ben de ayda bir gidiyorum canım. en son 7 eylulde gittim. br daha ki randevum 19 ekimde...
((
tuvalet yaparken yapılmaz dıye bılıyorum ben de...
ben de varım ben deeee... ben de ogrenemedım daha
((((
arkadaşlar bizim burada alabalık çiftlikleri var. ben de google amcaya sormuştum hamilelikte alabalık yenir mi diye... söyle bir yazıyla karşılaştım :
USKUMRUUskumru, somon balığı ve alabalık gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3 yağ asitleri bebeğin gözleri ve beyninin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca sizi yüksek tansiyon ve erken doğuma karşı korur.
Omega 3 yağ asitleriOmega 3 yağları anne karnındaki bebeğin beyin gelişimi için çok önemlidir. Bazı araştırmalar hamilelik sırasında bu yağların yeterince alınmamasının bebeğin görme sisteminin gelişimini ve gelecekte sahip olacağı zeka düzeyini etkileyebildiğini ortaya koymuştur.
Ayrıca Omega 3 yağları düşük riskine karşı da koruyuculuk sağlamaktadır. Danimarka'da yapılan bir araştırma hiç balık yemeyen kadınların düşük riskinin %7.1 olduğunu, buna karşın haftada en az bir kez balık yiyen kadınların düşük riskinin %1,9 olduğunu göstermiştir.
Diğer Omega 3 kaynaklarıCeviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzeler.
ProteinProtein sizin ve bebeğinizin vücudunda yeni doku üretimi ve bağışıklık sisteminizin iyi çalışması için gereklidir.
Diğer protein kaynaklarıSüt ürünleri, baklagiller, mercimek, yumurta, et, balık, soya fasulyesi
Uyarı: Yüksek düzeyde cıva içeriği nedeniyle hamile kadınlar haftada iki küçük kutudan fazla konserve ton balığı tüketmemelidir.