2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
meyve emzigini ben denedim. elma verdim cok hosuna gitti oglumun. meyve vermeye baslamissan cok ise yariyor tavsiye ederim

maşallah bakır bişeyler hediye edilermiş diye biliyorum bende

bizimde altta yerleri belli iki dişin böyle mi böyle diş çıkarken bizde mi çıkartıyoruz acaba

abr/beta testini ilk defa duyuyorum netten baktım şimdi. işitme testinden geçemeyen bebeklere yapılır yazıyordu bir sitede. rota virüs hala aklımda aile hekimimiz önermedi. birkaç bebeği olan ark. sordum onarda yaptırmamış. hatta 2 annenin haberi bile yoktu yaptırdınızmı dediğimde şaşırdılar o neki diye. kızımın dr. u yaptırın dedi sadece. bizde babasıyla kararsız kalmakla beraber yaptırmama yanlısıyız. sanırım yaptırmıycaz...

ben yanlış okumadım demi diş muhabbetleri başlamış ne diyelimm sıkıntısızca çıkarsın minnak bebişler dişlerini

ben yanlış okumadım demi diş muhabbetleri başlamış ne diyelimm sıkıntısızca çıkarsın minnak bebişler dişlerini

bende şaşırdım canım okuyuncademekki kimi bebekler pek bir sabırsız amin inşllh sıkıntısız atlatsınlar

Kızlar ya bu üründen daha önce gördünüz mü nerde satılıyor acaba? (facebook : Ev tasarımları sayfasında gördüm.altındaki yorumlardan satıldığı kanısına vardım)

Canim o emzigi ben kullaniyorum alistirma amacli normalde ilac koyuluyo sut koyma fikrini ben urettim meyve suyu konulacak zamana geldiginde 2 cekiste biter zaten azcik bisey aliyo o emzik

Nasıl anladınız çıkarttığını acaba? Benim yavrukuşumda eldivenleri çıkarıp elini yumruk yapıp ağzına sokuyor son bir haftadır, ki memesini çok sever. Elimle kontrol etttiğimde hiç bişey takılmıyor yanlız altlarda beyazlıklar var konduramıyorum henüz erken diye

Canım bende konduramamıştım, önce beyaz bir nokta gördüm eyvah pamukçuk diye silmeye çalıştım çıkmadı ama elime sürtmüyordu o nokta. 4-5 gün sonra şişme farkettim, diş etinin altından da iki diş bariz gözüküyordu ve şimdi o beyaz nokta elimize sürtüyor, dıştan ovduğumuzda rahatlıyor kızım. amcamız dişçi ilk noktayı gördüğümüzde anlattık patlıyor demişti ama göstermeden emin olamamıştım haziranda memlekete gidince gösterir emin olurum diyordum gerek kalmadı :) İnşallah sıkıntısız atlatır tüm bebişler...

Canım biz işitme testinden geçtik ama istediler işte. Tedbir amaçlı herhalde. Gerek yok o zaman yaptırmaya hem çok külfetli bebişin uyuması lazım 2 saat kadar makineye bağlı kalıyormuşsun vs.vs.. Yaptırma taraftarı değildim zaten. Rota virüsünüde yaptırmayacaktım ama aile hek. ve çocuk dr. isteyince eşimle yaptırmaya karar verdik.

Canımcığım çok sağol aydınlattın beni. Sanırım bizde patlatmaya hazırlanıyoruz ondan bu huysuzluğumuz demekki.

Birde meyve suyu veren arkadaşlar varmış bebişlerine henüz erken değil mi yaa bizim doktorumuz anne sütü dışında su bile vermeyin dedi, hoş biz mama takviyesi yapıyoruz, bide humana iyi geceler çayını arada içiyoruz ama şaşırdım şimdi :26:

bu rota virüs için çok telaştayım...bizim doktorda önermedi,arkadaslarıma soruyorumhepsi yaptırmış mutlaka yaptır diyorlar...kafam cok karıştı...cocugu ishal olup hastanede yatanlar varmış ama bazı makaleler dıyorki gerek yok içeriği belli olmayan aşılar içinde mutasyona ugramamıs seyler oluyormuş..bu rota virüs daha cok kırsal kesimde ve iç kesimde yaygın olabılıyormuş falan bir sürü şey yazıyor...
karar vermek için son 1 hafta kızlar haftaya 3 ay bitecek

kızlar bebeğinize meyve sebze türü şeyler tattırmaya başladınızmı.kiraz karpuzler nasıl verdiniz.suyunu sıkıpmı veriyorsunuz yoksa taneyi ağzınamı veriyorsunuz.parça koparıp yutamaz boğulur diye korkuyorum.cesaret edemiyorum başlamak için

Ben bugun rota yi yaptirdim kizima.doktorumuzda aile hekimide mutlaka yaptirin dedi.cok enteresanda bisey oldu.asidan sonra kusmasin diye emzirme odasina gitti kadinin biride oglunu emziriyodu.cocugun elleri ayaklari hep delik desikti nesi var dedim cocuk ishal atesliymis damar yolu acamamislar serum icin.11 aylikmis.dedim asisi yokmuydu yaptirmamislar doktor asili olsaydi bulasmazmis demis kadin nasil pismandi.
Cok sukur benim oglum 4 yasinda onada asi yaptirmistim hic ishal olmadi masallah.

Canım ben henüz aldırmayı başaramadım açıkçası. Kızımın eline vermiyorum çünkü uzun süre bir şeyi tutamıyor daha, yutmasından çekindiğim için parça da vermiyorum, ben tutup diline değdiriyorum ilk önce sonra ağzına veriyorum emmesini bekliyorum. Az önce salatalıkla yaptım bunu hem de diş çıkarttığı yeri kaşımak için keyiflendi bir iki defa da emdi ama fazlasını istemedi, bıktırmamak için bende çektim. 2 güne bir deniyorum zorlamadan, 3 ayını doldursun yoğurt ve içtiğim çorbaların tadına baktıracağım. 6. ayını beklersem alıştırmak zor olur gibime geliyor. Sonuçta açlığını gidermek için değil sadece tadını bilsin alışsın şimdiden diye veriyorum, zaten hastane ebeside taburcu olurken en geç 5. ayda başla demişti, sakınca görmüyorum ben, Tek dikkat edeceğim konu alerji yapabilecek besinleri takvimine göre vermek, yumurta ve bal gibi...

Dördüncü ayda oturmaya hazır

Bazı bebekler dördüncü aydan itibaren destekle oturmaya hazır hale gelebiliyor

Bebeğin vücudunun üst kısmının gelişebilmesi için belirli bir ayın geçmesi gerekiyor. doktorlar dördüncü aya kadar çocuğu zorlayıcı herhangi bir hareket yapılmamasını öneriyor. Çünkü bebeğin kafasını tutabilmesi, sırtını düz tutabilmesi en erken dört aylıkken mümkün oluyor. Altı aylıkken de yanına destekler koyulduğunda yarı oturur vaziyette birkaç dakika geçirebiliyor. Sekizinci ayda ise tamamen desteksiz oturabiliyor.
Klinilk Bebek, Çocuk ve Genç Sağlığı Merkezi’nden çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Gülnihal Şarman, çok yaygın mitlerden biri olan “Bebek oturtulmaz yoksa beli eğrilir” inanışının bebekte yol açabileceği sorunlar ve neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verdi:
“Bebek oturtulmaz yoksa beli eğrilir” lafını çok sık duyuyoruz. Bu nedenle bebeklerin oturması engelleniyor ve dolayısıyla da bebeğin gelişimine bazı engeller konulmuş oluyor.
Beli eğrilmez
Başını iyi tutan, kafasını iyi kaldıran, kendini öne getirmeye çalışan ya da ana kucağından atmaya çalışan, yarı yatar pozisyonda bile rahatsız olduğunu belli eden bebekleri destekleyerek kucağımızda oturtmanın hiçbir sakıncası yok, beli eğrilmez. Bu durumdaki bebekler genellikle dört aylıktır. Bebekler yaşamlarının her döneminde yeni kademelere geçiyorlar. Bu oturmayla ilgili dönem, bebeklikte üçüncü dördüncü ayda başlayan bir gelişimsel nokta. O nedenle bebeğin oturmasını yedinci ve sekizinci ayına kadar bekletmek, bebeklerin gelişimini engelleyici bir davranış oluyor.
Bebeğin oturması neden önemli? Oturmaya kadarki dönemde bebekler hep tavana bakıyor. Tavana bakarken aldıkları stimülasyon çok az, renk az sadece ışık var, hareket yok ve bu, bebeğin görsel ve sosyal gelişimi için yeterli değil. Bebek büyümeye başladığı zaman bir iki ayını geçirdikten sonra kendini öne doğru kaldırmaya başlayan hareketler yapar. Yüzükoyun koyduğunuz zaman kafasını dirseklerinin üzerine çıkacak kadar yükseltmeye başlar. Bu demektir ki boyun kasları ve sırt kasları artık hazırlanıyor. Bu durumda bebeklerin mutlaka ve mutlaka oturur ve etrafına bakar pozisyonlara getirilmeleri lazım. Kendi kendine oturamayan bir bebeği oturtursanız pat diye düşer. O nedenle ilk üç-dört ayında oturur pozisyona getirirken her zaman için destek verip arkasının dik olduğundan emin olunmalı. Ama dik de olsa oturur tarzda annenin kucağında kalabilir. Daha sonraki beşinci ve altıncı aylar içinde bebek desteklendiği zaman, mesela bir koltuk kenarına konulduğunda durabiliyorsa destekli şekilde oturtulabilir.
Oturuyorsa ek besine hazırdır

Bebek en erken yedinci ve sekizinci ayında desteksiz bir şekilde oturabiliyor. Yine bu oturma durumuna göre de ek besinlere geçiyoruz. Altıncı ve yedinci aya gelip de sırt kaslarını iyi koruyup, destekli bir şekilde tuttuğunuz zaman iyi oturabilir bir durumdaysa o zaman bebek artık yemeye de hazır demektir.

Bebeklere oturur pozisyonda dünya çok daha enteresan geliyor. Bebek, dışarıya çıkarıldığında arabaları seyredebilir, etrafta yürüyen insanları takip edebilir. Bebek oturduğu zaman çevresindeki kişilerle göz göze gelecektir. Bu göz göze gelmesi çok önemli, çünkü o gözlerden çok fazla mesaj alacaktır.

Yine oturan çocuk başka şeylere daha kolay ilgi gösterebiliyor. Yakalaması için, eline alması için merak edebilmesi için bir şekilde uzanıp etrafındakileri elde etme çabası daha erken başlamış oluyor.
Oturtulmaması sorun yaratabilir

Oturtulmayan, yatırılan bebeklerde bakış anomalileri olabiliyor. Mesela çok yatırılmış ve bir nedenle tek tarafa bakmayı tercih etmiş bebeklerde görme odaklanması bile değişebiliyor.

Alıntı

ben bu siteden online olarak bikaç defa alışveriş yaptım, benim kızım da 7 mart doğumlu, 7 haziranda üç ayını dolduruyor, ayına göre aldığım kıyafetler iyi geliyor. hatta bazı 3-6 aylıklar büyük bile diyebilirim, kısa kollu alacaksan 3-6 al, yoksa şimdi giydiremezsin, eğer uzun kollu swet filan alırsan 6-9 alsan bile zarar gelmez, sonra giydirebilirsin canım.

Bebegimin iki yanagindada kirmizi putur putur lekeler oldu cokta kuru o kisimlar neden acaba ne yaparsam gecerki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…