• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
metrocum cevapladım cnm ben de..
bu arada diğer arkadaşlar sakın yanlış anlamayın sadece nerede oturduğunu özelden yazmış bana metro :)

iyileşmesine sevindim canım.

Hamza'nın kakası da bugün 3 keredir cıvık ve sümüksü şekilde..sabah uyandığında aldım normaldi..ben spordayken annem de almış o tabi benim gibi incelemiyor kakayı (bende bebekliğinden beri alışkanlık) ben bişey görmedim dedi..ben eve geldikten sonra toplam 3 kere cıvık şekilde yaptı..poposu da kızardı elletmiyor zorla sudocrem sürdüm..şuanda 4-5 saattir yapmadı kaka az öncede uyuttum..inşallah gecemiz iyi geçer..
Canim bizimki 4 gun falan surdu.5.gun normaldi kakasi.niye oldugunu ben de anlamadim.degisik bir sey de yemedik ama sanirim usuttuk

bugun yemek yaparken halid anne hoplamaya gotur dedi. dun seni hoplamaya gotureyim demistim unutmamis. yemegin altini kapattim gelince devam ederim dedim. cocugun gonlunu yapim dedim. hani sisme seyler var cocuklar icine girip hopluyolar ya iste oraya goturdum. buyuklu kucuklu bir cok hoplama yeri var. bir suru de cocuk var. bizimkinu ustune bile oturtamadim. beraber girelim dedim beni icinde birakti kacti. biraz izledi belki heveslenir dedim yok girmiyo hic birine. ben de kizdim. hem yemegi yarida birakip ciktim hem para verdim eve donduk oylece. babasi gelince anlatiyo sikayet etti hoplamaya gittik annem kizdi hoplamadim dedi:) babasina demiski ses vardi korktum. sisirdikleri aletn sesi geliyodu ondan korkmus sipa megersem
canim masallah kuzuna
biz de artik resman konusuyoruz.oyle ilginc cumleler cikiyor ki agizlarindan.

Kizlar biz bugun sehir disina nişana gidiyoruz.oglen cocuklarin uyku saatinde cikacagiz.aksam da uyku saatlerinde donecegiz.nasil gozumde buyuyor yolculuk anlatamam.

Kizlar biz bugun sehir disina nişana gidiyoruz.oglen cocuklarin uyku saatinde cikacagiz.aksam da uyku saatlerinde donecegiz.nasil gozumde buyuyor yolculuk anlatamam.
cnm uyurlarsa cok guzel gecer yolculuk merak etme. bz gecen hafta 4 saatlik mesafeye gittik 2 saati uyudu iki saati oyalandi. sorun olmadi elh

nasipse tr yolculugumuza az kaldi.valiz bakiyoruz kac gundur. bz deneyip yerde surunce halid de tutturuyor ben de surucem diye. en kucugunu alip dolaniyor bi oraya bi buraya. dun yalniz gittim bi magazaya halidle esim yoktu. bizimki valizi kacirdi oyle bi kosuyorki valizle yetisemedim. magazanin icinde kosturmaca oynadik resmen. bi de aralara giriyor elimde bebek arabasi ben pesinde yakalayamadim. ordaki gorevlilerden biri bakti yakalayamiyorum halidi tuttu. bzmki yatti yere agladi. ben yanina gidince oyle bi sarildiki boynuma korkmus:) bi taraftan iyi oldu korktugu yanimdan kurtulunca kaciyordu hep. hatta gecende marketten cikarken elimden kacti yoldan karsiya kosarak gecti oyle korktum ki anlatamam. simdi yanimdan ayrilirsa teyzeler yakalar seni diyorum geri geliyor:)

Hafta sonu gezmelerdeydim hava elverdiği sürece. İstanbul’da çiçekler açtı, laleler çok güzel ama hava hala buzzz gibi. Sabah işe gelirken çok üşüyorum hala…bahar gelsin istiyorum. Bu arada kışın kızıma tuvalet eğitimi vereceğimi yazmıştım ama herkes karşı çıkınca mayısa erteledim. Havalar ısınır, annem de gitmeden bu işi halledeyim diyorum ama bilemiyorum Mayısta havalar nasıl olacak. Cesaretim kırıldı sanki…

canım benim de çok gözümü korkutuyo şu tuvalet meselesi,sanki hala hazır değilmiş gibime geliyo hiç söylemiyo yaza istiyorum ben de,bi de tam da ben alıştırmayı isterken hiç gece su içmyen çocuk bi adet çıkardı sallarken su diye tutturuyo su içerek uyuyo gece de uyandıkça su istiyo mutlaka...

Annem Haziran’da gidiyor sonra kayınvalidem gelecek. 2 ay bakacak. Eylül için da bakıcı ayarladım kızıma artık hep bakıcı bakacak. Allah’tan hayırlısı…

Hayırlısı olsun canım sorun çıkmaz inşallah babaannede de bakıcıda da...

kızlar ben buradayım her zamanki gibi ama
kızım hasta oldu
cuma günü okuldan gelince bir baktım kızımın ateşi var
sonra karnım ağrıyor diyor, boğazım ağrıyor diyor
ateş düşürücülerle falan ateşi düşürdük
belki bana kızacaksınız ama boğazla problem yaşadığımızda hep verilen bir antibiyotik vardı
doktora sormadan onu kullandım iki gün
şimdi sıkıntısı yok
bir gaz yapıyor ne pis kokuyor, şükür ateş falan geçti ama
hala sümüksü, yeşilimsi ve ishalimsi bir kakası var ve fena kokuyor
ama başka sıkıntısı yok şükür
kaka böyle devam ederse çarşamba günü götürürüm doktora kaka tahlili falan yaptırırız belki

geçmiş olsun papatyacım ya cesaret edemiyorum ben de doktorsuz ilaç vermeye ama hep de aklımdan geçer her seferinde aynı ama apaynı şeyi veriyolar diye,hatta direkt en sonunda verdiklerini en başta versem mi diye düşündüğüm olur başında hep hafif ilaçlar veriyolar geçmiyo bi türlü... ama cesaret edemiyorum tabi işte...

biz evden çıkamadık bu hafta sonu arkadaşım ama elimde ateş düşürücü perişan yorgun dolandım durdum evde, tekrar geçmiş olsun canım

ben de 3 yaşını doldurduktan sonra yarım gün kreşe vereceğim kısmetse

allah bağışlasın canım. maşaallaah

zor canım hastalık, geçmiş olsun tekrar..... iyi ama şimdi sanırım...
ben seneye bile haftada 3 gün yarımşar gün istiyorum, biz evde hiç kaliteli zaman geçiremiyoruz çok bunaldı bu kış bile birlikte bunalttık birbirimiz yani...

cnm cok gecmis olsun. halid de biraz usutmus gezmelerdeydik bi haftadir. ates falan yok elh ama burnu akiyo

geçmiş olsun canım Halid e de... o burun akıntısı Derin de de hala geçmiş değil ama iyi başka bişeyi yok...

Kızlar, kızımın fotoğrafını paylaşana kadar bu başlığın okunduğunun hiç farkında değildim. Ben bi kaç arkadaş sohbet ediyoruz, epi topu 5-6 kişi kaldık diye düşünüyordum. Fotoğrafı 34 kişi görüntülemiş. Çok şaşırdım. Eski arkadaşlar okuyorsa bi selam etsinler, bir seda bıraksınlar lütfen...:))))

yaaa ben de bundan çok şikayetçiyim aslında, sürekli sık sık yazmak uymuyosa bile arada bi merhaba denilebilir yani,o kadarına vakit ayıramayan ait olmadığı bi gruptaki paylaşımları okumaya hiç vakit ayırmasın lütfen ...

Yenikullanıcı neredesin? Umarım hala hasta değilsindir.

yok canım iyiyiz kötü bişey yok biraz vakit ayıramadım son günlerde o kadar,ama buralardayım artık yine...

[Q
evet kızlar bizi okuyanlar çok ama yazmaya üşeniyorlar sanırım

Hu huuuuu
yenikullanici neredesin canim.insallah onemli bir sey yoktur.
buradayım geldim canım :)
,hmal ettim burasını biraz ama burdayım geldim...

Resim paylaşmış sanırım düğün gibi bir yerde..bir de havaalanına benzeyen bir yerde resmi var derinle..yoğun geçiyor günleri sanırım :)

evet canım :)
düğün dernek mevsimi başladı...
havaalanı da annemler umrede diye bahsetmiştim ya onlar geldi...
öyle işte...

nasipse tr yolculugumuza az kaldi.valiz bakiyoruz kac gundur. bz deneyip yerde surunce halid de tutturuyor ben de surucem diye. en kucugunu alip dolaniyor bi oraya bi buraya. dun yalniz gittim bi magazaya halidle esim yoktu. bizimki valizi kacirdi oyle bi kosuyorki valizle yetisemedim. magazanin icinde kosturmaca oynadik resmen. bi de aralara giriyor elimde bebek arabasi ben pesinde yakalayamadim. ordaki gorevlilerden biri bakti yakalayamiyorum halidi tuttu. bzmki yatti yere agladi. ben yanina gidince oyle bi sarildiki boynuma korkmus:) bi taraftan iyi oldu korktugu yanimdan kurtulunca kaciyordu hep. hatta gecende marketten cikarken elimden kacti yoldan karsiya kosarak gecti oyle korktum ki anlatamam. simdi yanimdan ayrilirsa teyzeler yakalar seni diyorum geri geliyor:)

Benimkiler de yabancilardan cok urkuyor canim.hic pas vermiyorlar kimseye, hatta yabani gibiler etrafa karsi.

arkasina bakmadan gitme bebimkiletde de var canim.gecen avm de esime birak bakalım be yapacaklar dedim.deliler gibi kosturuyorlar hem de hic arkalarina bakmadan.
allahim korusun onlari her turlu şeyden

Benimkiler de yabancilardan cok urkuyor canim.hic pas vermiyorlar kimseye, hatta yabani gibiler etrafa karsi.

arkasina bakmadan gitme bebimkiletde de var canim.gecen avm de esime birak bakalım be yapacaklar dedim.deliler gibi kosturuyorlar hem de hic arkalarina bakmadan.
allahim korusun onlari her turlu şeyden
evet yaa hic geliyorlar mi arkamdan diye bakmiyor. bz de bazen birakiyoruz gizliden takip ediyoruz ama dolaniyor oyle tek basina. bir de burasi cok farkli cocugu kendinden uzak tutmaman gerek. Allah korusun bisey olsa sen sorusturmaya aliniyosun. gecen yil arkadasin oglu sitenin icince bi kuyu gibi bi yere dusmus. arkadas yanindaymis aslinda ama ondeymis cocuktan.sorusturma gecirdiler. aylarca surdu kotu gunler gecirdiler

Ikizlerin odasini yaptik.dun kendi odalarinda uyudular bakalim.5 veya 6 kere yanlarina cagirdilar gece.yanimda yatmalari daha kolay oluyordu. Ama 4 kisi yatinca da uyku kalitemiz dusuk oluyordu.bir de benim pinpirikligim vardi.illa yanimda yatsinlar istiyordum.dun o yuzden de huzursuzdum biraz.

avmde faln kısa süreli kaybolmalar biz de yaşıyoruz sık sık,askıların altına saklanıyo bulunca gülüyo falan, ama yürürken önden uzaklaşırsa arada bakıp bizi buluyo gözüyle devam ediyo şimdilik böyle yani, allah korusun hepsini...
papatyacım inşallah çabuk alışırlar kesintisiz kalitelei uykusu onlara da bize de iyi aslında ama biz hala aynıyız bizim yatakta uyutup kendi odasına yatırıyorum ilk uyanmada yanımıza geliyo kesinlikle bi daha uyutup yatıramıyorum anında uyanıyo tekrar tekrar o yüzden hiç teşebbüs bile etmiyorum uyandımı direkt alıyorum yanımıza... sonra yanımızda uyanmaları eskisi gibi sık değil ya sabaha kadar uyuyo ya bi kez uyanıyo ama arasıra nedense oluyo sık sık uyanmaları dün gece de öyleydi mesela...

kızlar sakızı konuşmuştuk ya çiğnemeye alışsın diye deniyorum kaçıncıya özendiriyorum da çiğneyip balon yapıp ama ağzına almıyo bazen minicik bişey ısırıyo,bu datutmadı yani....
bi adım öte geçemiyoruz,çiğneyip yutamıyo hiçbişeyi, bu sabah ben kahvaltı yaparken özendi o da ekmek istedi normal bi parça verdim ağzına ona göre aldı ki normalde o boyutta almaz minicik koparır kırık gibi, tuttu tuttu ağzında öğürüp çıkardı... zorlanıyoruz çok,hele dışarda... kocaman oldular artık, ama hala öğretemedim napıcaz böyle...

Ikizlerin odasini yaptik.dun kendi odalarinda uyudular bakalim.5 veya 6 kere yanlarina cagirdilar gece.yanimda yatmalari daha kolay oluyordu. Ama 4 kisi yatinca da uyku kalitemiz dusuk oluyordu.bir de benim pinpirikligim vardi.illa yanimda yatsinlar istiyordum.dun o yuzden de huzursuzdum biraz.
hayirli olsun cnm ins hemen alisirlar orda yatmaya. oglum kendi odasinda uyusa da uyanmasi bzm yatakta oluyor:( yanimizda yatinca uyanmiyor ama kendi odaasinda uyaniyor. yanimizda yatincada bz rahat uyuyamiyoruz surekli bi taraflarimiz tutuluyor

kızlar sakızı konuşmuştuk ya çiğnemeye alışsın diye deniyorum kaçıncıya özendiriyorum da çiğneyip balon yapıp ama ağzına almıyo bazen minicik bişey ısırıyo,bu datutmadı yani....
bi adım öte geçemiyoruz,çiğneyip yutamıyo hiçbişeyi, bu sabah ben kahvaltı yaparken özendi o da ekmek istedi normal bi parça verdim ağzına ona göre aldı ki normalde o boyutta almaz minicik koparır kırık gibi, tuttu tuttu ağzında öğürüp çıkardı... zorlanıyoruz çok,hele dışarda... kocaman oldular artık, ama hala öğretemedim napıcaz böyle...
cnm gercektn buyuduler artik. kbb doktoruna gosterdin mi hic bahsettigini hatirlamiyorum. belki bi ise yarar

hayirli olsun cnm ins hemen alisirlar orda yatmaya. oglum kendi odasinda uyusa da uyanmasi bzm yatakta oluyor:KK43: yanimizda yatinca uyanmiyor ama kendi odaasinda uyaniyor. yanimizda yatincada bz rahat uyuyamiyoruz surekli bi taraflarimiz tutuluyor

cnm gercektn buyuduler artik. kbb doktoruna gosterdin mi hic bahsettigini hatirlamiyorum. belki bi ise yarar
aklımd ao canım benim de, 2 yaş kontrolüne bile gitmedik şu salgınlardan bu aralar bi gidicem kbbye baktırırm hem kan tahlillerini yaptırırım bu ay menenjit aşısını yaptırmayı da düşünüyorum...
bu akşam birer ikişer pirinç tanesini eliyle ağzına atarak bi tatlı kaşığı kadar pilavı biz yemeğimizi bitrene kadar yedi ona bile mutlu oldum ama bu şekilde kendini doyuramaz... genel olarak iştahında problem yok öğünlerini problemsiz yiyo artık ama kaşıkla pütürsüz ben verdikçe, inşallah alışır çok uzun sürmez çünkü gerçekten zorlanıyorum ve etrafın tepkisi de artık can sıkıcı oluyo...

son zamanlarda biz de artık çoğu zaman yanyana yatarak uyuyoruz,uyuyamazsa kendi ayağıma yatıyo sallamamı istiyo... kendi istedi yanımda yatıp uyumayı ayağımdan kalkıp, yorganı tamamen örtücek şekilde çekiyo arada ninni mırıldanıyo bazen öyle uyuyakalıyo bazen bi süre sonra sıkılıp yüzünü açıyo devam ediyo ve uyuyakalıyo, bazen uyuyamamışsa sallanmak istiyo... çok hoşuma gidiyo ama yanyana uyumamız bu bile insanın hoşuna gidiyo...

Merhaba kızlar laptop yeğenimdeydi birkaç gündür o yüzden yazamadım şimdi de onlardan yazıyorum.
Metrocum sana bir sorum var memeden ayrıldıktan sonra kesintisiz uyuyor mu Sare ? Biz hala emerkenki gibi en az 3-4 kere dikiliyoruz ayağa..hele ki dün gece sayamadım kaç kez mırıldandı kalktı..sanırım azı dişi de geliyor olabilir..

Papatyacım yeni odanız hayırlı olsun inşallah kısa zamanda yeni düzene alışırlar.geçen gece ben de uyku sersemi bir ara Hamzayı yanımda yatırmışım farkedince yerine koydum ama koyana dek hiç kalkmadı.

2.çocuk isteyen benden başka kim vardı aramızda?2 aydır denemedeyiz ama hormonlarım hala düzene girmedi inşallah birkaç aya girer zayıflamaya başladım çünkü ilk ayın cirosu 5 kg. :)

Merhaba kızlar laptop yeğenimdeydi birkaç gündür o yüzden yazamadım şimdi de onlardan yazıyorum.
Metrocum sana bir sorum var memeden ayrıldıktan sonra kesintisiz uyuyor mu Sare ? Biz hala emerkenki gibi en az 3-4 kere dikiliyoruz ayağa..hele ki dün gece sayamadım kaç kez mırıldandı kalktı..sanırım azı dişi de geliyor olabilir..

Papatyacım yeni odanız hayırlı olsun inşallah kısa zamanda yeni düzene alışırlar.geçen gece ben de uyku sersemi bir ara Hamzayı yanımda yatırmışım farkedince yerine koydum ama koyana dek hiç kalkmadı.

2.çocuk isteyen benden başka kim vardı aramızda?2 aydır denemedeyiz ama hormonlarım hala düzene girmedi inşallah birkaç aya girer zayıflamaya başladım çünkü ilk ayın cirosu 5 kg. :)

Canım kızım ilk 2-3 hafta kalktı. Su istedi, süt istedi. Derken kendi kendine unuttu. Hasta olmadığı sürece artık geceleri uyanmıyor. ( Gerçi dün gece doğru düzgün uyutmadı o ayrı konu…L ben de hastayım zaten hiç dinlenemedim. Şimdi sürünüyorum iş yerinde…)

İkinci çocuğu ben de düşünüyorum. 9 aydır hamile kalmadım. Süt vermem korudu mu bilmiyorum. Sütü bırakalı da iki ay oldu. Bikaç ay sonra doktora giderim herhalde.

Çok güzel kilo vermişsin canım tebrik ederim. Ha gayret…

Back
X