meyve emzigini ben denedim. elma verdim cok hosuna gitti oglumun. meyve vermeye baslamissan cok ise yariyor tavsiye ederimbu gün 90. günü 28 şubat doğumlu meyve verdiğim zaman suda veriyorum karpuz hiç denemedim genelde kiraz erik kayısı gibi meyveler veriyorum
karpuzuda denerim yarın
özellikle salatalığı çok tüketiyoruz hem dişlerini kaşıyo hemde emiyo gerçi ağzına fazla götüremiyo ben yardım ediyorum öyle emiyo sürekli salatalığı baya sevdi yani
Günaydınlar... Kızım büyüdü de diş çıkarıyor teyzeleri :) Artık tam olarak emin oldum diş olduğuna (bir türlü ihtimal veremiyordum ) Bugün gidip fırça ile eski usül taze soğan alacağım kızıma keyiflensin onlarla biraz. Bu arada dişi ilk gören bebeğe beyaz bir şey almalı diye duydum, sizlerde böyle bir adet var mı?Eki Görüntüle 724134
Bak sen görüyormusun yaramazı
Günaydın canım kontrolünüz varmış,güzel haberler alırsınız inşallah.Bu ay rota aşısımı vurduracaksınız?Doktor bize 3. ayda demişti haziranda rota vurulucak kızıma kısmet olursaBende öyle düşünüyordum emzik konusunda boş boş almasın ne gerek var diyordum ama,evde bütün gün yalnız olunca mecburen vermek zorunda kaldım.Damaklısını tutmadı hiç,klasik hesaplı olan emziği tuttu,yeri geliyor onunla sakinleşiyor yoksa iş yemek vs zor yapıyordum :18:
yok canım rota aşısını yaptırmıcam ben amaan önceden bu aşılarmı vardı çocuklara kimyasal vere vere mahvettiller
bir kaç yıl önce çocuk felci aşısı olan bebeklerden bazıları sakat kalmıştı yanlış aşı yapmışlar sanırım
yok ya benim aşıyada güvenim çok fazla yok
mesela calpol ver diyo doktor bebeğe gene bir kaç yıl önce calpol toplatılmıştı şimdi nasıl güvenip verim
bende dolven aldım evde bulunsun diye gerçi hiç kullanmadım
yani ne ilaç ne aşı hiç biri güvenilir değil eskiden beri yapılan aşılar yapılsın ama yenileri yaptırmam çocuğuma
büyük oğlumda ishal oldu hemen tedavisine bakınca iyileşiyo şükür ben dikkat etmeyi tercih ettim canım
ucu yuvarlak olan memeler anne memesine daha yakın olduğu için daha çabuk tutuyomuş bebekler ama sağlıklı olan damaklı emzik
aslında hiç verilmese daha iyi
en fazlada 3 yaşına kadar kullanılabiliyo emzikler sonrası damak yapısını bozuyo oda damaklı emzik için geçerli
Canım bizde kararsısız aşı konusunda,doktoru yaptırın diyor bakalım bilmiyorum ne olucak:44:evet haklısın yuvarlak uçlu memeyi tercih ediyorlar genelde
ben yanlış okumadım demi diş muhabbetleri başlamışne diyelimm sıkıntısızca çıkarsın minnak bebişler dişlerini
şu içine sıvı konulan emzikler nasıl acaba meyve suyu içerkene sanki iyi olur hem boş boş çekmiş olmaz
ben oğluma kiraz gibi sulu meyveler emdiriyorum bir taneyi emiyo çokta hoşuna gidiyo
aslında meyve sebze emziği varmış içine meyveyi yada sebzeyi koyuyomuşsun ebbek emiyomuş
acaba iyimidir bi araştırim olmazsa ondan alim
emzik vermeye kıyamadığım için vermicem sanırım ama tatile giderken yanıma alırım çok mecbur kalmadan vermem heralde
Nasıl anladınız çıkarttığını acaba? Benim yavrukuşumda eldivenleri çıkarıp elini yumruk yapıp ağzına sokuyor son bir haftadır, ki memesini çok sever. Elimle kontrol etttiğimde hiç bişey takılmıyor yanlız altlarda beyazlıklar var konduramıyorum henüz erken diye
abr/beta testini ilk defa duyuyorum netten baktım şimdi. işitme testinden geçemeyen bebeklere yapılır yazıyordu bir sitede. rota virüs hala aklımda aile hekimimiz önermedi. birkaç bebeği olan ark. sordum onarda yaptırmamış. hatta 2 annenin haberi bile yoktu yaptırdınızmı dediğimde şaşırdılar o neki diye. kızımın dr. u yaptırın dedi sadece. bizde babasıyla kararsız kalmakla beraber yaptırmama yanlısıyız. sanırım yaptırmıycaz...
Canım bende konduramamıştım, önce beyaz bir nokta gördüm eyvah pamukçuk diye silmeye çalıştım çıkmadı ama elime sürtmüyordu o nokta. 4-5 gün sonra şişme farkettim, diş etinin altından da iki diş bariz gözüküyordu ve şimdi o beyaz nokta elimize sürtüyor, dıştan ovduğumuzda rahatlıyor kızım. amcamız dişçi ilk noktayı gördüğümüzde anlattık patlıyor demişti ama göstermeden emin olamamıştım haziranda memlekete gidince gösterir emin olurum diyordum gerek kalmadı :) İnşallah sıkıntısız atlatır tüm bebişler...
bu rota virüs için çok telaştayım...bizim doktorda önermedi,arkadaslarıma soruyorumhepsi yaptırmış mutlaka yaptır diyorlar...kafam cok karıştı...cocugu ishal olup hastanede yatanlar varmışama bazı makaleler dıyorki gerek yok içeriği belli olmayan aşılar içinde mutasyona ugramamıs seyler oluyormuş..bu rota virüs daha cok kırsal kesimde ve iç kesimde yaygın olabılıyormuş falan bir sürü şey yazıyor...
karar vermek için son 1 hafta kızlarhaftaya 3 ay bitecek
kızlar bebeğinize meyve sebze türü şeyler tattırmaya başladınızmı.kiraz karpuzler nasıl verdiniz.suyunu sıkıpmı veriyorsunuz yoksa taneyi ağzınamı veriyorsunuz.parça koparıp yutamaz boğulur diye korkuyorum.cesaret edemiyorum başlamak için
Bende netten baktım tişörtler çok güzel ben yaşadığım şehirde belki bulamam diye netten almayı düşünüyorum ama beden konusunda kararsızım 8 haziranda 3 aylık olucak bebeğim 3-6 mı alsam 6-9 mu? kalıpları nasıldır bilmiyorum sen almışsın hangi beden aldın canım öğrenebilirmiyim?
Bebegimin iki yanagindada kirmizi putur putur lekeler oldu cokta kuru o kisimlar neden acaba ne yaparsam gecerki