- 15 Kasım 2009
- 1.417
- 632
kızlar meraba bizim uyku düzenimiz tamamen bozuldu artık
aynı gündüz olduğu gibi, biraz uyuduktan sonra uyanıyor gece ve bi buçuk iki saat geçmeden uyumuyor
ne yapmamı önerirsiniz?
beşiğinde de o kadar kımıldadı ki gece, beşik az geniş olsa yüzüstü döncek
yani o kadar uğraştı dönemedi
sabah baktım, çarşaf falan kalkmış gidiyor, yatağın altını üstüne getirmiş gece boyu
acaba niye huzurlu uyuyamıyor
evimiz çok sıcak, ben üstüme çarşaf alıyorum, ona da bi yastık kılıfı örtüyorum
kendisi değil de kafası çok fena terliyor
bi sorum daha var, demir ilacı kullanıyor musunuz bebeğiniz için
sağlık ocağı mı verdi doktor mu?
Az önce ilk defa kızımı kendi başıma yıkadım. Duşta tabureye oturup onu da kucağıma alıp yıkadım. :) Mecbur kalmasam cesaret edemezdim herhalde ama annemle beraber yıkardık kuzumu, bayram nedeniyle 3 gündür annemi evde bulamayınca ve babası da işte olunca böyle bir çözüm buldum. Şapur şupur yıkandık çıktık
İnşAllah hasta falan etmem kuzumu.
benim kızım da beşiğinde çok dönüyo ama gündüzleri daha geniş mekanda (bizim yatağımızda rahat rahat döne döne yatmaya zaman zaman yüzükoyun yatmaya alıştığı için beşiğinde de onu yapmak istemesine bağlıyorum ben, bi de büyüdüler artık beşikte daha çok yer kaplıyolar ve daha hareketlendiler... o yüzden ben bir aya kadar kendi odasındaki karyolasına geçirmeyi düşünüyorum canım... tabi sıcaklar da etkili olabilir ...
demir ilacı ben kendim hamileliğimden beri halen kullanıyorum ama bebeğim için 6. aydan sonra kan sayımı yapılacakmış gerekli görülürse vericeklermiş 4. ayda direkt başlatmadılar, bana da daha mantıklı geliyo vermiyorum o yüzden...
ben de bugün oğluşumu tek başıma yıkadım
çok heyecanlandım, ellerim titriyordu hatta
pikniğe gittik geldik, duman kokuyorduk
eşimin de işi vardı, beklemedim onu hiç
ama benimki tehlikeli oldu biraz galiba :18:
oğluşumu küvette ayakta tuttum, bi elimle yıkadım, bi elimle onu tuttum
yani ben suya girmedim
sonra da yine bir ilk olarak, onu uyuttuktan sonra ben banyo yaptım
bebefonu açtım, ağlarsa hemen su döker çıkarım dedim
çok şükür, o uyanmadan çıktım
sanırım ilk defa 12 dakikaya banyo yapmışımdır
ben de kendi yatağına geçirmeyi düşünüyorum, çünkü büyüdü artık
ama gece boyu kaç defa uyandığını sayamıyorum artık
nasıl ayırcam odasını bilmiyorum yaa
demir ilacını da dr direkt vermek isterse senin söylediğini söylim ona o zaman
çünkü daha mantıklı dediğin gibi
Herkese merhaba, uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum.27 mart doğumlu bir oğlum var ve yazdıklarınızdan çok faydalandığımı belirtmek isterim.Bu zamana kadar yazacak bir şey bulamadım okumak bana yetti ama bir süredir oğlumun uyku problemi nedeniyle çıldırmak üzereyim.Belki fikirleriniz bana yardımcı olabilir.Bizim hep uyku problemimiz oldu.Gaz probleminden çekmedim uykudan çektiğim kadar.Oğlum tek başına uyumuyor.Bir dönem kucağımda evi turlayarak uyuyordu.bir aya yakın sürdü.tabi bende ne bel kaldı ne sırt.Hala yoğun birşekilde ağrım var.Sonra bir gün (3 ayı doldurduğu gün) kendisi tek başına uykuya daldı,inanamadım.Bu yaklaşık 1 hafta sürdü.Sonra yine uyuyamamalar başladı.Ayağımda sallayarak uyutmaya başladım.Bir süre öyle idare etti.Sonra işe yaramadı.Beşiğinde sallıyordum bir süre sonra o da işe yaramadı.tekrar kucağa döndük.Arefe günü ateşlendi.Ateş 2 gün sürdü.tabi tüm huyları değişti.Sonuç olarak şu anda hiç bir şekilde uyumuyor.Her yolu denedim yok olmuyor.Çok uykusu var.Saçını başını yoluyor, yüzündeki derileri koparmaya başladı uyuyamamaktan.Beşiğine bıraktım belki uyur diye ama 1 buçuk saate yaklaştı yok uyumuyor.sabah 8 den beri uğraşıyorun artık ben saçımı başımı yolmaya başlayacağım.Ne yapmalıyım sizce?
Herkese merhaba, uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum.27 mart doğumlu bir oğlum var ve yazdıklarınızdan çok faydalandığımı belirtmek isterim.Bu zamana kadar yazacak bir şey bulamadım okumak bana yetti ama bir süredir oğlumun uyku problemi nedeniyle çıldırmak üzereyim.Belki fikirleriniz bana yardımcı olabilir.Bizim hep uyku problemimiz oldu.Gaz probleminden çekmedim uykudan çektiğim kadar.Oğlum tek başına uyumuyor.Bir dönem kucağımda evi turlayarak uyuyordu.bir aya yakın sürdü.tabi bende ne bel kaldı ne sırt.Hala yoğun birşekilde ağrım var.Sonra bir gün (3 ayı doldurduğu gün) kendisi tek başına uykuya daldı,inanamadım.Bu yaklaşık 1 hafta sürdü.Sonra yine uyuyamamalar başladı.Ayağımda sallayarak uyutmaya başladım.Bir süre öyle idare etti.Sonra işe yaramadı.Beşiğinde sallıyordum bir süre sonra o da işe yaramadı.tekrar kucağa döndük.Arefe günü ateşlendi.Ateş 2 gün sürdü.tabi tüm huyları değişti.Sonuç olarak şu anda hiç bir şekilde uyumuyor.Her yolu denedim yok olmuyor.Çok uykusu var.Saçını başını yoluyor, yüzündeki derileri koparmaya başladı uyuyamamaktan.Beşiğine bıraktım belki uyur diye ama 1 buçuk saate yaklaştı yok uyumuyor.sabah 8 den beri uğraşıyorun artık ben saçımı başımı yolmaya başlayacağım.Ne yapmalıyım sizce?
gece gündüz hiç mi uyumuyor yoksa az az mı uyuyor canım? uyku,yemek gibi bir ihtiyaç.büyümesi ve gelişimi için de şart..karnı doyuyorsa belli aralıklarla uyuması gerekir,ya da gaz problemi mi var acaba,oğlum da gazı çokken uykuya dalamıyordu..omuzda uyumak istiyordu,beşigine bıraktığım an gözünü açıp ağlıyordu ve uyutamıyordum sonra..benim de belim ağrıyordu gün boyu bebek taşımaktan..zor bir süreç..anlıyorum seni..gazı bitince uykusu da normalleşti oğlumun...doktora danış istersen,ben kullanmadım ama uyku problemi olan bebekler için bitkisel şuruplar verildiğini okumuştum,belki işe yarar..
ben de kucakta volta atarak uyutanlardanım canım, başka bi önerim olamıycak ... hatta bu aralar omzumda gezdirerek uyutuyorum, çünkü yatar pozisyonu alınca çığlıklar atmaya durmamaya başladı, omzumda gezdirip ninni söylüyorum bazen 5-10 dakikada bazen 15-20 dakikada ama mutlaka sersemliyo aynı koridorda sallana sallana gitgel yapınca, benim bile uykum geliyo, biraz mahmurlayınca yatar pozisyonda kucağa da geçirebiliyorum, uyuyunca beşiğine yatırıyorum... böyle günde 3 kez uyuyo, son olarak da gece uykusu... bel ağrısı ben de de başladı ama olsun sonuçgta uyutabiliyorum böyle... kendi başına uyuyan bebeklere de özenmiyo değilim ama...
Eki Görüntüle 775556 Teyzoşları oğluşumun on haliii sevgileerr
Maşallah Allah esirgesin çok tatlıymış oğluşunEki Görüntüle 775556 Teyzoşları oğluşumun on haliii sevgileerr
A.s inşallah çok kötü birşey değildir:44:Slm kizlar cok kotu bir ay gecirdim. Sonra anlatirim. Simdi bebisi yikiycaz.
Kizlar bugun piknige gittik. Yan tarafimiza kalabalik bir grup kadin gelip oturdu, birinin de bebegi vardi (6aylikmis). Birsure sonra bebekleri bir aglamaya basladi, hepsi ugrasiyor susmuyor bebek. Belki yarim saat agladi bagira bagira. Sonra kadin elinde bir biberonla bizim yanimiza geldi, kayinpederimde cay yapmaya calisiyodu mangalda. Ordaki caydanliktan bebek icin sicak su istedi,bende kizim icin kaynatip termosla goturdugum sudan ve ilistirmasi icin sogumus suyumuzdan koyuverdim biberonuna. Sonra dediki 2tanede kesme seker atarmisiniz icine,acikti bebek. Dedim mama vereyim istersen, varsa olur dedi. Neyse aptamil kullaniyorum ben, cikardim biberondaki suyuna gore mama koyuverdim. Goturdu verdi cocuga, yavrum acikmis nasil yapisti biberona. Cocuk icerken kadin diyoki "aptamilde cok gaz yapiyor, onermiyor doktorlar". Bende dedim o zaman "sen bilirsin daha iyiyse istersen kesme seker vereyim." piknik yerinde mama bulduguna sukretmiyoda bide begenmiyor hatun. Biz resmen valiz tasiyoruz bebek icin yanimizda, insanlar ne rahat ya, yanina hicbirsey almadan gelmis oyle, biz olmasak ne yediricekti acaba cocuga...
Ne kadar rahat sorumsuz insanlarmış.Dediğin gibi bizde her gezmeye giderken bir dolu çantayla gideriz burun aspritarüne varana kadar korum çantaya bebek sonuçta bu Allah korusunYa cok da susluydu hepsi hanimlarin, hani durumlari yok, ondan suyla kesme sekerle doyurucakti cocugu desem hic oylede durmuyorlardi. Daha devamida var, bebegi koydu bebek arabasina, biberonuda agzina verip biberonun arkasini bebek arabasinin kenarina dayadi, kendi gecip oturdu arkadaslarinin yanina, bebek kendi kendine icti oyle mamayi. Esimde diyorki "bak 6aylik olunca kendi icicek demekki" :)))
A.s canım seninde geçmiş bayramın mübarek olsun.Çok geçmiş olsun üzüldümOncelikle slm lar ve iyi bayramlar kizlar. Sizden ayri kalinca cok sey kacirdim farkindayim. Ozledim sizleri.
Kelebex dusuk yapmissin cnm. Tesaduf senin yazdigin sayfa acildi. Uzulme, gecmis olsun.
Ben cok kotu bir ay gecirdim. Bebegim ateslendi demistim ya asidan. Onun atesi gecti ama bebegim viral enfeksiyon oldu. Hapsirik oksuruk. Burun tikanikligindan ememedi, kilo alamadi. Oksurukten uyuyamadi. Biri antibiyotik olmak uzere 4 ilac kullandim. Sukur 10 gunun sonunda gecti.
Bebegim iyilesti derken annemde 24 cm kist cikti. Acil ameliyata aldilar, rahmi alindi. Simdi dikisleri kaynamamis. Hala agrisi da var. ayin 14 u gibi kist de kotu bir sey varmi yok mu soyleyecekler. Kist bagirsaga penc atmis doktor oyle demis.
Daha bitmedi esimin abisi kayinvalidemlerin evini basip bize saldirdi. Polis cagirdik.
Sutum kesildi simdi de cok az. Cok etkilendim psikolojim bozuldu.
Sanada canımbiraz geç oldu ama iyi bayramlar hepinize
ben hastayım grip olmuşum burnum akıyo hapşuruyorum çokta halsizim her yerim ağrıyo
eymene geçmez inşallah
A.s Bursaya gelmişken uğrasaydınız bizede bayramlaşırdıkSlm kızlar
Bende burayı özleyenlerdenimm uzun süredir giremiyorum
Oğluşumla ilk tatilimizi yapmış bulunmaktayız şu an evimize dönüyoruz bursadayız istikamet istanbul inşallah...
Beklediğim gibi olmadı çok güzel geçti oğlum burnumdan getircek düşüncesyle çıktık ama hamd olsun çok eğlendik tabi mızırdandı zaman zaman ama o kadarda olcak ben bile sıkılıyom arabada:)
İlk havuza sokmak istedik ama çığlık çığlığa o kadar korktu ki bizde çok üzüldük heves etmiştik o kadar ama sonra ki gün denize girdi babasıyla hiç ağlamadı şapır şupur vurdu suya oynadı baya çok sevindik bizde havuz biraz soğuktu sanırım:)
Şimdi mışıl mışıl uyuyo kuzum ama kızlar ya yolda yürüyemedik millet hep oğluşumu sevmek istiyo herkesin ilgisini çekiyo maşallah biraz topluda:) arkadan allahım bu ne güzel bebek hayatımda gördüğüm en tatlı bebek falan acayip gerildik eşimlehemen nazar değiyo çünkü gece uyurken çığlık atıyo böle durumlarda sürekli okudum ama rabbim hepimizin yavrularını korusun nazarlardan...
Allah hayırlı etsin darısıda damatlığınaBende uzun süredir buraya giremeyen ama çok özleyenlerdenim, oğlumla tatilede gittik, ilk ek gıdamızada başladık, hatta sünnet bile olduk, bu arada üzücü haberler de aldık, bebeğini kaybeden annelerden, Allah hiç bir annenin kucağını bebeksiz bırakmasın, Bebeklerimizi bize bağışlasın tüm kuzularınızı çok çok öpüyorum işte hikayelerimiz ;
ANNESİNİN PRENSİ: Sünnet Zamanı
ANNESİNİN PRENSİ: İlk Tatil Maceramız
Güle güle kirlensinAz önce ilk defa kızımı kendi başıma yıkadım. Duşta tabureye oturup onu da kucağıma alıp yıkadım. :) Mecbur kalmasam cesaret edemezdim herhalde ama annemle beraber yıkardık kuzumu, bayram nedeniyle 3 gündür annemi evde bulamayınca ve babası da işte olunca böyle bir çözüm buldum. Şapur şupur yıkandık çıktık
İnşAllah hasta falan etmem kuzumu.
Ya insanlar çok meraklı çocuk yokken varmı yokmu doğum yapınca nasıl yaptın süt geliyormu bu devarn böyle sürer giderDün amcamlara bayram ziyaretine gittik. Ben kıza mama hazırlayayım diye kalktım, yengem ''emmiyor mu'' şeklinde çok ender (!) sorulan soruyu yöneltti. ''Hayır, sütüm olmadı'' dedim. ''Tühh, keşke emseydi daha çok küçük'' gibi laflar edince içimden 'memelerim sarkmasın diye bilerek emzirmiyorum' demek geçti ama demedim.
Yahu ilk cümlem anlaşılmadı mı acaba: SÜTÜM OLMADI!! Olmayınca bebek ne emecek?
Canım ayakta yaptırma yinede ne olur ne olmaz Allah korusun şampuan felan elimiz kayıyor oturarak yaptırsan daha iyi olur benceben de bugün oğluşumu tek başıma yıkadım
çok heyecanlandım, ellerim titriyordu hatta
pikniğe gittik geldik, duman kokuyorduk
eşimin de işi vardı, beklemedim onu hiç
ama benimki tehlikeli oldu biraz galiba :18:
oğluşumu küvette ayakta tuttum, bi elimle yıkadım, bi elimle onu tuttum
yani ben suya girmedim
sonra da yine bir ilk olarak, onu uyuttuktan sonra ben banyo yaptım
bebefonu açtım, ağlarsa hemen su döker çıkarım dedim
çok şükür, o uyanmadan çıktım
sanırım ilk defa 12 dakikaya banyo yapmışımdır
ben de kendi yatağına geçirmeyi düşünüyorum, çünkü büyüdü artık
ama gece boyu kaç defa uyandığını sayamıyorum artık
nasıl ayırcam odasını bilmiyorum yaa
demir ilacını da dr direkt vermek isterse senin söylediğini söylim ona o zaman
çünkü daha mantıklı dediğin gibi
İnşallah gelip geçicidir geçmiş olsun canımBu sabah hastanedeydik, kalpteki üfürüm için ve damar açıklığı için echo çekimi vardı, artış yok, 3 ay sonrasına yine randevu verdiler, 1 yaşına kadar kapanır muhtemelen dediler, inşallah bakalım...
Canım yaa, güldürdün beni, sağolasın :)Dün amcamlara bayram ziyaretine gittik. Ben kıza mama hazırlayayım diye kalktım, yengem ''emmiyor mu'' şeklinde çok ender (!) sorulan soruyu yöneltti. ''Hayır, sütüm olmadı'' dedim. ''Tühh, keşke emseydi daha çok küçük'' gibi laflar edince içimden 'memelerim sarkmasın diye bilerek emzirmiyorum' demek geçti ama demedim.
Yahu ilk cümlem anlaşılmadı mı acaba: SÜTÜM OLMADI!! Olmayınca bebek ne emecek?
İnşallah canım, sen ferah fahur ol, bak her şey çook güzel olacak..Bu sabah hastanedeydik, kalpteki üfürüm için ve damar açıklığı için echo çekimi vardı, artış yok, 3 ay sonrasına yine randevu verdiler, 1 yaşına kadar kapanır muhtemelen dediler, inşallah bakalım...
Slm kızlar
Bende burayı özleyenlerdenimm uzun süredir giremiyorum
Oğluşumla ilk tatilimizi yapmış bulunmaktayız şu an evimize dönüyoruz bursadayız istikamet istanbul inşallah...
Beklediğim gibi olmadı çok güzel geçti oğlum burnumdan getircek düşüncesyle çıktık ama hamd olsun çok eğlendik tabi mızırdandı zaman zaman ama o kadarda olcak ben bile sıkılıyom arabada:)
İlk havuza sokmak istedik ama çığlık çığlığa o kadar korktu ki bizde çok üzüldük heves etmiştik o kadar ama sonra ki gün denize girdi babasıyla hiç ağlamadı şapır şupur vurdu suya oynadı baya çok sevindik bizde havuz biraz soğuktu sanırım:)
Şimdi mışıl mışıl uyuyo kuzum ama kızlar ya yolda yürüyemedik millet hep oğluşumu sevmek istiyo herkesin ilgisini çekiyo maşallah biraz topluda:) arkadan allahım bu ne güzel bebek hayatımda gördüğüm en tatlı bebek falan acayip gerildik eşimlehemen nazar değiyo çünkü gece uyurken çığlık atıyo böle durumlarda sürekli okudum ama rabbim hepimizin yavrularını korusun nazarlardan...
canim ben de de var uyku sikintisi yarim saat salladim. Yeni uyudu bebekimAkşam bir şekilde uyutmayı başarırsam uyuyor.Bizim sorunumuz gündüz uykusu.Gazı olduğunu sanmıyorum ama tabiki bilemiyorum belki olabilir.Doktora sordum bana dediği yatağına bırak ağlasın, bir süre sonra uyur.Bunu da denedim bir süre ağladı uyumadı,sonra aldım, uzun süre ağlatamam çocuğumu kusura bakmasın.Yenikullanıcı senin dediğin gibi uzun süre kucakta gezdirsem uyur belki ama belim ve sırtım bunu artık kaldırmıyor.Yarın doktora gidicem bunun için.Ama yinede şu an için yapabileceğim bu sanırım.Belim kopana kadar taşıyayım belki yine kendi kendine uyumaya başlar.Bir hafta boyunca olmuştu yine neden olmasın.(Ben bir yerlerde yanlış yaptım galiba)Cevaplarınız için çok tşk ederim.
Yenikullanıcı,geçmiş olsun,umarım bebeğinin hiçbirşeyi kalmaz ve kısa sürede herşey normale döner.
Yakın bir zamana kadar bebeğimi beşiğine yatırıp ağzına da emzik verip sallaya sallaya uyuturdum. Neredeyse 10 sn de bir emziği düşürüp aradığı, bulamayınca da ağladığı için dalana kadar belki bir saat cebelleşirdik. Son zamanlarda kızım artık emziği daha iyi tutmaya başladı. Yine arada düşürse de ağzına verdikten sonra dalana kadar düşürmediği de oluyor. Şimdi kızımı beşiğine koyuyorum, ağzına emziğini veriyorum, artık sallamıyorum. Öyle uyuyor kuzum. Dalana kadar bekliyorum yanında yine de.Şimdi düşünüyorum da belki baştan beri sallamam gereksizdi. Onun uyku arkadaşı emzik ya, belki sadece emerek te uyuyacaktı.
ayağa basıp duruyo mu canım bebeğin nasıl yıkadın ki, ben sadece kendim tutarak adım attırır gibi yapıyorum hiç tam olarak bastırmadım ayakları üzerinde...
kendi yatağında belki o kadar sık uyanmaz canım, ben mecburum geçirmeye bizim odadaki beşiği küçük sıkılıyo artık içinde, bizim odaya daha büyük bişey koymanın imkanı da yok, işte en kısa zamanda yatak almamız gerekiyo kendi odasındaki karyolasına, ona karar veremedik hala, tamamen lateks yatak mı, paket yay üzeri lateks yatak mı, normal yaylı yatak üzeri lateks mi... sen nasıl yatak kullanıcaksın canım, daha önce sormuştum ben burda sizler nasıl yatak kullanıyosunuz ya da kullanıcaksınız diye cvp yazan olmadı...