2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
merhaba kızlar bende tuvalet eğitimiyle ilgili birşeyler paylaşmak istiyorum birkaç ay oldu tuvalet eğitimine başlayalı lazımlığı önceden alışsın diye odaya koymuştum koltuk olarak kullandı,içine oyuncak koydu falan bir iki kez anca çiş yaptı çünkü ana oyuncak gözüyle bakıyodu rahatta edemedi sanırım
daha sonra migrostan klozet aparatı aldım hiç rahat edemedi kendini güvende hissetmedi sanırım korktu kesinlikle oturtamadık , bir süre sonra kucağıma alıp oturdum klozete sonra onu oturttum (tuvalet iletişimini araştırırken görmüştüm bunu )bana tutunabildiği ve arkasındada olduğum için korkmadı bu şekilde(babası tutarken biraz zor sığıyolar tabi:) çöpkovasına wc kağıdı koparım koparım attırdık oyalandı bu şekilde böyle böyle alıştı tuvalete hem lazımlık temizlemek yok gezmeye gittiğimiz yere lazımlık taşımak yok
ebebekten poposunda uğur böceği olan alıştırma külodu aldım bacakları hiç sıkmıyo naylon değil kızımda çok rahat etti hatta ona sarılıp uyuyodu hala arada yine alıyo uyurken, sızdırıyomu derseniz evet baya sızdıruyo fakat kızıma tayt giydirdiğim için şapır şapır akmadı ayaklarından, kızımda pek oturmadığı için koltuk halı falanda çok nadir kirlendi şanslıyım bu konuda
tuvalet eğitimi annenin sabırnın sınandığı en zor olay sanırım, tuvalete tuttuktan 5 dk sonra altına yapabiliyolar veya günlerce hiç altına yapmayıp bütün gün altına yapabiliyolar, aile ziyareti ve hastalıktan sonra aylarca bez almayıp 2 paket bez harcayıp tuvalet eğitimine baştan başlayabiliyorsunuz (herkezin böylemi olur bilmiyorum ama bizde böyle oldu) bir iki haftada çözemedik biz bu işi, kızım hiç çorap giymediği için üşütüp kaçırıyo galiba çünkü ka ka kammm diyo koşuyoruz kaçırıyo yavrum
bizde durum böyle çok uzun ve karışık oldu kusura bakmayın kızlar (parka gitmek için sabırsızlanan bir cimcime var yanımda şuanda)

Gunaydin kizlar, herkesler iyidir insallah? Sabahin korunde isteyim ama cok yorucu bir haftasonu geçirdim, arkadaşımın dugunu icin gunubirlik ankaraya gidip geldim, yamuldum. bir kahve aldim uyukluyorum masamda suan:)

sonunda bizde kizima bir yatak aldik haftasonu. Aslinda besigi 10 aylikken birakti, odasinda kanepe vardi, onu acip uzerinede yun yorgan sermistim, genis genis yatiyordu orda ama daginik duruyordu. Artik yeter deyip haftasonu gidip cilekten mobilya aldik. Bugun gelicek ama odasini cok daralticak galiba.

ay dun aksam kizim bizi cok guldurdu. Yemek yiyorduk, elinde bir bardak su vardi, birden hepsini mama sandalyesinin onune bosaltiverdi ama yanlislikla degil, oynamak icin. Bende naptin ya dedim kizarak. Esim basladi gulmeye. Ay bizimki donmus diyorki, hic komik degil baba, anne kiziyor, gulme:))) kizdigim biseye guldugu zaman ben ona gulme, hic komik degil bu diyorum, o da babasina diyor ya. Ay kizsam mi gulsem mi bilemedim valla:)))

ayy cadi yaa:)) ne duyarlarsa onu taklit idiolar:)

Kizlapr dun ruyamda birinizi ziyaret ettim:) bi kac kadin vardi acaba hangisi diye dusunuyorum. Cocuklarda oynadilar. Kizi olan biriydi:))
benim de kızım var ama ben de ara ara resim paylaşıyorum ben de değilimdir :)

güle güle kullansın odasını canım...
çok şeker ya...

Ise gitmeme bir turlu alisamadi ya, aylar gecti yok hala her sabah agliyor. Gorunmeden uyurken kaciyorum uyaninca agliyor. Uyaniksa guzel guzel anlatiyorum, dinliyor, tamam diyor ama gidecegim zaman yine agliyor. Bende ise gitmek istiyorum deyip bagiriyor. Yok mu bir caresi cozumu

CNm o Kapıdan çıkana kadar öyle. Sonra hemen susuyorlar.oglum kresteyken aglıyordu arkamdan kapıda beklerdim çok sürmeden gecerdı hemen susardı.

Babannesi çay ile simit yiyelim dedi. Eren diyor ki, çay içilir simit yenir. Anne edebiyat öğretmeni ya, çocuğum anlatım bozukluğunu şimdiden öğreniyor.

Sweet hamilelik nasıl gidiyor canım? Bulantin falan var mi? Göbek çıktı mi? Kaç kilo ile hamile kaldın? Ayyy ne çok şey merak etmişim değil mi?

İkizlerin bir sürü yazlık kıyafeti var sanıyordum, ama yokmuş. Geçen seneki kıyafetleri üstlerinde düdük gibi durdu. Bana göre buyumeyen çocuklarım meğerse büyümüş. Geçen seneden bu yaz için aldiklarim var iyiki. İndirim başlasa da bir şeyler alsam.

Sweet hamilelik nasıl gidiyor canım? Bulantin falan var mi? Göbek çıktı mi? Kaç kilo ile hamile kaldın? Ayyy ne çok şey merak etmişim değil mi?
:)) elh CNm iyi sayılır bulantılarda geçse daha iyi olucam. Oğlumda hiç olmamıştı ama bunda var hepsi farklı oluyormus hamileliklerin. Çıkarmıyorum ama yınede ıkı kilo verdim. Bn milyon biriyim zaten 48 le hamile kalmıştım suan 46-47 arasıyım. 10. Hafta içerisindeyim ama Göbek baya var. İç karnım darmış benim Dr öyle Demişti o Yüzden hemen Göbek oluyor:)

Belki bu sefer de kızın olur, hamilelik farklı dedin ya.bulantı cok kötü ya.ben de çok bu lanmistim.az kaldı, birkaç haftaya kalmaz inşallah bir seyin

evet canım ya büyümüşler... benim geçen sene büyükçe büyükçe giydirdiklerim oluyo yine giyiyo evde...
indirimden aldıklarım çok fazla değil ama benim de kurtarıcım oluyo her sezon başında,hemen yeni sezon fiyatlarından alışverişe çıkmama gerek kalmıyo havalar değişti mi elimin altında giydiricek bişeyler oluyo. daha indirimlere çok var ama canım ya... yine indimleri habe vermeyi unutma ama bize de...

Arkadaşlar merhaba, ne zamandır yazamıyorum. Eşimin tayini İzmir’e çıktı demiştim. Kendisi gitti. Benim tayinim daha çıkmadığından biz kızımla kaldık İstanbul’da. Annem ve babam bende kalıyorlar. Yuvarlanıp gidiyoruz.

Evi toparlamaya başladım, işyerinde işlerimi devrediyorum. Kafam çok dolu yani anlayacağınız.

Hepinizi ve minnoşları öpüyorum canlarım.

ben de bugün hamzanın küçülen eşyalarını ayıkladım uzun kolluları kaldırdım.ve hediye gelenlerden şimdilerde giyebileceği 5-6 tane tişört çıktı çok mutlu oldum bu işe :) bizim kıyafetlerden boydan kısa hep enimiz hiç değişmiyor.
Kolay gelsin canım.

Yemiyor, yemiyor, yemiyor... buyudukce duzelir deyip kendimi avutuyordum ama olmuyor, hatta buyudukce daha kotuye gidiyor, herseyi seciyor, tadina bile baktiramiyorum yemeklerin. Hep ayni seyleri yemek istiyor, corba, makarna, pilav, yogurt, balik ve kofte. Dusunuyorum baska var mi diye ama yok galiba. Sebze yediremiyorum, meyve sadece elma yiyor. O kadar yaz meyvesi cikti, tadina bile baktiramadim henuz. Kahvalti hic yok, her sabah un ve sutle yapilmis krep yiyor. Boyuna kilosuna takilmiyorum hic, ne tartiyorum ne olcuyorum zaten, goruntu olarak bence iyi ama hep tek tip beslenmesine uzuluyorum. Nasil alisacak insan gibi yemek yemeye ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…