gece 4-5 kere kalkması kötüymüş sen hiç uyuyamıyorsundur hala... az içtiği için kalkıyor işte keşke gece biraz çok içse. tühh.
yatırmadan önce tahıllı gece maması var onu yapıp yedirsen biraz uzun uyusa
ya benim oğlan da gece 2 saatte bir uyanır, bazen uyanıp uyumaz iki saat
sütümü de kısıtlı veriyorum, doğduğundan beri "taşma kusması" vardı, o yüzden hep kronometre tutarak emziriyorum
bazen artırmayı deniyorum 2-3 dk falan, emdikten hemen sonra bembeyaz sütü geri boşaltıyor
şu an 7-8 dk anca emiyor bi seferde
bu tahıllı mamalar işe yarıyo galiba, ben de denesem mi
Acaba ben mi çevremdekiler mi anlayışsız anlamadım. Bu akşam arkadaşlarım bana gelecekler, buyursunlar gelsinler. İki arkadaşımı da çok severim. Kızım gece uykusuna 8 de yatar ki 10-15 dk gecikse bile düzeni bozulur. (Dün halam dışarı çıkarmıştı 10 dk geç getirdi ben 1 buçuk saat uyutamadım)
Arkadaşlarımdan birine ' erken gelin, bebek 8 de uyur geç kalırsanız sevemezsiniz' dedim. 9 da geleceğiz, uyandırırız dedi. Haliyle uyandırtmam dedim, şakayla karışık düzeni bozulur, yapamam dedim. Bana 'sen öyle san, kaldırırım ben' falan dedi. Sonra ' madem sevemeyeceğiz ben de gece seni uyutmasın diye dua ediyorum ' dedi. bu arkadaşımın da çocuğu var, beni en iyi anlaması gereken kendi oysa. Ben şaka yaptığını ümit ediyorum. Sizce bebek gece uykusundan sevme bahanesiyle kaldırılır mı?
sinir oldum yaa
gerçi ben de anne olduktan sonra anladım bir şeyleri
akşam 10dan sonra kimseyi aramam
çocuğu küçük olan evlere akşamları gitmek istemem
Canim bizde de seninkine benzer bir durum vardi. Ben de sadece anne sutu veriyorum. Seninki kadar cok kalkmior ama kalkiyordu. Ilk yatis hep gec hep gec. 12 de 1 de falan. Iki gundur. 9.30 da uyutmaya calisiyorum ama 10 da ancak uyuyor. Daha belli bir duzen yok. En cok kaka yapmadiginda rahat uyuyamiyor ve beni yoruyor.
benimki günde birkaç kere kaka yapar
ama saat 17den sonrayapmaz pek
dün gece yatmadan önce yaptı, bayağı rahatladı galiba
haftalardan sonra ilk defa gece uzun uyudu emmeden
gece 11 buçukta emzirdim, 4e çeyrek kala kalktı bir de
bu arada ben emziği bıraktırdım
gece tok olup da uyandığında emziği veriyordum uyuyordu bi daha
şimdi emzik olmayınca zorlanıyorum bazen
emzik kullanmayanlar, bu durumla nasıl baş ediyorsunuz
bi de gece emmelerini nasıl azaltabilirim kızlar, yardım edin nolur, bi düzen kurabileyim
çünkü uykum çok bölünüyo, 18 gün sonra işe başlıycam