• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebeğe Ara Verip,Doğal Yolla Olsun Diyenler

[h=6]kızlar bu aydan itibaren ateş ölçmüyorum, yumurtlama günlerini takip edemicem eşim zaten bu haftadan itibaren haftanın 5 günü evde olmayacakmış. ürolog dan aldığım sonuçları yazarım yine ama kendimi bebek olayından tamamen soyutlayacağım ürolüogdan gelecek sonuca tedaviye göre ocak adetimle tüp bebeğe başlıyorum merkezle anlaşabilirsek tabi.tek embriyo koysalarda kentte yaptırıcam.kısmet diyorum zaten teki çifti düşünmeyeceğim galiba.benim aile hekimim de orada yaptırmış başka yere gitme diyor...ürolog eğer 1-2 ay sonra dersede şubattaki adetle başlıcam.benden şimdilik bu kadar çok öpüyorum sizi arada girer bakarım yine mucksssss[/h]

Son düzenleme:
[h=6]kızlar bu aydan itibaren ateş ölçmüyorum, yumurtlama günlerini takip edemicem eşim zaten bu haftadan itibaren haftanın 5 günü evde olmayacakmış. ürolog dan aldığım sonuçları yazarım yine ama kendimi bebek olayından tamamen soyutlayacağım ürolüogdan gelecek sonuca tedaviye göre ocak adetimle tüp bebeğe başlıyorum merkezle anlaşabilirsek tabi.tek embriyo koysalarda kentte yaptırıcam.kısmet diyorum zaten teki çifti düşünmeyeceğim galiba.benim aile hekimim de orada yaptırmış başka yere gitme diyor...ürolog eğer 1-2 ay sonra dersede şubattaki adetle başlıcam.benden şimdilik bu kadar çok öpüyorum sizi arada girer bakarım yine mucksssss[/h]

canım hakkında hayırlısı olsun....

ALLAHIMMMMM
Lailahe illallah selalar duasi için, Muhammedün Resullullah arsi ala gölgesi için hastalara sifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim.
Kalbimize nakşettiklerin için sana şükrediyoruz. Acıların karşılığında cenneti sunduğun, günahlarımızı rahmetinle affettiğin, sevgiyi bize verdiğin için, sana şükürler olsun.
Allahım dert verip derman aratma, tüm müslüman kardeşlerimin darda kalan yüreklerine ferahlık ver, sana açılan ellerimizi bu mübarek günde geri çevirme Rabbimmmm..Biizlere verdiklerin için elhamdülillahhhh Ya Rabbimmmm...
AMİNNNNNNN

ALLAHIMMMMM
Lailahe illallah selalar duasi için, Muhammedün Resullullah arsi ala gölgesi için hastalara sifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim.
Kalbimize nakşettiklerin için sana şükrediyoruz. Acıların karşılığında cenneti sunduğun, günahlarımızı rahmetinle affettiğin, sevgiyi bize verdiğin için, sana şükürler olsun.
Allahım dert verip derman aratma, tüm müslüman kardeşlerimin darda kalan yüreklerine ferahlık ver, sana açılan ellerimizi bu mübarek günde geri çevirme Rabbimmmm..Biizlere verdiklerin için elhamdülillahhhh Ya Rabbimmmm...
AMİNNNNNNN

amin arkadasım ağzına sağlık çok güzel dua etmişssin valla yazdım hergün edicem bu duayı

arkadaslarr merhabaa
elımde bı kutu puregon var ama açılıp 50 unıtesı kullanılmıs
buzdolabında saklıyorum yakın zamanda takıp fılan yaptıracak olan varsa ozelden yazsın
seve seve yollarım yoksa zaten kullanılmaz olacak bı işe yarasın...

ayy benımm topiğimm ıssız kalmıss
yahuu hiç girmicez demedıkkı bı sure gırmıcez kk ya dedikk baktımmda ıkı haftadır kımse gelmemıs:)))
yınede akif tutalımm doğal kalanlar yazsın umut olsun bıze:)))

ayy benımm topiğimm ıssız kalmıss
yahuu hiç girmicez demedıkkı bı sure gırmıcez kk ya dedikk baktımmda ıkı haftadır kımse gelmemıs:)))
yınede akif tutalımm doğal kalanlar yazsın umut olsun bıze:)))

yok bebeğim genel bir sesizlik var:kkk::kkk::kkk::kkk::kkk: kk de nedense :26::26::26::26::26::26::26::26::26:

hele şükür kavuştum sizlere, canım arkadaşlarım benim, hepinizi çok çok özledim... tekrar eski işime başladım veeeeeeeeeeeeeeee 4. tüp bebeğide negatif denemiş biri olarak yine doğal yolla dewaaaaaaaaammm diyorum!!!!:52::52: sizlerde ne var ne yok bakiimmmm:16::16:

hele şükür kavuştum sizlere, canım arkadaşlarım benim, hepinizi çok çok özledim... tekrar eski işime başladım veeeeeeeeeeeeeeee 4. tüp bebeğide negatif denemiş biri olarak yine doğal yolla dewaaaaaaaaammm diyorum!!!!:52::52: sizlerde ne var ne yok bakiimmmm:16::16:

merhaba soway, yoktun uzun süredir.. bugün sabah kulaklarını çınlattım ben de. senin hastaneye gidecek bir arkadaş var.
ona dedim sabah, soway orda devam ediyor tedavisine diye. şimdi senin mesajını gördüm .
hayırlısı olsun canım. her zaman doğal yolla devammmm.
herkes face de canım. sana mail atayım. sen de katıl gruba.

merhaba soway, yoktun uzun süredir.. bugün sabah kulaklarını çınlattım ben de. senin hastaneye gidecek bir arkadaş var.
ona dedim sabah, soway orda devam ediyor tedavisine diye. şimdi senin mesajını gördüm .
hayırlısı olsun canım. her zaman doğal yolla devammmm.
herkes face de canım. sana mail atayım. sen de katıl gruba.

çok sevinirim tatlım mail at bana, özelden yaz mesaj.

doğal yolla dewam cnm, napalım kaderimizmiş, belkide doğal yolla gelicek bebişlerimiz.....
senide koskocaman öpüyorum, bütün arkadaşlarımıda koskocaman öpüyorumm.....:16::16::16:

Kızlar selam.
Benimde sorunum sizinle aynı. Erkek faktörü var. Birde bende rezerv azalması var. Birçok kez tüp bebek denedik. Bir düşükle sonlanan gebelik dışında tutan olmadı. :( Son 3 kezde tedavi esnasında toplamaya geçene kadar çatladı yumurtalarım. Ben de bir müddet kendimi dinleyip doğal yolla uğraşmaya karar verdim. Konu açıldığı günden itibaren olan yazışmalrınızı okudum. Ovülasyon testlerinden bahsetmişsiniz. EDbay adlı siteden söz ettiniz. Nasıl alacağız bu ebay dan ? Aradım bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim :))

♥ ♥ ♥ Hayırlı Cumalar ♥ ♥ ♥

Rabbimmmmm bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun. Bizlere sağlık, esenlik versin. Ahir zaman fitnelerinden , kazalardan , belalardan , sıkıntılardan , şerli kimselerin ve şeytanın tuzaklarından bizi ve sevdiklerimizi korusun. Hakkımızda hayırlı olan hacetlerimizi kabul buyursun.
Allahım!
Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağış...la. Bizlere merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin

Sıkıntı çekenlerin sıkıntıları yok olsun, Borçlu olanların borçları hep eda olsun, Hasta olanlar hayırlı acil şifalar bulsun bu mübarek günde inşallahhhhhhhh
AminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnDevamını Gör

kızlar nerelerdesnz kaçgündür, yoksunuz, yoksa kimse doğal yolla denemiyor mu artık? ama olmassssss:20:

sowaycım hepımız face dekı gurubumuzdayız sende gelmek ıstersen
Umut Bizimolsun benım faceim benı arkadas olarak eklersen gruba aklerım denı ama msj atkı kım olduğunu bıleyım:)))))

Bu arada hamile olan ya da doğum yapmış bize güç ve umut verecek herkesi bekliyoruz
yaz tatilinde herkes ama hadi bakalım düşündüğüm sıcaklık olur umarım...

Merhaba arkadaşlar, benim eşimde hem sperm sayısı, hareketliliği hem de morfoloji sorunu vardı. 2010 yılında tespit ettik. Farklı testlerde farklı sonuçlar çıktı. Morfoloji %0 da çıktı, %1'de, sperm sayısı 8 milyon da çıktı 1,5 milyonda. Hareketlilik epey azdı. Bende bir sorun yoktu. Gürgan klinikte iki tüp bebek denemesi yaptık, biri dondurulmuştan olmak üzere. İkisi de negatif oldu. Sonra ben ara vermek istedim. Bu arada epey araştırdım. Düşündüm ki bizim sorunumuz erkek infertilitesi. Biz neden tüp bebek çalışan bir üroloji uzmanından yardım almadık diye düşündüm. Forumlardan bizimle benzer durumda olanları okudum ve forumlardan Prof. Dr. Kaan Aydos'u buldum. Giden hastalar forumlarda çok iyi şeyler yazılmıştı. Tam o sıralarda eşim bir ay yurtdışına gidecekti. Hocanın rendevusu çok dolu alamadık. Kendisine mail attık. Bizi hemen döndü ve tedavi reçetesi yazdı bir ay sonra istediği tahlillerle birlikte randevu alıp gelinmesini söyledi. Biz ilaçları aldık. Eşim kullandı ilaçları. Bir ay eşimden istediği hormon sonuçlarıyla sonra yanına gittik. Kendisi FSH, testesteron seviyesine baktı, muayene etti. Verdiği ilaçları yeniledi.

Sonra spermlerin DNA hasar düzeyi nedir diye tahlil yaptırdı. DNA hasar sonucu tam sağlıklı DNA'lı sperm oranı %3 çıktı.Doktor Bey bize sağlıklı sperm sayısını ne kadar arttırırsak, tüp bebekte başarı oranı değişeceğini söyledi. Bana da mantıklı geldi çünkü tüp bebek denemesinde sağlıklı sayı çok oldukça sağlıklı seçilme olasılığı artıyor tabi ki. Biz Hocanın verdiği tedaviyi 2 ay kullandık. Bu arada ben de rahim filmi çektirdim. Rahim filmini hem doktor önerdi hem de ben önceden çektirmemiştim, bir arkadaşım önermişti, o da bir arkadaşı da çektirdikten iki ay sonra hamile kalmış. Devlet hastanesinde filmi çektirdim. Kasım ayında Hoca'ya mail attım. Verdiği ilaçlara devam etmesini, Ekimde aynı hormanlara baktırıp mail atmamızı istedi. Mail attık. Hormon seviyesi Hocanın istediği şekilde yükselmiş. Bu çok iyi dedi. Bir 20 gün sonra, Hocam ilaçları daha ne kadar kullanmalıyız, maddi olarak bizi zorluyor diye mail attım. Aralık'ta başka bir doktorla tüp denemesine başlayacaktık. Tam da o ay adetim gecikti. Test yaptım hamileyim. Bu bizim için biz mucizeydi. İdrar testi yaptım ve sonucu gördüğümde hıçkırarak ağladığım. Arkadaşlar sizleri o kadar iyi anlıyorum ki...Benim dileklerim duaya dönüşmüştü. Allah'ım 2 sene sonra bize bu mucizeyi yaşattı. Tabi Kaan Hocanın da sayesinde. Şimdi 3 aylık gebeyim. Allah hepinize versin inşallah. Yüce Rabbim dualarınızı kabul etsin, emeklerinizi görsün. Ben de bu uzun süreçte yıprandım. Şimdi benimle aynı durumda olanlara yardımcı olmak istiyorum buradan. Benim uyguladığım, doktorun verdiği ve Sizlere yardımı olacağını düşündüğüm tavsiyeler var aşağıda:

1. Allah'a dua etmeniz ve duanız kabul olmuyor diye düşünmeden sabırla istemeye devam etmeniz.
2. Erkek kırmızı eti yemeyecek, sperm için olumsuz. Özellikle tahıl, nohut, vb. tüketilecek doktor humus her gün yemeğinizde olsun demişti.
3. Keçi boynuzu tozu satılıyor. Hergün kaşıkla ve suyla içilecek.
3. İçki yok, sigara yok
4. Kaan Hoca'yı öneririm. Para hırsı olmayan bir doktor. O kadar iyi ki. Ona mail atın, tedavilerinizi, eşinizin tüm sonuçlarını maile ekleyin, durumunuzu yazın mutlaka cevap veriyor. Sonra tahlillerle muayenesine gidersiniz. Biz bir kere muayeneye gittik diğer herşeyi maille hallettik.Lütfen onun gibi insan olan doktorlara gidin. Kaan Hoca mükemmel bir doktor, Allah ondan razı olsun.
5. Doktorun verdiği ilaç tedavisini tam olarak eşiniz uygulasın, biz yükselişleri gördük. Eşimin Ekim ayının başında sperm sayısı 15 milyon olmuştu. Benim döllenme tahminim 1 Kasım gibi olmuş. Bu arada Hindistan temelli bir ilaç var Y-virilin (M-sure). Eğer tedavinizde o da varsa (bizimkinde vardı mümkünse yurtdışından 4-5 kutu birden getirtin çünkü tanesi 30 dolarken Türkiye'de internetten sadece bir yerde satılıyor tanesi 400TL).
6. Bayanlar rahim filmi çektirin, ihmal etmeyin.
7. Eşinizi bu süreçte yıpratmayın, her şeyi biraz da oluruna bırakın hemen tüp demesi yapmaya sabırsız olmayın. Bırakın tedaviniz 3-4 ay devam etsin. Tüp bebek hiç kolay bir süreç değil.Yaşınız elveriyorsa bir süre bu tedaviye izin verin ve inşallah normal yolla bebek sahibi olun.

Allah'ım isteyen herkese nasip etsin, Yüce Rabbim'den canı gönülden istemeye devam edin, daha zamanı gelmemiştir ve zamanı geldiğinde göreceksiniz mucizeler oluyor. Bunu yaparken de modern tıbbın imkanlarını kullanın arkadaşlar.

Sevgiler.

♥ ♥ ♥ HAYIRLI CUMALARRRR ♥ ♥ ♥
Ya Rabbimmmmmm, bu mübarek Cuma gününde günahlarımızı bağışla, bizleri affet
Nerde varsa tüm hastalara şifalar, dertlilere devalar, borçlulara edalar nasip eyle
Daralan yüreklere ferahlık ver, sana açılan ellerimizi ettiğimiz duaları kabul eyle
Bizlere verdiklerin için çok şükür Allahımmmmmmmm
Aminnnnnnnnnnn

Back