Anneler gaz sancısı için ne kullanıyorsunuz?? Bas bas bagırıyo bebegimuyuyunca 3 saatten önce kalkmazdı şimdi 10 dk sonra kıvranarak uyanıyor
LCW yı bende beğeniyorum,internet sitesinden hiç sipariş vermedim.Mağazaya gittiğimizde bende o dediğin tişörtlerden birini almıştım canımkalpli herşey annem için yazıyordu,çok hoşuma gitmişti,biraz büyüsün yaz sonu gibi olur üzerine diyerek almıştım neden bencilce olsunki ne mutluki anne olmak nasip olmuş bizleri seven bebişlerimiz var hayırlı sağlıklı evlat olsunlar inşallah
maşallah size
ben korkuyorum zaten sıcagı sevmiyo tatil hem onun için hem benim için işkenceye döner korkusuyla eşime sürekli hayır ne tatili biz bebekliyiz diyorum
Bebim bebeğim 8 martta doğdu ilk ay çok gaz sancısı çektik malesef uyurken inleme sesleri çıkarıyordu gece kalktığında tekrar uyuması zor oluyordu ayaklarını karnına çekip ağlardı ben sadece emziriyorum bol bol rezene anason çayı ve suyun içine kimyon atıp içmiştim üstelik ilk ay bebeğim 1300 gr almış dr fazla kilo aldığı için gaz sorunu olabilir dedi.dr bio gaia adlı damlayı verdi onun miktarı az ve daha pahalı olduğu için SAB SİMPLEX adlı damlayı aldık tavsiye üzerine her akşam 7-8 gibi bebeğimi emzirmeden önce çay kaşığına 3 damla ve bir iki damla anne sütü damlatıp verdim düzenli olarak ve sorunumuz tamamen bitti bebeğimin uykusu maşallah diyim düzene girdi 4-5 saat aralıksız uyuyor gece emzirip kucağımda sallamadan yatağına yatırırım gece ağlaması diye bişey kalmadı ben çok memnun kaldım hatta bebeğim 3 aylık olcak artık fazla gazı olmaz diye 2 gün önce damlayı bıraktım deneme amaçlı bir problem olmadı.tavsiye ederim bu damlayı biz çok memnun kaldık.umarım sizinde en kısa zamanda geçer.
Bebim bebeğim 8 martta doğdu ilk ay çok gaz sancısı çektik malesef uyurken inleme sesleri çıkarıyordu gece kalktığında tekrar uyuması zor oluyordu ayaklarını karnına çekip ağlardı ben sadece emziriyorum bol bol rezene anason çayı ve suyun içine kimyon atıp içmiştim üstelik ilk ay bebeğim 1300 gr almış dr fazla kilo aldığı için gaz sorunu olabilir dedi.dr bio gaia adlı damlayı verdi onun miktarı az ve daha pahalı olduğu için SAB SİMPLEX adlı damlayı aldık tavsiye üzerine her akşam 7-8 gibi bebeğimi emzirmeden önce çay kaşığına 3 damla ve bir iki damla anne sütü damlatıp verdim düzenli olarak ve sorunumuz tamamen bitti bebeğimin uykusu maşallah diyim düzene girdi 4-5 saat aralıksız uyuyor gece emzirip kucağımda sallamadan yatağına yatırırım gece ağlaması diye bişey kalmadı ben çok memnun kaldım hatta bebeğim 3 aylık olcak artık fazla gazı olmaz diye 2 gün önce damlayı bıraktım deneme amaçlı bir problem olmadı.tavsiye ederim bu damlayı biz çok memnun kaldık.umarım sizinde en kısa zamanda geçer.
Eşimde bebek yokken kedi alalım demiştide ben evde istemedim:18:Sevaba girmişsin zavallı hayvancıklar dilleri var ama derdini anlatamazlar Alışmıştır sana
Selam kizlar bugun cok uykusuzum dun oglus hic uyumadi gun boyunca gece 11.30da yyattik 6da kendim kaldirdim baktim uyanacagi yok :)) yazik yavruum o kadar uykusu var ki baygin gibi yatiyo gozuunu bile acmdi
sabah yazdım bunu akşam eşim süpriz yaptı ağustosta belek de olacaz inşallah
Bende netten baktım tişörtler çok güzel ben yaşadığım şehirde belki bulamam diye netten almayı düşünüyorum ama beden konusunda kararsızım 8 haziranda 3 aylık olucak bebeğim 3-6 mı alsam 6-9 mu? kalıpları nasıldır bilmiyorum sen almışsın hangi beden aldın canım öğrenebilirmiyim?
Bu forumun hergün sessiz bir takipçisi olarak artık bende sesimi çıkartmaya karar verdim.
Kontrole diye gittiğim 8 martta acil sezeryana alındım ve yavru kuşum 1 haftaya yakın %20 su ile yaşadığı için maalesef karnımda enfeksiyon kapmış. Suyum boşalmış ve ben hiç anlamadım. Bundan sonra bizim için zorlu bir süreç başladı. Oğlum 5 gün kadar yoğun bakımda kaldı. Minicik elleri delik deşik oldu. Hatırlamak bile istemiyorum. Şimdi iyiyiz teyzeleri, çok sakin bir bebeğim var . derken 3 gündür benim oğlum gitti başka bir bebek getirdiler sanki, sürekli ağlıyor huysuz uykusunda bile huzursuz. Gaz sancımız yok. Sürekli ayakta. Küçücük bir tıkırtıda gözler faltaşı gibi açılıyor. Allahtan gece uykularımız düzenli gecede 3-4 kez kalkıyoruz, buna da şükür diyelim. Bebeğime mama takviyesi yapıyorum günde en fazla 3-5 kere fazlasına gerek kalmıyor zaten son kontrolümüzde kilomuz 5.650 boyumuz 62 cm çıktı ama 0-3 aylık zıbın ve tulumlarımız olmuyor. Çalışma konusuna gelince hemen hemen 9 senelik evliyim ve hep çalıştım şuanda doğum iznindeyim. Bitince patronlarım sağolsun beni kovacaklarBirkaç ayda işsizlik maaşıyla idare ederim yavruma kendim bakacağım. Mesleğim ev hanımlığı olacak artık.
Gelelim sorularıma;
Bebişlerinize ABR/Bera testi yaptırdınız mı? Biz henüz yaptırmadık hastaneden çıkmadan önce kontrol ettiler ve herhangi bir problem çıkmadı ama mutlaka yaptırın denildi. Sizler ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz.
Erkek bebek anneleri içinde sünnet yaptıran var mı? Doktorumuz yapabiliyorsanız ilk 60 gün içinde yaptırın yoksa 6 aylık olana kadar olmazsa 6 yaşından sonra dedi. Biz Haziran sonu itibariyle senelik iznimizi kullanacağımız için Temmuz ortaları gibi düşünüyoruz. Ama yavru kuşuma da kıyamıyorum hala kararsızım.
Sorularıma cevap veren arkadaşlara şimdiden çook teşekkür ediyorum. Benim veledim uyandı. Yine geleceğim
Tecrübeli anneler lolo, divinity ve nickini hatırlayamadıklarım .
Emsalsiz,ela28,db55, yakari13,geceyimben,masalım,mimvenun .
Bebişlerinizi kocaman kokluyorum mis gibi
Buda yakışıklı paşam ve ben
günaydın anneler ve bebişleri
bizim bu gün kontrolümüz var bakalım bebişim ne kadar büyümüş kaç gr almış
doktor tatil konusunda hangi önerilerde bulunucak
dün emzik verdim oğluşuma açken hemen emmeye başladı ama kıyamadım çıkardım ağzından emzirdim
karnı doyunca istemedi attı memeyi
uykusu geldiğinde hemen aldı emmeye başladı gözleri kapandı
yaa kıyamadım oğluma çıkardım ağzından boş boş memeyi emmesine dayanamadım
tatilde iyi olur alıştırim dedim ama kıyamıyorum siz nasıl verdiniz benim bebeğim kendi kendine uyuyo memeye ihtiyacımız olmuyo bazen huysuzluğu tutuyo ama biraz uğraştıktan sonra sakinleşiyo meme vermeye gerek varmı ki
Günaydınlar... Kızım büyüdü de diş çıkarıyor teyzeleri :) Artık tam olarak emin oldum diş olduğuna (bir türlü ihtimal veremiyordum ) Bugün gidip fırça ile eski usül taze soğan alacağım kızıma keyiflensin onlarla biraz. Bu arada dişi ilk gören bebeğe beyaz bir şey almalı diye duydum, sizlerde böyle bir adet var mı?Eki Görüntüle 724134
Canım bizim ki evde hiç almıyor çiğneyip atıyor ama dışarı çıktığımız da tutuyor ve bana inanılmaz rahatlık oluyor. Diğer türlü artık hiç vermiyorum, sadece dışarı çıkarken yanıma alıyorum huzursuzlanırsa veriyorum başka vermiyorum artık.
şu içine sıvı konulan emzikler nasıl acaba meyve suyu içerkene sanki iyi olur hem boş boş çekmiş olmaz
ben oğluma kiraz gibi sulu meyveler emdiriyorum bir taneyi emiyo çokta hoşuna gidiyo
aslında meyve sebze emziği varmış içine meyveyi yada sebzeyi koyuyomuşsun ebbek emiyomuş
acaba iyimidir bi araştırim olmazsa ondan alim
emzik vermeye kıyamadığım için vermicem sanırım ama tatile giderken yanıma alırım çok mecbur kalmadan vermem heralde
Allah bağışlasın canım prensiniBu forumun hergün sessiz bir takipçisi olarak artık bende sesimi çıkartmaya karar verdim.
Kontrole diye gittiğim 8 martta acil sezeryana alındım ve yavru kuşum 1 haftaya yakın %20 su ile yaşadığı için maalesef karnımda enfeksiyon kapmış. Suyum boşalmış ve ben hiç anlamadım. Bundan sonra bizim için zorlu bir süreç başladı. Oğlum 5 gün kadar yoğun bakımda kaldı. Minicik elleri delik deşik oldu. Hatırlamak bile istemiyorum. Şimdi iyiyiz teyzeleri, çok sakin bir bebeğim var . derken 3 gündür benim oğlum gitti başka bir bebek getirdiler sanki, sürekli ağlıyor huysuz uykusunda bile huzursuz. Gaz sancımız yok. Sürekli ayakta. Küçücük bir tıkırtıda gözler faltaşı gibi açılıyor. Allahtan gece uykularımız düzenli gecede 3-4 kez kalkıyoruz, buna da şükür diyelim. Bebeğime mama takviyesi yapıyorum günde en fazla 3-5 kere fazlasına gerek kalmıyor zaten son kontrolümüzde kilomuz 5.650 boyumuz 62 cm çıktı ama 0-3 aylık zıbın ve tulumlarımız olmuyor. Çalışma konusuna gelince hemen hemen 9 senelik evliyim ve hep çalıştım şuanda doğum iznindeyim. Bitince patronlarım sağolsun beni kovacaklarBirkaç ayda işsizlik maaşıyla idare ederim yavruma kendim bakacağım. Mesleğim ev hanımlığı olacak artık.
Gelelim sorularıma;
Bebişlerinize ABR/Bera testi yaptırdınız mı? Biz henüz yaptırmadık hastaneden çıkmadan önce kontrol ettiler ve herhangi bir problem çıkmadı ama mutlaka yaptırın denildi. Sizler ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz.
Erkek bebek anneleri içinde sünnet yaptıran var mı? Doktorumuz yapabiliyorsanız ilk 60 gün içinde yaptırın yoksa 6 aylık olana kadar olmazsa 6 yaşından sonra dedi. Biz Haziran sonu itibariyle senelik iznimizi kullanacağımız için Temmuz ortaları gibi düşünüyoruz. Ama yavru kuşuma da kıyamıyorum hala kararsızım.
Sorularıma cevap veren arkadaşlara şimdiden çook teşekkür ediyorum. Benim veledim uyandı. Yine geleceğim
Tecrübeli anneler lolo, divinity ve nickini hatırlayamadıklarım .
Emsalsiz,ela28,db55, yakari13,geceyimben,masalım,mimvenun .
Bebişlerinizi kocaman kokluyorum mis gibi
Buda yakışıklı paşam ve ben
Allah kolaylık versin,annenin yardımının olması güzel birşey.Ama mesafeniz uzak olucak sağlık olsun,benim annemlerde bana 12 saat uzaklıkta üstelik annem rahatsız öyle gelme durumu yok çok zor.Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermesin.İş başa düşünce mecburen yapıyoruz canım.İnşallah yeni evinde huzurlu olursun,iyi komşuların olur inşallahA.s maşalllah bebeğinekızımda konuşmak oyun istiyor Taşınma işiniz varmış sanırım,Allah kolaylık versin canım kolay değil kendi ailen yakınındamı peki?benim yakınımda ailem akrabam yok,kayınvaldemlede resmiyim oyüzden sıkılmıyorumda değil,komşulukta olmayınca koca evde bebekle ben bütün gün yalnız.arkadaşlarıma gidip geliyorum,onlar geliyor sağolsun,yakında adanadan akrabam gelicek,kolay değil tek başına bebek bakıp büyütmek,kendimden biliyorum
saol canım,evet taşınıyoruz bu yaz.şu an annemlere 2 saatlik mesafedeyim ama 10 saate çıkacak mesafemiz maalesefannem burdayken sürekli geldi gitti saolsun yardımcı oldu her şeye..taşınırken de yanımda olacak.ben işe başlayıp izne ayrılmayı düşünüyorum o zamana kadar yanımda olacak..sonrasında bakıcı..yapacak bir şey yok.. Çalışıyormuşsunda zaten,çok sıkılmazsın,bakıcı konusundada umarım iyi biri denk gelir canım.Allah yardımcınız olsun
Kızımla aynı günde doğmuşlar Allah bağışlasın.Biz gaz sancısı için nurse harveys veriyoruz onunda etkili olduğunu duymuştumBebim bebeğim 8 martta doğdu ilk ay çok gaz sancısı çektik malesef uyurken inleme sesleri çıkarıyordu gece kalktığında tekrar uyuması zor oluyordu ayaklarını karnına çekip ağlardı ben sadece emziriyorum bol bol rezene anason çayı ve suyun içine kimyon atıp içmiştim üstelik ilk ay bebeğim 1300 gr almış dr fazla kilo aldığı için gaz sorunu olabilir dedi.dr bio gaia adlı damlayı verdi onun miktarı az ve daha pahalı olduğu için SAB SİMPLEX adlı damlayı aldık tavsiye üzerine her akşam 7-8 gibi bebeğimi emzirmeden önce çay kaşığına 3 damla ve bir iki damla anne sütü damlatıp verdim düzenli olarak ve sorunumuz tamamen bitti bebeğimin uykusu maşallah diyim düzene girdi 4-5 saat aralıksız uyuyor gece emzirip kucağımda sallamadan yatağına yatırırım gece ağlaması diye bişey kalmadı ben çok memnun kaldım hatta bebeğim 3 aylık olcak artık fazla gazı olmaz diye 2 gün önce damlayı bıraktım deneme amaçlı bir problem olmadı.tavsiye ederim bu damlayı biz çok memnun kaldık.umarım sizinde en kısa zamanda geçer.
Canım 3 6 arası yaz dönemine geldiği için,ben kızıma 3-6 ay arası çıtçıtlı yarım kol bady,kolsuz bady sipariş edeceğim,6-9 da alabilirsin,hepsini 3 6 ay almana gerek yok.Ama yazlık birşeyler alacaksan,genelini 3 6 arası alabilirsin,çokta almana gerek yok,çabuk gelişiyorlar çünkü.Bende netten baktım tişörtler çok güzel ben yaşadığım şehirde belki bulamam diye netten almayı düşünüyorum ama beden konusunda kararsızım 8 haziranda 3 aylık olucak bebeğim 3-6 mı alsam 6-9 mu? kalıpları nasıldır bilmiyorum sen almışsın hangi beden aldın canım öğrenebilirmiyim?
Bak sen görüyormusun yaramazıalışmazmı bizi ailesi gibi görüyo çok düşkün bize
kağanla oyunlar oynuyo baya insan gibi tuvaleti nasıl kullanması gerektiğinide biliyo
eymen eve ilk geldiğinde şaşırdı korktu bebekten sonra yavaş yavaş alıştı şimdi bazen eymenin yanına geliyo koklayıp gidiyo artık evin bi ferdi olduğunu anladı eymen büyüyünce kediyi rahat bırakmaz ama
abiside öyleydi
kağan daha 4 yaşlarındaydı yolda yürüyoduk yanımızdanda kuyruğu havada salına salına yürüyen bi kedi geçiyodu
sen kedinin salınan kuyruğunu tut havaya kaldır kediden öyle bir ses çıktıki zavallı kedi neye uğradığını şaşırdı bir anda bende ne yapacağımı şaşırdım hemen oğlumu kenara çektim kedi tırmalamasın diye bütün millet kedinin bağırtısı yüzünden bize bakmıştı rezil olmuştum zavallı kedi o halini hiç unutamam çokta masumdu:)))
eymende kesin vıncıklamaya çalışır bizim kızı ama bizim kız öyle uyuşuk bi kedi değil kesin kaçar eymenide peşinden koşturur eymende kediyi yakalayamayınca çığlığı basar
Günaydın canım kontrolünüz varmış,güzel haberler alırsınız inşallah.Bu ay rota aşısımı vurduracaksınız?Doktor bize 3. ayda demişti haziranda rota vurulucak kızıma kısmet olursagünaydın anneler ve bebişleri
bizim bu gün kontrolümüz var bakalım bebişim ne kadar büyümüş kaç gr almış
doktor tatil konusunda hangi önerilerde bulunucak
dün emzik verdim oğluşuma açken hemen emmeye başladı ama kıyamadım çıkardım ağzından emzirdim
karnı doyunca istemedi attı memeyi
uykusu geldiğinde hemen aldı emmeye başladı gözleri kapandı
yaa kıyamadım oğluma çıkardım ağzından boş boş memeyi emmesine dayanamadım
tatilde iyi olur alıştırim dedim ama kıyamıyorum siz nasıl verdiniz benim bebeğim kendi kendine uyuyo memeye ihtiyacımız olmuyo bazen huysuzluğu tutuyo ama biraz uğraştıktan sonra sakinleşiyo meme vermeye gerek varmı kiBende öyle düşünüyordum emzik konusunda boş boş almasın ne gerek var diyordum ama,evde bütün gün yalnız olunca mecburen vermek zorunda kaldım.Damaklısını tutmadı hiç,klasik hesaplı olan emziği tuttu,yeri geliyor onunla sakinleşiyor yoksa iş yemek vs zor yapıyordum :18:
Günaydınlar... Kızım büyüdü de diş çıkarıyor teyzeleri :) Artık tam olarak emin oldum diş olduğuna (bir türlü ihtimal veremiyordum ) Bugün gidip fırça ile eski usül taze soğan alacağım kızıma keyiflensin onlarla biraz. Bu arada dişi ilk gören bebeğe beyaz bir şey almalı diye duydum, sizlerde böyle bir adet var mı?Eki Görüntüle 724134
Allah bağışlasın 3 aylıkmı oldu erkenci senin kızHadi geçmiş olsun annesi umarım kolay atlatır Bende öyle biliyorum ilk dişini gören hediye alırmış
Bende duydum aventin varmış galiba, ben silikon meme kullanıyorum. Sendeki his bende de var vicdanım razı gelmiyor emzikle kandırmaya. Artık huyunu da az çok anladığım için alıştırmaya çalışmıyorum. Sadece dışarda huzursuzlanırsa veriyorum, onda da ne hikmetse evde iten çocuk dışarda alıyor. Senin ki ne kadar oldu biz 75 günlüğüz karpuz falan veriyorum ben de ama emmiyor kızım
Bak sen görüyormusun yaramazı
Günaydın canım kontrolünüz varmış,güzel haberler alırsınız inşallah.Bu ay rota aşısımı vurduracaksınız?Doktor bize 3. ayda demişti haziranda rota vurulucak kızıma kısmet olursaBende öyle düşünüyordum emzik konusunda boş boş almasın ne gerek var diyordum ama,evde bütün gün yalnız olunca mecburen vermek zorunda kaldım.Damaklısını tutmadı hiç,klasik hesaplı olan emziği tuttu,yeri geliyor onunla sakinleşiyor yoksa iş yemek vs zor yapıyordum :18:
yok canım rota aşısını yaptırmıcam ben amaan önceden bu aşılarmı vardı çocuklara kimyasal vere vere mahvettiller
bir kaç yıl önce çocuk felci aşısı olan bebeklerden bazıları sakat kalmıştı yanlış aşı yapmışlar sanırım
yok ya benim aşıyada güvenim çok fazla yok
mesela calpol ver diyo doktor bebeğe gene bir kaç yıl önce calpol toplatılmıştı şimdi nasıl güvenip verim
bende dolven aldım evde bulunsun diye gerçi hiç kullanmadım
yani ne ilaç ne aşı hiç biri güvenilir değil eskiden beri yapılan aşılar yapılsın ama yenileri yaptırmam çocuğuma
büyük oğlumda ishal oldu hemen tedavisine bakınca iyileşiyo şükür ben dikkat etmeyi tercih ettim canım
ucu yuvarlak olan memeler anne memesine daha yakın olduğu için daha çabuk tutuyomuş bebekler ama sağlıklı olan damaklı emzik
aslında hiç verilmese daha iyi
en fazlada 3 yaşına kadar kullanılabiliyo emzikler sonrası damak yapısını bozuyo oda damaklı emzik için geçerli