2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Ben de 3-6 ay aldim canim kisa kollu sort takimlarini pantolanlarini icine sokuveriyorum ustunekini tam gibi duruyo

Kizlar bizim sali gunu asimiz var dr ates icin minoset vermisti burda kullananbirini gormedim giderken vermeyi dusunuyorum yoksa baska bi ssurup mu versem?

Ne kadar ve kac saat arayla verdin canim

Canim ilk saglik ocagina gitmeden verdim sonra 6. saat sonra verdim sonra 6. saat sonra bidaha verdim yani 6 saat arayla 3 kere verdim hemsire boyle yap demisti cok sukur ateslenmedi. Bide saglik ocagina sabahtan git canim ogun asi gunu oldugundan oglene bazen asi bitebiliyomus haberin olsun bide birer cay kasigi verdim her seferinde

Son düzenleme:

Saol canimm bzm ates dusurucunun ustune eczaci yarim olcek yazmis 3 cay kasigi nerdeysr bna da fazla geldiben de oyle veriyim

rota virüs karmaşası yine gündemde. Ebruli yazdiklariigornce yaptirsammi dedim şimdi. Off dr. Lerinde biri diğerini tutmuyorki. Insan bebisine boşuna viruste vermek istemiyor. Ama ilerde bir şey olursa da vicdan yaparım. Napcaz şimdi....

ben aşıdan önce ya da sonra ateş düşürücü vermedim...ateşide cıkmadı zaten...saglık ocagında ateş cıkmaz dediler sorun cıkmadı

merhaba anneler,
uzun zamandır giremiyorum nete, sorunlarla ugrasmaktan hic birseye vakit kalmıyor.
ama simdi yasadıklarım yanında hicbirseymis.
ogluma gecen hafta karma ası yaptırdım. ertesi gun emmeyi reddetmeye basladı. buyukler asıdan sonra huy degistirir duzelir dediler. ama bir hafta oldu duzelme yok. kilo vermeye basladı gibi geliyor bana. evde ki tartıda gecen haftayla aynı cıkıyor. her hafta en azından 100 gr alması lazım ki benim oglum kilolu bir cocuk. napıcagımı sasırdım. uykuya dalarken ve yeni uyanmısken emzirebiliyorum, hayat iskence gibi oldu. ne dısarı cıkabiliyorum ne evde rahat rahat oturabiliyoruz. hevesli hevesli emmesini ozledim, bir hafta once meger hersey ne kadar guzelmis.
bu sorunu yasayan varmı? gecermi dersiniz yakın zamanda.. cok uzuluyorummmmm cok...

Kizlar bizim sali gunu asimiz var dr ates icin minoset vermisti burda kullananbirini gormedim giderken vermeyi dusunuyorum yoksa baska bi ssurup mu versem?

ben de minoset kullanıyorum.aşıdan yarım saat önce bir çay kaşığı verdim..eğer ateşi çıkarsa 4 saatte bir verebiliyoruz,oğlum ateşlenmedi..ateşini sürekli alnından dudaklarımla kontrol ettim,sıcak geldiğinde-ki bana hep sıcak gelir-dereceyle koltuk altından ölçtük.bır sorun çıkmadı çok şükür..

benim kız çok cadı valla...emzirdim gazını çıkarırken biraz daldı koydum salıncağına 2 dk. sonra başladı ağlamaya. iki defa salıncakta uyandı. iki defa beşikte. en son artık bizim yatağa koydum yarım saattir uyuyor cadı çok kötü alıştı ben yatağın alt başına kıvrılıyorum. garibim babası oturma odasında uyuyor...keşke beşik yerine çift kişilik yatak alsaydım. rezil oluyoruz valla korkuyorum da alırsam uyanır diye

benim kızımdada bu sıralar öyle bir sorun var ma aşıdan değil 3 ayda böyle byüme atakları oluyormuş kimi bebek emmeyi reddediyomuş bi süre ama kesmemek lazım emmiyo diye ben birbir türlü şekle giriyorum emzirmek için uyanınca alıyo bazen uykuda alıyo ama baznde 4 saat ağzını açmıyo çığlık çığlıga ağlıyo memeyi yaklaştırınca kilo alımıda ilk ay 1500 gramdan fazlayken bu ay 600 gram sadece ama mama vermiyorum doktorda düzelir dedi bekliyoruz
biberon deniyorum arada onuda yapmayın diyolar kafası karışır dahda reddedermiş ama süt içsinde nasıl içerse içsin diyorum

of of yorgunluk gene yorgunluk artık pilimin iyice bittiği saatler.uzun zamandır bakamıyordum baksam bile yazamıyordum.neler konuştunuz bilmiyorum.geceleri oğlumu nasıl alıyorum nasıl koyuyorum neler yapıyorum hatırlamıyorum resmen ayakta uyuyorum resmen şaka gibi bir halimi görseniz dikildiğim yerde uyuyorum çocuğumu düşürcem diye aklım çıkıyor kendime bir geliyorum çocuk kucağımda ya ayağımda yada beşiğinde.bazen eşim uyarıyorda öle uyanıyorum.ALLAH tan kızım akşama kadar okulda oda evde olsa amannnn ALLAHım düşünemiyorum hafta sonu bile mütiş hengame oluyor evde bide kıskanıyor onuda idare etmekten kafayı sıyırcak gibi oluyorum.ama 1 aysonra tamamen evde.akşama kadar ağlıyor benim yumurcak sürekli drdayız uyumuyorda dr bişey bulamıyor herşey normal diyor.dün bide mama verin dedi verdim gece ağzı köpürerek bi uyandı sormayın fışkırtarak bi kusdu ki uyanmasam bebeğim ALLAH korusun boğulurdu gece 2 kere oldu nasıl korktum .bugün vermedim zaten biberon almıyor kaşıkla veriyordum.işin ilginç tarafı oğlum dışarda uyuyor duruyor görende abartıyorum sanıyor mahçup duruma düşüyorum.ama eve gelelim ne uyuor nede susuyor anlamıyorum.ankarada bildiğiniz iyi bir dr var mı kafam mütiş karışık ve mütiş yorgunum artıkkkk....

aşıdan sonra ateşi beklemeden caprol verdik bizde 6 saat arayla 3 yada 4 kez verdim 1 çay kaşıgı

kizlar asidan once surup vermek ve sonrasinda atesi cikmadan surup vermek bagisikligi olumsuz etkileyip asinin etkisini azaltiyormus..oncesinde sakin vermeyin..sonrasinda ise atesinin ciktigini hissederseniz verin...

Canım çocuğunu düşünüyorsun ama aslında ona kötülük olur bu. Ateş vücudun hastalıkla savaşması demek, bağışıklığını geliştirir. Bence öncesinde verme, aşıdan sonra saat başı ölç ateşini. Baktın 37,5 geçti o zaman ver (Ki doktorlar genelde 38 olunca ver diyor). Benim kızımın ateşi çıkmadı hatta o gün o kadar rahattım ki tüm gün uykulu geçti, tatlı bir sersemliği vardı. Kime sorduysam herkes ateşsiz geçirmiş karma aşısını, çocuktan çocuğa farkeder muhakkak ama bırak çocuğun savaşmayı öğrensin derim ben. Nasılsa ilaç versen de vermesen de endişelenip sürekli ölçüm yapacaksın, ne zaman ki yükseldi verirsin.

elimle meyveyi tutup emdiriyorum özellikle salatalığı çok seviyo hemde elinin ölçülerinde ayarlıyorum sürekli elinde arada kendiside götürüyo ağzına artık hemde diş etlerini kaşıyo salatalığı özellikle öneririm

Bebegimin iki yanagindada kirmizi putur putur lekeler oldu cokta kuru o kisimlar neden acaba ne yaparsam gecerki

yağ sür beklet yıka birazsa olsa yumuşuyo kızarıklığı gidermez ama fazla öpmemeye çalışın öpersenizde kuru öpün tükürüğünüz gelmesin bebeğe

yok canım aşıya giderken neden veriyosunki eskiden veriyoduk biz çünkü gerçekten çok ateşleniyodu bebekler
ama şimdi aşılar değişti sakın verme baktınki 38 e doğru çıkmaya başlamış verirsin o zaman

canım bebek 2. ayını doldurduğu için huyuda değişmiştir her ay huy değiştiriyolar bazıları iyi bazıları kötü yönde
ama sen bariz bi değişim var kilo kaybediyo diyosan kilo kaybetmekte iyi değil bi doktora danış istersen belkide bebeğin başka bi sorunu vardır

günaydın annişler ve bebişleri

dün kontrolümüz vardı maşşallah iyi bebişim bi sorunu yok bu ay az kilo almış
doktor bu aydan sonra az kilo alıcak zaten dedi
tatili sordum telaşlı halime güldü
oda bi insan değilmi siz kendinizi ne kadar koruyosanız onuda biraz daha fazla korucaksınız yoksa aynı yani dedi
güneş kremi sinek kovucu sprey gibi ürünleri sakın kullanma dedi
bende bi ara aktara gidicem sanırım bazı şeyler varmış yakasına damlatılan yada odaya asılan sivri sinekler için
öyle doğal bişey alırsam daha iyi
5 6 günde bir kaka yapıyo dedim önce önmsedi sonra huysuzluğu varmı diye sordu yok dedim
sende varmı bağırsak tembelliği dedi
evet benim bağırsak hareketlerim normal bi insana göre daha yavaş dedim ondan olabilir dedi
bişey vermedi ben saf vazelinle uyarıyorum poposunu arada bir yeterli bence
aşımız temmuzun 8 inde yaklaşık 4,5 aylık olucak o zaman hiç sormadımda ne aşısı diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…