• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    113
Kızlar sonunda bebek arabamı aldım. Arabayı almaktan çok buna harcadığım mesaiden kurtulduğum için de mutlu olabilirim 😁
Hadi hayırlısı olsun 😂😂 farklı marka ama görüntüsü benimkine çok benziyooor

detaylu ultrasona gidenler böbreklerde genişleme ile ilgili bilginiz var mı? bu ay sonu detaylı var ama dr böbreklerde genişleme olduğunu bol su içmem gerektiğini geçebileceğini söyledi? hiç bilen duyan var mı?
Merhabalar benim oğlumda da detaylı ultrasonda böbrek genişleme demişti erkek bebeklerde olabiliyor doguma kadar geçiyor demişti ama doğduktan sonra yine vardı hafif genişleme ultrason takibi 6 ayda bir demislerdi geçti bir yılın sonunda çok şükür sizinde geçici birseydir umarım takipli devam ederseniz sıkıntı cikmaz insallah🤗

Kızlar herkese merhabalar ❤️❤️❤️ çok uzun zamandır giremiyorum buraya umarım hepinizin gebeliği sağlıklı ilerliyordur.. ayrıntılı ultrasonları yaptırdınız mı? Bir diğer ve önemli sorum ise tetanoz aşısı 💉 yaptırdınız mı? Normalde 20. Haftada yaptırmak gerekiyor ama ben unuttum 21+6 olduk ama 34. Haftaya kadar da yapılabiliyormuş sanırım. Konuyla ilgili bilgisi olan ve aşı yaptıran var mıdır?

Kızlar sonunda bebek arabamı aldım. Arabayı almaktan çok buna harcadığım mesaiden kurtulduğum için de mutlu olabilirim 😁
Güle güle kullan 💐 çok haklısın bende sipariş verince artık bakmaktan kurtulduğuma sevindim 😄

Kızlar herkese merhabalar ❤️❤️❤️ çok uzun zamandır giremiyorum buraya umarım hepinizin gebeliği sağlıklı ilerliyordur.. ayrıntılı ultrasonları yaptırdınız mı? Bir diğer ve önemli sorum ise tetanoz aşısı 💉 yaptırdınız mı? Normalde 20. Haftada yaptırmak gerekiyor ama ben unuttum 21+6 olduk ama 34. Haftaya kadar da yapılabiliyormuş sanırım. Konuyla ilgili bilgisi olan ve aşı yaptıran var mıdır?
Bana sağlık ocağındaki hemşire 22. Hafta gelin o zaman yapıyoruz dedi. Ben hatta o hafta gidemeyeceğim daha geç gidicem

İkisini de yaptırdım tetanoz u bilmiyorum ama ayrıntılı 24. Haftaya kadar diye biliyorum cnm

Kızlar merhaba bu aralar akıntımda bi değişiklik gözlemliyorum sanki beuaxdan hafif sarıya dönmüş gibi bu bir sorun mu acaba sizlerde nasıl

maya91 maya91 aşkım e bebekte daha uyguna düşmüş

Eklentiler

• Screenshot_2024-11-02-20-44-51-248_com.solidict.ebebek.jpg
    Screenshot_2024-11-02-20-44-51-248_com.solidict.ebebek.jpg
    57,7 KB · Görüntüleme: 65
Merhaba şuan ben de aynı sıkıntıyı yaşıyırom idrar yolu enfeksiyonu var yani zaten öyle olduğunu anladığım için sağlık ocağına gitmiştim idrar tahlilinde hem enfeksiyon hem protein kaçağı çıktı. Siz şuan ne durumdasın acaba
Ben aynı zamanda nefroloji bölümüne gittim durumu anlattım. O da, 24 saat boyunca büyük 2 litrelik bir idrar testi verdi ve 24 saat ona idrarımı yaptım kapsamlı bir test yaptı. Sonuca göre 67 protein çıktı idrarda. Kadın doğumun ilk yaptığı testtede 97 çıkmıştı. Sonra iki sonuca görede gebelik zehirlenmesi olmadığını, bazen gebelikte bu protein kaçaklarının olabileceğini söyledi. Eğer protein sayısı 300 ve üzeri çıksaydı ve bunun yanında tansiyon yüksekliği ve ödem olsaydı gebelik zehirlenmesinden ötürü hastaneye yatışım yapılacaktı. Çok şükür ki çıkmadı. Lökositte çıktı ancak idrar kültürü yapıldığında üreme olmadığı görüldü bu yüzden aktif bir idrar yolu enfeksiyonu olmadığı söylendi. Yani özetle protein sayınıza baktırmanız lazım. Sayıya göre yol izleniyor

Ben aynı zamanda nefroloji bölümüne gittim durumu anlattım. O da, 24 saat boyunca büyük 2 litrelik bir idrar testi verdi ve 24 saat ona idrarımı yaptım kapsamlı bir test yaptı. Sonuca göre 67 protein çıktı idrarda. Kadın doğumun ilk yaptığı testtede 97 çıkmıştı. Sonra iki sonuca görede gebelik zehirlenmesi olmadığını, bazen gebelikte bu protein kaçaklarının olabileceğini söyledi. Eğer protein sayısı 300 ve üzeri çıksaydı ve bunun yanında tansiyon yüksekliği ve ödem olsaydı gebelik zehirlenmesinden ötürü hastaneye yatışım yapılacaktı. Çok şükür ki çıkmadı. Lökositte çıktı ancak idrar kültürü yapıldığında üreme olmadığı görüldü bu yüzden aktif bir idrar yolu enfeksiyonu olmadığı söylendi. Yani özetle protein sayınıza baktırmanız lazım. Sayıya göre yol izleniyor
Detaylı anlattığınız için teşekkür ederim kaç aylık hamilesiniz acaba

Canım vajinal enfeksiyon nasıl anlaşılıyor bende akıntı sarıya döndü ama bu idrar yolu enfeksiyonundan mı yoksa vajinal enfeksiyondan mı acaba
Akıntını takip etmen lazım. Vajinal mantarda olabilir. İdrar yolu enfeksiyonunda tuvaletini yaparken yanma oluyor bitiminde de sanki devamı varmıs gibi hissediyorsun. Mantarda vajinada kaşıntı koku akıntı rengi değişikliği oluyor. Bende de olmustu ebe bana akıntı normal rengini ve kokusunu takip et demişti. İdrar testi vermistim enfeksiyon cıkmamıstı. Mantar icinde sarılık öyle artmadı koku olmadı gecti.

Canım vajinal enfeksiyon nasıl anlaşılıyor bende akıntı sarıya döndü ama bu idrar yolu enfeksiyonundan mı yoksa vajinal enfeksiyondan mı acaba
Akıntiyla birlikte kötü koku var mi ? Benim akıntım renksizdi ama yogun koku sikayetim vardi. Doktorda fitil vermisti gecmisti cnm

Akıntını takip etmen lazım. Vajinal mantarda olabilir. İdrar yolu enfeksiyonunda tuvaletini yaparken yanma oluyor bitiminde de sanki devamı varmıs gibi hissediyorsun. Mantarda vajinada kaşıntı koku akıntı rengi değişikliği oluyor. Bende de olmustu ebe bana akıntı normal rengini ve kokusunu takip et demişti. İdrar testi vermistim enfeksiyon cıkmamıstı. Mantar icinde sarılık öyle artmadı koku olmadı gecti.
Anladım canım bende kaşıntı koku falan yok zaten en son idrar yolu enfeksiyonum vardı demek ki ondan oldu

Back