bana da doktor arayı aç dedi 4 saatte 1 180lik ver dedi ama olmuyor yani bunun standart bi hali olamaz ki her bebek aynı değil.
ben de yapamadım gündüz ama gece uyandırmıyorum. 8de yatıyor 12de kaldırıyorum sonra da 4te. böyle olunca gece 120 130 içiyor. ama gündüz çok ağlıyor bekletemiyorum. eğer kendi kalkmıyorsa kaldırmamayı deneyebilirsin.
gece 4-5 kere kalkması kötüymüş sen hiç uyuyamıyorsundur hala... az içtiği için kalkıyor işte keşke gece biraz çok içse. tühh.
yatırmadan önce tahıllı gece maması var onu yapıp yedirsen biraz uzun uyusa
Kendisi kalkıyor, o yatsa sabaha kadar yatacağım, mamaya falan uyandırmam yani. (Önceleri bazen 1 bazen 2 kez kalkardı-ilk kalkışı 2 civarı olurdu. Şimdi 11-12 de kalkıyor) Daha iyi doysun uyanmasın diye yatmadan önceki son mamasının içine 3-4 tane cicibebe katıyorum. Ama o da fayda etmedi. Öne susamıştır belki ondan uyanmıştır diye düşünüp ilk kalkışında su veriyorum.İçiyor, emziğini verip uyutmayı deniyorum ama o 10-20 ml mamayı içmeden uyumuyor, içerken uyuyakalıyor.(90 yapıyorum her seferinde hep boşa gidiyor.) Çoğu kez onu uyutmaya çalışırken benim uykum kaçıyor. 3 saat yatakta döne döne uyumaya çalışıyorum, ben tam dalınca o tekrar uyanıyor. Bayramın 1. günü gece 3 saat uyuyabildim diye sinirden oturdum ağladım. Ramazanda benim de uyku düzenim bozulmuştu iyice , kız uyusa da ben uyuyamıyordum. Ramazan bitti biteli daha iyi gibiyiz şükür.
Ama her halükarda sabah 5 ile 6 arası ayaktayız.
Demek o uyanmıyor gece sen kaldırıyorsun, uyanmaması ne güzel. Bence uyanmıyorsa kendisi, sen de uyandırma. Doktorlar öyle diyor, mamadan çok uykuya ihtiyaçları varmış bu dönem.
bizimki uyanmıyor ama gözü kapalı tepiniyor :) bisküvi susatır bir de 6.aydan sonra diyorlar bence sen o tahıllı kaşık mamadan al ben onu yedirip uyutuyorum. üzerinde gece yazıyor. gündüz pek uyutma. 10-20 için de mama mı hazırlanır hakikatten zor iş.
Acaba ben mi çevremdekiler mi anlayışsız anlamadım. Bu akşam arkadaşlarım bana gelecekler, buyursunlar gelsinler. İki arkadaşımı da çok severim. Kızım gece uykusuna 8 de yatar ki 10-15 dk gecikse bile düzeni bozulur. (Dün halam dışarı çıkarmıştı 10 dk geç getirdi ben 1 buçuk saat uyutamadım)
Arkadaşlarımdan birine ' erken gelin, bebek 8 de uyur geç kalırsanız sevemezsiniz' dedim. 9 da geleceğiz, uyandırırız dedi. Haliyle uyandırtmam dedim, şakayla karışık düzeni bozulur, yapamam dedim. Bana 'sen öyle san, kaldırırım ben' falan dedi. Sonra ' madem sevemeyeceğiz ben de gece seni uyutmasın diye dua ediyorum ' dedi. bu arkadaşımın da çocuğu var, beni en iyi anlaması gereken kendi oysa. Ben şaka yaptığını ümit ediyorum. Sizce bebek gece uykusundan sevme bahanesiyle kaldırılır mı?
canlar kızım gerçekten küçük ama doktorum hiçbir şey demiyor. baş çevresinden çok korkuyorum ama bütün değerleride küçük doğdu. o yüzden doktorumuz bıngıldağı daha çok açık ve iyi ilerliyor diyor.ama bakıyorum da gerçekten mini. minyon mu olacak dedim hayır minyon falan değil dedi. iki yaşında yaşıtlarından ileri olacak hızlı büyüyor dedi. ben nöroloğa götürdüm şüphelendim, drgüldü bize, sevdirmeye mi getirdin kızını diyo.
Hazırlıyorum valla :)
Cicibebenin üzerinde 4. aydan itibaren yazıyor. Bir de dediğini deneyeyim ama kaşıkla pek yiyemiyoruz biz. Yarısını ağzı yiyorsa yarısını yüzü gözü üstü başı yiyor. Ama deneyeceğim, sağolasın :)
kızım gece uykusunda 2 kez uyanır genelde ama dün gece biz de ezber bozduk, 1 saat arayla, 40 dak. arayla defalarca uyandı, kiminde azıcık emdi kiminde emzirmeden uyutmaya çalıştım sabah sersem gibiydim...
Acaba ben mi çevremdekiler mi anlayışsız anlamadım. Bu akşam arkadaşlarım bana gelecekler, buyursunlar gelsinler. İki arkadaşımı da çok severim. Kızım gece uykusuna 8 de yatar ki 10-15 dk gecikse bile düzeni bozulur. (Dün halam dışarı çıkarmıştı 10 dk geç getirdi ben 1 buçuk saat uyutamadım)
Arkadaşlarımdan birine ' erken gelin, bebek 8 de uyur geç kalırsanız sevemezsiniz' dedim. 9 da geleceğiz, uyandırırız dedi. Haliyle uyandırtmam dedim, şakayla karışık düzeni bozulur, yapamam dedim. Bana 'sen öyle san, kaldırırım ben' falan dedi. Sonra ' madem sevemeyeceğiz ben de gece seni uyutmasın diye dua ediyorum ' dedi. bu arkadaşımın da çocuğu var, beni en iyi anlaması gereken kendi oysa. Ben şaka yaptığını ümit ediyorum. Sizce bebek gece uykusundan sevme bahanesiyle kaldırılır mı?
İnşAllah alışkanlık yapmaz.
Kızım hala bıberon almıyor degısmedı bı turlu...mamada ıcmıyor haliyle sadece anne sütü alıyor oda çok fazla değil malum artık azalıyor ne yapıcam hala bılmıyorum.....gece bıkac saat arayla kalkıyor uykusundan,sabah 4 ten sonra saat başı kalkmaya başlıyor ve 6-7 gıbınkalkıp uyumuyorbıdaha...gecede 11 gıbı falan gecıyor uykuya hep aglayarak uyanıyorneden böyle oldu acaba sizlerın uyku düzeni nasıl gece uykusu nasıl?
Kızım hala bıberon almıyor degısmedı bı turlu...mamada ıcmıyor haliyle sadece anne sütü alıyor oda çok fazla değil malum artık azalıyor ne yapıcam hala bılmıyorum.....gece bıkac saat arayla kalkıyor uykusundan,sabah 4 ten sonra saat başı kalkmaya başlıyor ve 6-7 gıbınkalkıp uyumuyorbıdaha...gecede 11 gıbı falan gecıyor uykuya hep aglayarak uyanıyorneden böyle oldu acaba sizlerın uyku düzeni nasıl gece uykusu nasıl?