2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
O kadar dikkat etmeme rağmen kızım dün sağlık ocağındaki yataktan düştü, hala yerdeki görüntüsü gözümün önünde :KK43: Çok şükür bir sağlık sorunu yaşamadık, keyfi falan yerinde ama her şey bitip de takip süresi geçince resmen çöktüğümü hissettim. Rabbim kimseye yaşatmasın bu ve buna benzer durumları. Pazartesinden beri ne zaman bıraksam yüz üstü dönüyor, gece bile. Dün gece resmen nöbet tuttum, kendiliğinden sırt üstüne dönerdi ama artık dönemiyor. Sürekli ilerleme çabasında onu da beceremiyor ve sinirlenip homurdanıyor. Uyurken bile yanından ayrılamıyorum, dün gece tam 3 kez yüz üstü döndü ters dönebilir mi diye bekledim ama dönmedi, yoruldu ve yüzünü yatağa gömdü hemen çevirdim. Böyle ne kadar devam ederiz bilmiyorum :KK43:

Kızım hala bıberon almıyor degısmedı bı turlu...mamada ıcmıyor haliyle sadece anne sütü alıyor oda çok fazla değil malum artık azalıyor ne yapıcam hala bılmıyorum.....gece bıkac saat arayla kalkıyor uykusundan,sabah 4 ten sonra saat başı kalkmaya başlıyor ve 6-7 gıbınkalkıp uyumuyorbıdaha...gecede 11 gıbı falan gecıyor uykuya hep aglayarak uyanıyor :KK43: neden böyle oldu acaba sizlerın uyku düzeni nasıl gece uykusu nasıl?

benimki de bir ara hiçbir biberonu almadı sütüm de azdı çıldırmak üzereydim tüm markaları almıştım. geriye bir tek dr.browns kalmıştı geniş uçlusunu gittim aldım onu hemen aldı. istersen bir dene. şans belki alır.

O kadar dikkat etmeme rağmen kızım dün sağlık ocağındaki yataktan düştü, hala yerdeki görüntüsü gözümün önünde :KK43: Çok şükür bir sağlık sorunu yaşamadık, keyfi falan yerinde ama her şey bitip de takip süresi geçince resmen çöktüğümü hissettim. Rabbim kimseye yaşatmasın bu ve buna benzer durumları. Pazartesinden beri ne zaman bıraksam yüz üstü dönüyor, gece bile. Dün gece resmen nöbet tuttum, kendiliğinden sırt üstüne dönerdi ama artık dönemiyor. Sürekli ilerleme çabasında onu da beceremiyor ve sinirlenip homurdanıyor. Uyurken bile yanından ayrılamıyorum, dün gece tam 3 kez yüz üstü döndü ters dönebilir mi diye bekledim ama dönmedi, yoruldu ve yüzünü yatağa gömdü hemen çevirdim. Böyle ne kadar devam ederiz bilmiyorum :KK43:

çok geçmiş olsun allaha şükür ki bişey olmamış bebeğine benimki hala dönmüyo yinede ben oğlumla beraber yatıyorum ne olur ne olmaz diye Allah yardımcın olsun

günaydın kızlar biz artık iyice ek gıda almaya başladık sabah kahvaltı hazırlıyorum lapa şeklinde bu haftadan sonra tane tane vericem bazı şeyleri yadını alması açısından
muhallebi yapıyorum sebze çorbası yoğurt meyve aradada kavanoz mamalarından veriyorum oğlum kaşıkla yemeyi sevdi
sorunumuz şu ki kaşığı sevdiği içinmi bilmeme beni fazla emmek istemiyo artık
belkide son bir haftadır çok hastaydım sütümün tadımı değişti acaba diyorum 3 gündürde antibiyotik kullanıyorum
suyuda çok seviyo oğlum biberon kullanmıyoruz emziğide almadı şimdilik kaşık ve bardak kullanıyoruz
gece ağlayarak uyandı meme almıyo gazını çıkartmaya çalışıyorum olmuyo
anladım ki kakası var yapamıyo soydum bebek yağını aldım bi güzel bütün vücuduna masaj yaptım poposunu kulak çubuğuyla uyardım en son az da olsa yaptı kakasını siyah ve sertti canını çok yakmış bi damla kaka için saatlerece uğraştık
kalanınıda sabah uğraşarak yaptırdım kabızlık sorunumuz hala devam ediyo yani

çok geçmiş olsun canım, seni çok iyi anlıyorum, kızım da bizim yatağın üzerinden düşmüştü komodinle yatağın arasına, onu öyle avaz avaz görünce delirmiştim, Allah kimseye yaşatmasın... ki ben de yatağın tam ortasında sağına soluna yastık koyup bırakmıştım, döne döne istedikleri yere gidebiliyolar yatağın başucuna kadar dönüp oradan aşağı komodinle arasına düşmüş... o günden sonra gündüzleri de hep geceleri uyuduğu beşiğinde yatırıyorum ben, bizim yatakta döne döne uyumaya alıştığı için baştan yadırgadı beşikte dönmeye çalışırken uyandı ağladı az uyudu falan ama biraz biraz alıştı... ve uyanıkken de asla yatakta yalnız bırakmıyorum artık, ya odasındaki karyolasına götürüyorum ya da salonda yere bırakıyorum, gerçi o bile tehlikeli, ben ne kadar öteye de bıraksam döne döne gidiyo konsola doğru başını falan vurabiliyo dönüyoken konsola, köşeye gelicek diye korkuyorum...

Ben geldim kizlarr son 1 aydir pek giremiyorum ev coluk combalak yemek koca derken cok ihmal ettim burayi malesef

Slm kızlar bıberon ve mam kaplarını nasıl temızlıyorsunuz?

Bır de santafer kan ılacını nasıl verıyorsunuz damlaları nasıl ayarlıyorsunuz ucunu sIkıyor musunuz

Oglum ateslendı ya temızlıgı duzgun yapmadım ya da kan ılacını ayarlayamadım acıl cvp beklıyorum sagolun

Bır de santafer kan ılacını nasıl verıyorsunuz damlaları nasıl ayarlıyorsunuz ucunu sIkıyor musunuz

Oglum ateslendı ya temızlıgı duzgun yapmadım ya da kan ılacını ayarlayamadım acıl cvp beklıyorum sagolun

canım ben anne sütü ile beslediğim için biberonu çok nadir kullanıyorum süt sağıp dışarıya çıktığımız zamanlar...
o zaman da önce köpükle yıkayıp durulayıp sonra kaynar suda 5 dakika kaynatıp sonra tekrar duruluyorum çünkü kaynayınca kireç gibi bişeyler oluyo yüzeyine, kuruyunca da kaldırıyorum yine...
emziğimizi de her dışarı çıkmadan sonra kaynar suda 5 dak. kaynatıp duruluyorum kendim...
kan ilacı vermiyorum ben daha, 6.aydan sonra kan sayımı yapılıp gerekli görülürse verilicek...
geçmiş olsun bu arada canım bebeğine....

Canım ben deterjan ve biberon fırçası ile temizliyorum. Duruladıktan sonra bir de kaynamış sudan geçiriyorum. Ama deterjan kullandığımdan dolayı içim pek rahat etmediğinden organik deterjan siparişi vereceğim netten bugün.

Bak bu, kullananlar da memnun kalmış.

Organik Sertifikalı Beslenme Gereçleri Deterjanı -Elde Yıkama - Süpermarket - Hepsiburada.com

Sterilizatörüm yoktu, gerek te duymamıştım ama deterjan araştırırken şu ürünü de gördüm fiyatı cazip geldi, alsam mı ki bunu da :

Beurer Mikrodalga Buharlı Sterilizatör (JBY40) - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

Benim kan ilacım vegaferon. Kızımın mama kaşığına biraz su koyup üzerine de 8-9 damla kan ilacı damlatıp veriyorum kızıma.

Kusma problemimizden dolayı yarısını çıkardığı da oluyor. Yatak-çarşaf hiç bir şey kalmıyor yani anlayacağın. Kan gibi rengi, zor da çıkıyor meret. :KK43:

canım ben anne sütü ile beslediğim için biberonu çok nadir kullanıyorum süt sağıp dışarıya çıktığımız zamanlar...
o zaman da önce köpükle yıkayıp durulayıp sonra kaynar suda 5 dakika kaynatıp sonra tekrar duruluyorum çünkü kaynayınca kireç gibi bişeyler oluyo yüzeyine, kuruyunca da kaldırıyorum yine...
emziğimizi de her dışarı çıkmadan sonra kaynar suda 5 dak. kaynatıp duruluyorum kendim...
kan ilacı vermiyorum ben daha, 6.aydan sonra kan sayımı yapılıp gerekli görülürse verilicek...
geçmiş olsun bu arada canım bebeğine....

Canım ben deterjan ve biberon fırçası ile temizliyorum. Duruladıktan sonra bir de kaynamış sudan geçiriyorum. Ama deterjan kullandığımdan dolayı içim pek rahat etmediğinden organik deterjan siparişi vereceğim netten bugün.

Bak bu, kullananlar da memnun kalmış.

Organik Sertifikalı Beslenme Gereçleri Deterjanı -Elde Yıkama - Süpermarket - Hepsiburada.com

Sterilizatörüm yoktu, gerek te duymamıştım ama deterjan araştırırken şu ürünü de gördüm fiyatı cazip geldi, alsam mı ki bunu da :

Beurer Mikrodalga Buharlı Sterilizatör (JBY40) - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

Benim kan ilacım vegaferon. Kızımın mama kaşığına biraz su koyup üzerine de 8-9 damla kan ilacı damlatıp veriyorum kızıma.

Kusma problemimizden dolayı yarısını çıkardığı da oluyor. Yatak-çarşaf hiç bir şey kalmıyor yani anlayacağın. Kan gibi rengi, zor da çıkıyor meret. :KK43:

Tesekkur ederim kizlar:KK16::KK16:

canım ben 5,5 aydır biberon yıkıyorum
daha hiç deterjan kullanmadım
her seferinde kaynar su döküyorum iyice

kan ilacını kullanmıyorum canım
geçmiş olsun tatlım

biraz önce ölçü ile kaşık maması yaptım 120lik oldu 80i yedi 40 kaldı. çok mu az mı bilemiyorum artık. bundan sonrakileri de ölçü ile yapacağım bakalım nasıl yiyecek...

Canim ne kadar suya ne kadar mama koyuyosun bende dun milupaninkini aldim 6 kasik yaziyo ama cok geldi bana .

Bizimde dun dr kontrolumuz vardi 5.5 ayligiz 27 subat dogumluyuz 7500 kilo 67 cm olmus oglum dr ayina gore normal kilosu ama artik ek gidalara gecelim emeklemeye filan baslayinca hic kilo aldiramicaz dedi simdi ocaga corbasini koydum azicik havuc kabak ve patates kaynayinca blenderden gecirip 1 tatli kasigi irmik aticam tok tutsun hem koyu olsun diye kahvaltilara baslamayi daha dusunmuyorum cunku daha emiyo mamaylada destekliyorum 7-8 ayi beklerim kahvalti icin dr demir damlamizi verdi soyledim paraben var diye paraben yediklerimiz ictiklerimizin icinde en masumu dedi calpolde dolvende filanda varmis kansizlik cok onemli istahsizligin ilk nedeni dedi o yuzden vericem sarafer diye bi damla verdi geceleri yatarkende tahilli mamalardan verebilirsin tok tutar dedi milupaninkini aldim siz neler kullaniyosunuz kendiniz pirin unuyla mi yapiyosunuz muhallebi yapmayada baslicam tariflerde genelde devam sutu katilandan yaziyo bende oyle yaparim heralde dr yogurt icin gunluk mayalamana gerek yok dedi onun icindeki yararli bakterilerde lazim bebege dedi bide yurutec hoppala gibi seyler kesinlikle yasak ozellikle erkek cocuklari icin bide onlarla olan kazalar dusmeler cok ciddi oluyo dedi biraz karisik oldu kizlar ama hatirladiklarim bunlar bide bizim.bezinde o turuncu lekelerden olmustu tel konusmustuk dr la bol sivi demisti gidince yine konustuk ciddi bisey degil dedi ozellikle terleyince oluyo zaten suyu ihmal etmeyin bol bol.verin dedi ben kasikla filan vermiyorum valla biberonla veriyorum kendisi ne kadar isterse iciyo

çok geçmiş olsun canım, seni çok iyi anlıyorum, kızım da bizim yatağın üzerinden düşmüştü komodinle yatağın arasına, onu öyle avaz avaz görünce delirmiştim, Allah kimseye yaşatmasın... ki ben de yatağın tam ortasında sağına soluna yastık koyup bırakmıştım, döne döne istedikleri yere gidebiliyolar yatağın başucuna kadar dönüp oradan aşağı komodinle arasına düşmüş... o günden sonra gündüzleri de hep geceleri uyuduğu beşiğinde yatırıyorum ben, bizim yatakta döne döne uyumaya alıştığı için baştan yadırgadı beşikte dönmeye çalışırken uyandı ağladı az uyudu falan ama biraz biraz alıştı... ve uyanıkken de asla yatakta yalnız bırakmıyorum artık, ya odasındaki karyolasına götürüyorum ya da salonda yere bırakıyorum, gerçi o bile tehlikeli, ben ne kadar öteye de bıraksam döne döne gidiyo konsola doğru başını falan vurabiliyo dönüyoken konsola, köşeye gelicek diye korkuyorum...

Çok geçmiş olsun size de canım. Ben yaklaşık 2 aydır hiç yüksekte tek bırakmamıştım. Salonda yer yaptım hep orada uyurken de yatağında yatıyordu. Dün saniyelik bir olay oldu, yatağa bırakıp odanın kapısını kilitledim emzirmek için daha anahtardan elimi çekmeden bir feryat dönüp kızımı yatakta göremeyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü, hemen kucağıma alıp sakinleştirdim yan odada doktor vardı odasına daldım gösterdim çok şükür sorun yaşamadık.

bizde doğduğundan beri sürekli biberon kullanıyoruz. iki tane biberonu var beğenip de mama içtiği, akşama kadar onları yıkayıp yıkayıp kullanıyoruz. günde birkez deterjanla güzelce yıkayıp durulayıp kaynar suya atıyorum 15-20dk kadar, gün içindeki diğer yıkamalarda sadece suyla yıkayıp yine kaynar suya atıyorum her defasında.
demir ilacınıda günde 5damla veriyorum, kaşığa döküyorum 5damla öyle veriyorum.

geçmiş olsun canım, çok şükür birşey olmamış, Allah birdaha yaşatmasın inşallah...

annisler nasilsiniz :-)

db cim yasadiklarin icin gecmis olsun..batuhan pasa iyilesmis onemli olan bu..ins birdaha bu problemler olmaz..biberonda da biberon fircasi deterjan ve kaynar su kullaniyorum :-)

asyaazra cnm senin yavru findik kurdu olacak demekki..minyon tipli sevimli birsey <3 normal degerler arasindasin cnm sknti yok ;-)

yakari cnm gecmis olsun..demekki onemli degilki ilaca gerek kalmamis..

cemrecim hosgeldin..daha sık bekleriz..mesut bebegi opuyorum..

sonsy senin kızcen uzun olacak demekki..topuk kaninda karsilasmistik ya kuzunun hali gozumun onunden gitmiyor tombul uzun sacliydi m
asallah :-)

papatya benim kuzuda erken kalkardi sukur biraz duzeltti..benim uykumun en tatli yerinde kalkiyor bazen ehh be oglusum demekten kendimi alıkoyamiyorum :-D

aklimda kalanlar bunlar...hepinize sevgiler <3 <3 <3

galiba bizim de uyku düzwenimiz bozuldu, bi gün önce gece sık sık kalkmıştık, dün gece 2 buçuktan 4e kadar uyutamadım, sabah yine 6 buçukta kalktık...
öğlen uykumuzdan da çok çabuk uyandık ama beşikte dönmek istediği için uyanıyo sonra sinir yapıyo ağlıyo uyumuyo bi daha...
biraz önce şu kavanoz mamalarından verdim yine şişenin yarısını bile bitirmiyo çok zor yediriyorum, şu ek gıda işi zormuş :) hepsi başlayınca ben nasıl yediricem bunları...

günaydın kızlar biz artık iyice ek gıda almaya başladık sabah kahvaltı hazırlıyorum lapa şeklinde bu haftadan sonra tane tane vericem bazı şeyleri yadını alması açısından
muhallebi yapıyorum sebze çorbası yoğurt meyve aradada kavanoz mamalarından veriyorum oğlum kaşıkla yemeyi sevdi
sorunumuz şu ki kaşığı sevdiği içinmi bilmeme beni fazla emmek istemiyo artık
belkide son bir haftadır çok hastaydım sütümün tadımı değişti acaba diyorum 3 gündürde antibiyotik kullanıyorum
suyuda çok seviyo oğlum biberon kullanmıyoruz emziğide almadı şimdilik kaşık ve bardak kullanıyoruz
gece ağlayarak uyandı meme almıyo gazını çıkartmaya çalışıyorum olmuyo
anladım ki kakası var yapamıyo soydum bebek yağını aldım bi güzel bütün vücuduna masaj yaptım poposunu kulak çubuğuyla uyardım en son az da olsa yaptı kakasını siyah ve sertti canını çok yakmış bi damla kaka için saatlerece uğraştık
kalanınıda sabah uğraşarak yaptırdım kabızlık sorunumuz hala devam ediyo yani

kavun,üzüm, armut suyu vermelisin her gün. aynı sorun kızımda da oluyor ve bu şıp diye çözüyor. üzüm ve armut özellikle harika. bol ver 2 saat sonra kakayı yapıyor, şu anda da benimkini bekliyorum yapsın diye bakalım..

gece 4-5 kere kalkması kötüymüş sen hiç uyuyamıyorsundur hala... az içtiği için kalkıyor işte keşke gece biraz çok içse. tühh.
yatırmadan önce tahıllı gece maması var onu yapıp yedirsen biraz uzun uyusa
ya benim oğlan da gece 2 saatte bir uyanır, bazen uyanıp uyumaz iki saat :KK50:
sütümü de kısıtlı veriyorum, doğduğundan beri "taşma kusması" vardı, o yüzden hep kronometre tutarak emziriyorum
bazen artırmayı deniyorum 2-3 dk falan, emdikten hemen sonra bembeyaz sütü geri boşaltıyor
şu an 7-8 dk anca emiyor bi seferde
bu tahıllı mamalar işe yarıyo galiba, ben de denesem mi
Acaba ben mi çevremdekiler mi anlayışsız anlamadım. Bu akşam arkadaşlarım bana gelecekler, buyursunlar gelsinler. İki arkadaşımı da çok severim. Kızım gece uykusuna 8 de yatar ki 10-15 dk gecikse bile düzeni bozulur. (Dün halam dışarı çıkarmıştı 10 dk geç getirdi ben 1 buçuk saat uyutamadım)

Arkadaşlarımdan birine ' erken gelin, bebek 8 de uyur geç kalırsanız sevemezsiniz' dedim. 9 da geleceğiz, uyandırırız dedi. Haliyle uyandırtmam dedim, şakayla karışık düzeni bozulur, yapamam dedim. Bana 'sen öyle san, kaldırırım ben' falan dedi. Sonra ' madem sevemeyeceğiz ben de gece seni uyutmasın diye dua ediyorum ' dedi. bu arkadaşımın da çocuğu var, beni en iyi anlaması gereken kendi oysa. Ben şaka yaptığını ümit ediyorum. Sizce bebek gece uykusundan sevme bahanesiyle kaldırılır mı?
sinir oldum yaa
gerçi ben de anne olduktan sonra anladım bir şeyleri
akşam 10dan sonra kimseyi aramam
çocuğu küçük olan evlere akşamları gitmek istemem

Canim bizde de seninkine benzer bir durum vardi. Ben de sadece anne sutu veriyorum. Seninki kadar cok kalkmior ama kalkiyordu. Ilk yatis hep gec hep gec. 12 de 1 de falan. Iki gundur. 9.30 da uyutmaya calisiyorum ama 10 da ancak uyuyor. Daha belli bir duzen yok. En cok kaka yapmadiginda rahat uyuyamiyor ve beni yoruyor.

benimki günde birkaç kere kaka yapar
ama saat 17den sonrayapmaz pek
dün gece yatmadan önce yaptı, bayağı rahatladı galiba
haftalardan sonra ilk defa gece uzun uyudu emmeden
gece 11 buçukta emzirdim, 4e çeyrek kala kalktı bir de

bu arada ben emziği bıraktırdım
gece tok olup da uyandığında emziği veriyordum uyuyordu bi daha
şimdi emzik olmayınca zorlanıyorum bazen
emzik kullanmayanlar, bu durumla nasıl baş ediyorsunuz
bi de gece emmelerini nasıl azaltabilirim kızlar, yardım edin nolur, bi düzen kurabileyim
çünkü uykum çok bölünüyo, 18 gün sonra işe başlıycam

X