2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar günaydın bugün kontrolüm vardı ama hastaneden aradılar doktorum izine çıkmış bayramın bittiği pazartesi gelicekmiş şimdi ben ne yapayım haftaya başka doktordan alayım mı randevu kafam karıştı :44:

kızlar günaydın bugün kontrolüm vardı ama hastaneden aradılar doktorum izine çıkmış bayramın bittiği pazartesi gelicekmiş şimdi ben ne yapayım haftaya başka doktordan alayım mı randevu kafam karıştı :44:

canım bence bayram bitişini bekleme nihayetinde sona yaklaştık heran takipte olmak lazım hastanenin başka doktoru vardır bence ona görün

arkadaşlar dünden beri vajinal bölgemde çok ama çok hafif bir ağrı var sızlama gibi, ağrı girip çıkmıyor, hep aynı düzeyde devam ediyor, sanki adetimi sökücem gibi ya da adetin ilk günündeki gibi bir his, beni zorlamıyor ama endişelendiriyor, sizce neden olabilir? bunu yaşayan oldu mu?

canım son zamanlarda bn de de aynı skıld agrılar oluyor
yarın doktora gıdecgım o zaman sorucam bakalım nymıs

sağlık ocagına gittim bugun arkadaslar
kan aldırdım tansıyonum ölçüldü
ama tansıyonum biraz düşük çıktı
yarın doktor randvum var eger hersey yolndaysa calısabılır raporu alacagım
ıns guzl seylr duyar gelırım

günaydın hanımlar,
Bizde doktor kontrolümüzden geldik... Kızım 43 cm, 1750 gr olmuş. Ama hiç yüzünü falan göremedik, iki eliyle kapatmış hatta bacaklarını da kafasına doğru çekmiş. Büyüdükçe daha az net fotoğraf alır olduk :KK50: Herşey yolundaymış çok şükür. Doktor kilomu ölçtü 57, dedi kaç kiloydun sen hamilelikten önce dedim 52 :KK1: "Az kilo almışsın ama bebeğin gelişimi gayet güzel maşallah, sen yine de yararlı ne bulduysan ye senin de kilo alman gerek biraz. Doğumdan sonra istemesen de vereceksin zaten" dedi. E yiyorum zaten, yediklerim bebeğe yarıyo demekki.
Doğumu sordu bu arada ne istiyorsun normal mi sezeryan mi? dedim inşallah bi aksilik olmazsa normal istiyorum hem de çok, tamam kemiklerin de müsaitse inşallahh normal doğurturuz seni dedi :KK9: eşim dedi ne zamna olursa siz mi geliyorsunuz doğuma, tabiki dedi izinde yada şehir dılında değilsem ben geliyorum dedi, sonra izinli görünen tarihlerini söyledi falan kurban bayramında izni varmış işte ama zaten siz o zaman bebeğinizi almış olursunuz kucağınıza dedi :KK16::KK9: ay bildiğin doğum planlaması sürecine girdik ya resmen, heyecanlandım. Ama biz hala ne çanta hazırladık ne bebek alışverişine çıktık, annemden ve bir yakınımdan gelen 2-3 parça kıyafeti var o kadar. e artık çıkmalı alışverişe dimi? :KK1:
Bizden bu kadar ne uzun yazdım, hepinizden böyle güzel haberler bekliyorum...

Biz de 33 haftamızı bitirdik çok şükür bebişim de 2200 civarındaymış, allpinden sonra paranoyak oldum her lavaboya gittiğimde nişan görcem mi diye bakıyorum :-) görmeden özlemek nasıl bir duygu oğlumu özlüyorum artık yanımda olsun istiyorum ama erken daha :-(

Merhaba arkadaşlar bugün ne kadar ćok kışinin kontrolü varmış maşallah bebïşler iyilermış bizimde bugün kontrol var dua edin inşallah bizdede bir sorun yoktur. Bahsettiğiniz ağrılar bedede var iyice ağırlaştım artık sırt bel kasık ne ararsanız vaar Allah sonumuzu hayır eylesin . Ve hiçbirşey hazır değil daha bugün alışverişe çıkacaktım ama nasıl olacak bilmem ki???

Herkese selamlar arkadaşlar:)

Ya ben son 3 gecedir rüyamda sürekli doğurduğumu görüyorum, hepsinde diyorum çok erken olmasın, bebişimin yüzünü çok net görüyorum maşallah boncuk boncuk bakıyor. Sanırım yavaştan doğum korkusu aldı. Ciddi anlamda korkmaya başladım ben.

Bu arada sizlere bir soru:) Bebişleri tuzalayacak mısınız? Bu tuzlama işi kaç günlükken oluyor? ay kıyamam ben onlara bide tuzladıktan sonra salamura gibi sarıp bekletiyormuşuz :KK1:

kızlar iki gündür çok kötü grip olmuşum boğazım ağrıyo yutkunamıyorum bile inş bebeğime zarar vermez internette hamileler gribe dikkat yazısıyla karşılaştım hep o yüzden biraz tedirginim sizde bu zamanlarda girip oldunuzmu olduysanız nasıl önlemler aldınız ? yarın doktor randevum var inş bebeğim iyidir.

Ya ben son 3 gecedir rüyamda sürekli doğurduğumu görüyorum, hepsinde diyorum çok erken olmasın, bebişimin yüzünü çok net görüyorum maşallah boncuk boncuk bakıyor. Sanırım yavaştan doğum korkusu aldı. Ciddi anlamda korkmaya başladım ben.

Bu arada sizlere bir soru:) Bebişleri tuzalayacak mısınız? Bu tuzlama işi kaç günlükken oluyor? ay kıyamam ben onlara bide tuzladıktan sonra salamura gibi sarıp bekletiyormuşuz :KK1:

bende bir haftadır nerdeyse doğum yaptığımı görüyorum lucağımda bebeğim falan Allah hayır ede :) benim teyzem bebek bakımında çok bilgili bir insan onun çocuğu olduğunda hep yanında kalmıştım şimdide iyikide kaldım herşeyi öğrenmişim diyorum :) geçen o bana dedi tuzlıcakmısın çocuğu diye bende hayır dedim ananemde tuzlıyalım demiş teyzem araştırmasını yapmış birkaç doktor hatta çocuğun ter bezlerinin 2 yaşına kadar tam gelişmediğini tuzlamanın zaralı ve saçma olabileceğini bile söylemiş ama karar sizin ama tuzlıcaksanda ilk doğduğu gün diye biliyorum yada birkaç günlükken

kızlar doğum çantası hazırlarken bebeğin doğumda giyeceği kıyafeti ayrı hazırladınız mı? ben ayrı poşete koyup hemşireye verilecek diye yazdım öyle ayırmaya gerek var mı? içine bebek bezide koydunuz mu? bide hasta bezi illah alınmalı mı? yoksa çok kanama olursa bebek bezide kullanılır mı?

tatlım ben herşeyini hazırladım bebeğmin hemşireye verilcek kıyafetleinide işlemeli beyaz bir çarşafa koydum poşete koyma bence çok sağlıklı olmaz ben hasta bezi almadım ama görümcem verdi kendi için almış 5 tanesini kullanmış 3 tanede banaverdi şimdilik onu kullncam olmazsa bebeğimin bezlerinden alırım 1 2 tane bide orkid gece alcam çok gelmezse die

güzel olanları izliyon dimi,bu doğum sancılarını cekerken ağrıları kötü bişey olarak algılarsak düüşünürsek oldugundan daha fazla ağrı yaşarmışız eğer yapabilrsek o an bu sancıların iyi bişey oldugunu bebeiğmizi kucağımıza almamız icin gerekli oldugu gibi güzel şeyler düşünürsek daha az algılarmışız
anladım canım inşallah düzelir değerlerimiz

arada cıkıyor öyle kendini hoca sananlar

özel hastahenede kanama için yattığımda altıma bi böyle geniş bez vermişlerdi acaba hasta bezi dediğiniz onlar mı bana hastahaneden vermişlerdi ben doğum yaklaşınca bunu yukarı cıkıp hemşireelere sorayım

ben hasthane cantamı hazırlamadım ama hazırlıdğımda dediğin gibi hazırlık yapcam.
evet evet güzel olanları izliyorum ama öbür türlüsünü de izlesem bende deli cesareti var galiba hiç korkmuyorum yaaa ne agrıdan ne doğumdan hayırlısıyla bebeğime kabuşmayı hayal ediyorum sadece

arkadaşlar dünden beri vajinal bölgemde çok ama çok hafif bir ağrı var sızlama gibi, ağrı girip çıkmıyor, hep aynı düzeyde devam ediyor, sanki adetimi sökücem gibi ya da adetin ilk günündeki gibi bir his, beni zorlamıyor ama endişelendiriyor, sizce neden olabilir? bunu yaşayan oldu mu?

canım okuduğum ve duyduğum kadarıyla bu agrılar rahmimiz kendini doğuma hzırladığı için oluyor dinlenince gezince herkesin farklı şekilde geçiyormuş bizler bulcakmışız

Herkesciklere günaydın...Dün annemle son ihtiyaçlarım için alışverişe çıktık bir tane daha hastane çıkışı 2 adet zıbın daha aldım port bebe takımını, kuvvetini aldım ihtiyaçlarım bitti çok şükür sadece biberonları kaldı birde tarak fırça... bebek tarağı nerden bulabilirim arkadaşlar eczanelerde olurmuki set olarak olsaydı daha iyi olacaktı... Hafta içi bebeğin çantasını ve kendi çantamı hazırlıycam...Sizde gelişmeler ne durumda?
canım eczanelerde de var bebek kıyafetlerini satan büyük magazalarda da var mesela pamidorda vardı dün akşam gördüm daha

tatlım evet biz tuzluycaz kınayla karıştırıp koltuk altı ayak parmakları arası elleri apış arasına koyuluyor ama sakın sakın öyle salamura gibi sarıp sarmalamayın en fazla 3 5 dk bekletip hemen yıkayın ciltleri çok hassa zaten tahriş olur ve bebekte ateş çıkmasına neden olur

bu arada hazırlıklar bazı arkadaşların sanki biraz geç kalmış gibi geldii iiyice agırlaştık işin biraz daha zor RABBİM KOLAYLIK VERSİN VALLA

Arakadaşlar yaaa bebeğin tatlılıgına bandananın güzelliğine bakın bende alcam kızıma bunlardan

Eklentiler

• $357028-8.jpg
    $357028-8.jpg
    20,7 KB · Görüntüleme: 28
Merhaba kızlar. Yarın bizim de kontrolümüz var. Çok merak ediyorum, ne kadar büyüdü ki?

selam kızlar bugün bizim kontrolümüz vardı yavrum 2450 gr olmuş, boyuda 45 cm herşey yolundaymış çok mutluyum :) çatı muayenesini de 2 hafta sonra yapıcam dedi

Maşallah bebişine :nazar:

iyi akşamlar kızlar bir çoğunuz hazırlıklarınızı bitirdiniz biliyorum ama ben hala bitiremedim tembeliz biz karı koca galiba.bugün internetten park yatak siparişimizi verdik o gelecek inşallah.şimdi ben kızıma 2 tane hastane çıkışı aldım 2 tane yeni doğduğunda kullanabileceği pijama takımı aldım 2 tane alt patikli aldım zıbın aldım 5 tane filan daha almam gerekiyor biliyorum ama şu tulum işine karar veremedim genelde 3-6 aylık alın diyo etrafımdakiler çok da kullanışlı olmuyomuş siz kaç tane aldınız tulum bide şuan penyeler çok ince bebişler üşürler 3-6 aylığı düşününce acaba az alıp sonra mevsimi geldiğindemi alışveriş gerekir siz ne düşünüyorsunuz bide 3-6 aylık olarak başka ne aldınız siz

canım bende bi 10 lu hast.çıkışı aldım 2 tane pijama altlı yan bağlamalı zıbın 0-3 ay için 2 tulum aldım 2 de pijama takımı 3-6 ay için de 3 tulum aldım bebeğimin gelişimine göre yetmezse daha alırım yani neticede en fazla ilk bi ay dışarı çıkamayız bi 5 dk da uğrarız yani mağazalara,hem hediye de gelir belkii,çok kasmaya gerek yokk

İZMİRLİİ ben de bu tip bandanalar falan almadım bebeğimee çok şirin bende almayı düşünüyorum

Benimde kan değerlerm normaldi ama doktor verdi yinede.günde 2defa demişti ama ben 1deda içiyodum onuda şimdi içmiyorum sayılır:KK43:

doktorun ic dediyse ic ben icmiyorum suan cunku bana hic vermediler pazartesi gidecegim bakalim belki ozamna verirler

başım dönüyor neden acaba geçmedi hala

canim tansiyonun dusuyordur yada kan sekerin dikkatli ol tatlim

Canım bence içsen iyi olur ben 2 tane içtim hep düzenli doktoruma artık 1 e düşüreyimmi dediğimde ki değerlerim gayet iyi bunları kullan çünkü doğumda sana kan lazım olacak dedi bende hep içiyorum

ben yurt disindayim bana kan testi yapiyorlar ama hic birsey demiyorlar normal hersey diyip duruyorlar

canım bende bi 10 lu hast.çıkışı aldım 2 tane pijama altlı yan bağlamalı zıbın 0-3 ay için 2 tulum aldım 2 de pijama takımı 3-6 ay için de 3 tulum aldım bebeğimin gelişimine göre yetmezse daha alırım yani neticede en fazla ilk bi ay dışarı çıkamayız bi 5 dk da uğrarız yani mağazalara,hem hediye de gelir belkii,çok kasmaya gerek yokk

İZMİRLİİ ben de bu tip bandanalar falan almadım bebeğimee çok şirin bende almayı düşünüyorum

azıcık pahalı ama olsun alcam kızıma dediğin gibi çok tatlı ayyy yerim ben onları:)

kızlar iki gündür çok kötü grip olmuşum boğazım ağrıyo yutkunamıyorum bile inş bebeğime zarar vermez internette hamileler gribe dikkat yazısıyla karşılaştım hep o yüzden biraz tedirginim sizde bu zamanlarda girip oldunuzmu olduysanız nasıl önlemler aldınız ? yarın doktor randevum var inş bebeğim iyidir.

Canım benim eşim mevsimsel grip gibi bişey oldu, bana bulaşmasın diye 5 gündür ayrı yatıyoruz :KK1: Geçen benimde boğazlarım acır gibi oldu yutkunurken; bol meyve, yatmadan önce ballı süt takviyesiyle atlattım. Bi de havalar sıcak evin her yerini açıyordum essin diye, 2 gün sadece bir tarafı açtım çarpmasın diye. Dikkat et kendine ve bebişine..

bayramda kullanmak için alabiliriz dimii ay gerçi eğer 27 eylülde doğarsa bebişim 2 haftalık falan olacak o zamana kafasını acıtmaz dimi öle şeylerr

yok tatlım yaa zaten penye acıtmaz ya bu resimdekinin pembesini bilmiyorum denk geleniniz var mı bebek işi die bi dizi var show da orda kız bebeğe takmışlar çok tatlıydı

X