5.ay kontrolunden geldık...
kilo 8kg
boy 65cm
baş çevresi 42.5cm
iyi hoş da bızım boyumuz ıkı aydır sadece 1-2 cm uzuyordr olabılır bır anda boy atabılır dedi ama yınede insan takıyo..çünkü anne baba 1.74 cm boya sahip DD
Bugün biz de 5.ay kontrolümüzü olduk.500 gr almışız bu ay hala 7 kilo olamadık 6.940 da kaldık(Boyumuz 5 cm uzamış bu ay doktor uzun olacak diyor. Sadece anne sütü veriyorduk katı gıdaya ve kaşıkla yemeye alışması için kabak,havuç ve patates ver dedi. Sadece bir öğünde 2-3 kaşık vereceğiz.Yemezse zorlama dedi amaç alıştırmak.Haşlayıp zeytinyağı döküp veriyoruz.Bu hafta kabak vericem sonra sırayla diğerlerini.
Biz ek gıdaya tam olarak başlamadık aslında 6.ayda geçeceğiz şimdi alıştırma yapıyoruz:)) Yoğurtta vermedi bize. Sadece alışsın diye günde 2-3 kaşık sebze püresi verelim dedi.Bana bir fincan dolusu ver demisti dr. Cok demis o zaman de mi? Seftalide kotu olunca tirstim bu ek gidadan. Yogurdu ne kadar vereceksin ve sade mi vereceksin. Masallah bebegine de.
Kizlar bebegim yogurdu sevmedi bir tatli kasigi anca yiyor. Seftali yi de doktor posasiyla ver dedi verdim. Cermez olaydim. Karni aondan agrimis meger. Annem dedi ki sadece suyunu ver ondan olmustur diye.
Siz neler yapiyonuz? Benim bebegimin kilosu az ve ek gida da sevmedi neler yapmaliyim?
Zaten bir suru dedim var bir de bebegime uzuluyorum. Tekrar ayni odada yatiyoruz bebegimle. Onun yaninda agladim 2 kere. Etkilenmis midir? Yapisik ikiz gibi oldu bir yere birakmiyor.
Cnm masallah bebegine. Anne sutu mu veriyorsun sadece. Bana bir sey oner. Gece sutumden birde ustune mamadan mi vereyim? Bebek sutu aptamil yani ondan.
70lik suya aptmail mamanın ölçü kaşığı ile 3koydum cıvık oldu 4 biraz katı gibi oluyor 3,5 iyi :) ben yedirirken eğer cıvırsa toz ekliyorum katılaşırsa azıcık daha su ekliyorum. 80+90lık bir mama oluyor.Canim ne kadar suya ne kadar mama koyuyosun bende dun milupaninkini aldim 6 kasik yaziyo ama cok geldi bana .
Bizimde dun dr kontrolumuz vardi 5.5 ayligiz 27 subat dogumluyuz 7500 kilo 67 cm olmus oglum dr ayina gore normal kilosu ama artik ek gidalara gecelim emeklemeye filan baslayinca hic kilo aldiramicaz dedi simdi ocaga corbasini koydum azicik havuc kabak ve patates kaynayinca blenderden gecirip 1 tatli kasigi irmik aticam tok tutsun hem koyu olsun diye kahvaltilara baslamayi daha dusunmuyorum cunku daha emiyo mamaylada destekliyorum 7-8 ayi beklerim kahvalti icin dr demir damlamizi verdi soyledim paraben var diye paraben yediklerimiz ictiklerimizin icinde en masumu dedi calpolde dolvende filanda varmis kansizlik cok onemli istahsizligin ilk nedeni dedi o yuzden vericem sarafer diye bi damla verdi geceleri yatarkende tahilli mamalardan verebilirsin tok tutar dedi milupaninkini aldim siz neler kullaniyosunuz kendiniz pirin unuyla mi yapiyosunuz muhallebi yapmayada baslicam tariflerde genelde devam sutu katilandan yaziyo bende oyle yaparim heralde dr yogurt icin gunluk mayalamana gerek yok dedi onun icindeki yararli bakterilerde lazim bebege dedi bide yurutec hoppala gibi seyler kesinlikle yasak ozellikle erkek cocuklari icin bide onlarla olan kazalar dusmeler cok ciddi oluyo dedi biraz karisik oldu kizlar ama hatirladiklarim bunlar bide bizim.bezinde o turuncu lekelerden olmustu tel konusmustuk dr la bol sivi demisti gidince yine konustuk ciddi bisey degil dedi ozellikle terleyince oluyo zaten suyu ihmal etmeyin bol bol.verin dedi ben kasikla filan vermiyorum valla biberonla veriyorum kendisi ne kadar isterse iciyo
:)) tombulluk kalmadı canım ya devam sütü vermeyeceğim diye direndim her ay kilo alımımız 500lerde kaldı. sütüm yetmedi yani. ama son 1,5aydır devam sütünü arttırdım zaten 4 aylık olduktan kısa bir süre sonra emmeyi de bıraktı ben de ek gıdalara başladım bu ay daha fazla aldı diye umuyorum ama yine de senin bebişten zayıf. yani 7kg olmuştur anca.annisler nasilsiniz
sonsy senin kızcen uzun olacak demekki..topuk kaninda karsilasmistik ya kuzunun hali gozumun onunden gitmiyor tombul uzun sacliydi m
asallah
tatlı şeftali bulmak çok zor canım ben de verince kıvrandı. kavanozlardan al çok beğendim ben onları içlerinde pirinç unu da var. iyi meyve bulmak zor. kayısı+muz , elma+havuç bunları çok sevdi benimki.Kizlar bebegim yogurdu sevmedi bir tatli kasigi anca yiyor. Seftali yi de doktor posasiyla ver dedi verdim. Cermez olaydim. Karni aondan agrimis meger. Annem dedi ki sadece suyunu ver ondan olmustur diye.
Siz neler yapiyonuz? Benim bebegimin kilosu az ve ek gida da sevmedi neler yapmaliyim?
Zaten bir suru dedim var bir de bebegime uzuluyorum. Tekrar ayni odada yatiyoruz bebegimle. Onun yaninda agladim 2 kere. Etkilenmis midir? Yapisik ikiz gibi oldu bir yere birakmiyor.
bak doktor bana sadece pirinçli ver dedi ama ben onun dediğini uygulamadım ve son 1 ay bebeğim toparladı. doktorumuz aynı biliyorsun. ben ona az emiyor dedim bana meyve bile verme dedi. ama kontrolden 10 gün sonra benimki emmeyi tamamen bıraktı ve ben sadece pirinçli değil tahıllıya da başladım. meyvelere de sebzelere de. sen de yedir. bak gör kilo alımı artacak. ama tabi günde en az 600cc sütü ihmal etmeyeceksin. süt aralarına hep bunları ver. zaten bunları yese de sütü yine içmek istiyor.Cnm masallah bebegine. Anne sutu mu veriyorsun sadece. Bana bir sey oner. Gece sutumden birde ustune mamadan mi vereyim? Bebek sutu aptamil yani ondan.
Bugün biz de 5.ay kontrolümüzü olduk.500 gr almışız bu ay hala 7 kilo olamadık 6.940 da kaldık(Boyumuz 5 cm uzamış bu ay doktor uzun olacak diyor. Sadece anne sütü veriyorduk katı gıdaya ve kaşıkla yemeye alışması için kabak,havuç ve patates ver dedi. Sadece bir öğünde 2-3 kaşık vereceğiz.Yemezse zorlama dedi amaç alıştırmak.Haşlayıp zeytinyağı döküp veriyoruz.Bu hafta kabak vericem sonra sırayla diğerlerini.
Bir de sismanlatan seyler yersek mi bebek iyi kilo alir?
Bana bir fincan dolusu ver demisti dr. Cok demis o zaman de mi? Seftalide kotu olunca tirstim bu ek gidadan. Yogurdu ne kadar vereceksin ve sade mi vereceksin. Masallah bebegine de.
doymuyodur.Kizlar artik cildiricam bebegim zaten surekli mizmizdi yani bi ihhh ihhh demeyi ogrendi surekli ihhh diyodu ama iki gundur iyice huzursuz hic durmuyo surekli agliyo diste cikarmiyo niye boyle bilmiyorum hic bisey yapamiyorum surekli yanimda ol diyo ama onceden yanina gidince susardi artik susmuyoda doktorada goturdum hic biseyi yok cok sukur ama bebegim surekli mutsuz nazar iicin surekli okuyorumda ama bilmiyorum neden bole yapiyo cok yoruldum artik gecede cok kalkmaya basladi uykusuzluk yorgunluk artik cok zor oluyo
Ek gıdayı şu şekilde veriyorum saba uynannca anne sütü 7 buçuk gibi sonra 9 gibi anne sütü ve uyku uyandıktan sonra meyve püresi öğlen çorba zaten yeni başladım öğlen uykusundan sonra yine anne sütü 1 saat sonra falan yoğurt saat 3-4 gibi oluyor akşam 7 gibi kaşık maması 1 saat sonra emzirip uyutuyorum.gece bir kez uyanıyor yine anne sütü anlamadığım şey yine de 400-500 gr almış daha fazla bekliyordum kilosunu hatta bir dr ek gıda yerine devam sütü verd dedi bebeğim biberona alışık olmadığından vermedim çok ciddi bir kilo azlığı yok bence ama devam sütü yerine kaşığa alışsın dedim en azından güzelce yoğurt meyve yemiş oluyor.bu arada günlük verilen ek gıda 2 çay bardağını geçmiycekmiş ben kaşık mamasını çay bardağını yarısı kadar suyla yapıyorum yoğurt 3-4 yemek kaşığı meyve de 3 kayısı püresi 2 dilim şettali gibi.siz nasıl yapıyorsunuz
canım bak profil resmi kızımın son hali.
saçlar da döküldü :) siyahlar gidiyor kahve geliyor yerine.
teni de karaydı açıldı.
artık annesine benzemeye başladı
Bebeğimin 5.ay kontrolü vardı dr da 6860 sağlık ocağında 7 kilo geldi boyu 66 cm.geçen ay dr az kilo aldığı için ek gıda başladı sadece anne sütü alıyordu bu ay yoğurt verdim meyva suyu genelde kayısı ve şeftali ve aptamilin sütlü pirinçli kaşık maması yiyor.yoğurt meyve püresini çok güzel yedi 2 gündür sebze çorbası deniyorum kabak patates havuç ama sevmedi püskürtüyor ağlıyor biraz zorlayıp 4-5 kaşık veriyorum umatrım alışır.tarhana da denemiştim onu sevmişti.Sormak istediğim sürekli gittiğim dr 400 gr aldığı ,için ek gıda başladı başka dr başlamayabilirdin 6 ay sadece anne sütü dedi çorba verme dedi cici bebe bisküviyi sordum hayır dedi kafam karıştı ablamın 2 çocuğu var ben verdim ver diyor meyvesine karıştırıp hatta kendi doktorum 2 cicibeye 1 kaşık petmezle sulandır dedi demir için sağlık ocağındaki hemşirede ıhlamula ıslat dedi siz veriyormusunuz ek gıdaya başlamakla yanlış yapmamışımdır umarım gerçi yetmiyordu artık herhalde hala sık sık emziriyorum bu arada kan damlası vegaferon verdiler siz de bundan mı kullanıyorsunuz? hipp marka bebek bisküvisinde şeker yokmuş organikmiş ondan mı alsam diyorum birde kaşık maması önerileriniz varmı sütlü pirinçliyi değiştiriyim diyorum farklılık olsun.su hayat bebek su kullanıyorum severek içiyor tavsiye ederim ağızlığı hediye.
Kizlar bebegim yogurdu sevmedi bir tatli kasigi anca yiyor. Seftali yi de doktor posasiyla ver dedi verdim. Cermez olaydim. Karni aondan agrimis meger. Annem dedi ki sadece suyunu ver ondan olmustur diye.