• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Sweet85
canim siz oraya mi yerlestiniz.ilk evim falan deyince.nedense seni hep egitim icin belli bir süreliğine oradaymissiniz gibi kurgulamisim nedense.

metrocum,tarifler için teşekkürler,ama evet galiba en son sen öğrenmişsin buz poşetine kalıbına et suyu tableti yapmayı :) ama benim gözüme az geliyo öyle ben karton bardaklardaya da dah da büyük kaselerde koyuyorum bazen :)
sweetcim evet aslında çok çok kaliteli değil bnece de ikea genel anlamda ev döşemek için ama amaca uygun ürünler şık pratik şeyler oluyo uzun süreli kullanılmayacak ürünler için şıkve pratik bence,mesela öğrenci evi ya da tayinsebebiyle uzun süre oturulmayacak bi ev ya da bekar evi falan döşenebilir benim gözümde, çocuk odaları için de ideal buluyorum o alçak çocuk yataklarını amaca uygun raflarını deolaplarınıkitaplıklarını falan çokbeğeniyorum ama daha hamileyken oda işini halletmiştikbiz aslında keske sonradan ihtiyaca göre döşeseydim ben de... bizim ikeadan mamutmasa-sandalyemiz var sadece ama odamız azıcık daha büyük olsa kitaplık istiyorum ben,şu an şifonyerinde alt çekmecesini ayırdım kitaplarına ama seçerken falan karıştırıyo dağıtıyo rahat olmuyo...
ceylincim hadi kolay gelsin olucak alışıcak gibi,azaltmış madem...
papatyacım bireysel emeklilik anneannemizden doğumgünü hediyemizdi... ben de kumbara hesabı mı açsam diyodum öyle çok bişey değil dediğin gibi harçlığı kumbarası hediye verilenler falan yatırılır...

bu arada ben daha iyileşmedim yorgunum halsizim başım ağrıyo dinlenemiyorum iyi olamıyorum çokdeğil azıcık da öksürük eklendi... Derin hanımı iyi ettik karı-koca biz hastayız şimdi....

Derin banane ve sanane yi öğrenmiş duyunca şaşırdım hoşuma da gitti aslında banane denmez anneye sanane denmez anneye dedikçe ben güldükçe hoşuna gitti daha da çoksöylüyo,evde kullanılan laflar da değil ki duymuş öğrenmiş bi şekilde... ama çok tatlı... benene ve senene diyodu baştan,ben banane denmez anneye sanane denmez anneye dedikçe öğrendi doğrusunu düzeltti...

çim adam almıştım baya oluyo ama hiç sulamaya başlamamıştık biraz daha büyüsün anlasın diyodum dün başladık sulamaya, erkek değil kız ama bizimki çimkız diyoruz o yüzden :) bi de marketten minicik çiçek sulama kovası aldık onunla her sabah suluyoruz anlatıyorum çimkıza su verelim saçı çıksın diye, aslında o sular diye düşünmüştüm ama hoşuna gidiyo bakıyo gülüyo ama azıcık da tırstı sanki çok yaklaşmıyo benden geride durup bakıyo ben su döküyorum,çimler çıkmaya başlayınca daha hoşuna gidicektir...

bu arada ben daha iyileşmedim yorgunum halsizim başım ağrıyo dinlenemiyorum iyi olamıyorum çokdeğil azıcık da öksürük eklendi... Derin hanımı iyi ettik karı-koca biz hastayız şimdi....
gecmis olsun cnm ya ins hemen atlatirsiniz. Halsiz olunca pesinden kosmak daha da zor oluo bunlarin

cnm ins o da alisir emmemeye. bzmki kendi birakti elh rahatti o yuzden. cok aglayinca da dayanamiyordur insan. ustune biseyler surmeyi denedin mi sen. sevmedigi biseyler yani belki ise yarar ne bileyim
2 gecedir tamamen bırakmış durumdayız çok şükür...
canım annene filan gitseniz orda azcık baksalar sana iyi olmaz mı?

kızlar hamza emmeyi bıraktı iyi güzel ama emerek uyumaya alışmış çocuk bir türlü u-yu-ta-mı-yo-rummm.
çok zorluyor beni ayakta istemiyor,yanına yatınca oyuna çeviriyor kalkıyor gidiyor yanımdan..kucağıma alıp boynuma sıkı sıkı sarılıyor ayaklarıyla da belime..ancak bu şekilde ninniler söyleyerek uzuun bir süre de uyutabiliyorum.
bir de iki gündür öğlen uykusunu biraz dışarı çıkıp dolaşmadan kesinlikle uyumuyor..

sizin çocuklar sabah kalktıktan ne kadar sonra öğlen uykusuna geçiyor?
bizim genelde 4-4,5 saatti ama o da uzadı bu şekilde

Oyuncak konusunda genelde arabalarını sürdürüyor koltuklarda...broşür katalog gibi şeylere bakmayı sevdiğinden evde bulunduruyorum marketlerinkini filan,onlara bakıyor bazen küçük küçük yırtıp kamyonuna dolduruyor..minik bir arabası var onu sürüyor bazen de üstüne çıkıp uydu kutusunu karıştırıyor..yap bozlarınla da pek ilgili değil onları da kamyonuna dolduruyor bazen :)

kızlar hamza emmeyi bıraktı iyi güzel ama emerek uyumaya alışmış çocuk bir türlü u-yu-ta-mı-yo-rummm.
çok zorluyor beni ayakta istemiyor,yanına yatınca oyuna çeviriyor kalkıyor gidiyor yanımdan..kucağıma alıp boynuma sıkı sıkı sarılıyor ayaklarıyla da belime..ancak bu şekilde ninniler söyleyerek uzuun bir süre de uyutabiliyorum.
bir de iki gündür öğlen uykusunu biraz dışarı çıkıp dolaşmadan kesinlikle uyumuyor..

canım annemler umrede de zaten rahat edemiyorum evimden başka yerde gitmezdim...
ya en zor uyutma şekli biz öyleydik eskiden sonradan ayakta sallamaya geçtik büyüdükçe kilo arttıkça zorladı,bence ayakta sallama daha iyi alışsa bari,biz en az o kadar ara veriyoruz canım gitgide arttı süre bu aralar 5 saat sonra falan uyuyo genelde...

Oyuncak konusunda genelde arabalarını sürdürüyor koltuklarda...broşür katalog gibi şeylere bakmayı sevdiğinden evde bulunduruyorum marketlerinkini filan,onlara bakıyor bazen küçük küçük yırtıp kamyonuna dolduruyor..minik bir arabası var onu sürüyor bazen de üstüne çıkıp uydu kutusunu karıştırıyor..yap bozlarınla da pek ilgili değil onları da kamyonuna dolduruyor bazen :)

bizim çok arabamız yok ama bulduğu her tekerlekli şeyi düt düüt sürmeyi seviyo Derin de hatta ütüyü bile :) onu da farkettim sırf bana inat sıkıldıkça ben bişeye izin vermedikçe ben kızayım diye alıyo diyorum senin oyuncak ütün var al bunu gözümün önünde kırıyo onu ikiiye açılıyo tabanı çıkıp bak yok artık der gibi, alıyo yine bizim ütüyü düt düüttt :) puzzle falan ben de hiç sevdiremedim canım ya, bu aralar hep suyla oynamak istiyo bütün gün onun pazarlığındayız biz, yemek yedirmeye oturttuğum zaman hele çok kullanıyo hemen su su viy viy başlıyo... beni kandırma suluğunu suyunu kaçırma peşinde, susamış gibi istiyo kaçıp başka yerde dökücek bekliyorum başında iç hadi deyip alıcam elinden içer gibi yapmalar beni kandırıp sıvışmaya çalışmalar,baya baya inatlaşıyoruz biz galiba... kuru boyalarına suluktan su damlatıpsulu boya yapıp bacaklarını suratını ve terafıo boyamalar... bizde oyun değil muzurluklar hat safhada... ve her yaptığının yaramazlık olduğununfarkında bile bile yapıyo saklamak da yok yanında değilsem hemen sesleniyo ne ne ne yaptiiiin diye ya da yanıma gelip, ben ona kızınca görünce Derin ne yaptııın derim onu taklit ediyo...

Ay kuzum yaaaa… demek sana sarılıp uyuyor. Benim kızım da ilk gece yanağını yanağıma yapıştırıp, başıma sıkı sıkı sarılıp uykuya dalabilmişti. Canım benim ki zaten en başından beri hiç memede uyumadı. Sallanmayı da sevmedi. Zorunlu olarak kendi kendine uyumayı öğrettim. Ama böyle olunca uykuya dalması çok uzun sürüyor bizde. Hep böyleydi, hala böyle. En az yarım saat takılıyor uyumadan. Bu da en iyi ihtimal yani.

Memeyi ilk bıraktığımız zamanlar uykuya dalması bayağı zorlaşmıştı. Memede uyumasa da bayağı bi rahatlıyordu sonuçta. 45 gün oldu unuttu şimdi. Arada açıp öpüyor tekrar kapatıyor kuzum. Allah sana ve Hamza’ya sabır versin. Gerçekten çok zor bir dönem, geçmesini beklemekten başka yapacak bişey yok maalesef.

Bir de bizimki de ortalama 4-4,5 saat sonra öğle uykusunu yapıyor.

Derin banane ve sanane yi öğrenmiş duyunca şaşırdım hoşuma da gitti aslında banane denmez anneye sanane denmez anneye dedikçe ben güldükçe hoşuna gitti daha da çoksöylüyo,evde kullanılan laflar da değil ki duymuş öğrenmiş bi şekilde... ama çok tatlı... benene ve senene diyodu baştan,ben banane denmez anneye sanane denmez anneye dedikçe öğrendi doğrusunu düzeltti...

çim adam almıştım baya oluyo ama hiç sulamaya başlamamıştık biraz daha büyüsün anlasın diyodum dün başladık sulamaya, erkek değil kız ama bizimki çimkız diyoruz o yüzden :) bi de marketten minicik çiçek sulama kovası aldık onunla her sabah suluyoruz anlatıyorum çimkıza su verelim saçı çıksın diye, aslında o sular diye düşünmüştüm ama hoşuna gidiyo bakıyo gülüyo ama azıcık da tırstı sanki çok yaklaşmıyo benden geride durup bakıyo ben su döküyorum,çimler çıkmaya başlayınca daha hoşuna gidicektir...
Hahahahaaa…. Biz de alsak çimadam bizimki de korkar kesin, hayatta yaklaşmaz yanına…:))))

canım annemler umrede de zaten rahat edemiyorum evimden başka yerde gitmezdim...

Allah kabul etsin ve tez zamanda kavuştursun inşallah.

Canım insan annesinin evinde rahat etmez mi? Benim kendimi en iyi ve güvende hissettiğim yer annemin Sivas’taki evi.

İstanbul’da da evi var. Ablam ve kardeşim kalıyor. Annem hafta sonları gidiyor. Kovmayacaklarını bilsem her hafta sonu gidip kalırım valla. Sıkça cumartesiden gidip Pazar akşama kadar kalıyoruz ailecek.

Allah kabul etsin ve tez zamanda kavuştursun inşallah.

Canım insan annesinin evinde rahat etmez mi? Benim kendimi en iyi ve güvende hissettiğim yer annemin Sivas’taki evi.

İstanbul’da da evi var. Ablam ve kardeşim kalıyor. Annem hafta sonları gidiyor. Kovmayacaklarını bilsem her hafta sonu gidip kalırım valla. Sıkça cumartesiden gidip Pazar akşama kadar kalıyoruz ailecek.

Cnm halid en az 5 saat duruo. Bu gunlerde cok bozuldu duzeni. Saatler ileri alinali cok oldu burda ama bz hala eski saate gore takiliyoz:) oyle olunca da 11 buluodu uykusu. Iki gecedir de misafirliktwyiz. Yerini yabanciladi galiba dun 1 e dogru uyuttuk. Artik esimle kafayi yemek uzereydik. Hic susmadan bisryler anlatiyo. Ona bakmayinca saril bana bisey soylucem diyo yuzumuzucevirio. Kizioruz olmuyo konuyoruz olmuo sonunda 1 e dogru uyudu elh. Bugun gunduz uyutmadim 12 e dogru uyudu:). Allahim bu nasil biseydir bu yasta bu cocuk bu kadar saat dayanir anlamiyorum

Back