2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
ay kızlar bende bir telaşe hiç sormayın
güne 5.30 başladık, saat kurmaya hiç ihtiyaç duymuyorum,
çünkü iki tane guguklu saatim var ve hiç şaşmıyor uyanmaları
8.30 da sağlık ocağına gittik, 6. ay aşılarımızı olduk önce kızım oldu
onun ağlamasından korkan oğlum da başladı
yani benim Bremen mızıkacıları ortalığı ayağa kaldırdı
onları anneanneye bırakıp kuaföre koştum, saçlara bir fön
eve koşarak geldim bir elbise, altına topuklu ayakkabı
aman Allahım resmen yürümeyi unutmuşum topukluyla
bindim arabaya ama tüm kırmızı ışıklara yakalandım veeeeeeee toplantıya geç kaldım,
ama mazeretimden dolayı tepki almadım
toplantı bitti, koştum arkadaşın evine sütümü sağdım, okula geldim sınav yaptım,
sonra anneme gidip çocukları aldım kayınvalidemlere geldim,
hemen meyveli yoğurt hazırlayıp çocukları parka götürdüm,
meyveli yoğurtlarını yedirip eve getirdim, duş aldırdım ve uyuttum,
şu an süt sağarken de size yazıyorum, yorgunluktan bayılmak üzereyim
:KK14::KK14::KK14:

bindim arabaya ama tüm kırmızı ışıklara yakalandım veeeeeeee toplantıya geç kaldım,
toplantı bitti, koştum arkadaşın evine sütümü sağdım, okula geldim sınav yaptım,
Sen topuklu ayakkabı ile yürümeyi unutmuşsun da ben yürümeyi unutmuşum. Okula tramvaydan indikten sonra 15 dk mesafem var yürümek için. Herhalde yarım saatte yürümüşümdür o yolu. Doğum sonrası bacak ağrılarımdan kurtulamadım. Doktor kireçlenme var dedi, artık yürümekte de zorlanıyorum. :KK43:

Sen topuklu ayakkabı ile yürümeyi unutmuşsun da ben yürümeyi unutmuşum. Okula tramvaydan indikten sonra 15 dk mesafem var yürümek için. Herhalde yarım saatte yürümüşümdür o yolu. Doğum sonrası bacak ağrılarımdan kurtulamadım. Doktor kireçlenme var dedi, artık yürümekte de zorlanıyorum. :KK43:

zamanla düzeliriz herhalde

canım evlilik tarihin doğru mu?
eğer doğruysa o şehir efsanesi sende gerçek mi oldu? Evlenince hemen hamile mi kaldın?

canım geçmişi okuyamadım, neden ameliyat olmuştun, iyi olduğuna sevindim, geçmiş olsun :KK16:

bugün kızıma sebze püresi yaptım, afiyetle yedi valla (ben de şaşırdım, çünkü ilk denemem hüsranla sonuçlanmıştı)
nasıl yaptığımı anlatayım; bir tane küçük patates, yarım havuç, iki üç tane taze fasülye, çeyrek soğanı az suyla haşladım, pişince bir yemek kaşığı irmik koyup kapağı kapattım ki irmikler şişsin, hafif ılındıktan sonra blendırdan geçirdim, çook azcık tuz ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilavesinden sonra ılık bir şekilde yedirdim,
bu tariften iki minik kavanoz çıkıyor, birisini yedirdim (önce biraz burun kıvırdı ama sonra yedi) diğerini buzdolabına koydum, yarın ısıtıp vereceğim tekrar :KK56:

ilk denemem demiştim ya; o zaman da, balkabağı, havuç, patates, kemiksuyunda haşlamıştım, yine irmik ve zeytinyağ ilavesi yapıp vermiştim (tarifi arkadaşımdan almıştım, balkabağının bebekler için faydalı olduğunu söylemişti. bağırsklarının çalışması açısından)
böyle tatlımsı bişey olmuştu, zaten ben de sevmemeştim pek, bebişe yedirmeden önce herşeyin tadına bakarım da :KK1::KK1::KK1:

benim de bacaklarım çok ağrıyor doğumdan bu yana,
ben fazla kilolarıma yoruyorum bu durumu :KK5::KK5::KK5:

tuz ve şeker 1 yaşına kadar yasak ama sevmezse tuz ve şekeri deneyerek hangisini severse azıcık onu katarak yedirmeyi denersin diyo annem, gerçi biz daha çorbalara başlamadık, sadece meyve ve sebze püresi veriyorum şimdilik...

ben daha bi süre almayacağım ana kucağı bizi bi süre idare edecek, ama etrafta hep römer i öneriyolar... alan olduğunda sizler de tavsiyelerinizi paylaşın lütfen...

sanırım herkesin evi aynı durumda ama sizde dağınıklığın 2 kat olması da normal...

2 defa sebze çorbası yaptım. 1. sinde sadece zeytin yağı koydum. yemeyince 2. sinde tuz koydum. ama sevmedi. meyveyi seviyor. belki şekerli şeyleri sevicek kızım.

oto koltuğu, bugün chicco eletta modeline baktık 0 - 18 kilo arası. 320 tl ydi fiyatı jokerde.burdaki yerel bir esnaf var bebek mağazası. sunny baby nin iki modeli vardı. 9 - 30 küsür kilo. biri tam geldi kızıma sanki 1 yaşından sonra zor olurmuş gibi küçük duruyordu. diğeri çok güzel yata biliyor bile istediğin kadar ayarlayabiliyorsun. şimdilik biraz büyük ama 1 yaşına doğru rahat kullanırmış gibi. satan abide 4 yaşındaki oğluma 2. modeli kullanıyorum. kaç senedir çok şükür bir şey olmadı dedi. 1. modelini verdi deneyin olmazsa gelin diğerini vereyim onuda deneyin dedi. bakalım kullanıp karar vericez... fiyatı 150 tl civarıdı...

ev dağınıklığı ..... benim ruhum daralıyor ev dağınık oluncaaaa... o kadar titiz biride değilimdir ama istiyorum ki evim derli toplu olsun. valla kızımdan çok bizim dağınıklığımız oluyor sanki :KK9: ....

yeniden geçmiş olsun canım. acaba birde bebelac mı denesen..

işe başlayan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Allah kolaylık versin.

yelten.... benim kızım da 5.5 aylık desteksiz oturamıyor. hatta bu güne kadar bir kere yüzüstü döndü. hareketli sayılır aslında ama sanırım yüzüstü yatmayı sevmiyor. aynı doğum lekesi kızımdada var ilk günki kadar koyu renk durmasa da var hala...

permanganat... aman canım dikkat et. hamaklar alçak oluyor ama yüksek bir yere koymayın sakın. senin kız biraz hareketli...o rahat annelerden biri ben de değilim. bekara kadın boşamak kolaymışya. bende derdim çok koruyucu olmamak lazım diye. ama kızım olduktan sonra boşa konuştuğumu anladım :KK9:

papatya50... oy sevsinler senin guguklu saatlerini. Allah kulaklarından eksik etmesin onların neşeli seslerini.... hadi bakalım 6. ay aşınızıda atlatmışsınız. darısı bize... afiyet olsun minnoşlara....

permanganat.... benimde bacaklarım ağrıyor. sabah kalkınca ödem gibi ağrı var akşam başlıyor ağrılar. bebek arabasını hep ben kullanırdım. dün avm de eşim aldı. öyle garibime gitti ki elimi kolumu sallayarak yürümek. normaldede kocaman kantayla gezdiğim için çantasız dışarda yürüdüğümde yürümeyi unutmuş gibi yürürdüm. kızım kucağımda olmayınca yada arabayı itelemeyince bir boşluk oldu.

zeynepahsen... çorbanın tarifini aldım bende yapayım belki sever...

bende fazla kiloda kalmadı 3 kilo kaldı. benim aklımada narkoz geliyor onun etkisimi acaba diye. birde ben zayıfladığım için göbek fıtığı oldum sanırım... sanırım diyorum dr muayene etti fıtık dedi. ultrasonda çıkmadı. bol bol yürü 3 ay sonra gel yeniden bakalım dedi dr. çok korkuyorruuummm inş. çıkmaz bi şey...

niye toparlanamadık ki doğumdan sonra anlamadım... Rabbim büyük dert vermesin tabi de...

iyi geceler kızlarrr....

kızlar bebekleriniz oturabiliyor mu? benimki 5buçuk aylık daha oturamıyor,birde benim bebeğimin poposu mor doğduğundan beri küçük bir yer değil beline doğru var ve kaba etindede var,sizinkilerde varmı böyle bişey?
bzknde de var morluk dr dogum lekesi onemli bisey degil dedi
Dün yine koydum hamağına, 3 saniyeliğine dışarı çıkmamla kızım kendini atmış hamaktan aşağı. Canı yanmamıştır alçaktı ya korkudan ağladı kuzum :26:

kuzum bnm yaaa. cok gecmis olsun

zamanla düzeliriz herhalde

canım evlilik tarihin doğru mu?
eğer doğruysa o şehir efsanesi sende gerçek mi oldu? Evlenince hemen hamile mi kaldın?
İnşAllah düzeliriz. :KK14:

Evet canım geçen sene 30 haziranda evlendim, balayında hamile kaldım. :) Meğer düğün tarihim yumurtlama dönemine denk gelmiş. :) Kızım erken doğdu (gebelik zehirlenmesi nedeniyle acil sezaryene alındım.) Son adet tarihim 22 hazirandı ve 10 martta doğum yaptım. Yani düğünden 8 ay 10 gün sonra bıldırcınım doğdu. :KK53:

benim de bacaklarım çok ağrıyor doğumdan bu yana,
ben fazla kilolarıma yoruyorum bu durumu :KK5::KK5::KK5:

Benim de hamile kaldığım kiloya göre 9 kilo fazlam var. Kireçlenme için gittiğim doktor kilo vermemi söylemişti zaten. Ben de dün diyetisyene gittim. Artık rejime başladım yani. Bir an önce veririm kiloları inşAllah.

uzun bir aradan sonra herkese merhabalar.
1 aydır yoktum.ve tatil bitti.evimize ve rutin yaşantımıza geri döndük
dolu dolu bir tatil oldu..nasıl geçti anlamadık :))
inşallah herkes iyidir..fırsat buldukça geçmişe göz atmaya çalışacağım

ha birde tatildeyken oğlum sünnet oldu.tam 6 aylıkken.
şimdi 6 buçuk aylık olduk..iyileşti bile minik erkeğim :KK16:
artık aklı erdiği zaman sünnet töreninide yaparız inşallahh :)

Dün yine koydum hamağına, 3 saniyeliğine dışarı çıkmamla kızım kendini atmış hamaktan aşağı. Canı yanmamıştır alçaktı ya korkudan ağladı kuzum :26:

aman aman sakın koyma artık hamağa, yavrum benim yaa, o hamakların kenarları çok alçak... ve geçmiş olsun... hiç kıyamam ağlamalarına...
bugün kızıma sebze püresi yaptım, afiyetle yedi valla (ben de şaşırdım, çünkü ilk denemem hüsranla sonuçlanmıştı)
nasıl yaptığımı anlatayım; bir tane küçük patates, yarım havuç, iki üç tane taze fasülye, çeyrek soğanı az suyla haşladım, pişince bir yemek kaşığı irmik koyup kapağı kapattım ki irmikler şişsin, hafif ılındıktan sonra blendırdan geçirdim, çook azcık tuz ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilavesinden sonra ılık bir şekilde yedirdim,
bu tariften iki minik kavanoz çıkıyor, birisini yedirdim (önce biraz burun kıvırdı ama sonra yedi) diğerini buzdolabına koydum, yarın ısıtıp vereceğim tekrar :KK56:

ilk denemem demiştim ya; o zaman da, balkabağı, havuç, patates, kemiksuyunda haşlamıştım, yine irmik ve zeytinyağ ilavesi yapıp vermiştim (tarifi arkadaşımdan almıştım, balkabağının bebekler için faydalı olduğunu söylemişti. bağırsklarının çalışması açısından)
böyle tatlımsı bişey olmuştu, zaten ben de sevmemeştim pek, bebişe yedirmeden önce herşeyin tadına bakarım da :KK1::KK1::KK1:

afiyet olsun bebişine :-) kemik suyu veya et suyu verilebiliyo mu yani 6 aylıklara? doktor önerisi mi?
Benim de hamile kaldığım kiloya göre 9 kilo fazlam var. Kireçlenme için gittiğim doktor kilo vermemi söylemişti zaten. Ben de dün diyetisyene gittim. Artık rejime başladım yani. Bir an önce veririm kiloları inşAllah.

aah ah sorma. ben hamilelikten önceki kilomdan daha aşağıdaydım. 67 ile hamileydim, şimdi 65 fakat bünyemin kapasitesi en fazla 60 olmalı. boyum 1.59-60 gibi bir şey çünkü. ve bu son kiloları veremiyorum halimden hiç memnun değilim. yoğun bir kalça ağrısı ile geçende doktora gittim. romatizma imiş. kireçlemeye gidecek tedavi olmazsa ki emzirdiğim için olmayacak tedavi.... kafam karışık... geçmiş olsun bize ne diyeyim.

kızlar burdan bir arkadaş tarhana arıyordu, dün migrosun organik ürünler kısmında gözüme çarptı, organik tarhana da vardı ama bebek için uygunmudur bilmiyorum. pirinç unu, pekmez felan aldım ben organik. tarhanada ufak ufak poşetlerde zaten, bitane alıp bakın tadına, tuzsuz acısızsa bebeğede yaparsınız. bide flotty diye bir organik yumurta markası var, hem migrosta hem carrefourda var (diğerlerinde de var mı bilmiyorum), flotty baby direkt bebekler için organik yumurtaymış, ondan alıp veriyorum ben kızıma. benim gibi köy yumurtası felan bulma şansı olmayanlar deneyebilirler...

canım hayırdır, ne ameliyatı oldun
çok geçmiş olsun

teşekkür ederim canım, yüzümde çıkan bişey kötü huyluymuş ve içte daha çok yayılmış o alındı...

kızlar bebekleriniz oturabiliyor mu? benimki 5buçuk aylık daha oturamıyor,birde benim bebeğimin poposu mor doğduğundan beri küçük bir yer değil beline doğru var ve kaba etindede var,sizinkilerde varmı böyle bişey?

biz doktor 6 aydan önce otortmayın dediği için oturtmuyoruz ama ara ara denediğimiz oluyo, oturamıyo daha oturtup biz tutuyoruz... etraftakiler 8 ayda anca kendi kendilerine oturur diyolar... popoda mor leke benim kızımda da var, doktora sormuştuk biz de, nor mal 2-3 yaşına kadar kaybolur demişti...

canım maşallah temponuza...

canım geçmişi okuyamadım, neden ameliyat olmuştun, iyi olduğuna sevindim, geçmiş olsun :KK16:

teşekkür ederim canım, biraz önce de yazdım yüzümde çıkan bişeyi aldılar içte yayılmış kötü huyluymuş...

benim de 11 kilo fazlam var hamilelik öncesine göre canım ama alıştım sanki bu halime artık :)

hayırlı olsun canım...

geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim hepinize, geçmiştir inşallah hayırlısıyla, ameliyatımı oldum toparlandım biraz, tabi artık anne sütü veremiyorum, narkozdan sonra ilaç da kullanıyorum, sağıp dökerek devam ettireyim dedim ama gitgide azaldı, artık bundan sonra anne sütü veremeyeceğim sanırım... mamaya geçişte çok zorlandık, çok gaz yaptı kızıma çok huzursuzlandı, aptamil 1 verdik, doktor anne sütünden birden mamaya geçişte bunun yaşanabileceğini söyledi aptamil conformili öerdi, onu hiç sevmedi içmedi aptamil1e mecbur devam ediyoruz, gaz sorunu biraz azaldı gibi ama yine de devam ediyo... canım kızıma pek ben bakamıyorum hala, kucağıma falan almıyorum, hele ilk günler çok üzüldüm, Allah şifa versin önce herkese, bebeklerimize de bizlere de...

geçmiş olsun canım, inşallah en kısa zamanda eski sağlığına kavuşursun, Allah birdaha yaşatmasın...

çok geçmiş olsun, koyma bari bidaha hamağa, Allah korusun alçak bile olsa ters bir şekilde felan düşer felan. durdukları yerde duramıyorlar artık, bizimkide yuvarlanmayı öğrendi, yere koyuyorum dönerken küt küt kafasını vuruyor yere, yatağa koyuyorum başından ayrılamıyorum düşücek diye, hiç koyduğum yerde bulamıyorum artık:)

maşallah küçük erkeğe ve de geçmiş olsun. Allah damatlığınıda göstersin işte...

kızlar burdan bir arkadaş tarhana arıyordu, dün migrosun organik ürünler kısmında gözüme çarptı, organik tarhana da vardı ama bebek için uygunmudur bilmiyorum. pirinç unu, pekmez felan aldım ben organik. tarhanada ufak ufak poşetlerde zaten, bitane alıp bakın tadına, tuzsuz acısızsa bebeğede yaparsınız. bide flotty diye bir organik yumurta markası var, hem migrosta hem carrefourda var (diğerlerinde de var mı bilmiyorum), flotty baby direkt bebekler için organik yumurtaymış, ondan alıp veriyorum ben kızıma. benim gibi köy yumurtası felan bulma şansı olmayanlar deneyebilirler...

tarhanayı teyzem yapıyo bize, tuzsuz baharatsız ve ev yoğurduyla yoğrulmuş... pekmez ve pirinç unu gerektiğinde ben de ordan bakabilirim canım iyi akıl ettin, aklıma gelmemişti hiç, normal kullandıklarımızdan verirdim heralde... o flotty yumurta diğer marketlerde de var,biz uyumdan alıyoruz anneler ve bebekleri için yazanını hamileliğimden beri, bebekler için olanını da kızım için alıcaz yumurta yiyeceği zaman...

tarhanayı teyzem yapıyo bize, tuzsuz baharatsız ve ev yoğurduyla yoğrulmuş... pekmez ve pirinç unu gerektiğinde ben de ordan bakabilirim canım iyi akıl ettin, aklıma gelmemişti hiç, normal kullandıklarımızdan verirdim heralde... o flotty yumurta diğer marketlerde de var,biz uyumdan alıyoruz anneler ve bebekleri için yazanını hamileliğimden beri, bebekler için olanını da kızım için alıcaz yumurta yiyeceği zaman...

bizede annem yapıyor tarhanayı sağolsun, hatta pekmezde yapıyor annem ama geçen sene yapılanpekmez bitti, bu yılda henüz yapmadı, malum üzümler yeni oluyor. yenisi çıkana kadar ordan aldım bir kavanoz. arayan arkadaşlara fikir olsun diye yazayım dedim.

X