2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Sen soyleyince dikkat ettim cnm. Tesekkurler.
Nasilsin, ikizler nasil?

şu an süt sağıyorum
süt sağarken de nette takılıyorum
benimkiler birazdan uyanırlar
onlara hazırlık yapıyorum
karın doyurulacak
alt değiştirilecek
bir saat onlar eğlendirilecek, şaklabanlık yapılacak
mızmızlanan sırasıyla uyutulacak...

eşim konyalı benim
hafta sonu için oraya gideceğiz
tedirginim biraz
acaba yadırgarlar mı diye?

tatile gidecek misiniz?
eşim gidelim diyor ama ben korkuyorum
hamilelik boyunca da yattım biliyorsun
doğum sonrası da malum
çok bunaldım ama bilemiyorum artık

2 ay nasil bekledin kaza olmuss bi de hyrlisi olsunn cnm tek kalmam hamis:KK37:

Cocuktan biryere cikamiyorum kiii daha sezeryan sonrasi kontrole bile gidemedim..esime test al diyorumm olmazz bisiy olmamistir deyip duruyor :) bakalim saglik ocagindanyaptirayim bende asisi var hem .. 4 aylik asi acaba ates yaparmii sizinkiler yaptimi arkadaslarr ????asi gunleri cok tuhaf oluyorum yaa hayirlisiyla atlatsakkk..ha bu arada kelebeks mide bulantim da var birde kasiklarimda ara ara pit pitt bisiyler seyiriyorr annem rahmin yeni toparlaniyodur ondandir diyor bakalimm..

Gaz ilacı kullanan var mı hala 3.ay kontrolünde doktor keselim dedi ogündür cok zorluyo dün dogru dürüst uyumadı

canım artık burdan ek gıda ve mama tariflerinide paylaşırız
ben şimdi okudum aklımda kaldı ama 3-5 gün sonra unutur giderim...
afiyet olsun bebişine vitamin olsun inşallah

:KK53: şoklardayım ...hayırlı uğurlu olsun canım ...inşallah sorunsuz hamilelik geçirirsin ...hemende takvimi yapmışsın :)
eşine ne zaman söylemeyi düşünüyorsun ...tepkisini merak ediyorum ..ve küslüğü uzatmayın artık soğukluk girmesin aranıza

ne zamana kadar emzirebilecen canım..benim bildiğim hamile kalınca bebeği hemen sütten kesmek gerekiyor

şimdi benide korku sardı:18:..güvenmiycem iğneye ...körün taşı olmaz olmaz senelerce şimdi en istemediğim zaman olursa kafayı yerim :KK53:
mübarek senin yumurtalıklar ne kadar faal çalışıyor, ne hap ne iğne hiçbişey fayda etmiyor :nazar:
tabi paylaşırım gülüşüm mamaya en erken başlasyan ben varım siz başlayana kadar uzmanlaşcam ben:KK76::KK9:

Bnm de duyumlarim o yondeydi canim ama oyle degilmis diyetisyene gidecekmisim fazla kilo almamak icin zaten son zmanlarda skntiliydim cok kilo verdimm hamile kalmadan onceki kilomdan 2 kg fazlam kaldi dikkat edip 11 kilo ile tamamlamam gerekiyomus bi de sanirim 37. Haftada dogum olacakmis

İyi dilekleriniz icin cok tsk ederim canlarim iyiki varsiniz esime alsoyledim inanmadi saka yapiyorm sandi:KK37: snra tahlil snclarini cikarinca anladi gercek oldugunu cok sevindi ben istemez pek diye dusunmustum cnku 2. Cocuga pek sicak bakmiyodu denge problemimiz var biraz:KK9: ya da sokladi anlayamdm
ayyyy sevinmezmi ya babalık duygusunu tattı bi kere ikinci kez tatmak daha bi heycan vermiştir:KK31: sende çok dikkat et arkadaşım kendine daha iyi olmadı çünkü kesiklerin rabbim hayırlı gebelik hayrlı doğumlar nasip eylesin:nazar:

Arkadaşlar merhaba
3. Ay kontrolumuzde 550 gram almıştı oglum. Doktor iki hafta sonra tarttir 300 den az aldiysa mama ile takviye yap demisti. Iki gün önce tartildi ve sadece 200 gr almış. Dun gece 90 ml mama icti ek olarak. Ama bugun aksam sadece 5 dk emdi ve mamayi reddetti oglum. Ben de sutumu sagdim iki memeden toplam 120 ml cikti. Aranizda sutunu sagan varsa normal mi? Bir de oglum uyaninca sagdigim sutu vereyim dedim sadece 60ml icti. Nasil kilo aldiracagim ben bu cocuga bilemedim :KK43:
arkadaşım doktorunuza danışıp da birtane bebe bisküvisinin içine ya kendi sütünden yada devam mamasından koyup sıvıcak yapıp yedirsen hem bebişin karnı doyar hem kilo alır yada mamaların taDI kötü oluyo mama hazırladığında içine bir yada iki tane bisküvi at iyice çalkala öyle içsin biberondan süt gibi sıvı olduğundan kabızlıkta yapmaz bi sor bakalım ben bisküviyi ılık suyla ıslatıp içine meyse suyu ve meyvenin püresini koyuyorum günde ikikere 2 bisküvi veriyorum ve sık sık emziriyorum maşallah benim bebişe yaradı bizde bir ayda 400 gr almıştık ama şimdi toparlanıverdi oğluşum vbakınca bile anlaşılıyo:emir_bebek::nazar:

Gaz ilacı kullanan var mı hala 3.ay kontrolünde doktor keselim dedi ogündür cok zorluyo dün dogru dürüst uyumadı
bennn ünde bir kere sap simplex beriyorum 5 damla

Son düzenleme:
Cocuktan biryere cikamiyorum kiii daha sezeryan sonrasi kontrole bile gidemedim..esime test al diyorumm olmazz bisiy olmamistir deyip duruyor :) bakalim saglik ocagindanyaptirayim bende asisi var hem .. 4 aylik asi acaba ates yaparmii sizinkiler yaptimi arkadaslarr ????asi gunleri cok tuhaf oluyorum yaa hayirlisiyla atlatsakkk..ha bu arada kelebeks mide bulantim da var birde kasiklarimda ara ara pit pitt bisiyler seyiriyorr annem rahmin yeni toparlaniyodur ondandir diyor bakalimm..

Dogrudur cNim valla bn de cikamiyodum baktim olmicak atiyorum eymmenni bbk arabasina geziyoruz oyle kendini eve kapatma insanin piskolojisi cokuyo bnde ne mide bulantisi var ne baska bisey bu sefer de rahatim:))

Kelebex, canım hayırlı olsun. İnşallah rahat bir gebelik ve doğum yaşarsın, minik bir mucize daha seninle ne güzel. Rabbim hayırlara vesile etsin, eşinle arandaki sorunları şıp diye keser umarım.

kızlar ya hamile kalmadan önce 54 kiloydum hamileliğim boyunca 12 kilo aldım 66 oldum gittim doğum yaptım geldim 60 kilo oldum süt olsun diye ne bulduysam yedim ve bugünki sonuç 64 kiloyum şuanda kendimden nefret ediyorum diyet yapmak istiyorum ama sütü düşünüyorum zaten oğlum anca doyuyo mamada vermek istemiyorum zaten eylülde işe gidecem ememeyecek diye sizce ne yapabilirim bi fikri olan varmı

ben kafama göre bıraktık 3 aylık olmaz üzereydi çok huysuzlandı doktor devam edin dedi şimdi sap simlex kullanıyoruz bizde günde 1 defa 10 damla
3 gündür inanılmaz huysuz uykularımız düzene girmiştir geceleri 1 ayı geçkin iyi uyuyordu 3 gündür çıldırmış gece uyumuyo 4 de uyanıyo gündüz ağlama krizleri kolik geri geldi sanki yapmadıgım şey kalmadı çok yoruldum
15 gün içinde ev taşıyacaz nasıl içinden çıkacam bilmiyorum

tabi paylaşırım gülüşüm mamaya en erken başlasyan ben varım siz başlayana kadar uzmanlaşcam ben:KK76::KK9:

ayyyy sevinmezmi ya babalık duygusunu tattı bi kere ikinci kez tatmak daha bi heycan vermiştir:KK31: sende çok dikkat et arkadaşım kendine daha iyi olmadı çünkü kesiklerin rabbim hayırlı gebelik hayrlı doğumlar nasip eylesin:nazar:

arkadaşım doktorunuza danışıp da birtane bebe bisküvisinin içine ya kendi sütünden yada devam mamasından koyup sıvıcak yapıp yedirsen hem bebişin karnı doyar hem kilo alır yada mamaların taDI kötü oluyo mama hazırladığında içine bir yada iki tane bisküvi at iyice çalkala öyle içsin biberondan süt gibi sıvı olduğundan kabızlıkta yapmaz bi sor bakalım ben bisküviyi ılık suyla ıslatıp içine meyse suyu ve meyvenin püresini koyuyorum günde ikikere 2 bisküvi veriyorum ve sık sık emziriyorum maşallah benim bebişe yaradı bizde bir ayda 400 gr almıştık ama şimdi toparlanıverdi oğluşum vbakınca bile anlaşılıyo:emir_bebek::nazar:

bennn ünde bir kere sap simplex beriyorum 5 damla

ben kafama göre bıraktık 3 aylık olmaz üzereydi çok huysuzlandı doktor devam edin dedi şimdi sap simlex kullanıyoruz bizde günde 1 defa 10 damla
3 gündür inanılmaz huysuz uykularımız düzene girmiştir geceleri 1 ayı geçkin iyi uyuyordu 3 gündür çıldırmış gece uyumuyo 4 de uyanıyo gündüz ağlama krizleri kolik geri geldi sanki yapmadıgım şey kalmadı çok yoruldum
15 gün içinde ev taşıyacaz nasıl içinden çıkacam bilmiyorum

Ben eskiden günde 3kez 8 er damla veriyodum bianda kestik bari günde 2kere yapim sonra teke düsüreyim dün gece okadar sık uyandıkı emzik olmasa yanmistım:-(

Ben eskiden günde 3kez 8 er damla veriyodum bianda kestik bari günde 2kere yapim sonra teke düsüreyim dün gece okadar sık uyandıkı emzik olmasa yanmistım:-(
bizde önceleri günde 4kere 4 damla veriyoduk ama ben zorlanmasın diye günde 1 kere veriyorum yine hahatlatıyo çünkü ver sende arkadaşım:KK34:

Kelebex canim hayirli olsun ayyy ne guzel aralari 11 ay olicak bende cok istemistim aralari cok az olsun diye ama benim kucuk cadimdan sonra bi sure dusunmemeye karar verdik bebisinde sakinmis zaten hayirli olsun canim belki bu seferde guzel bi kizin olur ikisinide tatmis olursun ayni anda :)

geçen yıl tam da bugün öğrenmiştim gebeliğimi :KK52::KK49::emir_bebek::nazar: karmakarışık duygularımı yazdım az evvel 2014 mart topiğine :KK31: :KK30: zaman ne çabuk geçti kızım 2 gün sonra 4 aylık olacak :emir_bebek::nazar: hepimizin en güzel gebelik -doğum anıları olduğuna inanıyorum en güzel anıları birlikte paylaştık ve devam ediyoruz edeceğiz de :KK19::KK52::KK52::KK52: iyi ki varsınız karındaşlarımm :emir_bebek::nazar::KK19:

uff sulugözüm ben bugünnn :KK5:

Son düzenleme:
Slm kızlar kızım 3 gündür kaka yapmadı. 2 haftadır gaz sıkıntısı var. 1 hattadir da 2 günde 1 kaka yapıyordu. Dün dr yi aradım normal dedi. Sormayı unuttum kaç günden sonrası normal değil diye. Bari size sorayım dedim. Zeytin yağı badem yağı verdim. Suzursuzlugu gaz yyuzunden sanirim. Çok ikinmiyor. Ama 3. Gün olduğu içinde kafam karıştı. ( anne şutu alıyor haftada 2 defa mama /eriyorum )... Öpüyorum sizi

Slm kızlar kızım 3 gündür kaka yapmadı. 2 haftadır gaz sıkıntısı var. 1 hattadir da 2 günde 1 kaka yapıyordu. Dün dr yi aradım normal dedi. Sormayı unuttum kaç günden sonrası normal değil diye. Bari size sorayım dedim. Zeytin yağı badem yağı verdim. Suzursuzlugu gaz yyuzunden sanirim. Çok ikinmiyor. Ama 3. Gün olduğu içinde kafam karıştı. ( anne şutu alıyor haftada 2 defa mama /eriyorum )... Öpüyorum sizi
4- 5 güne kadar normal canim

Canim lolo arkadasimiz bu sorunu yasamisti fitil verdi glba 5 gunden snra

Kizlarrrr bebeğini kundaklayan varmi uyurken?
ben kundaklamadığıma çok pişmanım canım enazından uyuren çok sıkmadan sarılması gerektiğine inanıyorum
nedenini de açıklayayım: bebekler uyumaya çalışırken yada uyku esnasında sürekli sıçrıyorlar, sarılan bebeklerde bu durum en aza indirgenmiş oluyor.
ben pişmanım bilmişlik edip sarmadım çocuğu ve her sıçradığında uyandı dolayısıyla rahat bir uyku yüzü görmedik .
nacizane tavsiyem 2-3 ay sarılmalı

X