bildiğim kadarıyla hamileliğinizde bir risk yada sizde bir sağlık sorunu yoksa alttan muayene son iki hafta yapılıyor.genelde.yurtdışında böyle değilmiş.son iki hafta muayene doğumun başlamasına neden olsa da bebek miyadını doldurmuş sayıldığından çatı muayenesi o zaman yapılıyor.ben rapor aldığımda yada öncesinde hiç alttan muayene olmamıştım.sadece doğum şeklinin normal olup olamayacağını anlamak için son 15 kala yapılmıştı.sonrasında da açıklık için bakılmıştı.mecbur olmadıkça bakılmıyor bizim ülkemizde.rapor da bir hak olarak görülüp isteğinize göre 32.haftanız dolunca veriliyor.yada sonrasında.ama son 3 hafta isteseniz de çalışamazsınız.kanuna göre.

Kizlar tetanoz asisi yaptirdinizmi ne zaman yapilcak cuma kontrole gitcem sanirim yapilir.merak ettim

ben dün yaptırdım.ikinci gebeliğim olduğu için benimki tek doz.seneye de vurunursam 15-49 yaş arası korunmuş olucaksın dedi hemşire.önceden 5 yıl korur diye biliyordum.sanırım o ilk gebelikten sonraki 3.dozu vurunursak.

merhaba kızlar daha yeni hastaneden geliyorum sabah yataktan kalkmamla bir avuç dolusu su boşalması bir oldu. dr mu aradım benim doğum hastanesine gitmemi söyledi. çok şükür bi sıkıntı çıkmadı dün ütü yapmıştım çok yorulmadan korkmaktan kaynaklanabilir dedi. devlet hastanesine gitmiştim ordan beni ayrıntılı için anlaşmalı bi kuruma gönderdi 21 + 6 haftalık hamileyim ve 26 cm 433 gr çıktı oğlum çok şükür tüm test vede muaynelerimiz temiz çıktı. oğluma bir şey olcak diye çok korktum ve ağladım rabbim kimseyi böle bişeyle sınamasın.

geçmiş olsun canım Allah bir daha yaşatmasın:nazar: kendimizi yormamamız gerekiyor artık.aslında kendimizi değilde bebeğimizi yormamak sayılır bundan sonra de mi :KK34:

hamilelikte göbekte çıkan kahverengi çizgi çıkmayan varmı kızlar bende çıkmadıda...

canım çıkmaması sorun değil:129: benim ilk gebeliğimde yani oğlumda çıkmıştı.kızımda çıkmadı.ten aynı ten ama cins farkına göre oluyor demek ki :KK1:

canımm gözünü korkutmak ıstemem ama benım de ılk ve ertesı gun aksama kadar hıc agrımamıstı ama sonra 3 gun agrıdan agladım resmen inşallah sennkı böylee olmazzz....

ben dün aşı oldum demeden evde bayağı iş yaptım.yemek ve kek de yaptım :KK56: oğlumla beraber aşı olduk.aşı olmaktan ziyade onun ağlayacağına üzüldüğümden:18: ben bişey anlamadım açıkçası.ama şimdi hafif bi ağırlık var kolumda ince bir sızı:26: umarım kötüleşmez.buarada kardeşi doğunca oğlum onu hastane de mi evde mi görmeli diye düşünüyordum tabi bi de iki gün görmemiş olucam oğlumu.ama anladım ki oğlum herşeyi farkediyor aşı olacağım zaman çok tedirgin oldu beni sorup durdu babasına.hastane de görse bebeğe bağlayabilir.evde beklemesi daha doğru olucak galiba :44:

günaydın kızlar ve bizim minik yavrularımız.

şuan tek istediğim şey uyumakkkkkkkkkkkk :KK52::KK52: çok yorgun halsiz hissediyorum kendimi ve sürekli bi yerlerim ağrıyor püffff çok bunaldım artıkkkkkkk

ya sen nerelerdesinnnnnnnnnnnnnn?
hiç sesin soluğun çıkmıyor bu aralar canım?

diş etleri iyi durumda ama dişlerım fena agrıyoo sabaha kadar uyuyamadım en korktugum seydı basıma geldı :KK43:

bende de tam tersi durum var, dişlerim ağrımıyor dişetlerim fena kanıyorrrrrr

güzel anneler :KK49::KK49::KK49: ve melek bebekler :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

ben hiç uyuyamadım iki taraflı karın boşluklarım ağrıyo sanırım böbrekler :) su içememe bu kadar ağrı yapar mı ki bilemedim hala devam ediyor oturup kalkarken yaşlılar gibi inlemeye başladım oy oy anam off :KK58::KK58:

güzel anneler :KK49::KK49::KK49: ve melek bebekler :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

ben hiç uyuyamadım iki taraflı karın boşluklarım ağrıyo sanırım böbrekler :) su içememe bu kadar ağrı yapar mı ki bilemedim hala devam ediyor oturup kalkarken yaşlılar gibi inlemeye başladım oy oy anam off :KK58::KK58:

günaydınnnnnnnnnnnnnnn
bir de bu halde okula gideceksin değil mi?
evet canım su içememek hem sana hem kızına çok zarar veriyor
yazık değil mi ona annesiiiiiiii
şimdi oflayıp puflarsak 2 ay sonra nasıl oluruz düşünsene biiiii:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

Benim güzelmi güzel annişlerim hepinize günaydınnn..... Sabah uyuya kalmışım kızım uyandırdı beni :)) Allahıma şükürler olsun böyle güzel bir duygu olamaz herhalde. Sudecim benimde öksürük uzun sürmüştü bir arkadaşımın tavsiyesi ile hemen geçti. Çay tabağına bal koy 1,5 çay kaşığı karabiberi karıştır sonra ye biraz yakıyor ama çok etkili. :KK66: Ebahcım ne güzel söyledin zaman neler getirecek bilmiyoruz. Ben bebişimi 2012 martda kaybettim. Allahımın izniyle 2013 marta kızımı kucağıma alacağım :)) ayşeonur hesaplama için sağol tatlım :KK66: Papatya cım ben 6 aydır her sabah elma yiyorum ama ıssırarak diş etlerini sağlamlaştırıyormuş. Birde gece yatmadan mutlaka listerin kullanıyorum. Çok şükür problemimiz yok.

ben çokıyorum kızlar babamız öğlen yemeğe gelcek bişiler hazırlamak lazım öğle sonu görüşürük:KK16:

X