2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Gebelik ve balıkla ilgili merak edilenler
Deniz ürünleri hamilenin diyetinin içinde önemli ve dengeli olarak yer almalıdır. Deniz ürünleri yüksek kalitedeki protein ve diğer besin öğeleri bakımından iyi bir kaynaktır ve yaÇ oranı düşüktür. Buna rağmen bazı balıklar yüksek miktarda metil civa içerebilir ve bu, fetusun sinir sistemi gelişimine sürekli yenildiğinde zarar verebilir. Ancak bu durum yaşlı ve derin suda yaşayan büyük balıklar için daha büyük risktir. Balık seçiminize dikkat etmeniz sizi bu riskten korur.

Civa nasıl balığın içine girer?
Civa çevrede doğal olarak oluşabilir. Endüstriyel atıklarla hava yoluyla da oluşabilir. Civa havadan suya girer, nehir ve okyanus yollarıyla dağılır. Sudaki bakteriler kimyasal değişikliklere yol açar ve civa metil formuna dönüşerek toksik etki yaratabilir.

Doğmamış çocuğumu civanın zararlı miktarda alımına karşı nasıl korurum?
Bütün balıklar aslında belli miktarlarda metil civa içerir. Ancak hepsi insanlarda zararlı etki yaratmaz. Buna rağmen uzun yaşayan, diğer balıkları yiyerek beslenen büyük balıklarda metil civa seviyesi en yüksektedir ve bu nedenle bu balıkları sürekli yiyenler en büyük risk altındadır. Kılıç balığı ve -zaten bizim tüketim alışkanlıklarımızda olmayan -köpekbalığı gibi büyük canlılarını yemeyerek doğmamış bebek korunabilir.

Diğer balıklar rahatlıkla yenilebilir mi?
Hamileliğiniz süresince veya hamile kalmayı düşündüğünüzde çeşitli balık türlerini tüketmeniz çok daha doğru olacaktır. Haftada ortalama 350 gram yiyeceğiniz pişmiş balık sizin için güvenilir miktardır. Küçük okyanus balıklarını ve kontrollü suda büyüyen çiftlik balıklarını tercih edebilirsiniz. Dondurulmuş balık veya konserve olmayan özel paketlenmiş balık da çözüm olabilir. Düşük metal civa içeren ve sıklıkla önerilen beş deniz ürününü FDA şöyle sıralıyor: Karides, konserve ton balığı, somon, morina balığı, kedibalığı (yayın balığı).

Haftada 350 gramdan fazla balık yemek sorun olur mu?
Bir haftadaki balık tüketimi metil civa seviyesini hemen etkilemez. Eğer bir haftada aşırı balık tükettiyseniz bir sonraki hafta tüketiminizi azaltmanız veya o hafta balık tüketmemeniz daha uygun olabilir.

Read more: Balıktaki civa gebelikte riskli mi?

nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama biyerde levreğin hamilelikte tavsiye edilmediğini omega 3 açısından en zengin baığın somon olduğunu okumuştum

Ben balıktan pek anlamam canım şimdiye kadar bir kaç kez sadece çupra yemişimdir. Doktorum küçük balık hafta bir yiceksin dediğinde biras araştırdım.İlk sırayı somon hamsi alıyor diye direk söyledim onları.. Boyutlarına göre nasıl gruplanıyor bilmiyorum açıkcası :)

sekercim bizim ulkemizde levrek ve cupra nerdeyse hemen hemen hepsi diyebilirim ciftlik baliklaridir ve bunlarda suni yemlerle nerdeyse yuzme alani olmayacak kadar dar alanda yetistirilir. ve bence en buyuk tehlikede ciftlik baliklaridir bizim icin. Bizim denizlerimizde cok yuksek oranda civa var okyanus baliklari daha guvenilir civa bakimindan bu benim sahsi fikrim tabi :)) ama bende yiyorum palamut uskumru hamsi oda ayri bi mevzu ama yerken icim o kadar rahat değil acikcasi

bayılırım balığa bende yaptım geçen fırında palamut

doğru canım iyiki düzelttin ilk başlama evresinde kasları kontrol edebilmek için idrarla yapmak daha kolay oluyormuş alıştıktan sonra idrar yokken yapılmalı. özürrr
rica ederim canım özür olur mu hiç ama ben zamanında çok araştırmıştım kegel egzersizlerini ordan biliyorum
buyuk baliklar ve soguk sularda yasayan baliklar omega 3 bakimindan cok zenginler o yuzden buyuk baliklar bizim icin daha yararli ayrica kucuk baliklarda civa daha fazla bulunuyor bilgin olsun
ama bana doktorum yiyebileceğin en büyük palamut olsun ondan daha büyüğünü yeme hatta mümkünse daha küçüğünü ye dedi karıştırıyor olabilir misin arkadaşım

bayılırım balığa bende yaptım geçen fırında palamut

doğru canım iyiki düzelttin ilk başlama evresinde kasları kontrol edebilmek için idrarla yapmak daha kolay oluyormuş alıştıktan sonra idrar yokken yapılmalı. özürrr
rica ederim canım özür olur mu hiç ama ben zamanında çok araştırmıştım kegel egzersizlerini ordan biliyorum
buyuk baliklar ve soguk sularda yasayan baliklar omega 3 bakimindan cok zenginler o yuzden buyuk baliklar bizim icin daha yararli ayrica kucuk baliklarda civa daha fazla bulunuyor bilgin olsun
ama bana doktorum yiyebileceğin en büyük palamut olsun ondan daha büyüğünü yeme hatta mümkünse daha küçüğünü ye dedi karıştırıyor olabilir misin arkadaşım

Haklısın benim balık kültürüm yoktur hiç anlamamda. Ama doktor bana şunu demişti, soğuk su balığı olmalı ve mümkünse küçük olmalıdır. Mevsimine göre yenmelidir. Genelde somon diyolar zaten en net bilgi o.. Gerisi artık sanırım hepimizin yorumuna kalmış bişey.. Ben zaten zorlanarak yiyeceğim ne kadar küçük o kadar iyi benim için :)))))

hafta sonu balık yemek şart oldu :))) ben cıkıorum kızlar ewıme gıdıp c vıtamınıne gomulme zamanım geldı bu grıp baska turlu gecmıcek:)) sabaha gorururuz öpüldünüzzzz

Bu konuyu cidden cok arastirdim. Ama internette o kadar cok bilgi varki dogru yanlis insanin kafasi karisiyor bazen. Balik bize omega 3 icin cok gerekli ve omega 3 iceren baliklari tercih ediyorum canim. Ve dogru bildigimi paylasiyorum sizinle ama yanlisda olabilir tabiiki siz doktorunuz neyi oneriyorsa onu yapin bence. Ama kesinlikle karistirmiyorum yani :))

benim mesai bitti cici anneler

bu akşam balık yapıcam kafam allak bullak oldu gidip pazarcıya mı sorsam hihihi

ay bende küçük balık severim yaaa :26: karagöz ve sokarın küçüğünü yiyom hamsi istarit falanda seviyodum yeterli diilmi yaanii :18::26::26: valla babamı alanyanın beldesinden taze taze tutup temizlenip buzluğa atılmış balıklay vay karagöz sokar kefal falan onlardan 1er 2 şer çıkıp yiyom ben olar dimi? :26::26:

biz bu hafta başladık kayınvalidem çağırdı istavrit yedik çok lezzetliydi

kayınpederim de artık her hafta birgün balık günü yapıcaz burda dedi

oh ne iyi kaynananlar varmış kız bak senin için balık günü düzenliyceklermiş hep ne iyi yaa hazıra konmak annemde babamı tuttuklarından iyilerini sevdiklerimi bana biriktircek bende ekimde bayrama gittiğimde afiyetle heepsini yiiceeem

hafta sonu balık yemek şart oldu :))) ben cıkıorum kızlar ewıme gıdıp c vıtamınıne gomulme zamanım geldı bu grıp baska turlu gecmıcek:)) sabaha gorururuz öpüldünüzzzz

kuzum sıcak suya 1 limon sık içinede 2-3 kaşık bal koy günde 2 kez falan iç canım iyi gelir

taze balik sifa olsun canim bu saydigin baliklardaki omega 3 oranini inan hic bilmiyorum. Ben 13. haftamdan sonra balik haftada bir yiyebildigim icin doktorumada danisarak balik yagi takviyesi alicam eger seninde icine cok sinmiyorsa yeterlimi yeterli değilmi diye dusunuyorsan balik yemedigin gunlerde gun asiri balik yagi kapsulu icebilirsin ama mutlaka doktoruna danis. Birde balik yagi kapsulu alirken iyi bir marka olmasina ve sadece baligin vucudundan elde edilen yag olmasina dikkat et. kimisi karacigerinden elde edilenlerden oluyor bu cok sakincali

ben de ayda bir gidiyorum canım. en son 7 eylulde gittim. br daha ki randevum 19 ekimde... ((

tuvalet yaparken yapılmaz dıye bılıyorum ben de...

ayy bi ben kaldim ogrenmeyen sanki yaa gozunaydin yavrun saglikla gelsin insallah:))

ben de varım ben deeee... ben de ogrenemedım daha ((((

arkadaşlar bizim burada alabalık çiftlikleri var. ben de google amcaya sormuştum hamilelikte alabalık yenir mi diye... söyle bir yazıyla karşılaştım :

USKUMRUUskumru, somon balığı ve alabalık gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3 yağ asitleri bebeğin gözleri ve beyninin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca sizi yüksek tansiyon ve erken doğuma karşı korur.

Omega 3 yağ asitleriOmega 3 yağları anne karnındaki bebeğin beyin gelişimi için çok önemlidir. Bazı araştırmalar hamilelik sırasında bu yağların yeterince alınmamasının bebeğin görme sisteminin gelişimini ve gelecekte sahip olacağı zeka düzeyini etkileyebildiğini ortaya koymuştur.

Ayrıca Omega 3 yağları düşük riskine karşı da koruyuculuk sağlamaktadır. Danimarka'da yapılan bir araştırma hiç balık yemeyen kadınların düşük riskinin %7.1 olduğunu, buna karşın haftada en az bir kez balık yiyen kadınların düşük riskinin %1,9 olduğunu göstermiştir.

Diğer Omega 3 kaynaklarıCeviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzeler.
ProteinProtein sizin ve bebeğinizin vücudunda yeni doku üretimi ve bağışıklık sisteminizin iyi çalışması için gereklidir.
Diğer protein kaynaklarıSüt ürünleri, baklagiller, mercimek, yumurta, et, balık, soya fasulyesi

Uyarı: Yüksek düzeyde cıva içeriği nedeniyle hamile kadınlar haftada iki küçük kutudan fazla konserve ton balığı tüketmemelidir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…