- 15 Ocak 2010
- 1.908
- 924
bizimki hiç yapamıyo ama o kadar sık yapması da normal mi ki bilemedim canım
Oncelikle slm lar ve iyi bayramlar kizlar. Sizden ayri kalinca cok sey kacirdim farkindayim. Ozledim sizleri.
Kelebex dusuk yapmissin cnm. Tesaduf senin yazdigin sayfa acildi. Uzulme, gecmis olsun.
Ben cok kotu bir ay gecirdim. Bebegim ateslendi demistim ya asidan. Onun atesi gecti ama bebegim viral enfeksiyon oldu. Hapsirik oksuruk. Burun tikanikligindan ememedi, kilo alamadi. Oksurukten uyuyamadi. Biri antibiyotik olmak uzere 4 ilac kullandim. Sukur 10 gunun sonunda gecti.
Bebegim iyilesti derken annemde 24 cm kist cikti. Acil ameliyata aldilar, rahmi alindi. Simdi dikisleri kaynamamis. Hala agrisi da var. ayin 14 u gibi kist de kotu bir sey varmi yok mu soyleyecekler. Kist bagirsaga penc atmis doktor oyle demis.
Daha bitmedi esimin abisi kayinvalidemlerin evini basip bize saldirdi. Polis cagirdik.
Sutum kesildi simdi de cok az. Cok etkilendim psikolojim bozuldu.
İyi geceler herkese...
bugün 21.günde nihayet kakasını yaptı kızım, hem de çokça... :)
bayram öncesi rota aşısının 2.dozunu olmuştu onun etkisiyle ishal olur yapar diye bekledik geçen sefer öyle olmuştu çünkü...
bu arada hipp in kayısı püresi falan zeytinyağı hiiiç işe yaramamıştı, sonunda bugün doktorun verdiği fitili aldık koyduk 10 dakikaya falan sorun çözüldü, keşke daha önce verseydik...nasıl zorlandı kıpkırmızı oldu yavrum, ama kakası katı falan da değil oldukça sıvı niye yapamadı bunca gün niye yaparken bu kadar zorlandı anlamadım...
kızlar meraba bizim uyku düzenimiz tamamen bozuldu artık
aynı gündüz olduğu gibi, biraz uyuduktan sonra uyanıyor gece ve bi buçuk iki saat geçmeden uyumuyor
ne yapmamı önerirsiniz?
beşiğinde de o kadar kımıldadı ki gece, beşik az geniş olsa yüzüstü döncek
yani o kadar uğraştı dönemedi
sabah baktım, çarşaf falan kalkmış gidiyor, yatağın altını üstüne getirmiş gece boyu
acaba niye huzurlu uyuyamıyor
evimiz çok sıcak, ben üstüme çarşaf alıyorum, ona da bi yastık kılıfı örtüyorum
kendisi değil de kafası çok fena terliyor
bi sorum daha var, demir ilacı kullanıyor musunuz bebeğiniz için
sağlık ocağı mı verdi doktor mu?
Kizlar bugun piknige gittik. Yan tarafimiza kalabalik bir grup kadin gelip oturdu, birinin de bebegi vardi (6aylikmis). Birsure sonra bebekleri bir aglamaya basladi, hepsi ugrasiyor susmuyor bebek. Belki yarim saat agladi bagira bagira. Sonra kadin elinde bir biberonla bizim yanimiza geldi, kayinpederimde cay yapmaya calisiyodu mangalda. Ordaki caydanliktan bebek icin sicak su istedi,bende kizim icin kaynatip termosla goturdugum sudan ve ilistirmasi icin sogumus suyumuzdan koyuverdim biberonuna. Sonra dediki 2tanede kesme seker atarmisiniz icine,acikti bebek. Dedim mama vereyim istersen, varsa olur dedi. Neyse aptamil kullaniyorum ben, cikardim biberondaki suyuna gore mama koyuverdim. Goturdu verdi cocuga, yavrum acikmis nasil yapisti biberona. Cocuk icerken kadin diyoki "aptamilde cok gaz yapiyor, onermiyor doktorlar". Bende dedim o zaman "sen bilirsin daha iyiyse istersen kesme seker vereyim." piknik yerinde mama bulduguna sukretmiyoda bide begenmiyor hatun. Biz resmen valiz tasiyoruz bebek icin yanimizda, insanlar ne rahat ya, yanina hicbirsey almadan gelmis oyle, biz olmasak ne yediricekti acaba cocuga...
valla bizim tırnak makasımız da çantamızda
birilerini buldum mu, onlara tutturuyorum bebeğin elini, ben de kesiyorum napim
bizim çantamız da valiz durumunda
kızlar yaa, kaç zamandır sorcam da, bi türlü fırsat olmuyor
benim oğlan şu son bi ay içinde 10 gece falan (üst üste değil, farklı gecelerde) emerken hafiften uyanıyor ve kakasını yapıyor
tam uyanmamış olsa bile altını değişmek zorunda kalıyorum, o zaman da tamamen uyanmış oluyor
sonra bir buçuk saat falan geçmeden de uyumuyor
gece uykusu bölünmüş oluyor böylece
buna benzer durum yaşayan var mı?
ayrıca kaka yapma sayısı günde 6-7 defa, sizlerde durum nasıl
13 martta 5.ayını bitircek, sadece anne sütüyle besleniyor bu arada
şu an babası uyutmaya çalışıyor, ben de yatmıştım, ama işte altını değişmek için kalktım
benim de uykum bölünmüş oluyor yani
Oncelikle slm lar ve iyi bayramlar kizlar. Sizden ayri kalinca cok sey kacirdim farkindayim. Ozledim sizleri.
Kelebex dusuk yapmissin cnm. Tesaduf senin yazdigin sayfa acildi. Uzulme, gecmis olsun.
Ben cok kotu bir ay gecirdim. Bebegim ateslendi demistim ya asidan. Onun atesi gecti ama bebegim viral enfeksiyon oldu. Hapsirik oksuruk. Burun tikanikligindan ememedi, kilo alamadi. Oksurukten uyuyamadi. Biri antibiyotik olmak uzere 4 ilac kullandim. Sukur 10 gunun sonunda gecti.
Bebegim iyilesti derken annemde 24 cm kist cikti. Acil ameliyata aldilar, rahmi alindi. Simdi dikisleri kaynamamis. Hala agrisi da var. ayin 14 u gibi kist de kotu bir sey varmi yok mu soyleyecekler. Kist bagirsaga penc atmis doktor oyle demis.
Daha bitmedi esimin abisi kayinvalidemlerin evini basip bize saldirdi. Polis cagirdik.
İyi geceler herkese...
bugün 21.günde nihayet kakasını yaptı kızım, hem de çokça... :)
bayram öncesi rota aşısının 2.dozunu olmuştu onun etkisiyle ishal olur yapar diye bekledik geçen sefer öyle olmuştu çünkü...
bu arada hipp in kayısı püresi falan zeytinyağı hiiiç işe yaramamıştı, sonunda bugün doktorun verdiği fitili aldık koyduk 10 dakikaya falan sorun çözüldü, keşke daha önce verseydik...nasıl zorlandı kıpkırmızı oldu yavrum, ama kakası katı falan da değil oldukça sıvı niye yapamadı bunca gün niye yaparken bu kadar zorlandı anlamadım...
kızlar meraba bizim uyku düzenimiz tamamen bozuldu artık
aynı gündüz olduğu gibi, biraz uyuduktan sonra uyanıyor gece ve bi buçuk iki saat geçmeden uyumuyor
ne yapmamı önerirsiniz?
beşiğinde de o kadar kımıldadı ki gece, beşik az geniş olsa yüzüstü döncek
yani o kadar uğraştı dönemedi
sabah baktım, çarşaf falan kalkmış gidiyor, yatağın altını üstüne getirmiş gece boyu
acaba niye huzurlu uyuyamıyor
evimiz çok sıcak, ben üstüme çarşaf alıyorum, ona da bi yastık kılıfı örtüyorum
kendisi değil de kafası çok fena terliyor
bi sorum daha var, demir ilacı kullanıyor musunuz bebeğiniz için
sağlık ocağı mı verdi doktor mu?
ne güzel kendi kendine uyuyormuşsıcaktan uyuyamıyordur bence. kızım kendi kendine uyur genelde, akşamları beşiğine yatırıp çıkıyorum, gözleri kapanıyor ama bir türlü dalamıyor, sağa sola dönüp duruyor. sonra alıp bizim yatağa yatırıp camıda açıyorum, o zaman açıyor kollarını bacaklarını sere serpe uyuyup kalıyor orda hemen. biz yatacağımız zaman alıp beşiğine koyuyorum, hatta çoğu zaman babası kıyamıyor, bozma rahatını ben salonda yatarım, siz yatın burda deyip gidip kanepede yatıyor, bizde kızımla yatıyoruz:) artık cam açık yatıyoruz biz.
demir ilacını da sağlık ocağı 4.ayda verdi, doktorumuz 5.ay başlattı ama sağlık ocağının verdiğini kullanın dedi, onu kullanıyoruz şuan.
sıcaktan olabilir ya da gazı vardır..demiri doktora sorup kullanıcaz,yeni 5 aylık olduk..
bende resmen valiz taşıyorum ya şu lazım olursa diye eşim dalga geçiyo tırnak makasınıda al belki tırnağı uzar diyo:))
Az önce ilk defa kızımı kendi başıma yıkadım. Duşta tabureye oturup onu da kucağıma alıp yıkadım. :) Mecbur kalmasam cesaret edemezdim herhalde ama annemle beraber yıkardık kuzumu, bayram nedeniyle 3 gündür annemi evde bulamayınca ve babası da işte olunca böyle bir çözüm buldum. Şapur şupur yıkandık çıktık
İnşAllah hasta falan etmem kuzumu.
Canim benim gecmis olsun bebegine ve anneneOncelikle slm lar ve iyi bayramlar kizlar. Sizden ayri kalinca cok sey kacirdim farkindayim. Ozledim sizleri.
Kizlar bugun piknige gittik. Yan tarafimiza kalabalik bir grup kadin gelip oturdu, birinin de bebegi vardi (6aylikmis). Birsure sonra bebekleri bir aglamaya basladi, hepsi ugrasiyor susmuyor bebek. Belki yarim saat agladi bagira bagira. Sonra kadin elinde bir biberonla bizim yanimiza geldi, kayinpederimde cay yapmaya calisiyodu mangalda. Ordaki caydanliktan bebek icin sicak su istedi,bende kizim icin kaynatip termosla goturdugum sudan ve ilistirmasi icin sogumus suyumuzdan koyuverdim biberonuna. Sonra dediki 2tanede kesme seker atarmisiniz icine,acikti bebek. Dedim mama vereyim istersen, varsa olur dedi. Neyse aptamil kullaniyorum ben, cikardim biberondaki suyuna gore mama koyuverdim. Goturdu verdi cocuga, yavrum acikmis nasil yapisti biberona. Cocuk icerken kadin diyoki "aptamilde cok gaz yapiyor, onermiyor doktorlar". Bende dedim o zaman "sen bilirsin daha iyiyse istersen kesme seker vereyim." piknik yerinde mama bulduguna sukretmiyoda bide begenmiyor hatun. Biz resmen valiz tasiyoruz bebek icin yanimizda, insanlar ne rahat ya, yanina hicbirsey almadan gelmis oyle, biz olmasak ne yediricekti acaba cocuga...