2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kizlar bebegim yogurdu sevmedi bir tatli kasigi anca yiyor. Seftali yi de doktor posasiyla ver dedi verdim. Cermez olaydim. Karni aondan agrimis meger. Annem dedi ki sadece suyunu ver ondan olmustur diye.

Siz neler yapiyonuz? Benim bebegimin kilosu az ve ek gida da sevmedi neler yapmaliyim?

Zaten bir suru dedim var bir de bebegime uzuluyorum. Tekrar ayni odada yatiyoruz bebegimle. Onun yaninda agladim 2 kere. Etkilenmis midir? Yapisik ikiz gibi oldu bir yere birakmiyor.

5.ay kontrolunden geldık...

kilo 8kg
boy 65cm
baş çevresi 42.5cm

iyi hoş da bızım boyumuz ıkı aydır sadece 1-2 cm uzuyor dr olabılır bır anda boy atabılır dedi ama yınede insan takıyo..çünkü anne baba 1.74 cm boya sahip DD

Cnm masallah bebegine. Anne sutu mu veriyorsun sadece. Bana bir sey oner. Gece sutumden birde ustune mamadan mi vereyim? Bebek sutu aptamil yani ondan.

Son düzenleme:
Bugün biz de 5.ay kontrolümüzü olduk.500 gr almışız bu ay hala 7 kilo olamadık 6.940 da kaldık(Boyumuz 5 cm uzamış bu ay doktor uzun olacak diyor. Sadece anne sütü veriyorduk katı gıdaya ve kaşıkla yemeye alışması için kabak,havuç ve patates ver dedi. Sadece bir öğünde 2-3 kaşık vereceğiz.Yemezse zorlama dedi amaç alıştırmak.Haşlayıp zeytinyağı döküp veriyoruz.Bu hafta kabak vericem sonra sırayla diğerlerini.

Bana bir fincan dolusu ver demisti dr. Cok demis o zaman de mi? Seftalide kotu olunca tirstim bu ek gidadan. Yogurdu ne kadar vereceksin ve sade mi vereceksin. Masallah bebegine de.

Bana bir fincan dolusu ver demisti dr. Cok demis o zaman de mi? Seftalide kotu olunca tirstim bu ek gidadan. Yogurdu ne kadar vereceksin ve sade mi vereceksin. Masallah bebegine de.
Biz ek gıdaya tam olarak başlamadık aslında 6.ayda geçeceğiz şimdi alıştırma yapıyoruz:)) Yoğurtta vermedi bize. Sadece alışsın diye günde 2-3 kaşık sebze püresi verelim dedi.

ben de bugün kayısı verdim, soydum ve çatalla ezdim
yumuşak olan bi kayısı seçtim zaten
afiyetle yedi, bir şey de olmadı
evde hangi meyve varsa tattırmaya çalışıyorum
dün de incir vardı, ondan verdik
eşime şeftali almasını söyledim hatta, ondan da yesin diye
sana tavsiyem, bebeğin açken ver meyvesini, ne verceksen artık
yani tokken verirsen, meyve midede kalır ve mayalanır, sindirim zorlaşır
çünkü meyveler bağırsakta sindiriliyor
mide boşken ver ki, bağırsağa kolayca inebilsin

bu aydan sonra sanırım bebekler artık bir şeylerin farkında
ben daha odadan çıkmadan, arkamı dönünce başlıyor ağlamaya
ben ayağa kalkınca çırpınıyor beni de al diye, çok bunaldım
evet çok şükür, bebeğim sağlıklı, çok huysuz değil ama hiçbi işimi tam yapamıyorum nerdeyse
ana kucağında da durmuyor artık, bağlamıyorum çünkü, o zaman da hooop aşağı kaydırıyor kendini
yerde de sürekli dönüyor, yastık bile koysam yanlarına, baş edemiyorum
inanın, lavobo ihtiyacımı karşıladığım zaman, kendimi büyük bi işi başarmış gibi hissediyorum
çünkü oraya bile zar zor gidiyorum bebişim sayesinde

Cnm masallah bebegine. Anne sutu mu veriyorsun sadece. Bana bir sey oner. Gece sutumden birde ustune mamadan mi vereyim? Bebek sutu aptamil yani ondan.

cnm biz 6.aya kadar sadece meyve püresi ve yoğur verecegiz..oglum nerdeyse gunde 1.5-2 çay pardagı meyve suyu içiyor..aradada yoğurt verıyorum ama yogurt cok gaz yaptıgından az verıyorum ve verdıgım gun cıglıkcıglıya oluyoruz..

onun dışında aptamıl devam sutu verıyorum..gece yatmadan 150ml e 3bebe bisküvisi koyup calkalayıp verıyorum..hem tok tutsun hemde gece uzun uyusun diye..

vee anne sutu..azda olsa idare ediyoruz...

Kizlar artik cildiricam bebegim zaten surekli mizmizdi yani bi ihhh ihhh demeyi ogrendi surekli ihhh diyodu ama iki gundur iyice huzursuz hic durmuyo surekli agliyo diste cikarmiyo niye boyle bilmiyorum hic bisey yapamiyorum surekli yanimda ol diyo ama onceden yanina gidince susardi artik susmuyoda doktorada goturdum hic biseyi yok cok sukur ama bebegim surekli mutsuz nazar iicin surekli okuyorumda ama bilmiyorum neden bole yapiyo cok yoruldum artik gecede cok kalkmaya basladi uykusuzluk yorgunluk artik cok zor oluyo

kızlar aramızda bebeklerinde inek sütü alerjisi olan var mı :26: bizde çok yakında alerji testi yaptıracağız :18: cevaplarınız benim için çok önemli

Bebeğimin 5.ay kontrolü vardı dr da 6860 sağlık ocağında 7 kilo geldi boyu 66 cm.geçen ay dr az kilo aldığı için ek gıda başladı sadece anne sütü alıyordu bu ay yoğurt verdim meyva suyu genelde kayısı ve şeftali ve aptamilin sütlü pirinçli kaşık maması yiyor.yoğurt meyve püresini çok güzel yedi 2 gündür sebze çorbası deniyorum kabak patates havuç ama sevmedi püskürtüyor ağlıyor biraz zorlayıp 4-5 kaşık veriyorum umatrım alışır.tarhana da denemiştim onu sevmişti.Sormak istediğim sürekli gittiğim dr 400 gr aldığı ,için ek gıda başladı başka dr başlamayabilirdin 6 ay sadece anne sütü dedi çorba verme dedi cici bebe bisküviyi sordum hayır dedi kafam karıştı ablamın 2 çocuğu var ben verdim ver diyor meyvesine karıştırıp hatta kendi doktorum 2 cicibeye 1 kaşık petmezle sulandır dedi demir için sağlık ocağındaki hemşirede ıhlamula ıslat dedi siz veriyormusunuz ek gıdaya başlamakla yanlış yapmamışımdır umarım gerçi yetmiyordu artık herhalde hala sık sık emziriyorum bu arada kan damlası vegaferon verdiler siz de bundan mı kullanıyorsunuz? hipp marka bebek bisküvisinde şeker yokmuş organikmiş ondan mı alsam diyorum birde kaşık maması önerileriniz varmı sütlü pirinçliyi değiştiriyim diyorum farklılık olsun.su hayat bebek su kullanıyorum severek içiyor tavsiye ederim ağızlığı hediye.

Ek gıdayı şu şekilde veriyorum saba uynannca anne sütü 7 buçuk gibi sonra 9 gibi anne sütü ve uyku uyandıktan sonra meyve püresi öğlen çorba zaten yeni başladım öğlen uykusundan sonra yine anne sütü 1 saat sonra falan yoğurt saat 3-4 gibi oluyor akşam 7 gibi kaşık maması 1 saat sonra emzirip uyutuyorum.gece bir kez uyanıyor yine anne sütü anlamadığım şey yine de 400-500 gr almış daha fazla bekliyordum kilosunu hatta bir dr ek gıda yerine devam sütü verd dedi bebeğim biberona alışık olmadığından vermedim çok ciddi bir kilo azlığı yok bence ama devam sütü yerine kaşığa alışsın dedim en azından güzelce yoğurt meyve yemiş oluyor.bu arada günlük verilen ek gıda 2 çay bardağını geçmiycekmiş ben kaşık mamasını çay bardağını yarısı kadar suyla yapıyorum yoğurt 3-4 yemek kaşığı meyve de 3 kayısı püresi 2 dilim şettali gibi.siz nasıl yapıyorsunuz

70lik suya aptmail mamanın ölçü kaşığı ile 3koydum cıvık oldu 4 biraz katı gibi oluyor 3,5 iyi :) ben yedirirken eğer cıvırsa toz ekliyorum katılaşırsa azıcık daha su ekliyorum. 80+90lık bir mama oluyor.

annisler nasilsiniz

sonsy senin kızcen uzun olacak demekki..topuk kaninda karsilasmistik ya kuzunun hali gozumun onunden gitmiyor tombul uzun sacliydi m
asallah
:)) tombulluk kalmadı canım ya devam sütü vermeyeceğim diye direndim her ay kilo alımımız 500lerde kaldı. sütüm yetmedi yani. ama son 1,5aydır devam sütünü arttırdım zaten 4 aylık olduktan kısa bir süre sonra emmeyi de bıraktı ben de ek gıdalara başladım bu ay daha fazla aldı diye umuyorum ama yine de senin bebişten zayıf. yani 7kg olmuştur anca.

tatlı şeftali bulmak çok zor canım ben de verince kıvrandı. kavanozlardan al çok beğendim ben onları içlerinde pirinç unu da var. iyi meyve bulmak zor. kayısı+muz , elma+havuç bunları çok sevdi benimki.

bak doktor bana sadece pirinçli ver dedi ama ben onun dediğini uygulamadım ve son 1 ay bebeğim toparladı. doktorumuz aynı biliyorsun. ben ona az emiyor dedim bana meyve bile verme dedi. ama kontrolden 10 gün sonra benimki emmeyi tamamen bıraktı ve ben sadece pirinçli değil tahıllıya da başladım. meyvelere de sebzelere de. sen de yedir. bak gör kilo alımı artacak. ama tabi günde en az 600cc sütü ihmal etmeyeceksin. süt aralarına hep bunları ver. zaten bunları yese de sütü yine içmek istiyor.

ben bugun kabak havuç patates haşladım. tel süzgeçten geçirdim iki kaseye ayırdım birine devam sütü ekledim. sütsüz olanı yutarken sallandı :))) tiksindi :) sütlü olanı daha iyi yedi. ama sanırım sevinçten 10kaşık vermişim. bu öğün sonrası sütünü 50cc içti. tek tek verirsen sevmez tatsız da olur. havuç tatlandırıyor.

Bir de sismanlatan seyler yersek mi bebek iyi kilo alir?
ilahi canım öyle şey mi olur. kan değerleri ile alakalı. bizimki beslemiyor canım :) sen batuhan yeğenime ek gıdayı arttırrr bak ben bu cuma kontrole gidicem hep 500gram alırdı biliyorsun ama bu ay 800aldı sanırım evde tarttım :)

şeftali dediğim gibi ekşi oluyor. tatlı bulmak zor. kavanozlardan ver bence. yoğurt yedikten sonra da benimki pek mutlu olmadı. pekmezli de vermiştim. hazır pürelerden daha memnun kaldım.
4aylık için bir sürü çeşit var hem zaten bizimkiler 5aylık oldu daha güzel şeyler verebiliriz.
ben bugun sebze püresi yaptım evde.
yarın muhallebi yapıcam.
milupanın sitesinde güzel tarifler var.

doymuyodur.

Kızlar annem bana 4aylık olunca bak az az tattıralım meyve sebze sonra yemez dedi ben annemle kavga ettim vermeyeceğim doktor sadece pirinçli mama ver dedi diye. ama yine de biz kavga dövüş tattırdık :) 4,5tan sonra daha çok tattırdık. şimdi hiçbişeyi kusmuyor herşeyin tadına bakıyor yiyor da. eskiler daha iyi biliyor.

canım bak profil resmi kızımın son hali.
saçlar da döküldü :) siyahlar gidiyor kahve geliyor yerine.
teni de karaydı açıldı.
artık annesine benzemeye başladı

Son düzenleme:

bugunumuz şöyleydi:
ölçüler hep çok yapıyorum ama hepsini bitirmiyor yediğini/içtiğini yazıyorum

00:30 140cc süt
04:45 110cc süt
08.30 30cc pirinçli mama
09:30 60cc süt
10:30 çeyrek muz
11:30 100cc süt
13:30 10 kaşık sebze püresi
14:30 35cc süt //sebze çok yedirdim sanırım
15:30 1/2 kavanoz yani 125gr/2 elma+havuç kavanoz püresi //daha versem yiyecekti
16:00 65cc süt
19:00 80cc tahıllı mama
20:00 70cc süt
Gece uykusu...

yarın ek gıdaları daha az vericem çünkü süt az içiyor gibi. bugun 570cc içmiş. az yani

canım bak profil resmi kızımın son hali.
saçlar da döküldü :) siyahlar gidiyor kahve geliyor yerine.
teni de karaydı açıldı.
artık annesine benzemeye başladı

cnm masallah ya pek bi tatli olmus kuzu..allahim nazarlardan korusun...

bebe bisküvisi vermende bi sakınca olacağını sanmıyorum ben oğluma hep vermiştim Allaha şükür bi sorunu yok bu oğlumada veriyorum sabahları 1 bebe bisküvisi her çeşidinden aldım genelde hipp in bisküvisini veriyorum o daha iyiymiş gibi geliyo

meyve sularını önermedi doktor posasıyla ver meyveleri dedi ben öyle yapıyorum 1 meyve yediğinde 3 gün yeni meyve vermemek lazım 3 gün alerji yapmazsa diğer bi meyveye geçilmeli her meyvenin arasında 3 gün olucak
canım neden bu kadar huzursuzsun her şeyi takmamak lazım

kızlar arının elmalı pirinç unundan verdim oğluma alerji yaptı acaba neye karşı alerjisi olabilir sütemi tahıla falanmı çok canım sıkıldı

Herkese selam.benim kizimin kilosu az malesef.kafaya takmiyim diyorum ama olmuyor malesef.4ay 1haftalik.6 kilo degiliz tam olarak.bugun disarda bi r arkadsin kizini gordum.1hafta kucuk benim kizdan.masallah tombik birsey.
Bizde kasik mamasina basladik.insallah alir kizcem.bide kakayi yesil yapiyor ne zamandir.doktoruna sorucam giderken..
Bende dun regl oldum sandim.biraz geldi yani adet gibi.durdu dahada bir sey yok.namazda kilamadim.artik yarina kadar gelmezse baslarim namaza.umarim boyle kucuk kucuk oynamaz benle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…