2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Sizede geçmiş olsun canım bizimde babamızda her ikiside var korkuyoruz bizde kızımızda olur mu diye. Bebeklerde göz muayenesi nasıl oluyor

Ben isigi kucagima aldim karsisina gecip uzaktan isigin gozlerine denk gelecek gibi bir makina tuttular goz derecesini aldilar...sonra doktor muayene etti....mutlaka gotur arkadasim goz ihmale gelmez heleki anne ve babada varsa...ben yakini goremiyorum ayrica hersey kayiyor,esim uzagi hic gormuyor ayrica onunda akslari kayiyor...isik benim gibi yakini goremeseydi gozluk verecekti....nasil takardi yazik....

çok çok geçmiş olsun canım
sahi ben de eltimden biliyorum kızına nar suyunu şurup diye içirirdi.nar kabuğunu duymadım ama,o nasıl kullanılıyor kaynatılıyor mu?

Azı dişlerimizden biri patladı nihayet. Diğeri de hemen arkasından çıkıyor mu?

canımm ya Rabbim acil şifa versin size
annen kvaliden falan yardıma gelsin sana eşin de sen de yıprandınız iyicene
ay çok üzüldüm yaa

annem geldi canım dün kaldı bizde burda, ve dün gece bi kere kalktık ishali de azaldı ilaçlar iyi gelmeye başladı...

tekrar cok gecmis olsun allah sifa ve sabir versin canim sudokremi ben de kullaniyorum guzel bi krem alci gibi ciltten gitmiyo hemen bazen de ozellikle kizarmissa poposu hametan veya arko kullaniyorum insallah size de iyi gelir

sağol canım dün yeniden sudocrem aldık o evet tabaka halinde kalıyo daha iyi...

Canim cok cok gecmis olsun kaç gundur yazamadim... Allah beterinden korusun cabucak iyilessin kuzunn

amin canım inşallah,iyileşiyoruz artık galiba...

reçetede hametan pomat yazıyodu eczacının verdiğinde sadece hametan yazıyo demek ikisi farklı ve eczacı bize yanlış vermiş, öbürü olsa bu kadar kötü olmıycaktı belki...

akşam gitti aldı eşim hem babyjam in hem organik bambuymuş başka bir markanın, bugün babyjamı kullandım sızdırdı, normal bez koydum yine, snaırım boşuna aldık...

Geçmişi çok okuyamadım kızlar,
Yenikullanıcı canım çok çok geçmiş olsun. Biz de senin gibi dua isteyenlerdeniz.
Oğlum çok ağırlaştı. Hırıl hırıl. Ta kapıdan duyuluyor sesi. Burun tıkanık, geniz dopdolu. Gözler şiş. Sürekli ağlıyor, atamıyor bir türlü. Canı yanıyor demek ki kuzumun, ağır geliyor.
Sabah götürdük doktora. Gribal enfeksiyon dedi, aynı ilaçları verdi. bu sefer antibiyotiği kullanmaya niyetim yok pek açıkçası.
Bir de hastayken eşim ve bakıcımız banyoya iyice karşı. Üşütür daha da hasta ederiz diyorlar. Sizde okudum, cesaretlendim. Eşim geç geliyor, yıkayayım akşam, anlar gerçi aklığından paklığından ama, su her zaman rahatlatır aa.
Uyku desen yok, ateş desen 38'i görüyor. Çok üzülüyorum çok..

Size de çok geçmiş olsun canım bizde de burun akıntısı geçmek bilmiyor dişlere yoruyorum ben de. İstersen sütle nişastayı ısıtıp içir biraz belki iyi gelir yumuşatır göğsünü. Allahım tez zmnda şifa versin inş.

Canım çok sağol, deneyeyim bir.
Okuldayken bakıcı aradı, ateşlenmiş, kusmuş yine.
Eşime eve gidince bir duş aldırayım dedim, sakın sakın, dedi. Daha fazla hastalanırmış.
Bakıcıya söyledim yıkayayım diye. Gözleri fal taşı gibi açıldı. "Deli misin sen, Allah korusun zatürre edersin" dedi.
Vallahi kızlar dinlemedim.
Azıcık bir şeyler yedirdim, ilaçlarını içirdim, suya soktum çıkardım.
Uyudu şimdi. Ne kadar uyusa kafi.
Hayır -afedersiniz- yavrucak kusmuk [Tam yazarken uyandı, burnundan nefes alamıyor, tıkanıklık uyandırıyor] kaka içinde. Su arındırır her mikroptan pislikten. Rahatlatır, bizler de böyle değil miyiz.
Neden bu kadar karşılar anlamadım.

Eşime de çatıp duruyorum. Gerginim, haliyle yansıyor.
Papaz olmamız an meselesi.
Fakültede -eşimle aynı iş yerinde aynı odada çalışıyoruz. O çok çalışkan ben çok tembel, o çok aktif ben çok pasif- iken kendimi koltuğa attım "Hemen oturma, şu işi halledelim" dedi.
"Sen en son sabahın 6'sını gösteren saate ne zaman baktın?" dedim
Dün sabah da oğluma zar zor iki lokma yedirdim, ben üstümü değiştirirken o kahvaltı yapıyordu, Gökalp ekmeği almış, boğazına takılmış, kusmuş.
Sesimi üç volüm birden yükselttim. "Neden dikkat etmiyorsun vs vs"
"Yaa tamam anladık, gerginsin, yorgunsun, tamam ne üzerime geliyorsun vs vs."
Bi iyileşseydi şu yavrucak, daha şikayetlenirsem iki olsun.

Ha bir de sabah -güya dün akşam acile gidecektik, bekleyelim kendi doktoru görsün, takipli hastayız diyip anlaşmıştık- Gökalp tıkanıklıktan ağlıyor, el yüz şişmiş, aç, uykusuz, huzursuz, babamızı uyandırdık "iyileşmiş gitmeye gerek yok" demez mi?
Ay, sonra benim adım çıkıyor gergine.
Ya da gerçekten gerginim kızlar. :18:
Dilim dişmiş, ne çok konuştum

annem geldi canım dün kaldı bizde burda, ve dün gece bi kere kalktık ishali de azaldı ilaçlar iyi gelmeye başladı...

...
oh çok şükür cnm merak etmiştim sizi...

canımm Allah kolaylık versin kıyamam kuzuma
biz de eşimle pek bir gergin oluyoruz oğluşum hasta olduğunda
sürekli laf sokmalar filan..
ama tabi biz anne olarak daha bir hassasız bunu anlamıyorlar maalesef...
iyi yapmışsın yıkamışsın burnu açılır yavrucağın..

canım geçmiş olsun
inşallah yarın daha iyi olacaksınız

çok sağol papatyacım çok daha iyiyiz bugün, ilaçlar iyi geliyo sanırım tam düzelmedi ishali ama azaldı,ve pişleri de oradaki cilt sertleşmeye kabuk tutmaya başlamış çok da acımıyo artık sildiriyo...

Canımm çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin kuzucuğuna. Hepsi geçicek inan üzme kendini.kuzucuğunun sana ihtiyacı var unutma.biz de çabuk iyileşsin diye dua edicez size

sağol canım iyileşiyoruz...

Sen anlattıkça daha çok üzülüyorum. Kuzum nasıl dayanıyor ki

gerçekten zor dayandı o ağladıkça ben de çok ağladım... ama iyiyiz çok şükür canım, zormuş insanın yavrusunun hasta olması...

sağol canım Allah şifa versin size de, iyileşsin inşallah çabucak Gökalp de...

Biiz daha önce hastayken doktora sormuştuk yıkayın demişti canım çocuklar soğuktan değil mikrop aldıklarından hasta oluyolarmış mikrop da soğuk ortamda çoğalıyomuş, yıkayıp üşütmedikten sonra sorun yok dediğin gibi mikrobunu atar... hatta iyice giydirip dışarı da çıkabilir kapalı alanda durmasın demişti...

bişey öğrendim ki çocuktan sonra karı-koca tartışmasnın sebebi de çocuk oluyomuş, hele hastayken daha bi tahammülsüz suçlayıcı olunuyomuş... biz de bu aralar pek fazla sayılmayız canım...

Sağol canım, inşallah dediğin gibi olur.
kızlar son iki şey;
İlaçları alırken eczanede "Hünnap" marka keçiboynuzu özü gördüm, sadece eczanelerde satılıyormuş, doktora sordum, tamam, dedi. Tadı da çoook hoşuma gitti.
İkincisi hangi ateşölçeri kullanıyorsunuz? Bizimki çok uyduruk, 3 koca dakikada ölçüyor, oğlumun durması mümkün değil. Fahiş olmayan ciddi bir şey istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Yıkamakla iyi yapmışsın canım rahatlamıştır çocuk az da olsa. Dediğin gibi biz bile hastalandığımızda bi duş ne kadar rahatlatıyor.Hem havalarda o kadar soğuk değil artık.Hatta güneşli günlerde biraz dışarı çıkartırsanız da temiz hava alır iyi gelir.Bol bol meyve yedir.Geçicek inş.

Canım sen yıka hiçbirşey olmaz allahın izniyle. Bak ben 3. yü büyütüyorum hani bilmişlik gibi algılama ama en doğrusu bu. Hem burnu açılır hemde rahatlar uyur.

Eşinle aynı odamı? Bu durumu değiştirmenin bir yolu varsa hemen değiştir. Bizde aynı binada çalıştık bir dönem işte iş evde iş konuşmaktan sıkıntı gelmişti.

Kocaların çocuk bakım işlerinde anlaması bu kadar oluyor canım, fazla yorma kendini anlatmak için imkanın varsa kendi bildiğini yapmaya çalış

Bizim alınölçerimiz var kullanımı rahat tavsiye ederim. Bir sürüşte çıkıyor hemen.

Son düzenleme:
Vallahi iyi ettiğimi düşünüyorum yıkamakla. Bu kanaatimi yarına bakarak onaylayacağım. Zira kuzum çok sık uyanmakla birlikte hâlâ uyuyor.
Hastalığın en büyük tedavisi istirahat değil mi? İstirahat ediyor işte kuzucuk.
Yok canım ya olur mu hiç, sizler, deneyimleriniz en büyük dayanağım.
Evet canım, eşimle aynı odadayız. Asistanız ikimiz de. [Zavallı asistanlar biraraya tıkılırlar hep. Gazi'de 8 asistan aynı odadaydı, biz bu konuda şanslılardanız. ] Masalarımız karşılıklı. Daha ziyade o şikayetçi bu durumdan
Zira ben habire çay kahve içerim, o pek sevmez. Gerçi o da habire tüttürür eski kulağı kesik tiryaki karşısında.
Bilirsiniz, doktora bitince asistan Yard. Doç. olur, ünvanı artar, yükselir ve şartlar müsaitse yeni öğretim üyesine ayrı bir oda tahsis edilir.
Bi keresinde "Şu doktorayı sırf ayrı bir oda için bir an evvel bitireceğim" dedim.
"Aman aman bitir de git bu odadan" dedi.
"Ne münasebet canım, bitirir bitirmez attıracağım seni bu odadan"
Şaka bir yana, hep derim ya, işin güzel taraflarını görmeye eğimli bir yapım var.
Birlikte olmak, tüm meşakkatlerine rağmen güzel.
Umarım birlikte gençleşiriz eşimle.
Her daim.

[Ay kızlar çenem nasıl düştü]

İsik grip oldu doktora goturmustum doktor ilaclarini yazdi cikarken sik sik banyo yapsin oksurugu ve burun akintisi gecer dedi....allahtan yanimda annem vardi kendi kulaklariyla duydu bir gun sonra yikadik burun akintisi ve oksurugu giderek yavasladi.....

canım o da çocuğa göre değişiyor
kızımın bir tane çıktı
oğlum arka arkaya iki tane çıkarttı

Diğer dişleri arka arkaya çıktı bu da öyle mi olucak acaba dedim. Bütün gün eli ağzında ama bunun dışında bi belirti yok henüz.Artık ağzını da açmaz oldu göremiyorum doğru düzgün.

merhaba bende son günlerde sürekli oto koltuğu araştırıyorum ve koalo oto koltuğunu beğendim oturduğumuz yerde yok netten almayo düşünüyorum memnunmusuzn ve kaç kiloya kadar aldınız ben 9-25 istiyprum ve isofixli aldığınız koltuk nasıl bebeğiniz rahat ettimi ?şimdiden teşekkür ederimm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…