2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
biraz önce ölçü ile kaşık maması yaptım 120lik oldu 80i yedi 40 kaldı. çok mu az mı bilemiyorum artık. bundan sonrakileri de ölçü ile yapacağım bakalım nasıl yiyecek...

Acaba ben mi çevremdekiler mi anlayışsız anlamadım. Bu akşam arkadaşlarım bana gelecekler, buyursunlar gelsinler. İki arkadaşımı da çok severim. Kızım gece uykusuna 8 de yatar ki 10-15 dk gecikse bile düzeni bozulur. (Dün halam dışarı çıkarmıştı 10 dk geç getirdi ben 1 buçuk saat uyutamadım)

Arkadaşlarımdan birine ' erken gelin, bebek 8 de uyur geç kalırsanız sevemezsiniz' dedim. 9 da geleceğiz, uyandırırız dedi. Haliyle uyandırtmam dedim, şakayla karışık düzeni bozulur, yapamam dedim. Bana 'sen öyle san, kaldırırım ben' falan dedi. Sonra ' madem sevemeyeceğiz ben de gece seni uyutmasın diye dua ediyorum ' dedi. bu arkadaşımın da çocuğu var, beni en iyi anlaması gereken kendi oysa. Ben şaka yaptığını ümit ediyorum. Sizce bebek gece uykusundan sevme bahanesiyle kaldırılır mı?

canlar kızım gerçekten küçük ama doktorum hiçbir şey demiyor. baş çevresinden çok korkuyorum ama bütün değerleride küçük doğdu. o yüzden doktorumuz bıngıldağı daha çok açık ve iyi ilerliyor diyor.ama bakıyorum da gerçekten mini. minyon mu olacak dedim hayır minyon falan değil dedi. iki yaşında yaşıtlarından ileri olacak hızlı büyüyor dedi. ben nöroloğa götürdüm şüphelendim, drgüldü bize, sevdirmeye mi getirdin kızını diyo.

bana da doktor arayı aç dedi 4 saatte 1 180lik ver dedi ama olmuyor yani bunun standart bi hali olamaz ki her bebek aynı değil.
ben de yapamadım gündüz ama gece uyandırmıyorum. 8de yatıyor 12de kaldırıyorum sonra da 4te. böyle olunca gece 120 130 içiyor. ama gündüz çok ağlıyor bekletemiyorum. eğer kendi kalkmıyorsa kaldırmamayı deneyebilirsin.

gece 4-5 kere kalkması kötüymüş sen hiç uyuyamıyorsundur hala... az içtiği için kalkıyor işte keşke gece biraz çok içse. tühh.
yatırmadan önce tahıllı gece maması var onu yapıp yedirsen biraz uzun uyusa

Kendisi kalkıyor, o yatsa sabaha kadar yatacağım, mamaya falan uyandırmam yani. (Önceleri bazen 1 bazen 2 kez kalkardı-ilk kalkışı 2 civarı olurdu. Şimdi 11-12 de kalkıyor) Daha iyi doysun uyanmasın diye yatmadan önceki son mamasının içine 3-4 tane cicibebe katıyorum. Ama o da fayda etmedi. Öne susamıştır belki ondan uyanmıştır diye düşünüp ilk kalkışında su veriyorum.İçiyor, emziğini verip uyutmayı deniyorum ama o 10-20 ml mamayı içmeden uyumuyor, içerken uyuyakalıyor.(90 yapıyorum her seferinde hep boşa gidiyor.) Çoğu kez onu uyutmaya çalışırken benim uykum kaçıyor. 3 saat yatakta döne döne uyumaya çalışıyorum, ben tam dalınca o tekrar uyanıyor. Bayramın 1. günü gece 3 saat uyuyabildim diye sinirden oturdum ağladım. Ramazanda benim de uyku düzenim bozulmuştu iyice , kız uyusa da ben uyuyamıyordum. Ramazan bitti biteli daha iyi gibiyiz şükür.
Ama her halükarda sabah 5 ile 6 arası ayaktayız.
Demek o uyanmıyor gece sen kaldırıyorsun, uyanmaması ne güzel. Bence uyanmıyorsa kendisi, sen de uyandırma. Doktorlar öyle diyor, mamadan çok uykuya ihtiyaçları varmış bu dönem.

merhaba anneler, benim bebeğim Nisan doğumlu ama bebeğinde inek sütü alerjisi olan var mı? ek gıdaya nbaşladınız mı? ya da ne zaman başlayacaksınız? bana şimdilik diyet verdi doktor, süt ve süt ürünleri yemiyorum. Siz neler yaptınız?

Kendisi kalkıyor, o yatsa sabaha kadar yatacağım, mamaya falan uyandırmam yani. (Önceleri bazen 1 bazen 2 kez kalkardı-ilk kalkışı 2 civarı olurdu. Şimdi 11-12 de kalkıyor) Daha iyi doysun uyanmasın diye yatmadan önceki son mamasının içine 3-4 tane cicibebe katıyorum. Ama o da fayda etmedi. Öne susamıştır belki ondan uyanmıştır diye düşünüp ilk kalkışında su veriyorum.İçiyor, emziğini verip uyutmayı deniyorum ama o 10-20 ml mamayı içmeden uyumuyor, içerken uyuyakalıyor.(90 yapıyorum her seferinde hep boşa gidiyor.) Çoğu kez onu uyutmaya çalışırken benim uykum kaçıyor. 3 saat yatakta döne döne uyumaya çalışıyorum, ben tam dalınca o tekrar uyanıyor. Bayramın 1. günü gece 3 saat uyuyabildim diye sinirden oturdum ağladım. Ramazanda benim de uyku düzenim bozulmuştu iyice , kız uyusa da ben uyuyamıyordum. Ramazan bitti biteli daha iyi gibiyiz şükür.
Ama her halükarda sabah 5 ile 6 arası ayaktayız.
Demek o uyanmıyor gece sen kaldırıyorsun, uyanmaması ne güzel. Bence uyanmıyorsa kendisi, sen de uyandırma. Doktorlar öyle diyor, mamadan çok uykuya ihtiyaçları varmış bu dönem.

bizimki uyanmıyor ama gözü kapalı tepiniyor :) bisküvi susatır bir de 6.aydan sonra diyorlar bence sen o tahıllı kaşık mamadan al ben onu yedirip uyutuyorum. üzerinde gece yazıyor. gündüz pek uyutma. 10-20 için de mama mı hazırlanır hakikatten zor iş.

bizimki uyanmıyor ama gözü kapalı tepiniyor :) bisküvi susatır bir de 6.aydan sonra diyorlar bence sen o tahıllı kaşık mamadan al ben onu yedirip uyutuyorum. üzerinde gece yazıyor. gündüz pek uyutma. 10-20 için de mama mı hazırlanır hakikatten zor iş.

Hazırlıyorum valla :)

Cicibebenin üzerinde 4. aydan itibaren yazıyor. Bir de dediğini deneyeyim ama kaşıkla pek yiyemiyoruz biz. Yarısını ağzı yiyorsa yarısını yüzü gözü üstü başı yiyor. Ama deneyeceğim, sağolasın :)

Acaba ben mi çevremdekiler mi anlayışsız anlamadım. Bu akşam arkadaşlarım bana gelecekler, buyursunlar gelsinler. İki arkadaşımı da çok severim. Kızım gece uykusuna 8 de yatar ki 10-15 dk gecikse bile düzeni bozulur. (Dün halam dışarı çıkarmıştı 10 dk geç getirdi ben 1 buçuk saat uyutamadım)

Arkadaşlarımdan birine ' erken gelin, bebek 8 de uyur geç kalırsanız sevemezsiniz' dedim. 9 da geleceğiz, uyandırırız dedi. Haliyle uyandırtmam dedim, şakayla karışık düzeni bozulur, yapamam dedim. Bana 'sen öyle san, kaldırırım ben' falan dedi. Sonra ' madem sevemeyeceğiz ben de gece seni uyutmasın diye dua ediyorum ' dedi. bu arkadaşımın da çocuğu var, beni en iyi anlaması gereken kendi oysa. Ben şaka yaptığını ümit ediyorum. Sizce bebek gece uykusundan sevme bahanesiyle kaldırılır mı?

tabi ki kaldırılmaz canım, ben de bu konuda tavrımı koyuyorum, bozuluyolar farkındayım ama yapıcak bişey yok ben de bu hallere bozuluyorum :)

canlar kızım gerçekten küçük ama doktorum hiçbir şey demiyor. baş çevresinden çok korkuyorum ama bütün değerleride küçük doğdu. o yüzden doktorumuz bıngıldağı daha çok açık ve iyi ilerliyor diyor.ama bakıyorum da gerçekten mini. minyon mu olacak dedim hayır minyon falan değil dedi. iki yaşında yaşıtlarından ileri olacak hızlı büyüyor dedi. ben nöroloğa götürdüm şüphelendim, drgüldü bize, sevdirmeye mi getirdin kızını diyo.

doktorlar da öyşe diyoosa normaldir bebeğin canım endişelenme sen, sanırım etraftaki çok tombik bebekleri görünce sen kendi bebeğini çok minik buluyosundur...

kızım gece uykusunda 2 kez uyanır genelde ama dün gece biz de ezber bozduk, 1 saat arayla, 40 dak. arayla defalarca uyandı, kiminde azıcık emdi kiminde emzirmeden uyutmaya çalıştım sabah sersem gibiydim...

Hazırlıyorum valla :)

Cicibebenin üzerinde 4. aydan itibaren yazıyor. Bir de dediğini deneyeyim ama kaşıkla pek yiyemiyoruz biz. Yarısını ağzı yiyorsa yarısını yüzü gözü üstü başı yiyor. Ama deneyeceğim, sağolasın :)

aa bak ben bilmiyordum ben de anneme verdirmiyordum bundan sonra aradabir vereyim senden öğrendiğim iyi oldu.
canım sen biraz alıştır artık kaşığa öğrenmesi lazım. cıvık yap. ama alıştır artık. yemesi lazım

bizim de gece uykumuz şükür düzelme eğiliminde ama hala sabah 5 . 15 de ayaktayız, bir türlü ileri alamıyoruz

akşam 9--10 arası uyuyorlar
onlar uyduktan sonra dinlenme ihtiyacı hissediyorum
çay falan içeyim, biberonları dezenfekte edeyim
süt sağayım derken saat 12 - 1 oluyor
sonra gece kalk besle, tekrar süt sağ
sonra bir bakmışım saat 5
zombi gibiyim
bazen erken kalktınız diye onlara kızarken buluyorum kendimi:KK43::KK43::KK43::KK43:

merhaba kızlar biz 10 gün boyunca ankara amasya sivas erzurum ve dönüş tekrar sivas amasya istanbul olan bir turla bayram yaptık aile ziyaretleri falan derken oğlumun saatleri yeme içme düzeni hepsi gitti ve iki gündür sürekli emmek istiyor saat başı emiyor su vermeye başlamıştım geçen hafta artık su da kesmez oldu acaba sütüm mü yetmiyor yoksa bu yorucu yolculuk huyunu mu değiştirdi bilemedim ne yapacağımı şaşırmış durumdayım sürekli ya ağlıyor ya da kucağımda lütfen bir akıl verin :KK43:

Allah biliyor ya gıcık oluyorum bu duruma iyi yapmışsın tavrını koymuşsun kaldırılırmıymış ya benim kayın vallidemler falan söz konusu olduğuna çok tavır koyamadım ve çocukta düzen falan kalmadı

Merhaba kızlar uzun süredir bakamadım... Bızım 5 ay bitti doktora gittik gelişimi saglıgı normal çıktı..600 gr almış bu ay gene dogdugundan beri bu civarda almaya devam ediyor kızım... İdrar tahlili yaptırdık gene lökosit cıktı biraz ama üreme cok az bu enfeksıyon sayılmaz dedı ilaç vermedi doktor... Onun dısında bısey yok farklı olarak...

Kızım hala bıberon almıyor degısmedı bı turlu...mamada ıcmıyor haliyle sadece anne sütü alıyor oda çok fazla değil malum artık azalıyor ne yapıcam hala bılmıyorum.....gece bıkac saat arayla kalkıyor uykusundan,sabah 4 ten sonra saat başı kalkmaya başlıyor ve 6-7 gıbınkalkıp uyumuyorbıdaha...gecede 11 gıbı falan gecıyor uykuya hep aglayarak uyanıyor :KK43: neden böyle oldu acaba sizlerın uyku düzeni nasıl gece uykusu nasıl?

Kızım hala bıberon almıyor degısmedı bı turlu...mamada ıcmıyor haliyle sadece anne sütü alıyor oda çok fazla değil malum artık azalıyor ne yapıcam hala bılmıyorum.....gece bıkac saat arayla kalkıyor uykusundan,sabah 4 ten sonra saat başı kalkmaya başlıyor ve 6-7 gıbınkalkıp uyumuyorbıdaha...gecede 11 gıbı falan gecıyor uykuya hep aglayarak uyanıyor :KK43: neden böyle oldu acaba sizlerın uyku düzeni nasıl gece uykusu nasıl?

ben evdeysek akşam 10a kadar yatırmaya çalışıyorum canım, biraz zor uyuyo ama uyutuyorum bi şekilde, eğer dışardaysak 11-11 buçuk gibi falan uyutuyorum, gece 3 - 3 buçuk gibi acıkıp uyanıyo, bazen uyanmadığı da oluyo ama çok nadir, sonra 6-6 buçuk gibi uyanıyo ve 1-2 saat bizimle oynayıp 8 buçuk gibi tekrar uyutuyorum, sonra 1-2 saat daha uyuyabiliyo... uyandığı saatten 2-3 saat sonra öğlen uykusu yapıyoruz en 40 dakika uyuyo, bazen 1,5-2 saate kadar çıkabiliyo öğlen uykusu ama arada uyanıp emziğini verip pişpişleyerek... öğlen uykusundan 2-3 saat sonra da akşamüstü uykusu yapıyoruz, bu en kısa uykumuz, genelde yarım saat oluyo en fazla da 40 dakika... bu uykudan sonra gece uykumuza kadar malesef uyuyamıyo, aslında uykusu geliyo ama benim uyutmaya fırsatım olmuyo, tam uykusu geldiği anlar babası gelmiş oluyo o seviyo ben mutfakta yemekle sofrayla uğraşıyorum, yemek haliyle geç yeniyo sofra toplansın o beslensin altı değişsin yapılacaksa banyosu yaptırılsın falan en az 10 oluyo saat zaten...
bizim sorunumuz uyku değil de kolay uyanması, en ufak seste uyanıyo ve o uyurken de hiç bi iş yapamıyorum, akşam o uyurken de herşey usul usul yavaş yavaş, o yüzden dışarıda uyutamıyorum, ve bize birisi gelirse de uyumaz, ama bizde gelen olmuyo zaten, herkes biliyo kızımın uyku düzenini :)

Canim bizde de seninkine benzer bir durum vardi. Ben de sadece anne sutu veriyorum. Seninki kadar cok kalkmior ama kalkiyordu. Ilk yatis hep gec hep gec. 12 de 1 de falan. Iki gundur. 9.30 da uyutmaya calisiyorum ama 10 da ancak uyuyor. Daha belli bir duzen yok. En cok kaka yapmadiginda rahat uyuyamiyor ve beni yoruyor.

Slm kızlar bıberon ve mam kaplarını nasıl temızlıyorsunuz?

Bır de santafer kan ılacını nasıl verıyorsunuz damlaları nasıl ayarlıyorsunuz ucunu sIkıyor musunuz

Oglum ateslendı ya temızlıgı duzgun yapmadım ya da kan ılacını ayarlayamadım acıl cvp beklıyorum sagolun

X