canım biraz baktm levrek çupra büyük balığa girmiyormuş orta boy oluyormuş onları tercih edebilirsiniz yazıyor. bak yazıyı kopyaladım.
Omega 3 yağ asitleri için en iyi kaynak balık eti olmasına karşın özellikle büyük balıklar çevre kirliliğinin bir sonucu olarak vücutlarında civa barındırdıklarından taze ton balığı, kılıç balığı, köpek balığı, uskumru gibi büyük gövdeli balıkların tüketilmesinden, civanın rahim içinde gelişmekte olan bebeğin yeni gelişmekte olan sinir sistemine muhtemel olumsuz etkileri nedeniyle kaçınılmalıdır. Bunun yerine istavrit, sardunya, çinekop, levrek, çupra gibi ülkemizde bolca bulunan küçük, orta boy balık türlerini tercih etmek yerinde olur. Konserve ton balığı da ayda iki-dört kutuyu geçmemek koşuluyla tercih edilebilir.
Naapiyınız kızlaaar?
sekercim bizim ulkemizde levrek ve cupra nerdeyse hemen hemen hepsi diyebilirim ciftlik baliklaridir ve bunlarda suni yemlerle nerdeyse yuzme alani olmayacak kadar dar alanda yetistirilir. ve bence en buyuk tehlikede ciftlik baliklaridir bizim icin. Bizim denizlerimizde cok yuksek oranda civa var okyanus baliklari daha guvenilir civa bakimindan bu benim sahsi fikrim tabi :)) ama bende yiyorum palamut uskumru hamsi oda ayri bi mevzu ama yerken icim o kadar rahat değil acikcasiOmega-3 molekülleri beyni güçlendiren ilaç gibi çalışırlar. Ancak ne yazık ki günümüzde atalarımız kadar doğal beslenemiyoruz. Hal böyle olunca da yediklerimizden eskisi kadar Omega-3 alamıyoruz.
Uzman videosunu izleyin: Balık yağının beyin sağlığı açısından faydaları nelerdir?
Hayvansal gıdalar arasında Omega-3 açısından en zengini balıklardır.
Balık ne kadar soğuk suda büyümüşse Omega-3 açısından da o derece zengin olur. Çünkü Omega-3, balığın vücudunu koruyan bir tür antifiriz vazifesi görür. Su ne kadar soğuk olursa balıkta da o derece antifiriz, yani Omega-3 olur.
Uzman videosunu izleyin: Beyin sağlığı için vitamin hapları almak doğru mu?
Kuzey Denizi'nden gelen somon balıklarında Karadeniz balıklarına nazaran daha fazla Omega-3 yağları bulunur. Ama Omega-3 almak için illa somon yemeniz şart değil.
Balık ne kadar yağlı ise Omega-3 açısından o derece zengindir. Bizim balıklarımız olan uskumru, hamsi ve lüferde de yeterince Omega-3 bulunmaktadır
bayılırım balığa bende yaptım geçen fırında palamutsomon bi kere yemiştim çok yağlı geldi bir daha yiyemiyorum. bugün palamut yapıyım diyorum fırında internetten tariflerine bakıyodumben genelde levrekle cupra yapıyorum, hamsiden pek hoşlanmam minik ya balık yediğimi anlamıyorum... evde 2 kişi olunca büyük balığın masrafı da az oluyor tavsiye ederim
rica ederim canım özür olur mu hiç ama ben zamanında çok araştırmıştım kegel egzersizlerini ordan biliyorumdoğru canım iyiki düzelttin ilk başlama evresinde kasları kontrol edebilmek için idrarla yapmak daha kolay oluyormuş alıştıktan sonra idrar yokken yapılmalı. özürrr
ama bana doktorum yiyebileceğin en büyük palamut olsun ondan daha büyüğünü yeme hatta mümkünse daha küçüğünü ye dedi karıştırıyor olabilir misin arkadaşımbuyuk baliklar ve soguk sularda yasayan baliklar omega 3 bakimindan cok zenginler o yuzden buyuk baliklar bizim icin daha yararli ayrica kucuk baliklarda civa daha fazla bulunuyor bilgin olsun
bayılırım balığa bende yaptım geçen fırında palamutsomon bi kere yemiştim çok yağlı geldi bir daha yiyemiyorum. bugün palamut yapıyım diyorum fırında internetten tariflerine bakıyodumben genelde levrekle cupra yapıyorum, hamsiden pek hoşlanmam minik ya balık yediğimi anlamıyorum... evde 2 kişi olunca büyük balığın masrafı da az oluyor tavsiye ederim
rica ederim canım özür olur mu hiç ama ben zamanında çok araştırmıştım kegel egzersizlerini ordan biliyorumdoğru canım iyiki düzelttin ilk başlama evresinde kasları kontrol edebilmek için idrarla yapmak daha kolay oluyormuş alıştıktan sonra idrar yokken yapılmalı. özürrr
ama bana doktorum yiyebileceğin en büyük palamut olsun ondan daha büyüğünü yeme hatta mümkünse daha küçüğünü ye dedi karıştırıyor olabilir misin arkadaşımbuyuk baliklar ve soguk sularda yasayan baliklar omega 3 bakimindan cok zenginler o yuzden buyuk baliklar bizim icin daha yararli ayrica kucuk baliklarda civa daha fazla bulunuyor bilgin olsun
sekercim bizim ulkemizde levrek ve cupra nerdeyse hemen hemen hepsi diyebilirim ciftlik baliklaridir ve bunlarda suni yemlerle nerdeyse yuzme alani olmayacak kadar dar alanda yetistirilir. ve bence en buyuk tehlikede ciftlik baliklaridir bizim icin. Bizim denizlerimizde cok yuksek oranda civa var okyanus baliklari daha guvenilir civa bakimindan bu benim sahsi fikrim tabi :)) ama bende yiyorum palamut uskumru hamsi oda ayri bi mevzu ama yerken icim o kadar rahat değil acikcasi
Bu konuyu cidden cok arastirdim. Ama internette o kadar cok bilgi varki dogru yanlis insanin kafasi karisiyor bazen. Balik bize omega 3 icin cok gerekli ve omega 3 iceren baliklari tercih ediyorum canim. Ve dogru bildigimi paylasiyorum sizinle ama yanlisda olabilir tabiiki siz doktorunuz neyi oneriyorsa onu yapin bence. Ama kesinlikle karistirmiyorum yani :))bayılırım balığa bende yaptım geçen fırında palamut
rica ederim canım özür olur mu hiç ama ben zamanında çok araştırmıştım kegel egzersizlerini ordan biliyorum
ama bana doktorum yiyebileceğin en büyük palamut olsun ondan daha büyüğünü yeme hatta mümkünse daha küçüğünü ye dedi karıştırıyor olabilir misin arkadaşım
benim mesai bitti cici anneler
bu akşam balık yapıcam kafam allak bullak oldu gidip pazarcıya mı sorsam hihihi
Somon baligi omega 3 bakimindan cok zengin bir balik ben somon baligini firinda tercih ediyorum cok yagli bir balik oldugu icin. Bu pazar palamut ile basladim bakalim devami nasil gelecek. insallah somon bu sene cok pahali olmaz :))) Birde donmus isvec baliklarininda omega 3 bakimindan cok zengin oldugu bir gercek fiatlarida oldukca iyi. izgarada yapiyorum genelde bu baligida
yanliz değilsin canim bende varim
buyuk baliklar ve soguk sularda yasayan baliklar omega 3 bakimindan cok zenginler o yuzden buyuk baliklar bizim icin daha yararli ayrica kucuk baliklarda civa daha fazla bulunuyor bilgin olsun
biz bu hafta başladık kayınvalidem çağırdı istavrit yedik çok lezzetliydi
kayınpederim de artık her hafta birgün balık günü yapıcaz burda dedi
hafta sonu balık yemek şart oldu :))) ben cıkıorum kızlar ewıme gıdıp c vıtamınıne gomulme zamanım geldı bu grıp baska turlu gecmıcek:)) sabaha gorururuz öpüldünüzzzz
Gündemimiz balık oldu bugün canım sen ne yapıyon :)
ay bende küçük balık severim yaaa :26: karagöz ve sokarın küçüğünü yiyom hamsi istarit falanda seviyodum yeterli diilmi yaanii :18::26::26: valla babamı alanyanın beldesinden taze taze tutup temizlenip buzluğa atılmış balıklay vay karagöz sokar kefal falan onlardan 1er 2 şer çıkıp yiyom ben olar dimi? :26::26:
günaydın kıslaaarrrr. nasılsınız inşallah. ben iyiyim diyeyim iyi olayım:) siz kontrollerinize ne kadar sıklıkta gidiyosunuz kıslar. ben ayda gidiyorum da. yoksa siz endişelendiğiniz her zaman gidebiliyor musunuz 15 günde doktor mu çağırıyor sizi? mesela şu anda 15 haftalık hamileyim 17 haftalıkken gideceğim doktoruma. 12 de gitmiştim en son. sizin kontrolleriniz ne sıklıkta güsel anneler öpüldünüz
kegel egzersizlerinde tuvaletinizi yaparken bu egzersizleri yapmayın yazıyordu sanki tuvaletinizi yaparken tutup bırakıyormuş gibi normal zamanda yapın yazıyordu sakıncalıymış tuvaletimizi yaparken kegel yapmak yani en azından ben öyle biliyorum
ayy bi ben kaldim ogrenmeyen sanki yaagozunaydin yavrun saglikla gelsin insallah:))
Omega-3 molekülleri beyni güçlendiren ilaç gibi çalışırlar. Ancak ne yazık ki günümüzde atalarımız kadar doğal beslenemiyoruz. Hal böyle olunca da yediklerimizden eskisi kadar Omega-3 alamıyoruz.
Uzman videosunu izleyin: Balık yağının beyin sağlığı açısından faydaları nelerdir?
Hayvansal gıdalar arasında Omega-3 açısından en zengini balıklardır.
Balık ne kadar soğuk suda büyümüşse Omega-3 açısından da o derece zengin olur. Çünkü Omega-3, balığın vücudunu koruyan bir tür antifiriz vazifesi görür. Su ne kadar soğuk olursa balıkta da o derece antifiriz, yani Omega-3 olur.
Uzman videosunu izleyin: Beyin sağlığı için vitamin hapları almak doğru mu?
Kuzey Denizi'nden gelen somon balıklarında Karadeniz balıklarına nazaran daha fazla Omega-3 yağları bulunur. Ama Omega-3 almak için illa somon yemeniz şart değil.
Balık ne kadar yağlı ise Omega-3 açısından o derece zengindir. Bizim balıklarımız olan uskumru, hamsi ve lüferde de yeterince Omega-3 bulunmaktadır