2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
ben kundaklamadığıma çok pişmanım canım enazından uyuren çok sıkmadan sarılması gerektiğine inanıyorum
nedenini de açıklayayım: bebekler uyumaya çalışırken yada uyku esnasında sürekli sıçrıyorlar, sarılan bebeklerde bu durum en aza indirgenmiş oluyor.
ben pişmanım bilmişlik edip sarmadım çocuğu ve her sıçradığında uyandı dolayısıyla rahat bir uyku yüzü görmedik .
nacizane tavsiyem 2-3 ay sarılmalı

Kundaklamayarak en iyisimi yapmissin cnm bebegi arkadasimiz ne zaman disari cksa bebisi uyutmak icin eve gidiyordu kundaklanmqk istiyo cunku

kızım ile oğlumun gelişimleri öyle farklı ki
oğlum ne yaparsa iki gün sonra kızım da yapmaya başlıyor aynısını
çok komikler

Kundaklamayarak en iyisimi yapmissin cnm bebegi arkadasimiz ne zaman disari cksa bebisi uyutmak icin eve gidiyordu kundaklanmqk istiyo cunku
dediğim gibi ben aynı fikirde değilim, zaten 2-3 aylık olmayana kadar bir düzen oturmuyor ondan dışarı da pek çıkamıyorduk
zaten şuan 4 yaşında ilkler hep böyle deneme tahtası sanırım :KK9:
2. bebeği bekliyoruz artık rahat rahat büyütmek için
bazı teorilerimi de onun üstünde gerçekleştirecem artık :KK9::KK9::KK9::KK9:
ama kesinlikle saracam bu sefer ve su verecem çocuğuma

kızlar ya hamile kalmadan önce 54 kiloydum hamileliğim boyunca 12 kilo aldım 66 oldum gittim doğum yaptım geldim 60 kilo oldum süt olsun diye ne bulduysam yedim ve bugünki sonuç 64 kiloyum şuanda kendimden nefret ediyorum diyet yapmak istiyorum ama sütü düşünüyorum zaten oğlum anca doyuyo mamada vermek istemiyorum zaten eylülde işe gidecem ememeyecek diye sizce ne yapabilirim bi fikri olan varmı
Ayni sorun bende var 60 kilo ile hamile kaldim 75 kilo ile doguma girdim hala daha 70 kiloyum dogum sonrasi ne bulduysam yedim tatli cikolata kitliktan cikmis gibi...ama baktim olmayacak abur cubur kestim dun spora basladim 3 ay surecek 4.ay power plate...ic yaglanmam cokmus yasim 31 metabolizma yasim 37 cikti kendimden utandim
Kizlarrrr bebeğini kundaklayan varmi uyurken?
Ben ince tulbentle hala daha kundak yapiyoum cnku elleriyle kendini cok uyandiriyof

canım ben sadece ellerini bağlı tutmak maksatlı kundaklıyordum , bi haftadır kundaklamıyorum alıştı gibi önceleri zorlanmıştı şimdi biraz daha iyi. bence kundaklamak çok mantıklı çünkü bebeğim rahat uyuyordu uyandırmıyordu kendini elleriyle.

4- 5 güne kadar normal canim

Canim lolo arkadasimiz bu sorunu yasamisti fitil verdi glba 5 gunden snra

teşekkür ederim kızlar...

uykusuzluktan kafayı yemek üzereyim

Allah yardım etsin canım. ben bir taneyle o kadar yoruluyorum ki seni düşünemiyorum bile...

yakarii.... ne zamandır siteye giremiyordum şimdi bir gçmişe bakayım dedim. yazdıklarını görünce aa aynı ben ve kızım dedim. kızımda nerdeyse 5 gündür ağlayarak uyanıyor. bendede 3 gündür halsizlik var. geçen pilates yaptım temizlik yaptım ondan diyorum ama alakası yok. nedendir bilmem. adet olmadım hala beklemedeyim. acaba ondanda halsizlik olur mu ki...

Son düzenleme:
uykusuzluktan kafayı yemek üzereyim

Valla senle ben ayniyiz bende deliricem uykusuzluktan dun gece hic uyumadim desem yeri gunduzde annem geldi oglum uyudu bende biraz yatayim dedim yarim saat sonra uyandi gene uyuyamadim benimkui degisik biraz uyuyo aslinda ama surekli kipirdiyo kendini uyandiriyo sallamazsan kesinlikle uyumuyo napcam boyle ne zaman duzelcek bilmiyorum soyle 2saat deliksiz uyusa inanki baska bisey istemiyorum :KK43:

Son düzenleme:
Divinty im:KK16: sorma canim fabrikalar bile benden geride kaldi:KK9: bnce de dikkat et guvenme sna derken bn hamile kaldim:KK9: hayielisi senin 2 tane yavrun var ne guzel ablasi kardesine bakabiliyo bnm oglan da kardesini yolar heralde:KK49:
emzirme konusunda su kadar devam edebilirsin demedi canim emzirebilirsn dedi sdce
valla canım eşime söyledim..kk dan arkadaşım 3 aylık iğne olduğu halde hamile kalmış ..ben güvenmiyorum artık dedim
eeee ne etcez o zaman dedi...evlendik evlenelide hiç başka bi yöntemle korunmadıkki
en acemi olduğumuz konu :KK1:zor geliyor bu kadar yıldan sonra :KK9:

kızımda gerçekten benim elim ayağım oldu...ben iş yaparsam kardeşine bakıyor...ben pelinle ilgilenirsem iş yapıyor çocuk
seninki zor ama sonrası çok güzel olacak...birbirlerine en iyi oyun arkadaşı ve hep destek olacaklar ..kendimizden biliyorum..kardeşimle ben ikiz gibi büyüdük çünkü
Slm kızlar kızım 3 gündür kaka yapmadı. 2 haftadır gaz sıkıntısı var. 1 hattadir da 2 günde 1 kaka yapıyordu. Dün dr yi aradım normal dedi. Sormayı unuttum kaç günden sonrası normal değil diye. Bari size sorayım dedim. Zeytin yağı badem yağı verdim. Suzursuzlugu gaz yyuzunden sanirim. Çok ikinmiyor. Ama 3. Gün olduğu içinde kafam karıştı. ( anne şutu alıyor haftada 2 defa mama /eriyorum )... Öpüyorum sizi
cnm 3 güne kadar normal diye biliyorum
ben bazen huysuzlandığı zaman kundakladım penye battaniyeyle fazla sıkmadan ..o zaman rahat uyudu ama doğdu doğalı toplasam 5 kere anca
aslında ilk 3 ay kundaklanması gerekiyormuş...çünkü bebek dar ve sıkışık ortamdan çıktığı için kendini boşlukta hissedermiş..kundakta anne karnında gibi güvende olduğunu düşünürmüş...

Arkadaşlar ek gıdaya başladınız mı ?
4. ayın ortalarında başlamayı düşünüyorum,yinede doktoruna danışacağım tabiki:KK31:
kızlar oğlum emziği alıyor.2-3 dk emip geri atıyor.tekrar verdiğimde gene alıyor. sorum şu; bebeğinizi emziğe nasıl alıştırdınız?bebeğiniz emziği verdiğinizde ne kadar süre ağzında tutuyor.bir de ayaktayken emzik ağzında durabiliyor mu?
Benim kızıma damaklıyı bir türlü veremedik tutmadı,bir gün eşime klasik emzik alsana deneyelim dedim ve klasik emziği tuttu:KK1::nazar::emir_bebek:Emziğe karşıydım ama gerçekten faydası oluyormuş:KK31::KK1:
canım bizm cadı bebek arabasında uyuyor hiç sıkıntı çıkarmıyor kangurusuda var geçen salı annemlere kanguruyla gidiyim dedim ilk defa dışarı çıktık çok güzel bakındı durdu sevindim tramvaya bindikten bi 5 durak sonra bastı çığlığı uykusu geldi Allahım gidene kadar akla karayı seçtim tramvaydan kısa bir süre sonra kucağımda sızdı bende çok yoruldum dönüşte yine aynı bindikten bi süre sonra yine ağlaya ağlaya uyuyakaldı herkes baktı öyle bi daha tövbe ettim kanguruya arabasında karnı aç olmadğı sürece hiç ağlamıyor yol boyu uyur
Allah yardımcımız olsun bende henüz tek başıma bir yere çıkmadım.İllaki yanımda ya eşim ya bir yakınım oldu.Arabasında rahat uyuyorda bizim ev asansörsüz ve 5. kat olunca indiremiyorum aşağıya yoksa normal bir evde olsam bende çıkardım arada gezerdim kızımla.Kangurusu var ama hiç takmadık henüz:emir_bebek:
3 aylık olunca düzeir derlerdi evet 3 ayı bitirdi bir hafta pamuk gibiydi kızım sakin aglamıyor düzenli uyuyor falan,tamam bu iş oldu artık koay dedim...ama bu hafta gene başladı mızmızlıklar uyku düzeni yok uyanıp duruyor sık sık,uyanırken aglayarak uyanıyor bide...sürekli mızmız cıglık falan oluncada evde bütün gün sakin kalmak çok zorlaşmaya başladı:KK43: bu hafta cok sık acıkıyor saat başı emzırıyorum bazen oda yetmıyor gecen hafta 3 saat duruyordu emmeden aglamadan.....şaşırmıs vaziyetteyim günü gününü tutmuyor ve gercekten cok zor yalnız olunca helede,gelip 1 saat bile yanında duran bırı olsaydı keşke...
Bende yalnızım Allah'tan teyzemin kızı 2 haftadır bizde şehir dışından geldide biraz rahatladım,gidince ne yapıcam bilmiyorum.Büyüdükçe huylarda büyüyor çünkü:KK1::emir_bebek:
herkeze iyi akşamlar
benim bebiş bu aralar çok kusmaya başladı nerdeyse her emme sonrası kusuyo
böyle devam ederse doktora götürücem
bide çok mızmız oldu evdeki tartıda kilosu aynı gibi acaba hiç kilo almadımı
gerçi aşıya önümüzdeki ayın 8 inde çağırdılar bakalım gözle görülür bi şey olursa yada içim rahat etmezse bi kontrole götürürüm

kilolar konuşulmuş ben çok yiyorum yaa hiç boğazım durmuyo kendime çok kızıyorum
hamileyken bile bu kadar çok yemiyodum 7 kilo fazlam var acil vermem lazım
şu boğazımı tutmam kilo vermem için yeterli olucak gerçi ama ahh işte sorun orda başlıyo zaten

geçmişi çok detaylı okuyamadım umarım kimsede bi sorun sıkıntı yoktur

ben oğluma emzik veremedim emmek istemiyo sürekli ağzından atıyo bende çok fazla zorlamıyorum zaten
benim bebeğimde emmesin napim dediğim gibi biraz mızmız oldu susturmak zor oluyo ama napalım sevmedi malesef
Canım benim kızımda kusuyordu doktoru reflü olabilir diye ilaç vermişti ama biz yarıda kestik.Geçende kusmaya başlayınca yeniden başladım vermeye,aslında ilaç verme taraftarıda değilim ama bazende mecbur kalıyoruz.Midesini üşütmüşte olabilir geçende sahile gitmiştik rüzgar vardı ondan tahmin ettik.Allah bebişlerimize şifa versin:KK16::nazar::emir_bebek:
Selam kızlar nasılsınız çok uzun zamandır giremedim topiğe.eşimin yanına gittik döndük tekrar geri gitcez
göçebe hayata hala devam tayinle ilgili henüz gelişme yok inş ağustosta olacakmış
k.validemle ilişkimiz bitti mevlüt yaptığımızda evime birkaç komşusuyla gelip bacısıyla birlikte beni tüm akrabalara kesmiiş
iftira atmış torunumu göstermiyolar bana kapıılardan kovulduk diye şok oldum kimse görmeeye bile gelmedi ilk 10 günden sonra
eşimledee girdik birbirimize.bu dedikoduyu öz teyezmede yapmış hergün birileri tel açıp kızım topla kendini diyordu düşünün
en son patladım eşimde gitti anneme sorcam ne cesaret deyip tabiki inkar etmiş yeminler etmiş zaten huyudur yalana yemin etmek
eşimde ona inandı o gece eve gelmedi ailemle tartıştı vs huzurumuz çok bozulmuştu yeni yeni topluyoruz ama bende eşime artık güvenmiyorum oraya gittiğimizde bile tad vermedi bize yüzünü güldürmedi annesinin acısını almaya
farkında olduğumu ısrarla belirttikten sonra topladı daha doğrusu böyle giderse hiç korkmam boşanmaktan deyince düzeldi ama kırıldım ben çok
meriçte şükürler olsun iyi kahkahalarıyla çınlatıyo evimizi onun gülen yüzü varlığı sağlığı herşeye değer
sizler nasılsınız bebkleriniz nasıl özledim sohbetinizi
Canım Allah yardımcın olsun,kolay değil kötülerle uğraşmak,Allah'a havale et en güzel dersi verir ahını koymaz:KK31:
3.5 ayı doldurduk çok şükür ve kızımda baya değişimler var:KK70:
beni tanımaya başladı özellikle başkasının kucağındaysa ve ben ona konuşuyorsam dudak büküyor ve kollarını açıp bana yöneliyor:KK70:
sevildiğini anlamaya başladı altını açınca kolunu bacağını öpünce ağız dolusu gülüyor fıstık:KK70:
ve şu 2 gündür önünde oynattığım hareket ettirdiğim şeyleri tutmaya tutarsa da ağzına götürmeye çabalıyor:KK70:
son olarak kucağımda öyle tepiniyor ki bıraksam koşacak küçük civciv
bu dünyada gördüğüm en güzel şey kızım heralde bütün gün onunlayım kardeşim bile abla sürekli kızla uğraşıyorsun yorulmadın mı sıkılmadın mı diyor ama nafile ben çok memnunum hayatımdan
2 kg lık kızımın kanlanıp canlanıp tepindiğini oynaştığını görmekten daha güzel ne olabilir ki
hele bir de ağlarken konuşmaya uğraşıyor ağzından arada anne gibi sesler çıkarıyor ya da ben öyle anlamaya çabalaıyorum kimbilir:KK52:
Allah bağışlasın fıstığı:nazar::emir_bebek:Büyüyorlar artık her ay değişik bir şeyler göreceğiz süprizlere hazırlıklı olmak lazım:KK1::emir_bebek::nazar:
günaydın
geçmişi okumadan direk daldım topiğe
benim kızımda son 10 gündür çok aşırı kusuyordu
dr götürdüm idrar tahlili istedi kültür bakılsın dedi
idrar temiz çıktı ama kültür bakılamamış mikropluymuş.tekrar istediler
dünde artık sinirlerim iyice bozulmuştu 1 saatte 8 kere kusunca acile götürdük..yine idrar tahlili yaptırdık..biraz enfeksiyon çıktı ama çok değilmiş..önemsemedi dr
az öncede kültür için idrar gönderdim hastaneye
uzman dr kusmaları için gaviscon infant yazdı...reflü tedavisine başladık
gün içinde 3-4 defa kussa bana normal gelir ..benim kızım 20-25 kere kusuyor
kıyafet yetişmiyor...bugün rüyamda bile çok kusuyor diye alışverişe gidiyorum ama tişört bulamıyorum :KK37:
Bizede gaviscon ve yanında bir ilaç daha vermşti doktor.çok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum:KK31:
:KK3:kızlar netten hangi sitelerden bebek kıyafeti alıyosunuz güvenilir ve malı iyi olan va kıyafetler ayına uygunmu
Butik bebeden aldım ben hoşuma gitti güvenilir bir site:KK34:
Veeer sonuc alindi keseyi gorduk 2. Kez anne oluyorum..:KK16:
Allah hayırlı etsin canım ne güzel süpriz olmuştur eşine sana:nazar::emir_bebek:Sağlıkla kucağına almak nasip olsun,ikiz gibi büyürler artık:nazar::emir_bebek::KK34:
kızlar benimde oğlum dün 4 aylık oldu.aşılarımızı olduk..
7 kilo olmuş oğlum (azcık küsüratıda var)
boyumuzda 65 cm.

birde haftasonu annem geldi torunuyla aşk yaşıyorlar resmen.
gezip tozuyoruz 3 gündür.oğlumun baya bir değişti
gündüzleri yarımşar saatlik şekerlemeler yapıyor uzun uzun uyumuyor hiç
ama gece çok güzel uyuyor..düzenimiz belli oldu artık.
birde hep gülücükler saçıyor etrafa kendi çapında hep konuşuyor..
keyifli günler geçiriyoruz yani..
haftasonu şehirdışına çıkıcaz ilk defa bakalım kolay mı olcak zor mu bizim için..

sizlerde iyisinizdir umarım bebişlerin keyfi yerindedir..:KK16:
Geçmiş olsun canım Allah bağışlasın:nazar::emir_bebek:Büyüyorlar artık.Allah sağlık versin hepsinede:KK16:
kelebex :KK52: :KK9: hayırlı uğurlu olsun allahım sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah

benim oğlum gözlerini kaydırıyor sizde de yalancı şaşılık tarzı bişey var mı?
dr a geçen kontrollerde sorduğumda 1 yaşına kadar normal demişti.
bilgisi olan var mı?
Doktor bize öyle bir şey olursa 6. aya kadar normal demişti:KK31:
kızım ile oğlumun gelişimleri öyle farklı ki
oğlum ne yaparsa iki gün sonra kızım da yapmaya başlıyor aynısını
çok komikler

Allah bağışlasın prens ve prensesi:nazar::emir_bebek::emir_bebek:

kelebex hayırlı olsun canım

bebeği kaka yapamayan kimdi ismini hatırlayamadım benim oğlum haftada bir hatta bir haftayı bile geçiyo
en son geçen hafta perşembe yapmıştı
fitil çok mecbur kalmadıktan sonra verilmemeli
bebek çok ıkınıyosa çok rahatsız görünüyosa popoyu uyarmana rağmen masaja rağmen yapmıyo ve huzursuzluğu devam ediyosa yarım fitil verebilirsin ama yinede vermemeye çalış
anne sütü alan bebeklerin 10 gün bile yapmamaları normal demişti doktor bende çok zorlamıyorum masaj yapıyorum poposuna saf vazelin sürüyorum arada bir yapıyo işte

kızlar ben haftaya tatile çıkıyorum son günlerim istanbulda hem korkuyorum burnumdan getirirmi acaba diye hemde çok bunaldım değişiklik iyi gelir inşallah
kızlar bu ara hep eşime ve oğluma bağırıyorum sinirliyim tartışıyoruz evde sık sık napcam ben tamam ne yapacağımı biliyorum ama sanırım bendeki yaşanmışlıkların dolumu kendime bir an önce bi çeki düzen vermem lazım

kelebex hayırlı olsun canım

bebeği kaka yapamayan kimdi ismini hatırlayamadım benim oğlum haftada bir hatta bir haftayı bile geçiyo
en son geçen hafta perşembe yapmıştı
fitil çok mecbur kalmadıktan sonra verilmemeli
bebek çok ıkınıyosa çok rahatsız görünüyosa popoyu uyarmana rağmen masaja rağmen yapmıyo ve huzursuzluğu devam ediyosa yarım fitil verebilirsin ama yinede vermemeye çalış
anne sütü alan bebeklerin 10 gün bile yapmamaları normal demişti doktor bende çok zorlamıyorum masaj yapıyorum poposuna saf vazelin sürüyorum arada bir yapıyo işte

kızlar ben haftaya tatile çıkıyorum son günlerim istanbulda hem korkuyorum burnumdan getirirmi acaba diye hemde çok bunaldım değişiklik iyi gelir inşallah
kızlar bu ara hep eşime ve oğluma bağırıyorum sinirliyim tartışıyoruz evde sık sık napcam ben tamam ne yapacağımı biliyorum ama sanırım bendeki yaşanmışlıkların dolumu kendime bir an önce bi çeki düzen vermem lazım
Saool canim bu arada evet bebislerimiz adas :))
herkesin inis cikislari oluyo onemli olan cevrendeki insanlarin bu durumda sna daha hassas davranmalari elbet gececektir takma kafana hem bebis hem ev hem yemek hem koca bi de buyuk oglun var onlarin hepsine yeetmeye calisiyosun bunalman normal

kızlar bebeğine mama verenler bebekleriniz yardımsız yapabiliyormu kakasını ve kıvamı nasıl.
Benim kızım emerken kendi yapabiliyordu ama mamaya başladığımızdan beri hep ıkınıp ağlıyor ben müdahale edrek yaptırıyorum ama bu durumdan çok rhatsızım ne zmana kendi kendine yapacak kakasını.

bebelac denedik kabız oldu sonra aptamile geçtik ve şuan kabızlık için olan aptamil conormil kullnaıyoruz yinede kendisi yapamıyor iki günüdrde 5ml duphalac veriyorum dr tavsiyesi ile.

Valla senle ben ayniyiz bende deliricem uykusuzluktan dun gece hic uyumadim desem yeri gunduzde annem geldi oglum uyudu bende biraz yatayim dedim yarim saat sonra uyandi gene uyuyamadim benimkui degisik biraz uyuyo aslinda ama surekli kipirdiyo kendini uyandiriyo sallamazsan kesinlikle uyumuyo napcam boyle ne zaman duzelcek bilmiyorum soyle 2saat deliksiz uyusa inanki baska bisey istemiyorum :KK43:
Uykusuzluk benimde sorunum 3 rakamindan nefret eder oldum..gece 3 biz ayaktayiz pamuk kizim guluyor,konusuyor,kipir kipir ilgilenmiyorum uykusu acilmasin diye.taki 5-6 oluyor uyuyor o da en fazla 7 ye kadar...uyumak istiyorum esim 1 aksam benimle mesai yapti 2 gun kendine gelemedi ben ne yapayim zombi gib geziyorum...deliksiz uyumak istiyorum....

Uykusuzluk benimde sorunum 3 rakamindan nefret eder oldum..gece 3 biz ayaktayiz pamuk kizim guluyor,konusuyor,kipir kipir ilgilenmiyorum uykusu acilmasin diye.taki 5-6 oluyor uyuyor o da en fazla 7 ye kadar...uyumak istiyorum esim 1 aksam benimle mesai yapti 2 gun kendine gelemedi ben ne yapayim zombi gib geziyorum...deliksiz uyumak istiyorum....

o günlerde gelicek canım sabret biraz uykusuzluk çok zor ama anneliği hissettiren şeyler bunlar
bunları yaşamasak bu kadar emek vermesek bu kadar bağlanmazdık bu bebişlere
bu günleri unutucaz hatta aynı sorunu yaşayan başkalarına anne olmak kolaymı düzene girer sabret dicez :KK55:

bendeeeeeeeeeeeee

Arkadaslar ayberkin asisini olduk bugun atesi filan yoktu aksamustu biraz atesi cikti ates dusurucuyle gecirdik..yanliz gece basladi baya yuseldi 38 bucuk oldu ilac verdim fayda etmedi saatlerce ugrastim beznfilan koydum sumdi anca 37.8 oldu..bide morelim nasil bozuldu bizim babacik umursamadi bile..uyuduu dondu arkasinaa ohh rahatliga bak yaa .. bugun idrar testi yaptirdim ama sonucu alamadim:)) kandada saglik ocagindabyapmiyolarmis..yavrum cok agladi morardi hemsireler iyi iyi dediler cigerleei acilirmiss hemen kucaklamaymisim..kafayi yemisleer :KK43: telastan sinucu bile sormak aklima gelmedi neyse yaein bi test alip evde yaparim artik ..bu gece uyku yok ates takibindeyimm

X