Kızım hala bıberon almıyor degısmedı bı turlu...mamada ıcmıyor haliyle sadece anne sütü alıyor oda çok fazla değil malum artık azalıyor ne yapıcam hala bılmıyorum.....gece bıkac saat arayla kalkıyor uykusundan,sabah 4 ten sonra saat başı kalkmaya başlıyor ve 6-7 gıbınkalkıp uyumuyorbıdaha...gecede 11 gıbı falan gecıyor uykuya hep aglayarak uyanıyorneden böyle oldu acaba sizlerın uyku düzeni nasıl gece uykusu nasıl?
O kadar dikkat etmeme rağmen kızım dün sağlık ocağındaki yataktan düştü, hala yerdeki görüntüsü gözümün önündeÇok şükür bir sağlık sorunu yaşamadık, keyfi falan yerinde ama her şey bitip de takip süresi geçince resmen çöktüğümü hissettim. Rabbim kimseye yaşatmasın bu ve buna benzer durumları. Pazartesinden beri ne zaman bıraksam yüz üstü dönüyor, gece bile. Dün gece resmen nöbet tuttum, kendiliğinden sırt üstüne dönerdi ama artık dönemiyor. Sürekli ilerleme çabasında onu da beceremiyor ve sinirlenip homurdanıyor. Uyurken bile yanından ayrılamıyorum, dün gece tam 3 kez yüz üstü döndü ters dönebilir mi diye bekledim ama dönmedi, yoruldu ve yüzünü yatağa gömdü hemen çevirdim. Böyle ne kadar devam ederiz bilmiyorum
O kadar dikkat etmeme rağmen kızım dün sağlık ocağındaki yataktan düştü, hala yerdeki görüntüsü gözümün önündeÇok şükür bir sağlık sorunu yaşamadık, keyfi falan yerinde ama her şey bitip de takip süresi geçince resmen çöktüğümü hissettim. Rabbim kimseye yaşatmasın bu ve buna benzer durumları. Pazartesinden beri ne zaman bıraksam yüz üstü dönüyor, gece bile. Dün gece resmen nöbet tuttum, kendiliğinden sırt üstüne dönerdi ama artık dönemiyor. Sürekli ilerleme çabasında onu da beceremiyor ve sinirlenip homurdanıyor. Uyurken bile yanından ayrılamıyorum, dün gece tam 3 kez yüz üstü döndü ters dönebilir mi diye bekledim ama dönmedi, yoruldu ve yüzünü yatağa gömdü hemen çevirdim. Böyle ne kadar devam ederiz bilmiyorum
Slm kızlar bıberon ve mam kaplarını nasıl temızlıyorsunuz?
Bır de santafer kan ılacını nasıl verıyorsunuz damlaları nasıl ayarlıyorsunuz ucunu sIkıyor musunuz
Oglum ateslendı ya temızlıgı duzgun yapmadım ya da kan ılacını ayarlayamadım acıl cvp beklıyorum sagolun
Bır de santafer kan ılacını nasıl verıyorsunuz damlaları nasıl ayarlıyorsunuz ucunu sIkıyor musunuz
Oglum ateslendı ya temızlıgı duzgun yapmadım ya da kan ılacını ayarlayamadım acıl cvp beklıyorum sagolun
canım ben anne sütü ile beslediğim için biberonu çok nadir kullanıyorum süt sağıp dışarıya çıktığımız zamanlar...
o zaman da önce köpükle yıkayıp durulayıp sonra kaynar suda 5 dakika kaynatıp sonra tekrar duruluyorum çünkü kaynayınca kireç gibi bişeyler oluyo yüzeyine, kuruyunca da kaldırıyorum yine...
emziğimizi de her dışarı çıkmadan sonra kaynar suda 5 dak. kaynatıp duruluyorum kendim...
kan ilacı vermiyorum ben daha, 6.aydan sonra kan sayımı yapılıp gerekli görülürse verilicek...
geçmiş olsun bu arada canım bebeğine....
Canım ben deterjan ve biberon fırçası ile temizliyorum. Duruladıktan sonra bir de kaynamış sudan geçiriyorum. Ama deterjan kullandığımdan dolayı içim pek rahat etmediğinden organik deterjan siparişi vereceğim netten bugün.
Bak bu, kullananlar da memnun kalmış.
Organik Sertifikalı Beslenme Gereçleri Deterjanı -Elde Yıkama - Süpermarket - Hepsiburada.com
Sterilizatörüm yoktu, gerek te duymamıştım ama deterjan araştırırken şu ürünü de gördüm fiyatı cazip geldi, alsam mı ki bunu da :
Beurer Mikrodalga Buharlı Sterilizatör (JBY40) - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
Benim kan ilacım vegaferon. Kızımın mama kaşığına biraz su koyup üzerine de 8-9 damla kan ilacı damlatıp veriyorum kızıma.
Kusma problemimizden dolayı yarısını çıkardığı da oluyor. Yatak-çarşaf hiç bir şey kalmıyor yani anlayacağın. Kan gibi rengi, zor da çıkıyor meret.
biraz önce ölçü ile kaşık maması yaptım 120lik oldu 80i yedi 40 kaldı. çok mu az mı bilemiyorum artık. bundan sonrakileri de ölçü ile yapacağım bakalım nasıl yiyecek...
çok geçmiş olsun canım, seni çok iyi anlıyorum, kızım da bizim yatağın üzerinden düşmüştü komodinle yatağın arasına, onu öyle avaz avaz görünce delirmiştim, Allah kimseye yaşatmasın... ki ben de yatağın tam ortasında sağına soluna yastık koyup bırakmıştım, döne döne istedikleri yere gidebiliyolar yatağın başucuna kadar dönüp oradan aşağı komodinle arasına düşmüş... o günden sonra gündüzleri de hep geceleri uyuduğu beşiğinde yatırıyorum ben, bizim yatakta döne döne uyumaya alıştığı için baştan yadırgadı beşikte dönmeye çalışırken uyandı ağladı az uyudu falan ama biraz biraz alıştı... ve uyanıkken de asla yatakta yalnız bırakmıyorum artık, ya odasındaki karyolasına götürüyorum ya da salonda yere bırakıyorum, gerçi o bile tehlikeli, ben ne kadar öteye de bıraksam döne döne gidiyo konsola doğru başını falan vurabiliyo dönüyoken konsola, köşeye gelicek diye korkuyorum...
günaydın kızlar biz artık iyice ek gıda almaya başladık sabah kahvaltı hazırlıyorum lapa şeklinde bu haftadan sonra tane tane vericem bazı şeyleri yadını alması açısından
muhallebi yapıyorum sebze çorbası yoğurt meyve aradada kavanoz mamalarından veriyorum oğlum kaşıkla yemeyi sevdi
sorunumuz şu ki kaşığı sevdiği içinmi bilmeme beni fazla emmek istemiyo artık
belkide son bir haftadır çok hastaydım sütümün tadımı değişti acaba diyorum 3 gündürde antibiyotik kullanıyorum
suyuda çok seviyo oğlum biberon kullanmıyoruz emziğide almadı şimdilik kaşık ve bardak kullanıyoruz
gece ağlayarak uyandı meme almıyo gazını çıkartmaya çalışıyorum olmuyo
anladım ki kakası var yapamıyo soydum bebek yağını aldım bi güzel bütün vücuduna masaj yaptım poposunu kulak çubuğuyla uyardım en son az da olsa yaptı kakasını siyah ve sertti canını çok yakmış bi damla kaka için saatlerece uğraştık
kalanınıda sabah uğraşarak yaptırdım kabızlık sorunumuz hala devam ediyo yani
ya benim oğlan da gece 2 saatte bir uyanır, bazen uyanıp uyumaz iki saatgece 4-5 kere kalkması kötüymüş sen hiç uyuyamıyorsundur hala... az içtiği için kalkıyor işte keşke gece biraz çok içse. tühh.
yatırmadan önce tahıllı gece maması var onu yapıp yedirsen biraz uzun uyusa
sinir oldum yaaAcaba ben mi çevremdekiler mi anlayışsız anlamadım. Bu akşam arkadaşlarım bana gelecekler, buyursunlar gelsinler. İki arkadaşımı da çok severim. Kızım gece uykusuna 8 de yatar ki 10-15 dk gecikse bile düzeni bozulur. (Dün halam dışarı çıkarmıştı 10 dk geç getirdi ben 1 buçuk saat uyutamadım)
Arkadaşlarımdan birine ' erken gelin, bebek 8 de uyur geç kalırsanız sevemezsiniz' dedim. 9 da geleceğiz, uyandırırız dedi. Haliyle uyandırtmam dedim, şakayla karışık düzeni bozulur, yapamam dedim. Bana 'sen öyle san, kaldırırım ben' falan dedi. Sonra ' madem sevemeyeceğiz ben de gece seni uyutmasın diye dua ediyorum ' dedi. bu arkadaşımın da çocuğu var, beni en iyi anlaması gereken kendi oysa. Ben şaka yaptığını ümit ediyorum. Sizce bebek gece uykusundan sevme bahanesiyle kaldırılır mı?
Canim bizde de seninkine benzer bir durum vardi. Ben de sadece anne sutu veriyorum. Seninki kadar cok kalkmior ama kalkiyordu. Ilk yatis hep gec hep gec. 12 de 1 de falan. Iki gundur. 9.30 da uyutmaya calisiyorum ama 10 da ancak uyuyor. Daha belli bir duzen yok. En cok kaka yapmadiginda rahat uyuyamiyor ve beni yoruyor.