2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

bende inanmıyorum o içtiğimiz zaten buzlu değil önce bizim girtlağımızdan geçip midemize iniyor bebeğimize direk geçmiyor ki soğukluğu veya yediklerimiz

ben de öyle düşünüyorum ama annem bana da kaç kere dedi içme şu soğuk suyu çocuğun ciğerlerini üşüteceksin diye biri öyle olmuş da ondan
hakikaten su zaten boğazdan inerken vücut ısısı ile ısınır ki zaten bebeğe ne zaman gidecek kim bilir

Şu soğuk su meselesine de katılmıyorum
Kimseye laf etmiyorum tabi yanlış anlaşılmasın
Aynı mantıkla çay içtiğimizde de bebek yanar =)
Yanlış mı düşünüyorum?

afiyet olsun canım yemişsindir inşallah istediğini :KK76:
ben prima pampers bezler almıştım ıslak mendil hediye geldi onlardan 4 paket var ama doğum çantama pamuk alıp koydum başta pamuk kullanacağım hastahanede ama eve gelince kendi yapacağım (kağıt havlu+zeytinyağı+bebe şampuanı) bezleri kullanacağım, bir de mümkün olduğu kadar yıkamaktan yanayım ben onun için minnak havlular aldım totosunu yıkar kurularım diye :))

bugüne kadar iyi bile geldik diyordum çünkü doktorum demişti ki annenin çatlaklarına bak, eğer varsa sende de olur, annem de vardı 3 çocuk neticede :26:
ilk başlarda badem yağı kullandım
sonra bebek yağı kullandım işe giderken çok düzenli sürdüm
ama evdeyken bir rahatlık bende 2 hafta sürmedim desem yeridir :KK50:
geçen gün bir baktım göbeğin alt tarafından çatlamış gitmiş
eşimi aradım hemen kiracınız binaya zarar veriyor diye :KK9:
eşim de dedi ki; biz onunla konuştuk 1 aya kadar evi tahliye edeceğiz :KK9::KK9::KK9:
napayım valla başta üzüldüm elbette ama ben zaten oldukça yaramaz bir çocukluk geçirdiğim için her yanımda izler var :21:
bunlar oğluşumdan hatıra en güzel izlerim olacak :KK49:

annemle ablamın hiç çatlağı yok benim kalçalarım çatladı karnımda yok şimdilik tabi

Minik fasulyem seninle aynıyız ve benimde çok çatlağım var tam göbek deliğimin altında başta çok üzüldüm ama yapacak birşey yok yanlarım bile çatlamış...tek isteğim bebeğimin iyi olması...boşver benim kızkardeşim doğum yapacağı hafta çatladı ....belli olmuyor yani..

Bebek kıyafetlerini yıkayan anneler hepsini birden 30 dereceyemi attınız yoksa ayırdınızmı renklerine göre...rengi biribirine geçermi acaba kafam karıştı...kalın battaniyesini ayrı atarım artık da...ayyy çokmu cahilim bu konuda :KK1: :KK1: :KK1: : 1: :KK1:

Minik fasulyem seninle aynıyız ve benimde çok çatlağım var tam göbek deliğimin altında başta çok üzüldüm ama yapacak birşey yok yanlarım bile çatlamış...tek isteğim bebeğimin iyi olması...boşver benim kızkardeşim doğum yapacağı hafta çatladı ....belli olmuyor yani..

Bebek kıyafetlerini yıkayan anneler hepsini birden 30 dereceyemi attınız yoksa ayırdınızmı renklerine göre...rengi biribirine geçermi acaba kafam karıştı...kalın battaniyesini ayrı atarım artık da...ayyy çokmu cahilim bu konuda :KK1: :KK1: :KK1: : 1: :KK1:

annem bendeyken yıkadık anneme sordum ayıralım mı diye gerek yok boyamaz dedi attık beyaz krem olanlara hafif mavi renk bulaşmış ama hengisi boyadı anlayamadık.

sağol canım süper oldu bunu öğrendiğim..
Bende biran önce ismimi yazdırayım inşallah olur.. Çok faydalı olur şimdiden.

artık eğitimde karşılaşırız :KK34:

amin insallah canim ben yine arastirdim netten istersen kendinde bak yenidogan bebeklerde sarilik sebepleri diye arattim bence fazla takilmayalim Rabbimin izniyle birsey olmaz :KK16::KK16:

bir arkadaş bakmış sanırım 0 ve AB uyuşmazlığı gibi birşeymiş..ama bende bakıcam biraz nete merak ettim iyice..

Canım ya bizim hastanede renkli ultrason var mı ?
Ben ilk 5 ay koşuyolu medipole gittim orda var, renkli resmi bile var kızımın..
Ama burada ki hastanede yok anladığım kadarıyla :KK50:
zaten bizim hastane bebeğin genel durumuna bakıyor hiç yüzünü falan göstermeye çalışmıyor gerçi benim kız hep ters duruyor ama insan bi uğraşır canım :KK14:

sanırım doktorların baktıklarında yok canım..ya da var ama bakmıyorlar bilmiyorum..dediğin gibi bizimkiler sadece gerekli şeylere bakıyor o kadar..yani bak yüzü bu şurası şu falan yok..napalım sağlıklı olsunlarda artık doğduktan sonra bakarız bol bol yüzlerine..

Ben ayrı attım canım açık renklerle koyuları
Geçer mi bilmiyorum ama nolur nolmaz dedim.
30 derecede yıkadım annem oyle dedi diye =)

bir de sabun tozu mu ne varmış onunla mı yıkadınız ?

ben ikiye ayırdım
boya verecek gibi olanları ayrı yıkadım
30 derecede olsa ıslanınca verir falan üzülmeyeyim sonra

merhaba kızlar her şey yolundadır inşallah;
ben çok yoruldum ya bebişin ütüleri valizi derken belim koptu..

bio oil eczaneden mi aldın fiyatı ne kadar acaba ?
göbeğimin altı full çatlamaya başladı canım çok sıkıldı şimdiden böyle demek ki iyice çatlayacağım ben :KK43:
bebe yağı kullanıyorum ama bi işe yaramadı demek ki

erkek benim canım ama içimden bir canavar çıkabilir o derece hareketli :)

canım bio oili ben de kullanıyorum ve çok memnunum çatlağımda henüz yok inşallah bundan sonrada olmaz yeni oluşan çatlaklarında görünümünü azaltıyomuş ben eczaneden aldım 23,90 fiyatı

tşk kızlar ...gerçi hep açık renkli ama yinede insanın kafası karışıyor..

minik fasulyem ben dalinin sıvı deterjanına karar vermiştim biraz araştırınca dalan roxy a karar verdim sabun tozu daha iyiymiş ama iki kere durulatacam...yumuşatıcıyıda 6 aydan sonra kullanacam hemde ucuz....yumuşatıcı özelliğide varmış hacı şakirden çok tutulmuş...

doktorum bana haftada 1 cinsel ilişki dedi
sanırım erken doğum riskinden dolayı
ama bu aylar bende istek çok fazla kendimi dizginlemeye çalışıyorum :KK17:
zaten göbek de kocaman oldu artık

kısıtlanan var mı benim gibi

Allah yardim etsin canim :KK1: bizdede tam tersi iki haftada bir bazen ayda bire kadar dustuk su aralar hic dusunesim yok zaten zor hareket etmeye basladim dogumdan sonra yani lohusaliktan sonraya artik:KK1: belki doguma yakin olabilir fazladan dogumu kolaylastirsin diye:KK17:

Nasılsınız
ya bısey duydum hamıleyken agda yaptırınca bebegın de canı acırmıs sızce bu mumkunmu

Aysecim bence bu mumkun degil ama senin canin yanacagi icin tepki verebilir sana:KK3:bende dun epilasyon aletiyle biraz yapayim dedim hic yemedigim tekmeleri yedim biraktim sonrada hemen:KK16:

Allah yardim etsin canim :KK1: bizdede tam tersi iki haftada bir bazen ayda bire kadar dustuk su aralar hic dusunesim yok zaten zor hareket etmeye basladim dogumdan sonra yani lohusaliktan sonraya artik:KK1: belki doguma yakin olabilir fazladan dogumu kolaylastirsin diye:KK17:

Onu ben de duymuştum birinden
Doğuma yakın ilişki yaşamak gerekirmiş
Ne kadar doğru bilmem
Ama eşim hayatta yapmaz
Ödü patlıyor bebekten dolayı =)
Anlatıyorum alakası yok diye ama anlamıyor =))

Doguma hurma goturucez denılmıs bende zaman zaman okuyorum hurmayı nasıpse bebısım dogunca agzına surdurup emdırıcem sızde okuyormusunuz

doktor tecrübesi ve bilgisi çok önemli..sarılıkların çoğu zaten bebek yeterli doyuma ulaşmadığı için oluyormuş..
kan grubu olayını ilk defa duydum ama..mesela eşim b ben ab + .bizde de risk var mı?

Canım arkadaşların da dediği gibi anne bebek kan grubuyla ilgili bir yatkınlık . Ama eşim a grubu olunca mecburen kızım a oldu dolayısıyla kızımla benim kan grubun da 0ve a uyuşmazlığı oldu. İnternetten aldığım paragrafı paylaşıyorum. Korkulacak bişey yok sadece yenidoğan sarılığı riskini çoğaltıyor . O da korkulacak bişey değil dediğim gibi ben dakik besleme yöntemiyle sarılık olmadan atlattık.

Diğer bir kan grubu uyuşmazlığı da ABO uyuşmazlığıdır. Rh uygunsuzluğuna göre daha hafif bir tabloya yol açar. Annenin kan grubu O, bebeğin kan grubu ise A, B veya AB'dir. Rh uygunsuzluğunun aksine ilk bebekte de sarılığa yol açabilir. Doğum yapacak olan annelerin kan gruplarının tayin edilmesi, Rh (-) ve O grubu annelerin belirlenmesi ve bebeklerin kan uyuşmazlığı yönünden takip edilmesi gerekir.

aysecim bence bu mumkun degil ama senin canin yanacagi icin tepki verebilir sana:KK3:bende dun epilasyon aletiyle biraz yapayim dedim hic yemedigim tekmeleri yedim biraktim sonrada hemen:KK16:

oyy yavrum benım tekmelemıs annesını
hanı anne karnında herseyı hıssedermıs ya bebegınde canının acıyabılecegını duydum korktum canım ya

ben de içimdeki sese dur dur diyorum ama olmuyor :KK17:
ilk defa 2 hafta olacak nerdeyse bizim ama aklım fikrim orda :KK17:
kendimi de kötü hissetmeye başladım
bir de ilişkide göğüs ucu uyarılması erken doğum riskine neden oluyormuş onu da biraz önce öğrendim korktum yaa her şey bize uzaklaş uzaklaş diyooooor :KK1:

X