- 7 Ekim 2011
- 3.843
- 1.045
Sezercim nasılsın canımtopikte olduğunu gördüm sağlığın nasıl gün geçtikçe daha iyi olacaksın....
Sezercim o duygusal harp insanı yiyip bitiriyor banada çok rapor vermemişti prof ben yıllık izinle 1 ay evdeydim çalışabilirsin diyordu saf kafa bende işe gittim 2. gün sancılandım ama ben doğum sancısı olacağını bilmiyordum daha önce doğum yapan bir arkadaşım sen doğum sancısı çekiyorsun hemen hastaneye git dedi yolda suyum geldiCook tesekkur ederim canim. Saglik durumum duzeliyor her gecen gun. Goguslerim asiri sut dolmustu onlarla ugrastim birkac gundur. Hala inanmaya calisiyorum. Neden oldugunu sorguluyorum. Acaba hareket ettim, yoruldum mu diye surekli sorular soruyorum kendime. Dogum icin gittigimde dr madem kanamanda olmuş drun nasil rahme dikis atmadi ve sana istirahat vermedi dedi. Eger bunlar olmasaydi bebeklerim yasayacakti diyorum. Ayni zamanda reduksiyon yapildiginda 2 saat can cekismisti kuzum. Bir türlü kalbi durmayinca inanilmaz fazla ilac vermislerdi. Bana sormadan 3 embryo koydukları icin aldigim ilactan mi oldu diyorum. Anlayacagin surekli sorular soruyorum kendime. Bir daha maddi manevi ne zamana toparlanabilecegim diye dusunuyorum. Bir tarafim hemen yola devam etmek istiyor. Fark etmeden kendimi kaptirmisim tamamen. Hala kuzucuklarimin hareketlerini hissediyorum. Dogdugunda bacagimin arasindaki cirpinisi... zamannn bir an once gecmesini istiyorum...
Canimm yanimda olup destek oldugun/oldugunuz icin hepinize coook tesekkur ederim. Ben Florence nightingale de tup bebek yaptirdim. Prof. Dr. Cemil Akgul doktorumdu islemleri orada yapiyordu. Basindan beri benim hikayem yilan hikayesine donmustu zaten. 3 embriyo koymuslar ama 2 dediler. Biri icerde bolunmus dediler. Tek yumurta ikizlerine dokunamayiz tek olani alacagiz dediler. Sonra 2500 tlyi alip operasyon basarili gectikten sonra bebeklerin cinsiyetini dr kiz#erkek olarak gordu. Ben tek yum. Ikizi nasil olur deyince artik soyleyebilirim stres olma diye soylememistim ama senin transferine ben giremeyince bunlar bassiz kalmışlar, sansi arttirmak icin 3 koymuslar dedi. Yani ne diyeyim doğumdan 1 ay önce de kanamam olmustu. Dr o mudahale edilen bebektir hicbir sorun yok 1ay sonra gel dedi. 3gun kala bebeklerim erken dogdu. O gun agri hissettim ise gitmedim. Ben gaz sancisi sandim. Artinca taksi cagirip acile gittim. 2 gibi sancim basladi 9 da bebekler geldi. Rahim agzi yetmezligi mi var dedim. Birsey diyemediler. Bebekler cok saglikliydi. Canli dogdular ama akcigerleri gelismedihinden sadece 10sn dayandilar. Simdi cok korkuyorum Allah bir daha hamile kalmayi nasip ederse ve yine ayni sekilde olursa diye. Sebebini bilmek istiyorum. Bu belirsizlik ve caresizlik icimi daraltiyor. Bir daha bu surece girebilirsem asla 2 embriyo bile koydurmayacagim. Biliyorum sansim dusecek ama ikiz gebelikten cok korkuyorum.Sezercim o duygusal harp insanı yiyip bitiriyor banada çok rapor vermemişti prof ben yıllık izinle 1 ay evdeydim çalışabilirsin diyordu saf kafa bende işe gittim 2. gün sancılandım ama ben doğum sancısı olacağını bilmiyordum daha önce doğum yapan bir arkadaşım sen doğum sancısı çekiyorsun hemen hastaneye git dedi yolda suyum geldiölü bebeğin suyuymuş doğumdan önce 8 gün hastanede kabus yaşadım (Allah'ım düşmanım yaşamasın) komaya gireceğim gün iki bebek çok hareketlendi doktor çağırdım bebeklerde bi acayiplik var dedim yok bişey dediler 5 saat sonra yüksek ateşten havale geçirdim ve ben ölmiyeyim diye suni sancıyla doğum yaptım çırpındı yavrular doğmak istemediler ne dileyim yavrularımızın ömrü bu kadarmış bizim yaptığımız bir yanlıştan olmadı biz gözümüz gibi baktık meleklere bence doktor bilinçsizliği ve taktiri ilahi cennette yerlerimiz şimdiden hazır yavrular cennetin kapısında bekleyecek anne babamız cennete girmeden biz girmeyiz diyecekler Rabbim biran önce kalp yaranın kapanmasını nasip etsin maddi toparlanınca çok ara vermeden tekrar başla canım nedenler niçinler geride kalsın yoksa işin içinden çıkılmıyor benimde göğsümden süt geliyordu süt kurusun diye ilaç verdiler 1 ay kullandım bayağı işime yaradı kitle olmadı rahime dikiş olayı bebek doğum yoluna girdiğinde dikişde fayda etmiyor şimdi her kafadan bi ses çıkar tıka kulaklarını kendi özelliğine odaklan cennet kapısında yavrular var zor bir sınav ama ecri çooookkkkk büyük bitanem inan yazdığım herşey tecrübe ve kalbimden gelenler senin hastanen ve doktorun kimdi bilelimde böyle robot duygulu bir yere kimse gitmesin ALLAH'a emanet ol üzdüysem beni affet canım doğumdan kısa bir süre sonra Volkan Konak babası için Cerrahpaşa diye bir şarkı söylemişti bende cerrahpaşada yatmıştım sanki aynı zamanda benim içindi sözleri
korkma tatlım aynı acıları tekrar yaşamayacaksın inşaALLAH sen kasap bir doktora düşmüşsün rediksiyon geçiren hastaların %5 düşük olasılığı artıyor yatıp dinlenmek gerekiyor benimde proftu 15 gün dinlen normal hayatına geri dön dedi ben 1 ay dinlenip işe gittim 2. gün doğuma bana diyor ki neden işe gittin senin dinlenmen gerekiyor ölürmüsün öldürürmüsün Sezercim ben bu olayın üzerine 5 kere daha hamile kaldım iki embriyo transfer edildi çeşitli haftalarda düşük yaptım ama Rabbim güç verdi evlat sevgisi verdi tekrar denedim bu transferimde 3 embriyo verildi doktor üçüde tutarsa rediksiyon dedi ben hayır dedim zaten hamileliğin başında biri düştü şuan ikiz hamileyim ve inanıyorum bu benim için paşalara kavuşacağım son tedavim olacak 39 yaşında inşaALLAH anne olacağım korkular içimizde acımızda içimizde ama evlatlarımıza kavuşmk için çok mücadele edeceğiz sende pes etme diren lütfen buda bizim kaderimiz dua ve mücadele ile yavrularımıza kavuşacağızCanimm yanimda olup destek oldugun/oldugunuz icin hepinize coook tesekkur ederim. Ben Florence nightingale de tup bebek yaptirdim. Prof. Dr. Cemil Akgul doktorumdu islemleri orada yapiyordu. Basindan beri benim hikayem yilan hikayesine donmustu zaten. 3 embriyo koymuslar ama 2 dediler. Biri icerde bolunmus dediler. Tek yumurta ikizlerine dokunamayiz tek olani alacagiz dediler. Sonra 2500 tlyi alip operasyon basarili gectikten sonra bebeklerin cinsiyetini dr kiz#erkek olarak gordu. Ben tek yum. Ikizi nasil olur deyince artik soyleyebilirim stres olma diye soylememistim ama senin transferine ben giremeyince bunlar bassiz kalmışlar, sansi arttirmak icin 3 koymuslar dedi. Yani ne diyeyim doğumdan 1 ay önce de kanamam olmustu. Dr o mudahale edilen bebektir hicbir sorun yok 1ay sonra gel dedi. 3gun kala bebeklerim erken dogdu. O gun agri hissettim ise gitmedim. Ben gaz sancisi sandim. Artinca taksi cagirip acile gittim. 2 gibi sancim basladi 9 da bebekler geldi. Rahim agzi yetmezligi mi var dedim. Birsey diyemediler. Bebekler cok saglikliydi. Canli dogdular ama akcigerleri gelismedihinden sadece 10sn dayandilar. Simdi cok korkuyorum Allah bir daha hamile kalmayi nasip ederse ve yine ayni sekilde olursa diye. Sebebini bilmek istiyorum. Bu belirsizlik ve caresizlik icimi daraltiyor. Bir daha bu surece girebilirsem asla 2 embriyo bile koydurmayacagim. Biliyorum sansim dusecek ama ikiz gebelikten cok korkuyorum.
canım haklısın maalesef Türkiyede herşeyin bir kılıfı varİnsan dediğin doktor olmadan önce biraz insan olacak, empati yapacak. Vicdan sahibi olacak, merhametli olacak. O kadar canım acıyor ki yazdıklarınızı okuyunca, isyan edesim geliyor. Ne kadar ucuz bizim hayatlarımız, yavrularımızın hayatları bu ülkede. Sezer'in doktoru Amerika'da falan olsaydı eminim şu an doktorluk yapamıyor olurdu, donuna kadar alır ortada bırakırlardı. Kalbimdesin senin için hep yüreğim ağzımda, o kadar acı şeyler yaşamışsın ki bu sefer de bir şey olursa diye ben bile korkuyorum, Allah sağlıkla kavuşmanı nasip etsin yavrularına. Senin yaşadıklarını bildiğim için Sezer'in redüksiyon işlemi de beni çok korkutuyordu, her şeye rağmen diğerleri sağlıklı yola devam ediyor diye sevinmiştik. Sezer anlattıkça kahroluyorum, ciğerim yanıyor. Aynı acıları yaşamalarını dileyeceğim, dilim varmıyor. Allah düşmanımıza bile, o sorumsuz vicdansız adamlara bile göstermesin evlat acısını.
Benim bu akşam detaylı usg randevum var. Arefe günü doktor kontrolüne gittiğimde bebek için "böbrek kanallarında genişleme var, takip edeceğiz" dedi doktor. Perinatoloğa da not yazdı değerlendirmesi için. Güle oynaya gittiğim doktordan allak bullak çıktım. İnternette yine çelişkili bir sürü bilgi var, neye inanacağımı da bilmiyorum. Çoğunlukla erkek bebeklerde görülen bir rahatsızlık belirtisiymiş ama benim minnoş kızımın da böbrek hastası olma ihtimali varmış anlayacağınız.Bugün herhalde daha net bir bilgi alırız hocadan. Şimdi sizin anlattıklarınız yanında insan utanıyor bunlardan şikayet etmeye ama bu da benim içimi kemiriyor kaç haftadır. Bu işler sürekli bir kalp çarpıntısıymış anladım. Ne kadar rahat olsam da, sakin davransam da onun karnımda hareket etmediği bir günü düşünemiyorum, kabul edemiyorum.
Kalbim oyle aciyor ki, hislerimi kelimelere dokmekten korkuyorum...
Kızlar can yoldaşlarim kardeslerim Rabbim bizleri güzelliklerle müjdelesin inşallah. .. hamişlerimiz Sağlıklı sıhhatli sıkıntısız bir şekilde bebişlerinize kavuşmaniz için Rabbime yalvariyorum ... ve bu guzelligi mutlulugu biz bekleyenlere de yaşatsin diye dualar ediyorum... Sezercim ime sabır ve tekrar yola çıkma gücü versin... hatta daha o yola çıkmaya niyetlenmeden bebisiyle müjdelesin onu... Monicam nazanim osecum unbelivablem selenim hatim kalbimdesin sağlıkla kucaklayip hayırla buyutun bebislerinizi inşallah. .. amayam 4343 melindam mervem bebeğim ve nasip se bizde son tedavilerimize çıkıp bebislerimize kavuşalim. .. benim de bu arada kızçelerim 4 dondurulmuşum var... Bu ay ne yapacağız bilmiyorum... dualarinizda bizleri de unutmayin ....sevgi ve dua ile kalın. .. kızçelerim atladığım varsa affedin. ...
Kızlar merhaba, uzun sürediryazmıyorum, unuttunuz mu beni, nasıl bakalım herkes?
Cook tesekkur ederim canim. Saglik durumum duzeliyor her gecen gun. Goguslerim asiri sut dolmustu onlarla ugrastim birkac gundur. Hala inanmaya calisiyorum. Neden oldugunu sorguluyorum. Acaba hareket ettim, yoruldum mu diye surekli sorular soruyorum kendime. Dogum icin gittigimde dr madem kanamanda olmuş drun nasil rahme dikis atmadi ve sana istirahat vermedi dedi. Eger bunlar olmasaydi bebeklerim yasayacakti diyorum. Ayni zamanda reduksiyon yapildiginda 2 saat can cekismisti kuzum. Bir türlü kalbi durmayinca inanilmaz fazla ilac vermislerdi. Bana sormadan 3 embryo koydukları icin aldigim ilactan mi oldu diyorum. Anlayacagin surekli sorular soruyorum kendime. Bir daha maddi manevi ne zamana toparlanabilecegim diye dusunuyorum. Bir tarafim hemen yola devam etmek istiyor. Fark etmeden kendimi kaptirmisim tamamen. Hala kuzucuklarimin hareketlerini hissediyorum. Dogdugunda bacagimin arasindaki cirpinisi... zamannn bir an once gecmesini istiyorum...
Canimm yanimda olup destek oldugun/oldugunuz icin hepinize coook tesekkur ederim. Ben Florence nightingale de tup bebek yaptirdim. Prof. Dr. Cemil Akgul doktorumdu islemleri orada yapiyordu. Basindan beri benim hikayem yilan hikayesine donmustu zaten. 3 embriyo koymuslar ama 2 dediler. Biri icerde bolunmus dediler. Tek yumurta ikizlerine dokunamayiz tek olani alacagiz dediler. Sonra 2500 tlyi alip operasyon basarili gectikten sonra bebeklerin cinsiyetini dr kiz#erkek olarak gordu. Ben tek yum. Ikizi nasil olur deyince artik soyleyebilirim stres olma diye soylememistim ama senin transferine ben giremeyince bunlar bassiz kalmışlar, sansi arttirmak icin 3 koymuslar dedi. Yani ne diyeyim doğumdan 1 ay önce de kanamam olmustu. Dr o mudahale edilen bebektir hicbir sorun yok 1ay sonra gel dedi. 3gun kala bebeklerim erken dogdu. O gun agri hissettim ise gitmedim. Ben gaz sancisi sandim. Artinca taksi cagirip acile gittim. 2 gibi sancim basladi 9 da bebekler geldi. Rahim agzi yetmezligi mi var dedim. Birsey diyemediler. Bebekler cok saglikliydi. Canli dogdular ama akcigerleri gelismedihinden sadece 10sn dayandilar. Simdi cok korkuyorum Allah bir daha hamile kalmayi nasip ederse ve yine ayni sekilde olursa diye. Sebebini bilmek istiyorum. Bu belirsizlik ve caresizlik icimi daraltiyor. Bir daha bu surece girebilirsem asla 2 embriyo bile koydurmayacagim. Biliyorum sansim dusecek ama ikiz gebelikten cok korkuyorum.
Kızlar size bişey danismam lazım akıl verin nolureşim dükkan açtı eve uzak Dye devamli gidemiyorum arada gidiyorum bi keresinde gttm bilgisayarında beşik bakim dedim yemin ederim araştırmadan direk önüme geldi Youtube'dan pis filmlere bakmış sonra üç gün düşündüm ve güzelce konuştum eşim çok inançlı çok dindar namazını asla aksatmaz yani dini açıdan günah olduğunu hatırlattım ve evliyiz bu hoş değil dedim ben bakmadım Dye yeminler etti arkadaşlarım geliyor onlardır dedi.bir kere oldu Dye üstüne gitmedim aradan iki ay geçti dün köfte yaptım götürdüm müzik açım dedim bu sefer gizlice baktım herseyi silmiş ben gelcem Dye sadece haberler duruyordu ama baktığı haberde kadınların memeleri hep açık ona bişey demedim yine ama kudurcam artık ya.gebeyim Dye ilişkiden korkuyorum diye bunu mu yapmalı ya bende nolur olsun bu gece şey yapcam korksamda dedim sizce napmaliyim unutmalimiyim yoksa napmaliyim evde elimden geldgnce ona güzel gorunurum paspal karsilamam kafayı yicem kızlar
Boşver kız neye bakıyorsa baksın ben bebeğinle ilgilen :) Günahı onun boynuna
canim konuştum iyikide konusmusum şimdi çok iyiyim valla :) selen n11.com dan beyaz sifonyer ve üç kapili beyaz dolap siparisi verdim yArin eve gelecek cok uygun haberin olsun..
ikisi 350 lira.ben duz beyaz aldim stickerla suslicem
İnsan dediğin doktor olmadan önce biraz insan olacak, empati yapacak. Vicdan sahibi olacak, merhametli olacak. O kadar canım acıyor ki yazdıklarınızı okuyunca, isyan edesim geliyor. Ne kadar ucuz bizim hayatlarımız, yavrularımızın hayatları bu ülkede. Sezer'in doktoru Amerika'da falan olsaydı eminim şu an doktorluk yapamıyor olurdu, donuna kadar alır ortada bırakırlardı. Kalbimdesin senin için hep yüreğim ağzımda, o kadar acı şeyler yaşamışsın ki bu sefer de bir şey olursa diye ben bile korkuyorum, Allah sağlıkla kavuşmanı nasip etsin yavrularına. Senin yaşadıklarını bildiğim için Sezer'in redüksiyon işlemi de beni çok korkutuyordu, her şeye rağmen diğerleri sağlıklı yola devam ediyor diye sevinmiştik. Sezer anlattıkça kahroluyorum, ciğerim yanıyor. Aynı acıları yaşamalarını dileyeceğim, dilim varmıyor. Allah düşmanımıza bile, o sorumsuz vicdansız adamlara bile göstermesin evlat acısını.
Benim bu akşam detaylı usg randevum var. Arefe günü doktor kontrolüne gittiğimde bebek için "böbrek kanallarında genişleme var, takip edeceğiz" dedi doktor. Perinatoloğa da not yazdı değerlendirmesi için. Güle oynaya gittiğim doktordan allak bullak çıktım. İnternette yine çelişkili bir sürü bilgi var, neye inanacağımı da bilmiyorum. Çoğunlukla erkek bebeklerde görülen bir rahatsızlık belirtisiymiş ama benim minnoş kızımın da böbrek hastası olma ihtimali varmış anlayacağınız.Bugün herhalde daha net bir bilgi alırız hocadan. Şimdi sizin anlattıklarınız yanında insan utanıyor bunlardan şikayet etmeye ama bu da benim içimi kemiriyor kaç haftadır. Bu işler sürekli bir kalp çarpıntısıymış anladım. Ne kadar rahat olsam da, sakin davransam da onun karnımda hareket etmediği bir günü düşünemiyorum, kabul edemiyorum.
Sezercim o duygusal harp insanı yiyip bitiriyor banada çok rapor vermemişti prof ben yıllık izinle 1 ay evdeydim çalışabilirsin diyordu saf kafa bende işe gittim 2. gün sancılandım ama ben doğum sancısı olacağını bilmiyordum daha önce doğum yapan bir arkadaşım sen doğum sancısı çekiyorsun hemen hastaneye git dedi yolda suyum geldiölü bebeğin suyuymuş doğumdan önce 8 gün hastanede kabus yaşadım (Allah'ım düşmanım yaşamasın) komaya gireceğim gün iki bebek çok hareketlendi doktor çağırdım bebeklerde bi acayiplik var dedim yok bişey dediler 5 saat sonra yüksek ateşten havale geçirdim ve ben ölmiyeyim diye suni sancıyla doğum yaptım çırpındı yavrular doğmak istemediler ne dileyim yavrularımızın ömrü bu kadarmış bizim yaptığımız bir yanlıştan olmadı biz gözümüz gibi baktık meleklere bence doktor bilinçsizliği ve taktiri ilahi cennette yerlerimiz şimdiden hazır yavrular cennetin kapısında bekleyecek anne babamız cennete girmeden biz girmeyiz diyecekler Rabbim biran önce kalp yaranın kapanmasını nasip etsin maddi toparlanınca çok ara vermeden tekrar başla canım nedenler niçinler geride kalsın yoksa işin içinden çıkılmıyor benimde göğsümden süt geliyordu süt kurusun diye ilaç verdiler 1 ay kullandım bayağı işime yaradı kitle olmadı rahime dikiş olayı bebek doğum yoluna girdiğinde dikişde fayda etmiyor şimdi her kafadan bi ses çıkar tıka kulaklarını kendi özelliğine odaklan cennet kapısında yavrular var zor bir sınav ama ecri çooookkkkk büyük bitanem inan yazdığım herşey tecrübe ve kalbimden gelenler senin hastanen ve doktorun kimdi bilelimde böyle robot duygulu bir yere kimse gitmesin ALLAH'a emanet ol üzdüysem beni affet canım doğumdan kısa bir süre sonra Volkan Konak babası için Cerrahpaşa diye bir şarkı söylemişti
İnsan dediğin doktor olmadan önce biraz insan olacak, empati yapacak. Vicdan sahibi olacak, merhametli olacak. O kadar canım acıyor ki yazdıklarınızı okuyunca, isyan edesim geliyor. Ne kadar ucuz bizim hayatlarımız, yavrularımızın hayatları bu ülkede. Sezer'in doktoru Amerika'da falan olsaydı eminim şu an doktorluk yapamıyor olurdu, donuna kadar alır ortada bırakırlardı. Kalbimdesin senin için hep yüreğim ağzımda, o kadar acı şeyler yaşamışsın ki bu sefer de bir şey olursa diye ben bile korkuyorum, Allah sağlıkla kavuşmanı nasip etsin yavrularına. Senin yaşadıklarını bildiğim için Sezer'in redüksiyon işlemi de beni çok korkutuyordu, her şeye rağmen diğerleri sağlıklı yola devam ediyor diye sevinmiştik. Sezer anlattıkça kahroluyorum, ciğerim yanıyor. Aynı acıları yaşamalarını dileyeceğim, dilim varmıyor. Allah düşmanımıza bile, o sorumsuz vicdansız adamlara bile göstermesin evlat acısını.