• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

hoşgeldin şekerim... topiğin genel kuralı var, gebe kalmamak yasak :1: herkes gebe kalana kadar devam :16:

tatlım gözün aydınnnnn.... devamı da güzel gelecek inşallahhhhh:16::16::16::16: kız sen neden gelmiyon artık buralara:19::19: unuttun mu yoksam bizi hı????

Canimmm valla cogu zaman okuyup çıkıyorum herkes gebe kalir inşallah ya.sen ne durumdasn:54:

canim ne oldu ne cikti sonucun tam okuyamadim..insallah bisecikler yoktur bebisinde baska ne test gerekiyorsa yaptir tabki karar vermeden once..abd de yaptiraln test dedigin test panorama testi mi acaba ? ben yaptirdim onu.

Adını tam bilmiyorum canım, 150 dolar maliyeti varmış sanırım. İzmirdeki dr söyledi. Amniyosentez ile eşitmiş ama bu testte karnında sıvı alınmıyormuş. Sadece anne kanı alınıp gönderiliyormuş. Yarın doktorum daha detaylı bilgi verir sanırım. Benim 2 li e dörtlü kombine testlerim yapıldı ama sorun görülmedi. Gene de ya faktörü diyor dr. Nette de araştırdım. Benim eşim de 51 yaşında. Kadının 35 üzeri olması, babanın 50 ve üzerinde olması, tüp bebek uygulamaları amniyosentezi gerekli kılıyormuş.

Hati'cim bebeginin buyuyup hareket etmesi ne guzel:16:Sonuclarin insallah guzel cikar..evdesin diye buraya daha az giriyorsun,gozumden kacmiyor:20::1:

Bitanemmm allah razı olsun :) insallah sende bu gunleri hızlıca görürsün yaa :))) evdeyim full diziye sardim sorma ;))

canim gozun aydinn, oyle hareket etmesi insani mest ediyor insallah yasamayan kalmasin bu duyguyuu..saglikla alsin herkes bebisini kucagina..Allah seni ne etmesin ilk defa mi gozlerin sulandi ben transferde bile agladim:1::1::1:
Kiz sorma ne kesede ne kalp atisinda hicbirsey hissetmedim açıkçası ama eli ayagi oynayinca cok farkliymis dedigin gbi rabbim inşallah kimseyi bu duygudan mahrum etmesin ya

Adını tam bilmiyorum canım, 150 dolar maliyeti varmış sanırım. İzmirdeki dr söyledi. Amniyosentez ile eşitmiş ama bu testte karnında sıvı alınmıyormuş. Sadece anne kanı alınıp gönderiliyormuş. Yarın doktorum daha detaylı bilgi verir sanırım. Benim 2 li e dörtlü kombine testlerim yapıldı ama sorun görülmedi. Gene de ya faktörü diyor dr. Nette de araştırdım. Benim eşim de 51 yaşında. Kadının 35 üzeri olması, babanın 50 ve üzerinde olması, tüp bebek uygulamaları amniyosentezi gerekli kılıyormuş.

ne testi acaba bende cok merak etim simdi..insalah tertemiz cikar canim, bizide bilgilendir..

Kiz sorma ne kesede ne kalp atisinda hicbirsey hissetmedim açıkçası ama eli ayagi oynayinca cok farkliymis dedigin gbi rabbim inşallah kimseyi bu duygudan mahrum etmesin ya

raporu aldin evde yatiyon dimii :) ay banada bu saatlerde bi uyku basiyo 2 gundur isyerinde odamin kapisini kapayip sandalyeleri birlestirip yatiyorum:)

ne testi acaba bende cok merak etim simdi..insalah tertemiz cikar canim, bizide bilgilendir..

150 değil 1500 dolar bu arada. Eksik çıkmış 0 ın biri. Senin yaptırdığın testin maliyeti ne kadardı, bir de hangi ülkede yapılıştı. Sadece ABD ve İngiltere de yapılıyormuş.

150 değil 1500 dolar bu arada. Eksik çıkmış 0 ın biri. Senin yaptırdığın testin maliyeti ne kadardı, bir de hangi ülkede yapılıştı. Sadece ABD ve İngiltere de yapılıyormuş.

tamam canim ayni test o zaman panorama test, ben abd deyim benimde kan alindi new jersey ye gonderildi, sigortam epey bi kismini karsiladi iste..nazarboncuk yaptirmistida Tr de oda 1500 dolar vermisti sanki diye hatirliyorum..ben laboratuvari aradim sordum ne kadar diye 2 bin dolar dediler dedim ben odeyemem, once bi sigortaniz karsilasin sonra kalan kisminda indirim yapariz gibi birseyler dediler, sonra bana 190 dolar fatura geldi..Tr icin de bi indirim yokmuu acaba ya iyice bi sorsan??ingilizce bilen birine aratsan laboratuvari??

peki anomalili bebek diye çıktı diyelim ki sonuç....(Allah göstermesin) testten sonra bunun için bir önlem alınabiliyor mu yada sadece bunu biliyor mu olacaksın???? 19. haftada görünüyorsun gebelik takvimine göre... bildiğim kadarıyla bu durumda aldıramazsın.... e peki o zaman bu testin sonucu neye yarayacak? yada diyelim ki çok ara bir değer çıktı, veya değer çıktı ama bebek sağlıklı... böyle bir ihtimal yok mu?

sahi bu test neden yaptırılıyor???? kusuruma bakma tatlım, bilmediğimden soruyorum....
Panoroma testi bilmiyorum ama amniyosentezde bebeğin genetik olarak taşıdığı hastalıklar %100 teşhis edilebiliyor diye biliyorum. Onda risk yüzde olayı yok yani. Kesin sonuç çıkıyor.Bebeğin içinde bulunduğu 500 cc lik amniyotik sıvıdanyaklaşık 20 cc kadarı alınıp inceleniyor. Bebeğin kromozomları inceleniyor. DNa yapısı falan. Diyelim ki problem çıktı, Türkiye'de gebeliği sonlandırma sınırı 24 hafta. Amniyosentez de 1 ayda belli oluyor. Yani bu hafta içinde yaptırırsam 23. haftada belli olacak sonuç ve kötü bir durum çıkasa asıl zor karar o zaman verilecek. Değerin çıkıp ta bebeğin sağlıklı olması ancak testin yanlış yapılması ile olabilir. Çünkü amniyo sıvısının inde bebeğin DN ları da var. İdrar vs.
sezeryan yada kürtaj düşünmem zaten ama suni sancı ile doğum yaptırılabiliyormuş. Allahım nasıl acı bir şey böyle. İnsanı hayata küstürebilecek bir durum.
Öte yandan tanıdığım 2 kişinin down sendromlu çocuğu var. Nasıl zor bir şey anlatamam. Hatta bir tanesinin annesi dua ediyor, ne diye biliyor musun? Allahım kızımı benden sonraya bırakma diye. Tahmin edebiliyor musun bunun nasıl bir şey olduğunu. İnsanın evladının kendisinden önce ölmesi için dua etmesi.
Ben öyle bir şey çıkacağını düşünmüyordum.Çünkü gerek 2 li testte gerekse 4 lü testte risk oranım düşük. Dr öyle şak diye böyle bir risk alacak mısın diye sorana kadar da hiç bir endişem yoktu ama kadın çok sert konuştu ve korktum açıkçası.

tamam canim ayni test o zaman panorama test, ben abd deyim benimde kan alindi new jersey ye gonderildi, sigortam epey bi kismini karsiladi iste..nazarboncuk yaptirmistida Tr de oda 1500 dolar vermisti sanki diye hatirliyorum..ben laboratuvari aradim sordum ne kadar diye 2 bin dolar dediler dedim ben odeyemem, once bi sigortaniz karsilasin sonra kalan kisminda indirim yapariz gibi birseyler dediler, sonra bana 190 dolar fatura geldi..Tr icin de bi indirim yokmuu acaba ya iyice bi sorsan??ingilizce bilen birine aratsan laboratuvari??
Canı ben İngilizce öğretmeniyim zaten. kendim de konuşabilirim yani ama tek sigortam emekli sandığı ve emekli sandığı karşılıyorsa zaten dr um bilgi verir. Ama öyle bir şey sözkonusu olsaydı İzmir deki d da söylerdi diye düşünüyorum. Gene de Labın adı neydi yazbilir misin iletişim nolarını?

Panoroma testi bilmiyorum ama amniyosentezde bebeğin genetik olarak taşıdığı hastalıklar %100 teşhis edilebiliyor diye biliyorum. Onda risk yüzde olayı yok yani. Kesin sonuç çıkıyor.Bebeğin içinde bulunduğu 500 cc lik amniyotik sıvıdanyaklaşık 20 cc kadarı alınıp inceleniyor. Bebeğin kromozomları inceleniyor. DNa yapısı falan. Diyelim ki problem çıktı, Türkiye'de gebeliği sonlandırma sınırı 24 hafta. Amniyosentez de 1 ayda belli oluyor. Yani bu hafta içinde yaptırırsam 23. haftada belli olacak sonuç ve kötü bir durum çıkasa asıl zor karar o zaman verilecek. Değerin çıkıp ta bebeğin sağlıklı olması ancak testin yanlış yapılması ile olabilir. Çünkü amniyo sıvısının inde bebeğin DN ları da var. İdrar vs.
sezeryan yada kürtaj düşünmem zaten ama suni sancı ile doğum yaptırılabiliyormuş. Allahım nasıl acı bir şey böyle. İnsanı hayata küstürebilecek bir durum.
Öte yandan tanıdığım 2 kişinin down sendromlu çocuğu var. Nasıl zor bir şey anlatamam. Hatta bir tanesinin annesi dua ediyor, ne diye biliyor musun? Allahım kızımı benden sonraya bırakma diye. Tahmin edebiliyor musun bunun nasıl bir şey olduğunu. İnsanın evladının kendisinden önce ölmesi için dua etmesi.
Ben öyle bir şey çıkacağını düşünmüyordum.Çünkü gerek 2 li testte gerekse 4 lü testte risk oranım düşük. Dr öyle şak diye böyle bir risk alacak mısın diye sorana kadar da hiç bir endişem yoktu ama kadın çok sert konuştu ve korktum açıkçası.

Allah kimseye gostermesin canim icindede bizlere..Panorama testtede yuzdelik bir oran geliyor..low risk veya high risk diyor..surada ornek var ..
http://www.panoramatest.com/results_sample_reports

Canı ben İngilizce öğretmeniyim zaten. kendim de konuşabilirim yani ama tek sigortam emekli sandığı ve emekli sandığı karşılıyorsa zaten dr um bilgi verir. Ama öyle bir şey sözkonusu olsaydı İzmir deki d da söylerdi diye düşünüyorum. Gene de Labın adı neydi yazbilir misin iletişim nolarını?

super o zaman arastirmakta sormakta fayda var..belki indirim alabilirsin. Bio Reference Laboratories de yapildi benimki.. telefonlari (201)791-2600. adres 487 Edward H Ross Dr., Elmwood Park, New Jersey 07407.

super o zaman arastirmakta sormakta fayda var..belki indirim alabilirsin. Bio Reference Laboratories de yapildi benimki.. telefonlari (201)791-2600. adres 487 Edward H Ross Dr., Elmwood Park, New Jersey 07407.
Teşekkr ederim canım. Ama sonuçlardan gördüğüm kadarıyla 4 lü testlerin bir benzeri. Ayrıntılı inceleyeyim bakalım. Tekrar teekkür ederim.

Teşekkr ederim canım. Ama sonuçlardan gördüğüm kadarıyla 4 lü testlerin bir benzeri. Ayrıntılı inceleyeyim bakalım. Tekrar teekkür ederim.

4 lu teste nelere bakiliyor yani kan mi aliniyor nasil oluyor? mesela bu panorama testte spina bifida ya bakilmiyormus onun icin ayrica kan verdim gecen haftalarda neural tube defectleri teshisi icin..

Son düzenleme:
umarım seni üzecek kıracak bi şey söylememişimdir tatlım... senin diğer tüp bebek denemelerini de biliyorum diğer topiklerden.... ve eğer seni incitecek bir şey dediysem üzülürüm.... ben bu test sonucunda da bir yüzdelik sonuç verilecek diye düşünmüştüm....

inşallah sadece o kadının kokutması ile kalır, testi yaptırırsan sonuç güzel çıkar:59::59: ne diyeyim bilemedim ki.......

eşin ne diyor bu konuda? hem test hem de çıkacak sonuçlar ile ilgili.... sanırım bunu birlikte uzun uzun konuşup tartıp karar vermeniz gerek....

Alfabecim, çok üzüldüm. Gerçekten zor bir durum. Ama kaygılarına da hak veriyorum çokça. Ben olsam yapılabilecek testleri yaptırırdım, içimin biraz olsun rahatlaması için. Amniyosentez artık çok sık yapılan bir şey, iyi bir doktor bunu başarıyla sonuçlandıracaktır. Ya da sıvı almadan aynı tarama yapılabiliyorsa çok daha iyi tabii. Allah korusun kötü bir sonuç çıkmasına ihtimal vermiyorum, şimdilik aklımıza bunu getirmeyelim. Sen de içini ferah tut arkadaşım, bizleri de habersiz bırakma. Gerekli testleri ne yapıp edip yaptır da güzel haberlerle gel inşallah. Allah yardımcınız olsun.

Evet canim hatta benim normal yolla hamile kalan bir arkadasim surekli kustugu icin ilk 3 ayini hep acillerde gecirdi ve 5 kilo verdi. Allahimm oyle cektirmesin insallah. Bence biz yeterince cektik zaten di mi ama :1::1:

Sezer nasılsın canım?
Bugün doktor sonrası hemen haberdar et bizi olur mu? Allahım güzel hayırlı haberler duymayı nasip etsin. Çok meraktayım. :16::16:

Gunaydim Kislar randevusu olan arkadaslarm hernbirerunizin haberlerini okudumvAllshim hep Boyle mutlu gider insallah evlatlarinizi saglikla kucaginiza aldirsin mevlam butun karrdesleriminde yuzjnuzden gulucuk gonlunuzden sevin c elsik olmasin butopikde insallah herkes birgun bebegini kucagina alacak Allshim izniyle sevgiler

raporu aldin evde yatiyon dimii :) ay banada bu saatlerde bi uyku basiyo 2 gundur isyerinde odamin kapisini kapayip sandalyeleri birlestirip yatiyorum:)

Ohh,sekerleme guzeli:1: sefan olsun,uyu uyu buyusun senin oglan:16:
Hamilelikteki bu uyku istekleri,vucudu yorgun insanlarda ortaya cikarmis,vucut o boslugu doldurmak icin sik sik uykuyu getirip istirahat etmek istermis:ssz:

Ay bende dicektim bu 150 $ ucuzmus,neyse ogrenelim bizde bunu yaptiralim:1:
Bende dun aksam biraz arastirdim senle konustuktan sonra..bu panorama test bana da mantikli geliyor..5 tane duruma bakiyorlarmis,kromozom eksik veya fazlaliligi ile olan sendromlar,down sendromu dahil..pahali ama en azindan sadece kan ile olmasi iyi..bu arada benim okudugumdan anladigim,amniyosentezde de az da olsa yanilma paylari olabiliyormus..sonucta tip biliminde hicbi zaman hic bisey kesin degil,benim dr oyle diyor 2 kere 2, 4degil...

Back