2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Selam anneler ne zamandir giremiyorum nete bebisle ugrasmaktan. Hatta yazdiklarinizi bile okuyamadim. Bisey farkettim bu kdr cok arastirarak ve konusarak bazi seylere daha cok takiyoruz. 2 aydan gazla suredir vakitsizlikten hicbirsey okuyamadim ama cok rahattik cok sukur. Doktorlara buyuklere sordum soracaklarimi. Simdi yazilanlari okuyunca yine icime kurt dustu.yanlis birseyler yapiyormuyum diye...bu arada 2. Haftadan sonra oglusumla yalniz kalmaya basladik. İlk tecrubem oldugu icin zor zamanlar gecirdim ama hersey yolunda cok sukur. Cok haz problemimiz vardi. Oda hareketlendikce gecmeye basladi. 2,5 ayimiz bitti :)) insallah her sey daha da guzel olacak. Herkes tatikden bahsetmis. Bizde bgn sapancaya yazliga gidiyoruz. Cok tatil degil havuz ve yuzmek yok. Ama bahce doga temiz hava guzel gelecek bize :)) bakalim nasil gececek. Herkese sevgiler

kizlar asidan once surup vermek ve sonrasinda atesi cikmadan surup vermek bagisikligi olumsuz etkileyip asinin etkisini azaltiyormus..oncesinde sakin vermeyin..sonrasinda ise atesinin ciktigini hissederseniz verin...

bende vermedım dr da bu asılar eskısı gıbı degıl ates yapmıyo dedı sonrasındada gün boyu bısey vermedım normale gore daha ıyı bıle uyudu :) bence sende verme bısey atesı cıkmadan

bende vermedım dr da bu asılar eskısı gıbı degıl ates yapmıyo dedı sonrasındada gün boyu bısey vermedım normale gore daha ıyı bıle uyudu :) bence sende verme bısey atesı cıkmadan

Korkuyorum atesi cikar diye cocuk dr olan hastanne cok uzagimizda araba da haftaya kadar yok rezil oluruz yollarda

Korkuyorum atesi cikar diye cocuk dr olan hastanne cok uzagimizda araba da haftaya kadar yok rezil oluruz yollarda

canım asıdan sonra atesı cıkarsa zaten verırsın ama öncesınde verme cıkmayabılırde yanı bosuna ılac ıcmesın bende cok telaslandım cıkar dıye ama hem dr dedı hemde kuzenım yaptırmıstı soylemıstı hıc ates yapmıyo dıye

kizlar nasilsiniz? oglumun yuzu cok kotuydu alerjiden. kipkirmizi olmustu. dra goturduk kepekle suyu kaynatip yika dedi ustunede surulecek merhem verdi 3 defa yaptim daha ama hic bisey kalmadi. boyle bisey yasayan varsa yzardimci olur belki

bugün 3 ayı doldurduk... ama inanılmaz sıkıntılıyız
bazen memesini istemiyor aslında aranıyor ama memeyı ağzına alınca geri çıkarıyor ne yapacağımı şaşırdım
kucağıma alınca sanki kızın bir yerini çimdiklemişim gibi haykırıyor bazen diyorum bir yerimi acıdı sancı mı geldi ne oldu diye diye kafayı yemek üzereyim
her hafta bir huy çıkıyor
ağlamaktan zevk alıyor resmen bıraksam da şöyle iyice bağıra bağıra ağlasa suratta sürekli ağlamak üzere olan ifade gözünde bir damla kurumayan yaş
bu nasıl iştir ya

Canımcığım çok sağol aydınlattın beni. Sanırım bizde patlatmaya hazırlanıyoruz ondan bu huysuzluğumuz demekki.

Birde meyve suyu veren arkadaşlar varmış bebişlerine henüz erken değil mi yaa bizim doktorumuz anne sütü dışında su bile vermeyin dedi, hoş biz mama takviyesi yapıyoruz, bide humana iyi geceler çayını arada içiyoruz ama şaşırdım şimdi :26:
Bencede erken en erken 4. ayda başlanılıyormuş.Onların midesi zaten hassas yeterince öğütemez mide.Ben 4. ay başlamayı düşünüyorum sütüm yetersiz olduğu için:KK31::emir_bebek:
kızlar bebeğinize meyve sebze türü şeyler tattırmaya başladınızmı.kiraz karpuzler nasıl verdiniz.suyunu sıkıpmı veriyorsunuz yoksa taneyi ağzınamı veriyorsunuz.parça koparıp yutamaz boğulur diye korkuyorum.cesaret edemiyorum başlamak için
Canım ne yaptın sen tane ağıza verilirmi:KK53:Suyu bile daha erken.En erken 4. ay deniyor.Nasıl koparsın küçücük yavrucak ağzında dişmi var sanki:KK1:Bencede şimdiden verme zamanı gelince püre yada suyundan verirsin,taneyle vermek için çok erken,Allah korusun:KK5::KK31:
merhaba anneler,
uzun zamandır giremiyorum nete, sorunlarla ugrasmaktan hic birseye vakit kalmıyor.
ama simdi yasadıklarım yanında hicbirseymis.
ogluma gecen hafta karma ası yaptırdım. ertesi gun emmeyi reddetmeye basladı. buyukler asıdan sonra huy degistirir duzelir dediler. ama bir hafta oldu duzelme yok. kilo vermeye basladı gibi geliyor bana. evde ki tartıda gecen haftayla aynı cıkıyor. her hafta en azından 100 gr alması lazım ki benim oglum kilolu bir cocuk. napıcagımı sasırdım. uykuya dalarken ve yeni uyanmısken emzirebiliyorum, hayat iskence gibi oldu. ne dısarı cıkabiliyorum ne evde rahat rahat oturabiliyoruz. hevesli hevesli emmesini ozledim, bir hafta once meger hersey ne kadar guzelmis.
bu sorunu yasayan varmı? gecermi dersiniz yakın zamanda.. cok uzuluyorummmmm cok...
Canım düzelir inşallah,aşının verdiği huysuzluk olabilir.Gelip geçicidir:KK31:
of of yorgunluk gene yorgunluk artık pilimin iyice bittiği saatler.uzun zamandır bakamıyordum baksam bile yazamıyordum.neler konuştunuz bilmiyorum.geceleri oğlumu nasıl alıyorum nasıl koyuyorum neler yapıyorum hatırlamıyorum resmen ayakta uyuyorum resmen şaka gibi bir halimi görseniz dikildiğim yerde uyuyorum çocuğumu düşürcem diye aklım çıkıyor kendime bir geliyorum çocuk kucağımda ya ayağımda yada beşiğinde.bazen eşim uyarıyorda öle uyanıyorum.ALLAH tan kızım akşama kadar okulda oda evde olsa amannnn ALLAHım düşünemiyorum hafta sonu bile mütiş hengame oluyor evde bide kıskanıyor onuda idare etmekten kafayı sıyırcak gibi oluyorum.ama 1 aysonra tamamen evde.akşama kadar ağlıyor benim yumurcak sürekli drdayız uyumuyorda dr bişey bulamıyor herşey normal diyor.dün bide mama verin dedi verdim gece ağzı köpürerek bi uyandı sormayın fışkırtarak bi kusdu ki uyanmasam bebeğim ALLAH korusun boğulurdu gece 2 kere oldu nasıl korktum .bugün vermedim zaten biberon almıyor kaşıkla veriyordum.işin ilginç tarafı oğlum dışarda uyuyor duruyor görende abartıyorum sanıyor mahçup duruma düşüyorum.ama eve gelelim ne uyuor nede susuyor anlamıyorum.ankarada bildiğiniz iyi bir dr var mı kafam mütiş karışık ve mütiş yorgunum artıkkkk....:KK43:
Allah yardımcın olsun,büyüdükçe huy değiştiriyorlar,Allah hepimize yardım etsin sabrını versin:KK1::KK34::emir_bebek::nazar:
günaydın annişler ve bebişleri

dün kontrolümüz vardı maşşallah iyi bebişim bi sorunu yok bu ay az kilo almış
doktor bu aydan sonra az kilo alıcak zaten dedi
tatili sordum telaşlı halime güldü
oda bi insan değilmi siz kendinizi ne kadar koruyosanız onuda biraz daha fazla korucaksınız yoksa aynı yani dedi
güneş kremi sinek kovucu sprey gibi ürünleri sakın kullanma dedi
bende bi ara aktara gidicem sanırım bazı şeyler varmış yakasına damlatılan yada odaya asılan sivri sinekler için
öyle doğal bişey alırsam daha iyi
5 6 günde bir kaka yapıyo dedim önce önmsedi sonra huysuzluğu varmı diye sordu yok dedim
sende varmı bağırsak tembelliği dedi
evet benim bağırsak hareketlerim normal bi insana göre daha yavaş dedim ondan olabilir dedi
bişey vermedi ben saf vazelinle uyarıyorum poposunu arada bir yeterli bence
aşımız temmuzun 8 inde yaklaşık 4,5 aylık olucak o zaman hiç sormadımda ne aşısı diye
Gözünüz aydın bu kontrolüde atlattınız,geçmiş olsun canım:nazar::emir_bebek:Biizimde 8 inde olması lazım kontrolü:KK31::KK55:
Selam anneler ne zamandir giremiyorum nete bebisle ugrasmaktan. Hatta yazdiklarinizi bile okuyamadim. Bisey farkettim bu kdr cok arastirarak ve konusarak bazi seylere daha cok takiyoruz. 2 aydan gazla suredir vakitsizlikten hicbirsey okuyamadim ama cok rahattik cok sukur. Doktorlara buyuklere sordum soracaklarimi. Simdi yazilanlari okuyunca yine icime kurt dustu.yanlis birseyler yapiyormuyum diye...bu arada 2. Haftadan sonra oglusumla yalniz kalmaya basladik. İlk tecrubem oldugu icin zor zamanlar gecirdim ama hersey yolunda cok sukur. Cok haz problemimiz vardi. Oda hareketlendikce gecmeye basladi. 2,5 ayimiz bitti :)) insallah her sey daha da guzel olacak. Herkes tatikden bahsetmis. Bizde bgn sapancaya yazliga gidiyoruz. Cok tatil degil havuz ve yuzmek yok. Ama bahce doga temiz hava guzel gelecek bize :)) bakalim nasil gececek. Herkese sevgiler
A.s iyi tatiller şimdiden:KK3::KK55:
Eki Görüntüle 725049

anneler bu aralar yorgun heralde kızlar sıcakmı çarptı noldu nerdesiniz artık eskisi gibi kimse gelmiyo
Seninde Cuman mübarek olsun canım:KK16::KK16:
bazen memesini istemiyor aslında aranıyor ama memeyı ağzına alınca geri çıkarıyor ne yapacağımı şaşırdım
kucağıma alınca sanki kızın bir yerini çimdiklemişim gibi haykırıyor bazen diyorum bir yerimi acıdı sancı mı geldi ne oldu diye diye kafayı yemek üzereyim
ağlamaktan zevk alıyor resmen bıraksam da şöyle iyice bağıra bağıra ağlasa suratta sürekli ağlamak üzere olan ifade gözünde bir damla kurumayan yaş
bu nasıl iştir ya

Allah yardımcın olsun canım bazen huyları değişiyor sinirli oluyorlar,geçer inşallah annesi:KK16::nazar:

kizlar nasilsiniz? Oglumun yuzu cok kotuydu alerjiden. Kipkirmizi olmustu. Dra goturduk kepekle suyu kaynatip yika dedi ustunede surulecek merhem verdi 3 defa yaptim daha ama hic bisey kalmadi. Boyle bisey yasayan varsa yzardimci olur belki

kızımında boynunda vardı kırmızı kabartı nohut büyüklüğünde sonra yanlara dogru genişledi kabartı şeklinde...üstü dökülüyo şuan altta kırmızılar kaldı hafif...döküntü sanırım bu anlamadım..doktora gitmedik daha

Selam bayanlar :KK3:
Benim sütümün olmaması dışında herhangi bir problemimiz çok şükür yok..
3aylık olunca düzelir herşey yoluna girer derlerdi bekledik ve oldu..:nazar:
Bizimki nerdeyse sırf mama ile besleniyor..
Bazen sma bazen aptamil bazen de golden goat veriyorum.
120 cc olarak 4 saat de bir yiyor..
Gaz sancımız eğer olmazsa da geceleri max 2 kere kalkıyoruz..
öğlenleri buaralar baya uyumaya başladı..Saat 12'De bir yatıyor 2-3e kadar uyuduğu oluyor..
Rota aşımızın ilk dozunu da olduk..
Şimdi 4.ay kontrolümüzü bekliyouz..
Bu arada sağlıkocağından aldığım d vitamini bitti bugün gidip yenisini alacağım..
Gittiğimde de kg tarttırırım..
22 mayıs'da 6500 kg 62 cm'di..:nazar:

Kizlar ilginc bi sekilde sutum gelip goguslerim tas gibi olmaya basladi eskisi gibi yari mama yari anne sutuyle beslenirken sdce geceleri vermeye basladim oglumartik onu da istemiyo diliyle itiyo 2 3 gun mama almayinca bos bos emzirdin ilk azar azar geldi simmdi cesme gibiyim :nazar: oglumun memr azmi saolsun mama vernce memeyi birqkirr derler bbuzimki daha da yapisti

bu nasıl iştir ya

Canım Aletha j. SOLTER in Bilinçli Bebek adında kitabı var.Orda bebeğin ağlamasının doğum öncesi,doğum sırasında veya sonrasında yaşadığı travma veya sıkıntıları ağlayarak atmaya çalıştıklarından bahsediyor. Bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra hala ağlıyorsa,,, kucağınıza alın ve sadece ağlamasına izin verin,böylelikle stresini atacağını ve böylelikle ileriki hayatında bastırılmış ağlama duygusu ve travmalarıyla yaşamasına engel olabileceğimizi söylüyor...

kızlar benim oğlum 2 gündür değişti
sürekli beni emmek isto yatağına yatırınca a uyanıyo hemen
4. ay yaramadı bize
ben vicdan yapıp yalancı meme vermiyodum ama böyle devam ederse vericem galiba
sinirli huysuz mızmız bi bebek oldu
akşamda çok zor uyuttum
demin abisi dışarı çıktı eymenle bende kapıda bay bay diyoduk abiye
resmen abisinin peşine atlamaya çalışıyo
sanırım bizim bebiş sokak hastası oluıcak
şimdide kucağımda bana kafa atıp duruyo

Canım Aletha j. SOLTER in Bilinçli Bebek adında kitabı var.Orda bebeğin ağlamasının doğum öncesi,doğum sırasında veya sonrasında yaşadığı travma veya sıkıntıları ağlayarak atmaya çalıştıklarından bahsediyor. Bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra hala ağlıyorsa,,, kucağınıza alın ve sadece ağlamasına izin verin,böylelikle stresini atacağını ve böylelikle ileriki hayatında bastırılmış ağlama duygusu ve travmalarıyla yaşamasına engel olabileceğimizi söylüyor...

teşekkürler canım bilgi için...

galiba benimki ağır bir travma geçirmiş,doğum yolculuğunda...:KK14:
saati saatini tutmuyor,dakikası dakikasına uymuyor,3 ay 9 günlüğüz,hala bir düzelme yokh!
derdini anlayamamak bir ayrı dert,derdine çare olamamak bir ayrı...bittiğim tükendiğimde cabası...
sinirlerim alt üst oluyor...uyuyacak gibi oluyor uyumuyor,yok uyumaz diyorum pıt diye uyuyor...
her an değişik bir huy ediniyor...şimdide uykusunun arsında ağlamaya başladı,müdahale edip uykusu açmıyayım diyorum,iyice bağırıyor ama gözler kapalı:KK14:
müdahale ediyorum bu sefer gözlerini de açıyor:KK50:
Allah ımmm nasılı davranayım,kafama takayımmı takmayayımmı,düzeltmeye uğraşayımmı uğraşmayayımmı:KK43:
bilemiyorum.........:KK31:

Kizlar ilginc bi sekilde sutum gelip goguslerim tas gibi olmaya basladi eskisi gibi yari mama yari anne sutuyle beslenirken sdce geceleri vermeye basladim oglumartik onu da istemiyo diliyle itiyo 2 3 gun mama almayinca bos bos emzirdin ilk azar azar geldi simmdi cesme gibiyim :nazar: oglumun memr azmi saolsun mama vernce memeyi birqkirr derler bbuzimki daha da yapisti

maşallah canım Allahım daim etsin inşallah...:nazar::nazar::nazar::nazar:
oğluna hayranım zaten...:KK31:maşallah barekallah sübhanallah:nazar:Allahım nazarlardan esirgesin:nazar:

kızlar işteyim çok canım sıkılıyor kızımın fotolarına bakıp duruyorum :KK43: buraya bakıyım diyorum sayfalar pek ilerlemiyor

kızlar benim oğlum 2 gündür değişti
sürekli beni emmek isto yatağına yatırınca a uyanıyo hemen
4. ay yaramadı bize
ben vicdan yapıp yalancı meme vermiyodum ama böyle devam ederse vericem galiba
sinirli huysuz mızmız bi bebek oldu
akşamda çok zor uyuttum
demin abisi dışarı çıktı eymenle bende kapıda bay bay diyoduk abiye
resmen abisinin peşine atlamaya çalışıyo
sanırım bizim bebiş sokak hastası oluıcak
şimdide kucağımda bana kafa atıp duruyo

benim oğlanın sadece ilk 1 haftası düzgündü,havalara uçmuştum sevinçten...
uçtuğum yerden geri düşmem çok sürmedi:KK1:
bizimkinin 3 aydır huyu değişik!her seferinde "galiba şundan yapıyo..." diye sebep bulmaya çalışmaktan bunalım geçiriyorum:KK37:
şu anda da favori sebebbimiz, "galiba 3. ayın gelişim atağını yaşıo"!!!!!!!!!!!:KK5:
emzik konusunda da ,bebeğin sana ve kendisine sıkıntı vermediği için kolayca vicdan yapabiliyorsun haliyle...doğrusuda o...duran çocuğa niye ekstradan müdahale edilir ki...
ama her an işkence gibi geçince,herşey mübah gibi gelio insana:KK14:

maşallah canım Allahım daim etsin inşallah...:nazar::nazar::nazar::nazar:
oğluna hayranım zaten...:KK31:maşallah barekallah sübhanallah:nazar:Allahım nazarlardan esirgesin:nazar:

İnsallah canim bakalim boyle uslu devam edecek mi garip bi cocuk uyumuyo da aglamiyo da ama yine de birakip isimi yapamiyorum her bebek zordur takma kafana bnce canim akisina birak duzelecektir eminim hem artik iyice buyummeye basladilar akillaniyolar tontikler:))

teşekkürler canım bilgi için...

galiba benimki ağır bir travma geçirmiş,doğum yolculuğunda...:KK14:
saati saatini tutmuyor,dakikası dakikasına uymuyor,3 ay 9 günlüğüz,hala bir düzelme yokh!
derdini anlayamamak bir ayrı dert,derdine çare olamamak bir ayrı...bittiğim tükendiğimde cabası...
sinirlerim alt üst oluyor...uyuyacak gibi oluyor uyumuyor,yok uyumaz diyorum pıt diye uyuyor...
her an değişik bir huy ediniyor...şimdide uykusunun arsında ağlamaya başladı,müdahale edip uykusu açmıyayım diyorum,iyice bağırıyor ama gözler kapalı:KK14:
müdahale ediyorum bu sefer gözlerini de açıyor:KK50:
Allah ımmm nasılı davranayım,kafama takayımmı takmayayımmı,düzeltmeye uğraşayımmı uğraşmayayımmı:KK43:
bilemiyorum.........:KK31:

kendi haline bırak :KK37:
ben öyle yapıcam çünkü:KK36:

merhaba arkadaşlar şöyle bir geçmişi okudum ama daha bitmedi:))maşallah ne çok şey konuşulmuş.Doğum lekelerinden bahsedilmiş.bizdede var ama onlar 6.ayda geçiyormuş.Bizde birde bacağımızda damar beni var ve sürekli büyüyor.et beni gibi.hemanjiyom deniliyor.tahriş olmaması gerekiyormuş.o yüzden çok korkuyorum.Damar beni olan varmı?
bi arkadaş bebeğinin 2.ayda 5800 g olduğunu ve zayıf olduğunu söylemiş.Bizimki 3.ayda o kiloda:KK43:(Hemde 3600 dogdugu halde..doktorumuz aldığı kilo normal dedi...
bi arkadaşda karnının doyduğu halde çıglıgı bastığını söylemiş.Aynı bizimkide böyle akşamları yedikten sonra yarım saat ağlıyor ortada hiç bişey yokken.koliklerimiz giderek artacakmı acaba?
gaz sancıları ne zaman geçecek hala yatakta ayaklarını kendine çekiyor.aglamıyor ama bi o tarafa bi bu tarafa dönüp ıhh ıhhh diye sesler çıkarıyor.biz bugun 95 günlük olduk teyzeleri.oyun halısı aldım 3-4 gündür ilgiilenmeye başladı ama 15 dk.15 dk ana kucağında duruyoryarım saat falanda kucakta gezdikten sonra ağlamalar başlıyor:))artık eliyle bişeyler tutmaya başladı oyuncak olarak ne aldınız.??
artık kızım tükürüğüyle baloncuk yapıyor.bu diş habercisimi acaba??
ayy cok soru sordum galiba.cevaplarsanız sevinirim.

X