2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

hadi gözünüzaydın Zeynep için de...
tüm anlattıkların için ayrı ayrı maşallah canım...
sizin evdeki curcuna başka...
birbirlerini öpüyolar demişsin bayıldım bayıldım...
sokağa fazla çıkışları onları daha bi aktif yapmış, bizimki çok çıkmayınca aramıyo dışarısını öyle, ama biliy anlıyo artık, aşağıdan zile basan olunca gidip kapıda bekliyo yukarı çıkana kadar yapışıyo kapıya, kapı açlılıp biri giderken o da çıkmak istiyo çağıran olursa gidiyo kucağına, babası sabah giderken ağlıyo... yataktan inmeyi öğrettim dönüp iniyo ama bazen oynarken kafa üstü gitmeye çalıştığına da rastlıyorum sanki bıraksam devam eder düşer kafa üstü gibi o yüzden yalnız bırakmıyorum hala yatakta koltukta... evde yeğenlerimizi doğumgünü magnetleri var bikaç tane, yemekk yerken onlarla oynatıyorum, onları almış mutfaktaki peteğe magentlerin yapıştığını farketmiş oynuyo onlarla yapıştıryo çıkarıyo falan, izliyorum onu başka şeylerin de yapışabileceğini sanıyo onları da peteğin üzerinde gezdiriyo bırakyo düşünce şaşırıyo falan, çok komik çok hoş halleri var... müzikte oynamalar oğaldı tabi bacakları aşağı yukarı kırarak, oturduğu yerde de zıplıyo... bütün gün bacaklarıma yapışıyo iki bacağımın arasına kafayı gömüp sarılıyo bazen koşarak gülerek geliyo sarılıyo, babası işten gelince aynı şeyi ona yapıyo bi süre bırakmıyo hep peşinde özlüyo... fortmantonun kapaklar yere kadar ayna bide, zaten kendini bütün gün süzmeye alışkın bizimki, ağer cici bişey giymişse gülümsüyo o da pek bi beğeniyo kendini, orda kafasında toka gördümü hemen o toka çıkarılıyo...

Nazar mı var kuzumda, çok çok geçmiş olsun. Bol bol felak - nas oku canım. Allah esirgemiş.

Gözünüz aydın canım

Bu annelik nasıl bi duygu ya şimdi kızımın ateşi var diye ben oturmuş başını bekliyorum eşini arkadaşları çağırdı dışarı çıktı şuam arkadaş değil başbakan çağırsa gidermiyim acaba ilerde dekız çocukları babacı oluyor anneyi unutuyor bende eskiden öyleydim ama anne olduktan sonra annemin kıymetini anladım. Babanın ne emeği var ya çocuk üzerinde bi para kazanıp getiriyor okadar

canım ben de kazıttım ama bir kere
canım benim saçlarım çok gürdür ama eşim ve ailesinde saç neredeyse yok
sanırım o tarafa çakmişler

magnet yapıştırma bizde de var
hatta ben etrafımızda ne kadar pideci, halı yıkamacı, ticari taksi, bilumum su bayii magneti varsa topladım
onarı bir buzdolabına bir bulaşık makinasına yapıştırıyorlar
o sarılma şekli ve oynama şekli de aynı
bu kuzuların bu hareketleri de evrensel herhalde

Gözünüz aydın canım

sağ ol canım

kızım yine düştü...
hiç koltukta bırakmıyodum unuttum nasıl olduysa, ters oturup yüzü yaslanma yerine doğru bakıyoken geri atıp kendini kafa üstü geriye düşmüş çok ses çıktı fırladım, çok da uykusu var akşamüstü uyumadık dışarıdaydık, inşallah bişey olmamıştır...
tam da bugün düşmekten bahsetmiştim...

cok. Gecmis olsun cnm biraz oncede oglum dustu yataktan. Bn lavobodaydim esim de bisey almak icin cikmis odadan.aglamasiyla ciktim banyodan gozleri hala kapaliydi oyle agliyordu daldi yine uykuya ekletemedim. Ins bisey olmamistir kuzuma

cok. Gecmis olsun cnm biraz oncede oglum dustu yataktan. Bn lavobodaydim esim de bisey almak icin cikmis odadan.aglamasiyla ciktim banyodan gozleri hala kapaliydi oyle agliyordu daldi yine uykuya ekletemedim. Ins bisey olmamistir kuzuma

cok cok cok gecmis olsun sizinkiler tek basinayken dusmus benimki babasiyla oynarken dustu gecen hafta yataktan ortum saten gibi kaymis yaprum tirnagi da kaslarinin arasina gelmis nasil cizmisti neyse ki bisey olmadi cok dikkat etmemiz lazim ama nasil oluyorsa bi dakika arada oluyo hersey

Allah Allah, hakkaten noluyor bu kuzulara? Sanırım bu da evrensel.
Şu an o kadar gergin ve yorgunum ki, canım dese, yakasına yapışasın geliyor

Nazar mı var kuzumda, çok çok geçmiş olsun. Bol bol felak - nas oku canım. Allah esirgemiş.
Var var, biz de kesin nazar var. Her gün muhakkak felak-nas-ayetelkürsi-fatiha-ihlas suresi okurum ama bu başka.
Uzun uzun anlatmayayım da 2,5 yaşında olmasına rağmen Gökalp'le aynı kiloda olan ve hiç bir şey yemeyen çocuğun annesinin yanında balıkları tıkıştırır, salatanın suyunu süzdürür verirsem oğluma, olacağı bu.
Kasıtlı değildim yemin ederim, sonradan farkettim ama iş işten geçti.
Gökalp her şeyi reddediyor, suyu bile, azıcık çorba suyundan versem hemen kusuyor. Emiyor sadece. Sütüm var mı yok mu bilmiyorum. Epey yiyiyp içiyorum ben de

Bugün bizim ufaklıkta ateşli dökmen verdim banyo yaptırdım yatıyor acaba neyden ateşi ya

Ateşimiz düşmüyor. Kendimi ölçüyorum 35.2, Gökalp'i 38.5.
Dün 45 dakika düşüremedim. Soydum çırılçıplak ettim, ensesine, kollarına su. Yok olmadı.
Calpol düşürdü sonra.
Bi de nasıl kızdım kendime anlatamam. Evvelsi günden başlamalıydım antibiyotiğe.
Ne demeye vermedim. Bebek işte bu, savaşamıyor mikropla. Bi görseniz halini. Dopdolu vücudu.
Şimdi de sürekli ateşli. Bir normale dönüyor vücudu bir bakıyorum ateşlenmiş.
Şaştım kaldım. Soyundursam üşüyor, giydirsem yanıyor.
Yok yok, şikayet yok Allah'ım. Beterinden koru cümlemizi.

sweet, esenemr size de geçmiş olsun kızlar noluyo hakkaten bugün böyle, heralde artık düşüp kalkmalar artıcak, biz iyiyiz çok şükür, 40-50 dk.kadar anca bekletebildim kendi kendine uyudu sonra, altını değiştirirken bile konuşmama rağmen uyanmadı...

canım ben gerçekten anlayamıyorum ufacık çocuğa nasıl artniyetli bakılır artniyetli düşünülür, tamam onunki yemeyebilir daha küçük de durabilir ama öbür çocuğun ne günahı var nasıl bi fesatlık, oluyo ama,hepimiz rastlıyoruz...
zaten insanların direkt bebeğin kilosuyla boyuyla ilgilenip kendikiyle kıyaslaması ne saçma ne garip bişey, hiç de sormadım sormuyorum, kaç aylık diye soruyorum bazen ama banane boyundan kilosundan zaten belli görünüyo işte rakamını öğrensen nolucak,
geçen gün doktora giderken eşimi bekliyoruz aşağıda, daha önce sadece bi kez bahçede tanışıp konuştuğumuz bi komşum direk merhaba kaç kilo oldu şimdi demesin mi, pes pes pes.... önceki konuşmamızda da aaa tombulmuş baya benimki yemiyo falan dedi olur olur büyüdükçe ek gıdalara geçince alıyolar demiştim küçük onunki daha...
hastanede kafeteryada besliyorum kızımı, kaka tahlili vermek için bekledik fırsat olmadı kahvaltıdan sonra 5 saat besleyemedim, tabi o kadar acıkınca çocuk hemen her kaşığa ağzını açtı yedi, yan masada bebekli birisi bebeğine gösteriyo bak ne güzel oturuyo yiyo :) ki normalde hep burnunu sıkarak yediririm, ama yese bile niye göze batıyo ki anlamıyorum...

Yenikullanıcı canım alıntıladım senden bi sürü de yazdım, nasıl olduysa silindi sayfa.

Canım sadece kötü bakınca değmez ki nazar, sevgiden bile değer. En çok annenin babanın nazarı geçermiş derler hatta. Yani o çocuğun annesi kötü düşünmemiştir. En fazla 'benimki yemiyor bak Gökalp ne güzel yiyor' demiştir.

Geçmiş olsun kuzuma. Sizinki de hep üst üste geldi. Allah korusun bebişlerimizi. Düşe kalka büyüyorlar ama düşünce de aklımız çıkıyor o ayrı.

Canım doğru, nazar iki türlü:
1. Dediğin tarif. İmrenerek, beğenerek bakma.
2. Haset ederek, kıskanarak bakma.

Hadi ben iyi niyetli olma taraftarıyım. Senin dediğin gibi bakmış/ nazar etmiş olsun.

Kızlar bebeğim çok hasta dua edin bize nolur ağlaya ağlaya helal oldum dün geceden beri ateşli yavrum 39.3 oldu azönce hastaneye gittik serum taktırmama mümkün değil izin vermedi ilaçta içmiyormuş arkasından kusuyor hemen bıkacak neysacaz bilmiyorum. Ortalıkta grip salgını varmış var ya çevremdeki herkesten nefret eder oldum 100 defa uyarıyorum şu çocuğu öpmeyin diye kalabalık bi sülalemiz var ve sürekli görüşüyoruz öpen öpene sürekli elini yüzünü yıkıyorum ama yinede olmuyor öpmeyin deyince seviyoruz neyapalım diyolar benim kadar mı seviyorsunuz ben öpmeye kıyamıyorum geçen gün bi arkadaş geldi dudağı rujlu öptü öptü çocuğun yüzü alerji oldu onunlada yetinmedi dudağından öptü kaç defa uyardım bu kızı anlamıyor anlamıyor bıktım artık ya eve kapanacak kimseyle görüşmeyecem yada kavga edecek artık uyarmayla anlamıyor ne cahil insanların içinde yaşıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…