2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bizimki hiç yapamıyo ama o kadar sık yapması da normal mi ki bilemedim canım

bu ay gidince sorcam yine doktora, geçen ay gittiğimizde normal demişti ama :26:

kızlar yine sorayım, gece uykusunda bölünme yaşayan var mı
gece 12 gibi uyandı, sonra da 2 buçukta uyudu
çok uykusuz kaldım
sabah sanırım 8 gibi uyandı, biraz durduk falan, bi saat daha uyuduk
şimdi böyle idare ederim de, işe başlayınca da böyle olursa çok zorlanırım

slm anneler. oglum 5. ayini doldurdu ama 4 ay asini pazertesi oldu daha. o zamandan beri isal. ben grip oldugum icin ona da gecti sanirim burnu akiyor dunden beri de. asidanmidir yoksa yolculuktan mi bilmiyorum gece uykumuz iyice kotu oldu. bu gece saat basi kalktisersem gibiyim yaa. pazertesi de ise basliyorum ins gecici bir suredir bu

Slm kızlar
Bende burayı özleyenlerdenimm uzun süredir giremiyorum
Oğluşumla ilk tatilimizi yapmış bulunmaktayız şu an evimize dönüyoruz bursadayız istikamet istanbul inşallah...
Beklediğim gibi olmadı çok güzel geçti oğlum burnumdan getircek düşüncesyle çıktık ama hamd olsun çok eğlendik tabi mızırdandı zaman zaman ama o kadarda olcak ben bile sıkılıyom arabada:)
İlk havuza sokmak istedik ama çığlık çığlığa o kadar korktu ki bizde çok üzüldük heves etmiştik o kadar ama sonra ki gün denize girdi babasıyla hiç ağlamadı şapır şupur vurdu suya oynadı baya çok sevindik bizde havuz biraz soğuktu sanırım:)
Şimdi mışıl mışıl uyuyo kuzum ama kızlar ya yolda yürüyemedik millet hep oğluşumu sevmek istiyo herkesin ilgisini çekiyo maşallah biraz topluda:) arkadan allahım bu ne güzel bebek hayatımda gördüğüm en tatlı bebek falan acayip gerildik eşimle hemen nazar değiyo çünkü gece uyurken çığlık atıyo böle durumlarda sürekli okudum ama rabbim hepimizin yavrularını korusun nazarlardan...

Bende uzun süredir buraya giremeyen ama çok özleyenlerdenim, oğlumla tatilede gittik, ilk ek gıdamızada başladık, hatta sünnet bile olduk , bu arada üzücü haberler de aldık, bebeğini kaybeden annelerden, Allah hiç bir annenin kucağını bebeksiz bırakmasın, Bebeklerimizi bize bağışlasın tüm kuzularınızı çok çok öpüyorum işte hikayelerimiz ;

ANNESİNİN PRENSİ: Sünnet Zamanı

ANNESİNİN PRENSİ: İlk Tatil Maceramız

İyi geceler herkese...
bugün 21.günde nihayet kakasını yaptı kızım, hem de çokça... :)
bayram öncesi rota aşısının 2.dozunu olmuştu onun etkisiyle ishal olur yapar diye bekledik geçen sefer öyle olmuştu çünkü...
bu arada hipp in kayısı püresi falan zeytinyağı hiiiç işe yaramamıştı, sonunda bugün doktorun verdiği fitili aldık koyduk 10 dakikaya falan sorun çözüldü, keşke daha önce verseydik...nasıl zorlandı kıpkırmızı oldu yavrum, ama kakası katı falan da değil oldukça sıvı niye yapamadı bunca gün niye yaparken bu kadar zorlandı anlamadım...

Canim bebegine de annene de cok gecmis olsun. Bebis atlatmis cok sukur, insallah annenin sonuclarida temiz cikar, o da sagligina kavusur biran once.

Esinin abisinin ne derdi varmis ya ev basacak kadar, miras derdine mi dusmus. Allah bidaha yasatmasin insallah. Bebegini dusun sen, bosver geri kalanlari, onun sadece sana ve sutune ihtiyaci var.

Ohhh cok sukur, biz bile rahatladik valla o kakasini yapinca. Yavrum kucucuk karniyla neresinde tutuyorsa o kadar kakayi. Insallah bidaha bu kadar beklemez de duzene girer artik. Gecmis olsun sizede...

Veee herkese iyi pazarlar, bolbol gezin bebislerle. Kayinvalidemler dun gece dondu evlerine, tekrar cekirdek aile olduk bir haftalik kalabaliktan sonra:)

Herkese gunaydin benim kizim.bi hafta oncesine kadar saga sola yuz ustunden sirt ustune donuyodu bi haftadiir hic donmuyo ben dondiruncede kiziyo agliyo neden acaba unuttu donmeyi

kızlar meraba bizim uyku düzenimiz tamamen bozuldu artık
aynı gündüz olduğu gibi, biraz uyuduktan sonra uyanıyor gece ve bi buçuk iki saat geçmeden uyumuyor
ne yapmamı önerirsiniz?
beşiğinde de o kadar kımıldadı ki gece, beşik az geniş olsa yüzüstü döncek
yani o kadar uğraştı dönemedi
sabah baktım, çarşaf falan kalkmış gidiyor, yatağın altını üstüne getirmiş gece boyu
acaba niye huzurlu uyuyamıyor
evimiz çok sıcak, ben üstüme çarşaf alıyorum, ona da bi yastık kılıfı örtüyorum
kendisi değil de kafası çok fena terliyor

bi sorum daha var, demir ilacı kullanıyor musunuz bebeğiniz için
sağlık ocağı mı verdi doktor mu?

sıcaktan uyuyamıyordur bence. kızım kendi kendine uyur genelde, akşamları beşiğine yatırıp çıkıyorum, gözleri kapanıyor ama bir türlü dalamıyor, sağa sola dönüp duruyor. sonra alıp bizim yatağa yatırıp camıda açıyorum, o zaman açıyor kollarını bacaklarını sere serpe uyuyup kalıyor orda hemen. biz yatacağımız zaman alıp beşiğine koyuyorum, hatta çoğu zaman babası kıyamıyor, bozma rahatını ben salonda yatarım, siz yatın burda deyip gidip kanepede yatıyor, bizde kızımla yatıyoruz:) artık cam açık yatıyoruz biz.

demir ilacını da sağlık ocağı 4.ayda verdi, doktorumuz 5.ay başlattı ama sağlık ocağının verdiğini kullanın dedi, onu kullanıyoruz şuan.

db55 çok geçmiş olsun canım, inşallah doktor annen için iyi haberler verir.

bebeği geçmiş olsun, doktorlar panikletiyor insanı bebeğinin iyi olmasına çok sevindim.

Foruma artık o kadar az giriyorum ki, muhabbete dalmışım gibi hissediyorum kendimi. Yorgunluktan nete bile giremiyorum, kızım geceleri çok sık kalkmaya başladı, üstelik bende de sürekli doğum sancısı gibi sancılar var. Rahim toparlanıyor diyorlar. Göbeğim neredeyse kalmadı gibi ağrılar olmasa çok güzel olacak. 13 ünde kızım 5. ayını bitiriyor kızlar, ek gıdaya başlayalı bir ay oldu. Öncesinde de tadını bilmesi açısından bir şeyler veriyordum. Mama sevemedi pek, kaşık maması deneyim diyorum bir de tavsiye edeceğiniz bir ürün var mı?

selam kızlar..geçmiş bayramınız mübarek olsun,bayramda arkadaşlarım yanımdaydı,bol bol gezip eğlendik..oğlum da sorun çıkarmadı çok şükür..en büyük sorunumuz terlemek,sık sık kıyafet değiştiriyoruz ama teri üzerinde soğuyup hasta olcak diye endişeliyiz..

ne rahat insanlar var ya,ömer efe doğduğundan beri hayatımız ona endekslendi..her yere yanımda koskoca bir çantayla gidiyorum telefonumu bile bulamıyorum valla içinde..millet ne halde,şekerle çocuk doyurmak mı kalmış şu devirde.

canım oğlum da anne sütü ile besleniyor ve 4.aya kadar günde 3-4 kez kaka yapıyordu.gazıyla bile kaka attırıyordu..4.ayla birlikte 3 -4 günde bir kaka yapmaya başladı..günlük kaka yapmadığı için bir sıkıntısı yok,kakası hala kıvamsız..

geçmiş olsun..neler yaşamışsınız bir aydaa

çok şükür valla rahatladık biz de

sıcaktan olabilir ya da gazı vardır..demiri doktora sorup kullanıcaz,yeni 5 aylık olduk..

ne güzel kendi kendine uyuyormuş
bizimki ya ayakta sallayarak ya da beşikte hafif hafif sallayarak uyuyor
üstelik emzik de kullanıyoruz
bıraktırmaya karar verdik
ama uykuya geçmeye çalışırken sürekli emziği arıyor ağzıyla
sonra da ağlıyor
ama karar verdik, bakalım,işe başlamadan bıraktırcaz
var mı bu konuda tavsiyeleriniz?

sıcaktan olabilir ya da gazı vardır..demiri doktora sorup kullanıcaz,yeni 5 aylık olduk..

halen gazı olabilir mi acaba
çünkü ayaklarını havaya dikiyor sürekli
belki de gazdan olabilir, peki napabilirim, bana bişey önerin kızlar

ayın 24ünde de kontrolümüz var, demir ilacını sorayım o zaman

Az önce ilk defa kızımı kendi başıma yıkadım. Duşta tabureye oturup onu da kucağıma alıp yıkadım. :) Mecbur kalmasam cesaret edemezdim herhalde ama annemle beraber yıkardık kuzumu, bayram nedeniyle 3 gündür annemi evde bulamayınca ve babası da işte olunca böyle bir çözüm buldum. Şapur şupur yıkandık çıktık

İnşAllah hasta falan etmem kuzumu.

Ben de uzun suredir oyle yikiyorum cok sukur bisey olmadi ama bazen kayiyo dusecek die korkuyorum. Belki yıkama standi alirim. Yuksek uzerine kuvetini koyuyorsun rahat olur die düşünüyorum

Canim benim gecmis olsun bebegine ve annene
InsaAllah annenin sonucu temiz cikar. Kaynin neymis oyle kusura bakma canim da hangi cagda yasiyormus o. Sen uzmemeye çalış kendini canım.

Yani bulmus bunuyor ne ilgisizlik. Ben artik kendi cantami unutur bebegimin cantasini yanimdan ayirmaz oldum hemde valiz kadar. Nasil kiyiyorlar o bebise. Yazik.

Yani bulmus bunuyor ne ilgisizlik. Ben artik kendi cantami unutur bebegimin cantasini yanimdan ayirmaz oldum hemde valiz kadar. Nasil kiyiyorlar o bebise. Yazik.

Çok çok geçmiş olsun. Allah beterlerinden saklasın.

Takdir ettim kadını

Şaka bir yana yazık bebişe.Hani rahat annelere hep özenirim de bu kadarı da çok fazla. Ben sadece anneme giderken yanıma bir şey almam, emzik-biberon ve kızımı alıp çıkarım. (annemde hamağı-kıyafetleri-maması-bezi ve hatta şampuanı bile var) Onun dışında gittiğim yerlere bir valiz de ben taşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…