kızlar herkesin bayramını kutluyorum ama benim canım çok sıkkın ya. kızımın boy kilo özellikle baş çevresi çok düşük herkes hiç 5 aylık bebeğe benzemiyor diyor gerçekten de öyle aramızda benım kı kadar düşük yok. tam 5 aylığız 6,7 kilomuz, 60 boyumuz, 39 baş çevremiz artarak gidiyo ama neden bu kadar düşük ya... bişey çıkacak diye korkuyorum
kızlar herkesin bayramını kutluyorum ama benim canım çok sıkkın ya. kızımın boy kilo özellikle baş çevresi çok düşük herkes hiç 5 aylık bebeğe benzemiyor diyor gerçekten de öyle aramızda benım kı kadar düşük yok. tam 5 aylığız 6,7 kilomuz, 60 boyumuz, 39 baş çevremiz artarak gidiyo ama neden bu kadar düşük ya... bişey çıkacak diye korkuyorum
Devam sütü 180 cc, 60 gr sebze püresi, 60 gr meyva püresi, 10 kaşık sebze çorbası, 60 cc meyva suyu, arada yoğurt..Biz 2 gün sonra 6 aylık oluyoruz yalnız..slm kızlarkızım kucağımda oturuyor sizlere mesaj yazıyoruz :)uzun zamandır giremedim, okuyamadım da umarım herkes iyidir...kızım 4.aya girdiğinden 5-10gün sonra sadece gece olan emmesini de biraktı. zaten gece bile çok az geliyordu sütüm.o zamandan beri devam sütü ve kaşık mamaları veriyorum (pirinçli,armutlu tahıllı,tahıllı). son 10 gündür düzenli olarak artık meyve püresi ve yoğurt da veriyorum.doktorumuz 4.ay kontrolünde bana ek olarak sadece pirinçli mama ver demişti.az emzirdiğimi söylemiştim. ama o günden sonra artık tamamen emmesi kesildi dediği gibi beslersem çok az gelirdi.ben de diğerlerine başladım.ya doktrolara kalsa hiçbirşey verdirmeyecekler ben de bunu anlayamıyorum.zaten öğün gibi vermiyorum aralarda hep devam sütü içiriyorum. yarın kızım 5 aylık oluyor. bakalım bu hafta doktora götüreceğim ne diyecek neler vermemi önerecek ?Benim gibi artık hiç emzirmeyenler var mı? sizler neler veriyorsunuz ?
ben hiç ölçü kullanmadım. minik bir cam kasem var onda veriyorum. bir gün onu ölçeceğim. devam sütü bir seferde 180 mi içiyor bebeğin. benim gündüz 70-100 arası içiyor gece 120-140. gündüz 4 kez gece de 2 kez veriyorum sütüDevam sütü 180 cc, 60 gr sebze püresi, 60 gr meyva püresi, 10 kaşık sebze çorbası, 60 cc meyva suyu, arada yoğurt..Biz 2 gün sonra 6 aylık oluyoruz yalnız..
slm kızlar
kızım kucağımda oturuyor sizlere mesaj yazıyoruz :)
uzun zamandır giremedim, okuyamadım da umarım herkes iyidir...
kızım 4.aya girdiğinden 5-10gün sonra sadece gece olan emmesini de biraktı. z
aten gece bile çok az geliyordu sütüm.
o zamandan beri devam sütü ve kaşık mamaları veriyorum (pirinçli,armutlu tahıllı,tahıllı).
son 10 gündür düzenli olarak artık meyve püresi ve yoğurt da veriyorum.
doktorumuz 4.ay kontrolünde bana ek olarak sadece pirinçli mama ver demişti.
az emzirdiğimi söylemiştim. ama o günden sonra artık tamamen emmesi kesildi dediği gibi beslersem çok az gelirdi.
ben de diğerlerine başladım.
ya doktrolara kalsa hiçbirşey verdirmeyecekler ben de bunu anlayamıyorum.
zaten öğün gibi vermiyorum aralarda hep devam sütü içiriyorum.
yarın kızım 5 aylık oluyor. bakalım bu hafta doktora götüreceğim ne diyecek neler vermemi önerecek ?
Benim gibi artık hiç emzirmeyenler var mı? sizler neler veriyorsunuz ?
Menenjit aşısı yaptıran var mı ya da yaptırmayı düşünen ?
Devam sütü 180 cc, 60 gr sebze püresi, 60 gr meyva püresi, 10 kaşık sebze çorbası, 60 cc meyva suyu, arada yoğurt..Biz 2 gün sonra 6 aylık oluyoruz yalnız..
6.ayda yapılıyor devlet karşılamıyor özel bir aşı rota aşısı gibi..Valla ona onları hazırlıcam diye akşama kadar bir tostla geçirdiğimi bilirim..Hepsini yediriyorum ilerde ayırt etmesin diyerekten..1kavanoz mamasını 1 günde 1 meyvasuyunu 3 günde bitiriyoruz biz..ben 4.aydan sonra foruma geri dönebildim seni göremiyodum hiç merak ediyodum canım...ben ek gıdalara pek başlamadım canım, azar azar meyve falan vermeye çalışıyorum sadece ama onu da öyle yazdığınız gibi çokça çokça yemiyo 6.aydan sonra napıcaz bakalım... pek tombiş bi bebek değil ama hala anne sütüyle idare ediyoruz biz...bilmem hiç bahsetmediler kaçıncı ayda yapılıyomuş canım, bidahaki kontrolde sorayım,, bu arada ben de araştırayım...bu kadar şeyi nasıl yiycek ben şimdiden merak ediyorum, daha doğrusu ben nasıl yedirebilicem :) zaten durmuyo yalnız hiç, sadece meyce hazırlarken bile zorlanıyorum, arada hazır kavanozlardan vermeyi düşünüyorum aldım bikaç tane... onu da hepsini yemiyo zaten, kavanozun 1/4 ünü falan koyuyorum ne kadarını yerse veriyorum kalanı kalıyo...
Ölçü iyi oluyor ilerde arttırma konusunda da yardımcı oluyor..Hem ne yedirdiğini biliyorsun..Evet bir seferde içiyor 5 saat arala veriyorum aralarda da araöğünleri işte..Gece 1 kere kalkıyoruz..ben hiç ölçü kullanmadım. minik bir cam kasem var onda veriyorum. bir gün onu ölçeceğim. devam sütü bir seferde 180 mi içiyor bebeğin. benim gündüz 70-100 arası içiyor gece 120-140. gündüz 4 kez gece de 2 kez veriyorum sütü
.Ölçü iyi oluyor ilerde arttırma konusunda da yardımcı oluyor..Hem ne yedirdiğini biliyorsun..Evet bir seferde içiyor 5 saat arala veriyorum aralarda da araöğünleri işte..Gece 1 kere kalkıyoruz..
o yesin yeter ki anası bir tostla akşam etmeye razımaşallah senin bebek iyi yiyor :)
ben de sık sık giremiyordum bugun bir gireyim dedim :) benim bebek de tombiş doğdu ama şimdi ince. boya doğru gidiyor eni dar :)ben 4.aydan sonra foruma geri dönebildim seni göremiyodum hiç merak ediyodum canım...
ben ek gıdalara pek başlamadım canım, azar azar meyve falan vermeye çalışıyorum sadece ama onu da öyle yazdığınız gibi çokça çokça yemiyo 6.aydan sonra napıcaz bakalım... pek tombiş bi bebek değil ama hala anne sütüyle idare ediyoruz biz...
Ne zamandan beri ek gıdaya geçtiğinizi bilmiyorum ama biz 5 aylıkken beri ekgıdadayız..benim kızım kaşıkla mama yedirirken ağzını açıyor yiyor yiyor sonra bir kitliyor ağzını ıııı ıııı diyor :) kesinlikle açmıyor. oyun yaparak ağzını açtığı anda bir iki kaşık daha tıkıyorum :)) sonra zorlamayayım diyip bırakıyorum. ölçü kullanmadım ama tahminim az yiyor. bakalım bundan sonra ölçü ile vereceğim en fazla kaç yiyecek. bir de şöyle bir durum var mama yerken biberonla süt istiyor ağzını kapattığında biberonu verirsem sütü içiyor. çok katı da yapmıyorum mamayı...
ben hiç ölçü kullanmadım. minik bir cam kasem var onda veriyorum. bir gün onu ölçeceğim. devam sütü bir seferde 180 mi içiyor bebeğin. benim gündüz 70-100 arası içiyor gece 120-140. gündüz 4 kez gece de 2 kez veriyorum sütü
arkadaşlar kız bebekleri olan için önemli bir konudan bahsedeceğim. bizim 5. ay kontrolümüz dündü.
bayram sebebi ile 4 gündür yıkayamamıştık. altını temizlemek için de genelde ıslak mendili su ile yıkayıp kullanırdım. ama bebeğin çiş yaptığı yeri pek irdelemezdim açıp bakmazdım. bebek doktorumuz her kontrolde bakıyor bilirsiniz sizinki de öyledir muhtemelen. açıp baktığında orasına yapışma olduğunu gördü, buna tıpta labia füzyonu deniyor, eliyle pat diye açtı ve bunun kirden, havasızlıktan, su ile temizlenmemesinden olduğunu söyledi ve dikkat etmediğim için kızdı. siz de bebeklerinizin temizliğini pamuk ve ılık su ile ama bol ılık su ile yapın hanımlar, benimki gibi içi kızarmasın yapışmasın, fito krem verdi her altını açmamda süreceğim. inşallah o kızarıklık gider ve o yapışma bir daha olmaz.
kulağınızda olsun yaşadıklaırm. dikkat edin. bebek ağlıyo acele acele yazım inşallah anlaşılmıştır gitmek zorundayım
Herkesin bebeği gece çok yer, benimki de tam tersi. Zaten öğünde 100 ml mama anca içeriz (gündüz) Gece ise bu 10 ml ile 50 ml arası değişir. Tekrar uyuyakalır çoklukla. Öğün sayımız ise gündüz 4-5 gece de 3-4 ekseri. Yani en az 8 öğün de yeriz. Azaltamadım öğünü.