• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Allah Allah, hakkaten noluyor bu kuzulara? Sanırım bu da evrensel.

Şu an o kadar gergin ve yorgunum ki, canım dese, yakasına yapışasın geliyor:1:

Var var, biz de kesin nazar var. Her gün muhakkak felak-nas-ayetelkürsi-fatiha-ihlas suresi okurum ama bu başka.
Uzun uzun anlatmayayım da 2,5 yaşında olmasına rağmen Gökalp'le aynı kiloda olan ve hiç bir şey yemeyen çocuğun annesinin yanında balıkları tıkıştırır, salatanın suyunu süzdürür verirsem oğluma, olacağı bu.
Kasıtlı değildim yemin ederim, sonradan farkettim ama iş işten geçti.
Gökalp her şeyi reddediyor, suyu bile, azıcık çorba suyundan versem hemen kusuyor. Emiyor sadece. Sütüm var mı yok mu bilmiyorum. Epey yiyiyp içiyorum ben de

Ateşimiz düşmüyor. Kendimi ölçüyorum 35.2, Gökalp'i 38.5.
Dün 45 dakika düşüremedim. Soydum çırılçıplak ettim, ensesine, kollarına su. Yok olmadı.
Calpol düşürdü sonra.
Bi de nasıl kızdım kendime anlatamam. Evvelsi günden başlamalıydım antibiyotiğe.
Ne demeye vermedim. Bebek işte bu, savaşamıyor mikropla. Bi görseniz halini. Dopdolu vücudu.
Şimdi de sürekli ateşli. Bir normale dönüyor vücudu bir bakıyorum ateşlenmiş.
Şaştım kaldım. Soyundursam üşüyor, giydirsem yanıyor.
Yok yok, şikayet yok Allah'ım. Beterinden koru cümlemizi.
Aynı durumdayız canım aniden yükseliyor diş olsa 39 a kadar çıkmaz diyor annem

Canım doğru, nazar iki türlü:
1. Dediğin tarif. İmrenerek, beğenerek bakma.
2. Haset ederek, kıskanarak bakma.

Hadi ben iyi niyetli olma taraftarıyım. Senin dediğin gibi bakmış/ nazar etmiş olsun.
Hüsn-i zanlı düşünmek lazım değil mi ama :)

Yenikullanıcı canım alıntıladım senden bi sürü de yazdım, nasıl olduysa silindi sayfa.

olsun canım...

Canım sadece kötü bakınca değmez ki nazar, sevgiden bile değer. En çok annenin babanın nazarı geçermiş derler hatta. Yani o çocuğun annesi kötü düşünmemiştir. En fazla 'benimki yemiyor bak Gökalp ne güzel yiyor' demiştir.

o da var tabi de bazen anlıyosun insanlar iyiye mi bakıyo kötüye mi bakıyo iyiye mi konuşuyo kötüye mi konuşuyo...

Geçmiş olsun kuzuma. Sizinki de hep üst üste geldi. Allah korusun bebişlerimizi. Düşe kalka büyüyorlar ama düşünce de aklımız çıkıyor o ayrı.

aynen canım, Allah korusun çok da yapıcak bişey yok oluyo...

Kızlar bebeğim çok hasta dua edin bize nolur ağlaya ağlaya helal oldum dün geceden beri ateşli yavrum 39.3 oldu azönce hastaneye gittik serum taktırmama mümkün değil izin vermedi ilaçta içmiyormuş arkasından kusuyor hemen bıkacak neysacaz bilmiyorum. Ortalıkta grip salgını varmış var ya çevremdeki herkesten nefret eder oldum 100 defa uyarıyorum şu çocuğu öpmeyin diye kalabalık bi sülalemiz var ve sürekli görüşüyoruz öpen öpene sürekli elini yüzünü yıkıyorum ama yinede olmuyor öpmeyin deyince seviyoruz neyapalım diyolar benim kadar mı seviyorsunuz ben öpmeye kıyamıyorum geçen gün bi arkadaş geldi dudağı rujlu öptü öptü çocuğun yüzü alerji oldu onunlada yetinmedi dudağından öptü kaç defa uyardım bu kızı anlamıyor anlamıyor bıktım artık ya eve kapanacak kimseyle görüşmeyecem yada kavga edecek artık uyarmayla anlamıyor ne cahil insanların içinde yaşıyoruz

Canım Allah şifa versin çabucacık iyileşsin inşallah,çok zor biliyorum, haklısın insanlar kendileri cahilse bile başkasının çocuğunu onun izin verdiği sınırlarda sevsinler yani, bundan ötesi biraz pervasızlık...
Aynı durumdayız canım aniden yükseliyor diş olsa 39 a kadar çıkmaz diyor annem

evet canım biz de belirtilerimizi hep dişe yormuştuk, doktor demişti diş ateşi 38i geçmezmiş diş ishali 1 hafta sürmezmiş...

olsun canım...

o da var tabi de bazen anlıyosun insanlar iyiye mi bakıyo kötüye mi bakıyo iyiye mi konuşuyo kötüye mi konuşuyo...

aynen canım, Allah korusun çok da yapıcak bişey yok oluyo...

Canım Allah şifa versin çabucacık iyileşsin inşallah,çok zor biliyorum, haklısın insanlar kendileri cahilse bile başkasının çocuğunu onun izin verdiği sınırlarda sevsinler yani, bundan ötesi biraz pervasızlık...

evet canım biz de belirtilerimizi hep dişe yormuştuk, doktor demişti diş ateşi 38i geçmezmiş diş ishali 1 hafta sürmezmiş...

Hastanedeyiz şimdi tahlilleri temiz çıktı diş yüzündenmiş bukadar ateş idrar tahlilide temiz çıktı

Kızlar bebeğim çok hasta dua edin bize nolur ağlaya ağlaya helal oldum dün geceden beri ateşli yavrum 39.3 oldu azönce hastaneye gittik serum taktırmama mümkün değil izin vermedi ilaçta içmiyormuş arkasından kusuyor hemen bıkacak neysacaz bilmiyorum. Ortalıkta grip salgını varmış var ya çevremdeki herkesten nefret eder oldum 100 defa uyarıyorum şu çocuğu öpmeyin diye kalabalık bi sülalemiz var ve sürekli görüşüyoruz öpen öpene sürekli elini yüzünü yıkıyorum ama yinede olmuyor öpmeyin deyince seviyoruz neyapalım diyolar benim kadar mı seviyorsunuz ben öpmeye kıyamıyorum geçen gün bi arkadaş geldi dudağı rujlu öptü öptü çocuğun yüzü alerji oldu onunlada yetinmedi dudağından öptü kaç defa uyardım bu kızı anlamıyor anlamıyor bıktım artık ya eve kapanacak kimseyle görüşmeyecem yada kavga edecek artık uyarmayla anlamıyor ne cahil insanların içinde yaşıyoruz
Geçmiş olsun canım anne olmak çok zormuş insan kendi derdini hastalığını unutuyor valla. Ahh o çevredekiler yok mu hiç laftan anlamıyorlar maalesef.Ben de sinir oluyorum.Hele o ağzından dudağından öpmüyorlar mı ne düşüncesizlik. Benim oğluma da herşeyi yedirmeye çalışıyorlar alerjisi var mı yok mu dokunur mu hiç sormuyorlar.Uyardığımda da anlamıyorlar baya bi ters konuşmak lazım anca o zmn anlarlar onu da ben yapamıyorum kendime sinir oluyorum sonra.

Geçmiş olsun canım anne olmak çok zormuş insan kendi derdini hastalığını unutuyor valla. Ahh o çevredekiler yok mu hiç laftan anlamıyorlar maalesef.Ben de sinir oluyorum.Hele o ağzından dudağından öpmüyorlar mı ne düşüncesizlik. Benim oğluma da herşeyi yedirmeye çalışıyorlar alerjisi var mı yok mu dokunur mu hiç sormuyorlar.Uyardığımda da anlamıyorlar baya bi ters konuşmak lazım anca o zmn anlarlar onu da ben yapamıyorum kendime sinir oluyorum sonra.

Bende yApamıyorum maalesef çocuk hastalanıncada kendime sinir oldum söylemiyorum milleti kırmayayım diye çocuğuma acı çektiriyorum kesin öpenlerden bulaştı demiyorum ama ne gerek var ya bi anneyi huzursuz etmeye

Bende yApamıyorum maalesef çocuk hastalanıncada kendime sinir oldum söylemiyorum milleti kırmayayım diye çocuğuma acı çektiriyorum kesin öpenlerden bulaştı demiyorum ama ne gerek var ya bi anneyi huzursuz etmeye

Sana katılıyorum canım. Milleti kırmıycam diye çocuğu hasta ediyorum diye kendi kendime söyleniyorum sonrada. Bi de insanlar yumuşak yüzlü görüyorlar galiba uyarılarımı ciddiye almıyorlar. Bi de biz de komşunun bi çocuğu var sağolsun hergün 2-3 kere kapıyı çalar çocuğu sevmek için bazı günler tepem atıyor kapıyı açmıyorum valla bi de çocuğu tam uyutucakken oluyor bu iyice deliriyorum. Buna rağmen anlamıyorlar :50:

kızlar noluyo bebişlere nazar mı değiyor :5: çok çok geçmiş olsun son olsun inşallah bol sağlıklı-keyifli anlar olsun inşallah :16:

kızım yine düştü...
hiç koltukta bırakmıyodum unuttum nasıl olduysa, ters oturup yüzü yaslanma yerine doğru bakıyoken geri atıp kendini kafa üstü geriye düşmüş çok ses çıktı fırladım, çok da uykusu var akşamüstü uyumadık dışarıdaydık, inşallah bişey olmamıştır...
tam da bugün düşmekten bahsetmiştim...

Var var, biz de kesin nazar var. Her gün muhakkak felak-nas-ayetelkürsi-fatiha-ihlas suresi okurum ama bu başka.
Uzun uzun anlatmayayım da 2,5 yaşında olmasına rağmen Gökalp'le aynı kiloda olan ve hiç bir şey yemeyen çocuğun annesinin yanında balıkları tıkıştırır, salatanın suyunu süzdürür verirsem oğluma, olacağı bu.
Kasıtlı değildim yemin ederim, sonradan farkettim ama iş işten geçti.
Gökalp her şeyi reddediyor, suyu bile, azıcık çorba suyundan versem hemen kusuyor. Emiyor sadece. Sütüm var mı yok mu bilmiyorum. Epey yiyiyp içiyorum ben de

Ateşimiz düşmüyor. Kendimi ölçüyorum 35.2, Gökalp'i 38.5.
Dün 45 dakika düşüremedim. Soydum çırılçıplak ettim, ensesine, kollarına su. Yok olmadı.
Calpol düşürdü sonra.
Bi de nasıl kızdım kendime anlatamam. Evvelsi günden başlamalıydım antibiyotiğe.
Ne demeye vermedim. Bebek işte bu, savaşamıyor mikropla. Bi görseniz halini. Dopdolu vücudu.
Şimdi de sürekli ateşli. Bir normale dönüyor vücudu bir bakıyorum ateşlenmiş.
Şaştım kaldım. Soyundursam üşüyor, giydirsem yanıyor.
Yok yok, şikayet yok Allah'ım. Beterinden koru cümlemizi.

kızlar hepinize ve yavrularınıza tekrar tekrar geçmiş olsun

Selam herkese.bebişler ve sizler iyisiniz in şa allah.geçmişe bakamadım.kızları yatiriyorum şimdi..
Biz bu gün düşme tehlikesi atlattik.çok şükür..Allah korudu kızımı.yatağımız baya hündür.bu yüzden nefret ediyorum yatakdan. ..ben uykuliydum.eşime dedim sen bak 5 dak.ben azcık uyuyim..ok dedi.ama tel elinde kızımı unutmuş:47:inanın uykudan biri beni dürttü sanki.deli gibi firladım yatakdan.baktlm kızım başınl aşağı kaydırmış yatakdan.ayaklar arkada yavaş yavaş baş aşağı düşüyor..haraketi hatirlamıuorum.uykulu uykulu bir saniyeye almışım klzımı reflels olarak..eşime baya kızdım söylendim..ya uyanmasaydim allah korusun boynu üste düşerdi...düşündükçe deliriyorum ya..sorumauzluğuna çok kızdlm gerçekten..
Bide klzımın poppsu pişik oldu malesef.krem filan sürdüm. .kaka yapmışdı.ylkayınca ağlamadı ama mlzıldadı.canı acldı büyük ihtimal..

bugün ben de çok yoğun ve çok gergindim
ev darmadağınık
iki tane yeni yürüyen bebek
onların ilgisi, yemeği, parkı .... derken çok yoruldum ve gerildim

eşimle atışma sırası bugün de bizdeydi
birbirimizin kalbini kırdık yoktan yere
bebekler bugün 6 da kalktılar
o uykusuzluk da cabası oldu tüm bunların

eşime kızdım
attım bebekleri arabaya parka tek başıma gittim
ama ikisini zapt edemedim
eren arabanın anahtarı ile araba arasındaki bağı kurdu
parkta beni çıldırttı
anahtarı ver arabaya gideyim diyor
anahtarı alıyorum ağlıyor
arabanın yanından uzaklaştırıyorum ağlıyor
eeee bir de Zeynep var
yeni yürüdü daha
düşmesin diye peşinde olmam lazım

halime acıyan bir kadın ereni kucağına aldı
annemi aradım hemen
yetiş anne parka gel çok zordayım dedim
annem gelene kadar sinirimden bir güzel ağladım
sonra markete uğradım eve geldim
bebekler annemde uyumayı reddettiler, ikisini de uyuttuktan sonra
eşime ben çocuklarıma da evime de yeterim diyebilmek için
söylemesi ayıp
yeşil fasulye, pilav, yoğurt çorbası ve fırında kuru köfte patates yaptım
sonra tekrar dışarı çıkardım çocukları (bu sefer eşimle:))
ikizleri uyuttum, duşumu aldım, şimdi de süt sağıyorum
yorgunluktan ağlayabilirim

ev darmadağınık

eşime kızdım
parkta beni çıldırttı
eeee bir de Zeynep var
yeni yürüdü daha

annemi aradım hemen
söylemesi ayıp

Ben okurken yoruldum seni düşünemiyorum :)) Bu ara gerginlikler hastalıklar aldı başını gidiyor gezegenlerden midir nedir ? :)

Cok saolun kizlar gercekten bunlar harrketlendiginden beri hergun biseyler atlatiyoruz. Bugun de dustu kuzum:14:Kafasini oyle bir vurduki vurdugu anda izi cikmis cukur olmus orasi. Oyle kalicak sandim yuregim agzima geldi. 45 dk kadar uyutmadik simdi uyuyor. Rabbm korusun yavrularimizi

Hasta olan ve dusen bebeklere coook gecmis olsun, Allah korusun hepsini. Bizde dogum gunu gecesi dusurmustuk kizimi yatakdan:( bizim yatak epey yuksek, o yuzden hic yatirmiyorum orda ama dogum gununde hem bizimkiler hem esimin ailesi gelince kizimin odasi dahil butun odalar doldu, bi gecelik yanimiza alalim dedik. Daha odaya girdik, ben ustumu degismek icin kalktim yatakdan, esimle kizim oynuyodu, esimin kalkmasiyla arkasindan emekleyip dusmesi bir oldu. Ben dusuyor diye bagirdim ama esim arkasini donene kadar kut diye indi yere:( cok sukur bisey olmadi ama bizimki gozumuzun onunde saniyeler icinde dustu...

Kizlar ya kizimi araba tutuyor, eskiden boyle degildi, simdi kisa mesafede bile kusuyor arabada:( arabaya binince ilk is onluk takiyorum artik, yoksa ustu basi batiyor, kusmuk kokuyor. Yalniz bide su var, dogdugundan beri kizimla heryere gidiyoruz ikimiz, arabayi ben surerken hic kusmadi daha ama ne zaman esimle ciksak kesin kusuyor. Sen deli suruyorsun, kusturuyorsun cocugu diyorum, kabul etmiyor tabi, eder mi hic:) her defasinda da ayni tartisma arabaya binerken, cocugu kucagima alip one oturucakmisim kusmasin diye, o israr ediyor ben hayir diyorum. Kusmasi canindan daha onemli degil deyip koltuguna oturtuyorum ama var mi acaba bunun bir cozumu ya, napabilirim kusmasin diye...

Hasta olan ve dusen bebeklere coook gecmis olsun, Allah korusun hepsini. Bizde dogum gunu gecesi dusurmustuk kizimi yatakdan:( bizim yatak epey yuksek, o yuzden hic yatirmiyorum orda ama dogum gununde hem bizimkiler hem esimin ailesi gelince kizimin odasi dahil butun odalar doldu, bi gecelik yanimiza alalim dedik. Daha odaya girdik, ben ustumu degismek icin kalktim yatakdan, esimle kizim oynuyodu, esimin kalkmasiyla arkasindan emekleyip dusmesi bir oldu. Ben dusuyor diye bagirdim ama esim arkasini donene kadar kut diye indi yere:( cok sukur bisey olmadi ama bizimki gozumuzun onunde saniyeler icinde dustu...

Kizlar ya kizimi araba tutuyor, eskiden boyle degildi, simdi kisa mesafede bile kusuyor arabada:( arabaya binince ilk is onluk takiyorum artik, yoksa ustu basi batiyor, kusmuk kokuyor. Yalniz bide su var, dogdugundan beri kizimla heryere gidiyoruz ikimiz, arabayi ben surerken hic kusmadi daha ama ne zaman esimle ciksak kesin kusuyor. Sen deli suruyorsun, kusturuyorsun cocugu diyorum, kabul etmiyor tabi, eder mi hic:) her defasinda da ayni tartisma arabaya binerken, cocugu kucagima alip one oturucakmisim kusmasin diye, o israr ediyor ben hayir diyorum. Kusmasi canindan daha onemli degil deyip koltuguna oturtuyorum ama var mi acaba bunun bir cozumu ya, napabilirim kusmasin diye...
Araba tutması psikolojik diyorlar ufacık bebeğinde mi psikolojisi olurmuş:) hemde eşin sürerken kusmasıda daha garip arabaya binince başka şeylere ilgilense dikkatini dağıtsan sevdiği bi oyuncak veya tlf video falan açsan ona odaklansa geçer belki

Hastanedeyiz şimdi tahlilleri temiz çıktı diş yüzündenmiş bukadar ateş idrar tahlilide temiz çıktı

gozun aydin canim dis icin sabir lazim sadece allah yardimcin olsun

Selam herkese.bebişler ve sizler iyisiniz in şa allah.geçmişe bakamadım.kızları yatiriyorum şimdi..
Biz bu gün düşme tehlikesi atlattik.çok şükür..Allah korudu kızımı.yatağımız baya hündür.bu yüzden nefret ediyorum yatakdan. ..ben uykuliydum.eşime dedim sen bak 5 dak.ben azcık uyuyim..ok dedi.ama tel elinde kızımı unutmuş:47:inanın uykudan biri beni dürttü sanki.deli gibi firladım yatakdan.baktlm kızım başınl aşağı kaydırmış yatakdan.ayaklar arkada yavaş yavaş baş aşağı düşüyor..haraketi hatirlamıuorum.uykulu uykulu bir saniyeye almışım klzımı reflels olarak..eşime baya kızdım söylendim..ya uyanmasaydim allah korusun boynu üste düşerdi...düşündükçe deliriyorum ya..sorumauzluğuna çok kızdlm gerçekten..
Bide klzımın poppsu pişik oldu malesef.krem filan sürdüm. .kaka yapmışdı.ylkayınca ağlamadı ama mlzıldadı.canı acldı büyük ihtimal..

gecmis olsun canim babalar malesef bizim kadar dikkatli ve sabirli olmuyorlar

Cok saolun kizlar gercekten bunlar harrketlendiginden beri hergun biseyler atlatiyoruz. Bugun de dustu kuzum:14:Kafasini oyle bir vurduki vurdugu anda izi cikmis cukur olmus orasi. Oyle kalicak sandim yuregim agzima geldi. 45 dk kadar uyutmadik simdi uyuyor. Rabbm korusun yavrularimizi

sana da tekrar gecmis olsun canim

Merhaba arabada kusma bizim kızda da var. Kızım yaklaşık iki aydır her arabaya bindiğinde kusuyor. İstanbulda yaşıyorum ve malum mesafeler uzun oluyor. Ben ona bağlıyorum kusmasını. Üstelik eşim de arabayı çok yumuşak kullanır. Kendi koltuğuna otursa da benim kucağımda olsa da, trafikte kalsak veya kalmayıp basıp gitsek de yine kusuyor. Kısa mesafelerde kusmuyor ama 45 dakikayı geçen yolculuklarda mutlaka kusuyor. Ben artık onun yedek kıyafetinin yanına kendime de kıyafet alıyorum… belki genetiktir ben hep kusardım küçükken, eşim de öyleymiş. Soyaçekim galiba. Ben kabullendim bu durumu.

ev darmadağınık

eşime kızdım
parkta beni çıldırttı
eeee bir de Zeynep var
yeni yürüdü daha

annemi aradım hemen
söylemesi ayıp

Canım benim senin bu anlattıklarını ben bir haftada yapıyorum!!! Anladığım kadarıyla ( sen de belirtmişsin zaten ) her şeyi yapabilirim, kendi kendime yeterim diye düşünüyorsun. Ve bu da insanı hem fiziksel hem de ruhen yoruyor. Kadın ne kadar becerikli, iş bilen olursa işler o kadar üstüne kalıyor. Sen de bilirsin zaten her yerde böyledir. İşte, ev hayatında, eşinin ailesi ve ya kendi ailenle ilgili işlerde, iş hep gelip seni bulur. Sen de bu durumdasın anladığım kadarıyla.

Back
X