canım omega 3 için en iyi kaynak yumurta. ceviz ve zeytinyağında da çok fazlaymış. Omega 3 için tek kaynak balık değil.kızım için çorba yaparken kıyma falan koymadıysam içine mutlaka 1 yumurta kırıyorum çoktandır. Ama somonu benim kız da sevdi sanırım. Bir ara zeytinyağıyla baharatla kızartıp parça parça vermiştim. Parça yemekte zorlandığı için geçen de somon çorbası yaptım, yedi.
Canım emziksiz uykuyu sonuçlandıramadık maalesef. İlk gün öğlen uykusuna zar zor geçti ama akşamüstü de uyuyordu emziksiz uyuyamadı. Gece uykusuna geçişte de zorlandı ağladı sızlandı iyice sersemleşti ama uyuyamıyor bi türlü duruyor duruyor aklına emziği geliyor heralde başlıyor ağlamaya en son ayağımda sallayarak uyuttum. Sabah 7,30a kadar hiç uyanmadı.Ağlaya ağlaya yoruldu ondan sanırım :) Bugün de öğlen uykusunu yarım saat uyudu. Uyku düzeni şaştı iyice, beşiğine yatırıyorum çarşafı,yastığı falan çekiştirip duruyor. Hırçınlaşmaya başladı benim de sinirlerim yıpranmaya başlamıştı artık dayanamadım bu gece verdim tekrar. Sanırım biraz daha zamana ihtiyacımız var. Önemli olan onun mutlu olması napıyımay bende emziği artık bırakmak istiyorum hem dişleri çıktı artık diş yapısını iyice bozmasın hem de pislik yani artık dılardayız daha çok ve düşürdü kirlendi derdi... ama gece uykusunan cesaret edemiyorum gece uyanıyo ve emziği yoksa ağlıyo uyanıyo emziği verip uyutuyoruz hele hele son bikaç gündür daha sıklaştı bu durum... denesem m ben de acaba... gece uykusunda neler olacak yarın paylaşırsın bizimle merak ettim...
Ben 2 somon fletoyu alip 2 parmak kalinliginda kesip difrize atiyorum. Bana 1 ay gidiyo. Sonra pisirmek icin de limon ve sogai halka halka kesip uzerine somonu yerlestirip bugulama yapiyorum. Cok ac olursa bi kac lokma yiyo. Yemedigini corbasina atip veriyorum. Onceden corbasini yapiyodum. Yemiyo artik oyle. Cupra yada levrek daha cok seviyo aslinda ama ben somonda israr edoyorum.
canım omega 3 için en iyi kaynak yumurta. ceviz ve zeytinyağında da çok fazlaymış. Omega 3 için tek kaynak balık değil.kızım için çorba yaparken kıyma falan koymadıysam içine mutlaka 1 yumurta kırıyorum çoktandır. Ama somonu benim kız da sevdi sanırım. Bir ara zeytinyağıyla baharatla kızartıp parça parça vermiştim. Parça yemekte zorlandığı için geçen de somon çorbası yaptım, yedi.
Canım emziksiz uykuyu sonuçlandıramadık maalesef. İlk gün öğlen uykusuna zar zor geçti ama akşamüstü de uyuyordu emziksiz uyuyamadı. Gece uykusuna geçişte de zorlandı ağladı sızlandı iyice sersemleşti ama uyuyamıyor bi türlü duruyor duruyor aklına emziği geliyor heralde başlıyor ağlamaya en son ayağımda sallayarak uyuttum. Sabah 7,30a kadar hiç uyanmadı.Ağlaya ağlaya yoruldu ondan sanırım :) Bugün de öğlen uykusunu yarım saat uyudu. Uyku düzeni şaştı iyice, beşiğine yatırıyorum çarşafı,yastığı falan çekiştirip duruyor. Hırçınlaşmaya başladı benim de sinirlerim yıpranmaya başlamıştı artık dayanamadım bu gece verdim tekrar. Sanırım biraz daha zamana ihtiyacımız var. Önemli olan onun mutlu olması napıyım
benim hiçbir yiyeceği ağzına almayan çiğnemeyen kızım bugün 3 tane bisküvi yemiş hem de bebe bisküvisi falan değil normal bisküvi yani....
bugün alışverişe çıkmıştık ben mağazadayken babası dışarıda kızıma kendi yediği bisküviden vermiş önce bi parça vermiş yiyince mızmızlanıp tekrar tekrar istemiş sonra eline vermiş bi tane daha bi tane daha derken 3 tane bisküvi yemiş, çıktım mağazadan ağzı batık çiğniyo ne yiyo bu dedim elindekini gösterip bisküvi demez mi... inanamadım... hem nasıl verir ona en başta, hem de nasıl yedi... ne kadar verdin dedim 3 tane demez mi, 3 parça mı diyorum hayır 3 bisküvi deyince şok oldum... inanamayıp akşama kadar tekrar tekrar sordum... hala savunuyo ne varmış bisküvi yemiycek miymiş cips falan değilmiş ki ... peki benim her verdiğime ağzını sıkıp kafa çevirip kaçan kızıma ne demeli... demek ki işine geleni yiyebiliyo...
Ben de yoruldum 2 gündür dengemiz şaştı iyice.Kendi haline bırakıcaz artık canım elbet bigün bırakacaklar.Siz de sadece uykuya geçişte mi kullanıyorsunuz emziği yoksa her zmn istiyor mu?ben de senden cesaret alıp niyetlenecektim hatta dün akşamüstü uykusunda uyuduktan sonra çıkarıp almıştım emziği ağzından,erken uyanınca ayağıma aldım sallayarak öyle devam ettirdim uykuya... ama gece uykumuz çok kötüydü dün, nedensizce uyumadı uyuyamadı 4buçuktan sonra sallıyorum yatırıyorum uyanıyo ağlıyo bizim yanımıza alıyorum ağlıyo defalarca bi buçuk saat falan deneyip pes ettik komşular daha fazla rahatsız olmasınlar diye salona oyuncaklarla oynamaya geçtik istemiyo ağlıyo,en sonunda süt içireyim bari dedim normalde gece beslenmeyiz, biberon da almıyo zaten iyice açtık uykuyu kaşıkla mama sandalyesinde sütümüzü içtik yine sallayıp ayağımda uyuttum bizim yatakta uyudu biraz yine erkenden kalkıverdi sabah, acayip uykusuzum ama hala uyumuyorum :) dün bunlar yaşanınca emziği bırakma konusunu hemen erteledim ben de...
Dedigin gibi isine geleni yiyor demek ki hanfendi canimevde biskuvi yapip ver eline kendi yemege alissin yavas yavas.bu sebepten belki digerlerini de yemeye baslar.Ben bazen elimde cikolata tatli varsa ucundan azcik ogluma veriyodum ama kafasını geri atardi diyordum bana benzemis benim de tatlıyla.pek aram yok. Ama gecen gun kare petito cikolatalar var ya paketli onu almis masadan neyse acamaz zaten dedim almadim elinden. Kahvalti hazırlamaya gittim bi geldim acmis paketi her yer, unite, masa, parke... cikolata olmus onlari yaliyo ben siliyorum diye bana kiziyor bi de :) demek ki zararli seyler malesef seviliyor canim.
Ben de yoruldum 2 gündür dengemiz şaştı iyice.Kendi haline bırakıcaz artık canım elbet bigün bırakacaklar.Siz de sadece uykuya geçişte mi kullanıyorsunuz emziği yoksa her zmn istiyor mu?
Gün içinde istemediği sürece vermemeye çalış istersen canım. Isırma eğilimi bizde de var maalesef. Öp diyoruz yanağımızı ısırıyor,açık kol görmesin hemen yapışıyor :) Kahvaltıda salatalığı küçük küçük kesip ben veriyordum bugün ince dilimler yapıp eline verdim odaları dolaşa dolaşa yedi bitirdi madem ısırma eğilimi var kullanmak lazımaslında başlangıçta öyleydi 10 aya kadar, sadece uyuturken veriyodum, 10.ay bizde milat oldu hastaydı o ay hep ve çok kustu yediğini kusmasın diye yemekten sonra ver mızmızlanmasın ver derken hep ortalıkta olmaya başladı emzik alıştı, dışarıda falan da başka şeyleri ağına sürmesin diye ben bilerek veriyorum... aslında vermezsem gün içinde çok ister bi hali yok başka şeyleri götürüyo ağzına nasılsa, aşırı derecede bişeyleri ısırma kemirme eğilimi var, hatta avuç içlerini bile pembe aşındırmış sinirlenince sıkılınca yapıyo...
Gün içinde istemediği sürece vermemeye çalış istersen canım. Isırma eğilimi bizde de var maalesef. Öp diyoruz yanağımızı ısırıyor,açık kol görmesin hemen yapışıyor :) Kahvaltıda salatalığı küçük küçük kesip ben veriyordum bugün ince dilimler yapıp eline verdim odaları dolaşa dolaşa yedi bitirdi madem ısırma eğilimi var kullanmak lazım
Herkese selam anneler...İyisinizdir in şa Allah. .bende kızlarım la oyalanıyorum bütün güniş bitmiyor. ...
Benim sütüm hiç yok hem de hamileyim diye kesmek istiyorum. Boş memeyi emmesi anlamsiz zaten...gün içinde hiç vermiyorumda geceler veriyorum.birde biz doğduğundan beri beraber yatiyoruz...neyseki dün denedim vermemeyi..gece saat 12 .20 kala gece yemeği yedirdimki acikmasın.hem zayıf ne yese kar. Maşallah bir güzel yedi.sonra kucağımda uyudu.kendi yatağına yatirdim (belki doğduğundan beri 5 6 ci defadir) uyandi tabii ama deli gibi çığlık atmaya başladı seviniyor hemde nasıl.gülüyor yatağında zıplıyor..öpücük yolluyor bize.eşim dedi al yatağından bunun uyuyacağı yok.ayakta uyutalım dedi . bende olmaz dedim Neyse Nerdeyse 20 dak.oynadı yatağında.ve saat 12 yi 20 geçe uyudu.kendi başına ilk sefer. ve maşallah sabahmı öğlenmi ne desem bilemedim 11 e kadar deliksiz uyudu.bakalım bu gün nasıl olucak.ikinco günümüz.
Bide kızım şimdi huy değiştirdi.inek süttü istemiyor.bende muhallebi yoğurt veriyorum. Süt için zorlamıyorum.onlardada süt var diye..doğrumu yapıyorum sizce?
Bizden haberler böyle. Bide iki gün önce minik surprizimide gördüm. ..kesesi vardi sadecedoktor çok iyi dedi. Hayırlısı
Merhaba ben2014 mart anneciğim bizim sayfa ilerlemeyi nce bu sayfanin geçmişini okuyordum sizin yazdiklarinizi okudum ben de aynen sizin sikintilarinizi yasiyorum siz gaz sorununu ne zaman ve nazil yendiniz lütfen cevap bekliyorum
bizi ısırması sadece dışarda yürürken elini tuttuğumuzda, elini tutmamızı istemiyo çekiyo elimi ısırıyo bırakaymışım, gitmesini istediğim yere de gitmiyo ne ilgisini çekerse o yöne yöneliyo... artık arabasında da durmak istemiyo kucakta da dışarı çıktığımızda... ben de leke yapmıycak bişeyler vereyim eline artık madem yiyo, salatalık domates ben hala vermiyodum...
Ah bu yazdıklarını keşke doğum yaptığımda okusaydım biz de çektik çektik gazdan.Neyse aklımda bulunsun ileriki yıllarda işime yarar belkiKizim gazli bir bebek olmadi cunku dogmadan once arkadasim sagolsun yapacaklarimi bana soyledi.....bir cay kasigi tane kimyonu kucuk cezvede suda kaynat icine 1 kesme seker koy kaynaynca suz ilik olunca suan kac aylik bilmiyorum ama ver...ben hastaneden eve gelir gelmez yaptim ilk bir iki cay kasigi agzina damlattim sonraki 1.ayi takiben 15 cc.kadar verdim...masallah gazini hep kendi cikardi alttan ustten....ben hic omuzuma yatirip gaz cikardigimi hatirlamam....acaba zararlimi dersen nihayetinde dr.verdigi ilacin icerigde kimyon ayrica icinde bir suru kimyasal var....hala daha gaz sorunu ve kaka sorunu yasamiyoruz sndirim sistemi kimyon sayesinde gelisti....kakasi bile suan saatlidir....allah yardimcin olsun....
Özgür çocuk olacak annesi :) Biz de sadece bir elinden tutabiliyoruz diğer eli boşta olacakBen yaşından itibaren başladım vermeye azar azar. Şimdi de ben ağzına bişey verdiğim zmn elini uzatıyor kendi yiycekmiş olmaz dediğimde de yere kapanıp ağlıyor :) Mama sandalyesinde yemeğini yedirirken onun da önüne ekmek ya da başka bişey koyuyorum önündekini yiycem diye ağzını açarken ben de kaşığı veriyorum fırsattan istifade (çok fırsatçıyımdır ) Bi de arada önündeki ekmekten alıp bana uzatıyor birbirimiz besliyoruz :))
Ah bu yazdıklarını keşke doğum yaptığımda okusaydım biz de çektik çektik gazdan.Neyse aklımda bulunsun ileriki yıllarda işime yarar belki
eren emzik müptelası
versem ağzına 24 saat emer
Zeyno sadece uyurken istiyor
eren şimdi emi demeyi öğrenmiş
ortalıkta görmeye görsün hemn istiyor
oyunla falan unutturup ağzından alyorum
şimdi bıraktırmaya teşebbüs bile edemem
zamanı gelince bırakırlar diyorum
üzerinde durmuyorum hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?